Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, Cerebral Cortex כתב:

עם כל הכבוד

אני רק העליתי נתון-אני עוקב אחרי פול גז בפייסבוק והם מביאים נתונים על זה

הם לא אומרים את כול הפרטים העל התאונות אבל ממה שאני מבין רוב ההרוגים זה חברה שעל כלים חזקים ומאתגרים את עצמם-הרבה תאונות עצמיות 

אני יכול לספר על עצמי בגיל 25 נפל לי סכום קניתי קוואסקי אי אר 500 והתחלתי לאתגר את עצמי כמה שהייתי אהבל הבנתי לאיפה זה הולך העפתי את הכלי וחזרתי ל125 שגם עליו אתגרתי את עצמי אבל עברתי את התאונות כי סיכויי ליחיות מתאונה על 70 גובר מאשר על 130 וצפונה

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

כנראה שאתה נוהג בכבישים בלי שיבושי gps.  בכבישים שבהם אני נוהג לא היה וייז 15 חודשים. מקווה שחזר ולא ייעלם שוב.

ואני גם לא נביא, לא יודע לנחש איפה יהיו תאונות שגורמות פקקים. אולי תאציל עלי איזה יכולות?

אם כל דבר בכביש מפתיע אותך, כנראה שהבעיה אצלך. אני לא יודע איפה יהיו תאונות שיגרמו לפקקים, אבל כדי להיות מופתע מפקק עד לרמה שבה אתה נכנס ברכב שלפניך, צריך להיות בהסחת דעת מוחלטת או תחת השפעת חומרים ו/או אלכוהול. לגבי פקקים באופן כללי – אני יודע איפה יהיה פקק גם בלי לפתוח את וויז. זה פשוט ניסיון שנצבר עם השנים על הכביש.

ולידע כללי: בעיקול מורידים את הרגל מהגז, וכשיוצאים מהעיקול ורואים שהכביש פנוי – אפשר ללחוץ. אף אחד לא עשה תאונה בתנאים כאלה רק כי נסע על 130 קמ"ש במקום 110 קמ"ש. 

עריכה אחרונה על ידי Cranky_CPA
פורסם

אני מודע ומחפש. אבל אותם אנשים עושים דברים לא צפויים ולא תמיד אפשר לזהות אותם מספיק מוקדם כמו אותםמאופנוענים שנוסעים בין נתיבים ומופיעים בדיוק כשאני בודק לפנים או את המראה בצד השני. יש גבול לקצב בדיקת הסביבה, ולכן גם כשבודקים היטב יש הפתעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לרב האופנועים עוד יש רעש של אגזוז שאפשר לשמוע היטב ולהיערך, כבר נתקלתי בכמה אופנועים חשמליים כמו זירו עם אפס רעש, הרבה כח ונהג משתולל. הדרך לתאונה קצרה מאוד.

פורסם

זה היה נכון לפני 30 שנה. היום נוסעים עם מזגן וחלונות סגורים ברכב עם בידוד רעשים טוב ושומעים את הרעשן, במרה הטוב, כשהוא יושב על הזנב שלך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

או שאחרי 30 שנים, איכות השמיעה נפגעת כך שגם בסוזוקי עם בידוד רעשים בינוני מינוס לא שומעים את הסביבה

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

זה לא רק עניין של איתות או קיפוח זכות

יש גם חכמולוגים שגונבים צומת בחיתוך דרך תחנת דלק ואז נדחפים לתנועה בלי לאותת,תופעה שאני רואה על בסיס יומי היום גאון עם 3008 החליט שאין לו כוח לחכות בפקק אז חתך בלי לאותת שכבר הייתי בנתיב מזל שהמהירות שלי היה איטית יחסית ולא נכנסתי בו 

מי שמכיר את התחנת דלק בצומת פולג יבין 

עריכה אחרונה על ידי Shay Shd Dave
פורסם
בתאריך 29.12.2024 בשעה 21:40, sperial כתב:

אני מודע ומחפש. אבל אותם אנשים עושים דברים לא צפויים ולא תמיד אפשר לזהות אותם מספיק מוקדם כמו אותםמאופנוענים שנוסעים בין נתיבים ומופיעים בדיוק כשאני בודק לפנים או את המראה בצד השני. יש גבול לקצב בדיקת הסביבה, ולכן גם כשבודקים היטב יש הפתעות.

סע עם חלון פתוח. סליחה שאני באיחור של חצי שנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 שעות, יבגניפ כתב:

סע עם חלון פתוח. סליחה שאני באיחור של חצי שנה.

