Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש לי לפטופ של אסוס שממה שאני מבין באינטרנט הלך לו הביוס (התופעות מתאימות).

מחפש טכנאי מחשבים בבאר שבע עם הידע הטכני להוציא את הצ'יפ, לצרוב מחדש ביוס נקי ותקין, ולצרוב בחזרה.

אני לא יודע להגיד אם זו עבודה פשוטה וסטנדרטית עבור טכנאי מחשבים, או שזאת נחשבת משימה מסובכת...

תודה

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, omerkot כתב:

לא מוציאים צ׳יפ בשביל לצרוב ביוס. מה התופעות שאתה רואה?

האמת שרציתי לצרוב בעצמי עם CH341A אבל הבנתי שזה מסוכן להשתמש בקליפס ולא להפריד אותו מהלוח ולשים אותו בתושבת. (תוכנות צריבה למיניהן חסומות, ככה שאין ברירה מלבד bios programmer, ובכל מקרה נכון לרגע זה המחשב בכלל לא נדלק).

המחשב הוא Asus Zenbook Q409ZA ( UX3402ZA ) (אותו דגם, הQ409 זה למי שקנה מbest buy כמוני).

התופעות הן שאין סאונד (לא רמקולים ולא מיקרופון), אין TPM, והוא לא נדלק אחרי שהוא נכבה אלא אם הסוללה מתרוקנת ואני מדליק ישר אחרי שאני מחבר למטען. או לפחות ככה זה היה עד השבוע (כבר שנתיים וחצי בערך..), עכשיו הוא כבר לא נדלק בכלל, אבל אני עוד מנסה לריב איתו ומקווה שאצליח.

המסקנה שזה ביוס היא משיטוטים באינטרנטש הביאו אותי בעיקר לאתר badcaps, למשל התגובה הזו.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם (נערך)

זו יכולה להיות בעיה עם הביוס אבל כאמור, זו גם יכולה להיות בעיה אחרת לחלוטין. (אישית, יש לי נסיון עקבי גרוע עם לפטופים של אסוס ואני נמנע מהם) 

היצרן עצמו לא צורב את הביוס לפני שהוא מלחים את הצ׳יפ על לוח האם. או שהוא מתממשק לרגלים או שיש לו על לוח האם test points שהוא עושה את זה דרכן (יותר סביר).

אבל הסתכלתי קצת ואני רואה שהצי׳פים האלה נוטים להיות קלים להסרה (sop 8 או footprint דומה), ויש גם מי שעושה את זה אבל זו ממש לא עבודה לטכנאי מחשבים, אתה צריך מישהו עם רקע בהלחמות (טכנאי אלקטרוניקה שגם יודע מחשבים).

חיפוש בגוגל מראה שיש כל מני נותני שירותים כאלה (למשל https://fishmanlab.com - לא מכיר אותם ואין לי שום קשר אליהם) ואלה הגורמים שתיאורטית יכולים לעשות את מה שאתה מבקש. אישית, לא הייתי טורח.

עריכה אחרונה על ידי omerkot
פורסם (נערך)

אסוס? כוסות רוח למת. צבע בכחול וזרוק לים.

שום כישוף לא יכול לסדר את בעיות ההרכבה המובנות של הזבל-סוסים הזה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 12 שעות, DubelBoom כתב:

האמת שרציתי לצרוב בעצמי עם CH341A אבל הבנתי שזה מסוכן להשתמש בקליפס ולא להפריד אותו מהלוח ולשים אותו בתושבת. (תוכנות צריבה למיניהן חסומות, ככה שאין ברירה מלבד bios programmer, ובכל מקרה נכון לרגע זה המחשב בכלל לא נדלק).

אני לא בטוח, אבל אני לא חושב שזה מסוכן, אלא מקסימום לא יפעל.

פעל לי בעבר, על מחשב ישן יותר.

המחשב די חדש, אז אם אתה לא בטוח, אולי עדיף לתת למישהו מהתחום לנסות לתקן.

פורסם
לפני 42 דקות, _slayer_ כתב:

אפשר לעשות דרך האפליקציה של אסוס

https://www.asus.com/supportonly/ux3402za/helpdesk_bios/

לצערי לא. כבר ניסיתי את זה יותר מפעם אחת, גם דרך ווינדוס וגם דרך הביוס עצמו. זה מעדכן גרסה (שאני כבר עם העדכנית), ובכל מקרה לא עושה ניקוי לבעיות שיש בביוס. בהנחה ומה שקראתי בbadcaps נכון והבעיה מגיעה משם.

ובכל מקרה, בשלב הזה, המחשב כבר לא נדלק בכלל, גם לא לתפריט ביוס :(

פורסם
בתאריך 3.8.2025 בשעה 2:01 PM, DubelBoom כתב:

המסקנה שזה ביוס היא משיטוטים באינטרנטש הביאו אותי בעיקר לאתר badcaps, למשל התגובה הזו.

לא כל כך הבנתי לפי איזה תקלות הגיעו למסקנה שצריך לחדש BIOS.

המחשב עולה דרך BIOS

חלקים שלא עובדים - יש מצב שזה הניתוקים או תקלה פיזית.

פורסם
בתאריך 4.8.2025 בשעה 21:33, _slayer_ כתב:

לא כל כך הבנתי לפי איזה תקלות הגיעו למסקנה שצריך לחדש BIOS.

לא יודע אבל נראה לפי מה שהם אומרים שם עבד להם...

בכל מקרה מה שצירפת בסרטון לא רלוונטי עבורי - אצלי המאוורר נדלק ויש נורת חיווי של הדלקה, ואחרי כמה זמן היא נכבית וישר מתחילה שוב - כאילו הוא עשה ריסטרט.

וזה לא המסך כי גם בחיבור למסך לא רואים כלום, מעבר לזה שהבעיה קיימת כבר שנתיים+ שבפעמים קודמות זה נגמר בזה שבסוף הוא איכשהו נדלק. הפעם לא :(

פורסם (נערך)

יצא לי לפני כמה שבועות לנסות להניע אסוס זנבוק שנדפק לו הכפתור הפעלה

הצלחתי להדליק אותו ע"י ניתוק של הבטריה חיבור למטען ואז הוא נדלק ואח"כ היה אפשר להחזיר את הבטריה והיה אפשר לנתק את המטען 

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • תוכן חדש...