Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני שואל בשביל מישהו. לא בשבילי. 

בשבועות האחרונים, קרה כבר פעמיים שכשמתקרבים אל הרכב עם המפתח, אין זיהוי. כלומר הדלתות לא נפתחות, וגם אם מצליחים להיכנס - הרכב לא מניע.  

הוזמן "שגריר" בשתי הפעמים, והצליח לפתור את הבעיה. לטענתו, זה קורה בגלל שנוסעים ברכב מעט מאוד (נסיעות קצרות אחת לכמה ימים). 

אם ככה אז למה הבעיה התחילה עכשיו ולא מתרחשת מהיום הראשון? (תמיד נסעו ככה ברכב).  

הפתרון שהוא הציע זה לעשות סיבוב עם האוטו אחת ליומיים.  

האם הוא צודק? 

הערה - (הרכב עבר טיפול שנתי במוסך היבואן לפני כחודשיים).  

עוד הערה - הוחלפו סוללות בשני השלטים.  הבעיה עדיין קיימת.  

עריכה אחרונה על ידי אופיר36
פורסם (נערך)

נשמע כמו מצבר שהגיע לסוף חייו, מתי הוחלף מצבר אם בכלל?

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

לרכב יש מצבר 12V, ככל הנראה הוא כמו ביתר דגמי יונדאי משולב בצמוד למארז הסוללות. 

כלומר לא מצבר 12V רגיל שמוציאים ומכניסים חדש, אלא חלק ממארז הסוללות של המערכת ההיברידית.

שלח את החבר למוסך מורשה של יונדאי. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אכן יש מצבר V12 ליטיום שצמוד לסוללת מתח הגבוה. ייתכן שהמצבר נחלש קצת עם הזמן. זה מצבר מאוד יקר, כמה אלפי שקלים. מקווה שלא סיים את חייו. המצבר הזה ביונדאי מקבל רק שנתיים אחריות. במידה והרכב עומד הרבה זמן, ייתכן שכדאי להניע את הרכב לנסיעה קצרה כל מספר ימים. 

פורסם
לפני 58 דקות, meir_gi כתב:

אכן יש מצבר V12 ליטיום שצמוד לסוללת מתח הגבוה. ייתכן שהמצבר נחלש קצת עם הזמן. זה מצבר מאוד יקר, כמה אלפי שקלים. מקווה שלא סיים את חייו. המצבר הזה ביונדאי מקבל רק שנתיים אחריות. במידה והרכב עומד הרבה זמן, ייתכן שכדאי להניע את הרכב לנסיעה קצרה כל מספר ימים. 

אפשר להזמין את זה באיביי ב1500 שקל ולהחליף אצלל מישהו שמתמחה בכמה מאות שקלים

פורסם
לפני כשעה, ברנד כתב:

אפשר להזמין את זה באיביי ב1500 שקל ולהחליף אצלל מישהו שמתמחה בכמה מאות שקלים

מעניין. יש לך לינק לסוללה הנ"ל במחיר הזה באיביי? המחיר שנקבת כולל משלוח? מקורי חדש?

פורסם
לפני 27 דקות, meir_gi כתב:

מעניין. יש לך לינק לסוללה הנ"ל במחיר הזה באיביי? המחיר שנקבת כולל משלוח? מקורי חדש?

זה סרטון שראיתי על החלפה https://drive.google.com/file/d/1eEpKnYlic_VqmNj-K48AaHIl2_Sf2Qr0/view?usp=drive_web

אני עזרתי לחבר להחליף לאיוניק אבל זה הכיוון בכלמוביל רצו על זה 3-4 שקל

פורסם

רשמתי לעצתי להסתכל בסרטון.

יש כל מיני עדכוני תוכנה של ניהול המצבר.

לגבי איוניק רגילה היברידית, יש לא מעט דיווחים ברדיט שהבטריה הזאת מתה, במיוחד ברכבים שבקושי נוסעים.

אני תוהה איך אין חשמלאים שמייבאים מצבר כזה ומתקינים אותו.

באופן כללי זה לא בריא להעמיד רכב היברידי או חשמלי.

פורסם

מחיר הסוללה והתקנה בארץ מטורף. במורשה כלמוביל זה מעל 6000 שח ובמוסכים אחרים לא של כלמוביל זה סביב ה 5000 שח, אולי אפשר להשיג במעט פחות. פשוט עושקים את בעלי הרכבים. הסוללה עם הזמן מתנפחת ומחזירה את נשמתה לבורא. לפי מה שהבנתי, היבוא היחיד לארץ הוא דרך כלמוביל ולכן המחיר שערורייתי. אין יבוא מקביל. 

פורסם

הייתי מרים טלפון לקוריאה פלקון בתל אביב, רק לוודא.

חפרתי בpartsouq

נראה שזה החלק

BATTERY MODULE ASSY-LOW VOLTAG

Part number: 37507L5000 

מחיר בחול 300 עד 320 דולר. מחיר בארה"ק בחסות היבואן 4400 שח.

שווה לקחת טיסה רק כדי להביא חלק...

• אהבתי 1
פורסם

ונררה שהוא משותף גם לאלנטרה. יש מצב שגם לאיוניק.

אז זה ערימה של מכוניות. יש מישהו מאיזור הדרום בפייסבוק שמתעסק עם יונדאי, לא זוכר שמות. שווה לבדוק איתו.

בינתיים להביא בוסטר ואחד טוב, נדמה לי שיש נקודות לחיבור שלו ליד המנוע ולתת נסיעות עם הרכב.

השאלה אם סוללה באמת חלשה או שיש גם צרכנים, ואולי אפשר לוותר על חלקם, אולי יש ברכב כל מיני איתוראן וכאלה?

ונררה שהוא משותף גם לאלנטרה. יש מצב שגם לאיוניק.

אז זה ערימה של מכוניות. יש מישהו מאיזור הדרום בפייסבוק שמתעסק עם יונדאי, לא זוכר שמות. שווה לבדוק איתו.

בינתיים להביא בוסטר ואחד טוב, נדמה לי שיש נקודות לחיבור שלו ליד המנוע ולתת נסיעות עם הרכב.

השאלה אם סוללה באמת חלשה או שיש גם צרכנים, ואולי אפשר לוותר על חלקם, אולי יש ברכב כל מיני איתוראן וכאלה?

ולמה צריך שגריר? אין כפתור של 12V בצד שמאל כמו באיוניק היבריד ואלנטרה היבריד? הכפתור הזה מחבר את הסוללת ליטיום הקטנה והמסכנה הזאת לבטריות הגדולות של המנוע ואז מתניעים. RTFM. זה הציל אותי כי איכשהוא השארתי אותו ביום אחרי שקיבלתי את הרכב.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...