Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנית רכב יד 2 - האם ממגרש? סוכן פרטי? חיפוש ביד 2?

איש משפחתי

פוסטים מומלצים

מתעניין בקניית רכב חדש (כמובן יד 2)

איך הכי טוב לחפש ביד 2 ולסמוך על החוש האישי שלי (בטוח יש יותר טובים ממנו בכל הנוגע לקניית רכב)?
לעבוד דרך סוכן מסוים? (מי ההמלצות)
ללכת למגרשי רכבים? (יותר יקר אבל אולי יש שירות ואחריות?)

ועלה לי רעיון אולי לפנות לכמה סוכני רכב לבקש את הרכב שאני רוצה ולראות מי ישיג לי אותו הכי בזול - אבל אין לי מושג איך הם עובדים אולי אם כולם יעלו בקבוצות שהם מחפשים את הדגם הנ"ל זה ייקר את המחיר?

ברכב הקודם מצאתי ביד 2 ולקחתי סוכן שיבדוק את הרכב ויתמקח על המחיר וכו'

חוסר הודאות העיקרי שלי זה בתוך התקציב שלי מה להעדיף שנה על ק"מ? איך יודעים שבעל הרכב לא שיחק על הק"מ?

המחירים שמתפרסמים לא בהכרח משקפים את מציאות השוק האמיתית

בקיצור צריך את עזרת חכמת ההמונים, ובעיקר את מומחי הפורום ובעלי הנסיון

תודה מראש!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, מאוד תלוי איזה רכב. טויוטה קורולה למשל כדוגמה קלאסית, עדיף לקנות ממגרש של חברה גדולה ומוכרת (לא קטנה ושכונתית, לשם מתנקזות בד"כ הבעייתיות), עם אחריות ויישור קו מקצועי. זה גם יבוא לידי ביטוי חיובי כשתרצה למכור.

רכבים מקוריים ונדירים יותר זה סיפור אחר. חפש ביד 2, קח לבדיקה ואתה יכול להתייעץ פה ולקבל עזרה.

לגבי ק"מ/שנה, לי נראה שהק"מ יותר חשוב. אבל קח בחשבון שלפעמים יש שינויים ושדרוגים במהלך חיי הדגם ולפעמים שנה פחות משמעה עדכונים בטיחותיים ואחרים, לפעמים אפילו מנוע שונה.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האופציה הנוחה היא מגרשים מוכרים, יש מבחר גדול באותו מקום.

אפשר גם לרכוש שירות של יועץ והוא מחפש עבורך מה שאתה מחפש, בודק, ישמגם בפורום את הלוחש לרכבים.

ואופציה של לחפש לבד ביד 2.

בסופו של דבר נוחות תעלה כסף.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שהיום גם ביד2 רוב המוחלט של המודעות הן מכל מני סוחרים ומגרשים.

רוב הפרסום של הפרטיים עבר לדעתי לפייסבוק.

המגרשים הגדולים של החברות המוכרות באמת חוסכות הרבה התעסקות/נסיעות/בזבוז זמן וימי חופש, רק שאף פעם אל תסתמך על נתוני הבדיקה שלהם, תעשה בדיקה לבד ותוציא דוח סליקה לבד. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלא שהעמלה שהסוכנויות האלו לוקחות היא לא קטנה .

ממה שאני ראיתי בטווחי המחירים שאני חיפשתי לאחרונה זה סביב 10000 שקל +-.

עבור סכום כזה אני מתאמץ ומחפש רכב שמור מפרטי ונכון , זה לוקח זמן ומאמץ.

למגרשים קטנים אני לא מתקרב

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה שבמגרש אין לך מושג כמה באמת הם מרווחים על הרכב

ומה שיוצא שאתה משלם הרבה מעבר למחיר שווי שלו באמת

וגם הרבה רכבים שם הם מליסינג, מה שאומר שבדרך כלל הנהג שנסע על הרכב לא מי יודע מה שמר עליו ונהג בו בצורה זהירה ושומרת 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע אני רכשתי רכב ממש לא מזמן, במצב של היום לא קל לחפש רכב במצב טוב מכנית (או לכל היותר מטופל כמו שצריך) ושמור קוסמטית חיצונית ופנימית, אתה תופתע מכמות הרכבים שטופלו בצורה הזויה והתגאו בזה, ראיתי לדוגמה מודעה של רכב שנת 2020 שעשה 90 אלף קילומטר וציין בגאווה שהרכב טופל בזמן, כששוחחתי עם הבעלים הוא אמר שהרכב טופל כל שנה בזמן...

