Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם

היום נסעתי על כביש 4 מדרום לצפון ועצרתי ברמזור אדום בצומת רעננה. הרמזור האדום היה די ארוך ובינתיים עד שהוא יהפוך לירוק עברתי על משהו בטלפון (גם קראתי וגם גללתי קצת, נגעתי בטלפון קצת כשהוא נמצא בתושבת ולא ביד).
כשהרמזור הפך לירוק הרמתי את העיניים כדי ליסוע ואני רואה מולי שוטר עומד על אי התנועה ומצלם. לא הייתי הראשון ברמזור, אלא 4-5 אבל יש סיכוי שהוא צילם אותי, היה לו מספיק זמן לעבור על כולם. מייד כשהתחלף האור לירוק הפסקתי להתעסק עם הטלפון ונסעתי משם. השוטר לא עצר אותי במקום ולא הייתה בינינו שום אינטראקציה, יכול להיות שהוא בכלל צילם מישהו אחר אבל יכול להיות שהדו"ח יגיע אחר כך הביתה, אז אני רק רוצה להיות מוכן.

במושגים של המשטרה אני ילד טוב, יש לי רשיון כבר כ- 33 שנה והיו לי בשנים האלו משהו כמו 4 עבירות תנועה (כולל פעם אחת משפט על מהירות בסביבות שנת 2000 כשעוד רכבתי על אופנוע).

התחלתי לחפש באינטרנט האם חוקי לגעת בטלפון בהמתנה ברמזור אדום (לא ניהלתי שיחה או שלחתי הודעה, פשוט קראתי מהמסך +  גלילה) וראיתי דעות לכאן ולשם ושניתן לפרש את לשון החוק בכמה כיוונים. למשטרה מן הסתם לא אכפת וקודם כל אתה אשם ועכשיו תוכיח אחרת.

במידה וכן יגיע דו"ח, האם כדאי לבקש להישפט ? האם הסיכויים שלי לביטול הדו"ח טובים ? והאם כדאי כלכלית לקחת עורך דין ? הבנתי שהקנס על זה הוא 1000 שקל + 8 נקודות. מהנקודות אני לא מאד מודאג כי סטטיסטית הן יימחקו עוד לפני שאעשה את העבירה הבאה, אבל עו"ד מן הסתם ייקח לי יותר מ-1000 שקל כדי לייצג אותי...

בקיצור, שתי השאלות שלי הן:

1. האם כדאי ללכת למשפט על כזה דבר ?
2. כמה פחות או יותר יעלה לי עו"ד במקרה כזה ?

תודה !

פורסם

כבר כמה שנים שהמשטרה עושה שימוש במצלמות עם עדשות מתאימות לאכיפה מרחוק, שמתופעלות ע"י שוטר במקום.

אוכפים כך נסיעה של דו"ג בשול למשל.

פורסם
לפני 54 דקות, kompy כתב:

נכון. ע״י מצלמות טקטיות.

הדוח שצירפתי הוא לא ממצלמה טקטית. כתוב בתיאור את הדגם של המצלמה.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...