ממגרש אני לא שקלתי אפילו לרכוש, בהתחשב במצב השוק לא הגיוני שסוחרים מחזיקים כל כך הרבה רכבים מבוקשים במצב כביכול מצוין עם קילומטר נמוך ומוכרים במחיר מחירון ואפילו לעיתים קרובות מתחת, קראתי מספיק סיפורי זוועות עליהם, איך האנשים בפורום אוהבים לומר? "99% מסוחרי הרכב עושים שם רע לשאר".

גם מסוכנות טרייד-אין לא התלהבתי, על פניו הם נותנים אחריות (קצרה לרוב) והרכבים נראים בסדר, וממה שראיתי מקפידים להעביר אותם טיפולים בזמן, מצד שני בניסיון חיי המועט ראיתי לא מעט רכבי ליסינג נשחטים על ידי הנהגים שלהם, מחברות שצריכות שהרכבים שלהם ייסעו בשטח ועד לאנשים שפשוט לא מעניין אותם מה קורה לרכב כל עוד הוא נוסע.

אני לא מוכר כל כך עם דרכים לגלות הורדת קילומטר, אולי אנשים אחרים מכירים, אתה יכול לבדוק באתר Carzone תיעוד של קילומטרים מטסטים, זה לא מושלם כי הבעלים תמיד יכול להוריד קמ לפני טסט אבל כבר יצא לי לתפוס רכבים עם זיוף מתועד.

לגבי המחירים, אכן מה שמפורסם לא בהכרח משקף את המציאות או את המכירה בפועל, אדם יכול לפרסם 10 אלף מעל מחירון ואז למכור רק 1000 מעל, תתחיל מלראות מחירון של הרכב, תסרוק מודעות ותדבר עם אנשים, בגדול אנשים חיים בפלנטה אחרת ומבקשים מחירים הזויים על רכבים שבורים.... ייתכן שתצטרך לעלות בכמה אחוזים מעל מחירון כדי למצוא רכב במצב טוב במחיר הוגן, זה מה שאני עשיתי לפחות.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מתכוון לקנות ממגרש ואתה יודע איזה רכב אתה רוצה, הסיכוי הכי טוב לדעתי הוא ללכת לטרייד של היבואן. ככה תוכל למצוא מחליפי טויוטה בטויוטה, הונדה בהונדה וכאלה. גם שם צריך להיות זהירים כי הטרייד לא תמיד יודע מה עבר על הרכב, אבל מצד שני לדעתי הסיכוי  ליפול על רכב עם עבר מפוקפק יותר נמוך, והמחירים בהתאם.

• רעיון טוב! 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.2.2025 בשעה 11:52, zvigolden כתב:

האם יתכן שבגלל שאנשים מעדיפים לא להתקרב למגרשים הקטנים, נוצר להם לחץ למכור כדי לפנות מקום במגרש, ולכן הם יתפשרו הרבה במחיר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, מחליף רכבים כתב:

האם יתכן שבגלל שאנשים מעדיפים לא להתקרב למגרשים הקטנים, נוצר להם לחץ למכור כדי לפנות מקום במגרש, ולכן הם יתפשרו הרבה במחיר?

לטובתך אל תתעסק איתם

הם אוכלים 3 כמוך לפני ארוחת בוקר 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 4.2.2025 בשעה 11:52, zvigolden כתב:

אלא שהעמלה שהסוכנויות האלו לוקחות היא לא קטנה .

ממה שאני ראיתי בטווחי המחירים שאני חיפשתי לאחרונה זה סביב 10000 שקל +-.

עבור סכום כזה אני מתאמץ ומחפש רכב שמור מפרטי ונכון , זה לוקח זמן ומאמץ.

האם זה נכון גם למכירות רכבים של סוזוקי טרייד אין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...