תבקש סליחה מכול האופנוענים שהוא הוריד במהלך החצי שנה הזו

אני צוחק כמובן

• מצחיק 4
פורסם
בתאריך 28.12.2024 בשעה 18:26, sperial כתב:

לא ידוע לי על שינוי בחוקי הפיזיקה מאז שנות ה-80

אבל הרי אתה בעצמך מעיד אחר כך ש:

בתאריך 28.12.2024 בשעה 18:26, sperial כתב:

להזכירך שבשנות ה-80 המהירות המותרת בישראל היתה 90 קמ"ש ומאז התקדמנו. אבל לא במידה שנדמה לך.

אז אולי אתה צריך ליצור קשר עם מפכל המשטרה ולספר שצריך להוריד את המהירות המותרת ל90? או אולי אפילו פחות מזה? הרי חוקי הפיזיקה גם לא השתנו מאז שנות ה50.

...

הנה עוד כמה נתונים שבכל זאת כדאי לקחת בחשבון:

1. נדמה לי שתעשיית הרכב גם עברה כמה שינויים מאז שנות ה80. נניח לא היה abs, והאצה ב-6 שניות מ-0 ל-100 כמו ביונדאי שלי (או אפילו פחות מזה בחשמליות סיניות גנריות) היתה מאפיינת אולי רק גרסאות קצה של ספורטיביות. האם מי שמחליט איזה שלט לשים בכניסה לכביש כזה או אחר לוקח את זה בחשבון? לא יודע. אתה יודע?

2. למעלה מ-100 מההורגים ב-2024 הם הולכי רגל. זו, כמובן, לא בעיה שיש בגדול בכבישים מהירים כמו כביש 6. אלא בעיה של הערים הישראליות. אני חושש שעירית תל אביב היא היחידה שמכוונת למשהו שנראה כמו חזון 0. ברמה הארצית אין באמת מדיניות ולאף אחד לא ממש איכפת.

3. וכאן החלק היפה. אתה יודע לספר על מצלמות מהירות שראית בטיולים שלך בחו"ל, כי מהירות זה פויה. אבל האמת היא שזה צעד אחד שנעשה במערב. כשאתה טס פעם הבאה לעיר כמו וינה, נסה לשים לב כמה מאמץ מושקע שם כדי לצמצם בכלל את השימוש והתלות ברכב פרטי - משהו שגם פחות או יותר לא נעשה בישראל.

4. כמובן, גם זה צעד מוגבל ברגע שיוצאים מהמטרופולינים, ויותר קשה להתנייד ברגל או בתחבורה ציבורית. ויש עוד. ובכל זאת, זה חלק די גדול מהסיפור ומה שנעשה במערב, יחד עם שינויים תשתיתיים שמטרתם לוודא שגם אם נהג עושה טעות, או עובר על החוק באופן מודע - הסיכוי לתוצאה קשה יהיה נמוך יותר. 

5. ובהתאם, אם איכפת לך מהנושא, כדאי לקחת בחשבון את זה שבתור מי שמבסס את חייו על רכב פרטי, ממה שזכור לי מויכוחי עבר איתך, אתה חלק מהבעיה. גם אם אתה תמיד נוהג במהירות הבטוחה פיזית 90 קמש. 

• אהבתי 2
פורסם

קודם כל, חוקי הפיזיקה לא השתנו. למשל שדה הראיה בכביש עם עיקול ברדיוס נתון או מעבר לפסגה של גבעה או מעבר למכונית שמאחוריך.

הצעד הראשון שעושים במדינות כמו אלה שהזכרת הוא לחנך את האנשים לציית לחוק. הצעד השני הוא לאכוף אותו בקפדנות. ובמקביל בונים תשתיות עם מבט לעתיד, לא לעבר.

יש לך תלונות על מגבלות מהירות. האם שמת לב מה המהירות המותרת בשטח בנוי במערב אירופה? תיאורטית 50 קמ״ש. מעשית בחלק ניכר מהמקומות 30 קמ״ש. אזורי מיתון תנועה בכל מקום. בנהיגה בכבישים שאינם מהירים המרחק בים תמרור יציאה משטח בנוי לחזרה לשטח בנוי לעתים קרובות עשרות מטרים. אצלנו המצב שונה. כי מעטים הכבישים שעוברים בתוך יישובים, רוב הכניסותֶליישובים הן הסתעפויותֶבאורך מאות מטרים ולעתים יותר. זה טוב לשטף התנועה, זה רע למי שמסתמך על תחב״צ. אבל זה נתון.

ובשטח הבינעירונית המהירות המותרת ברוב המדינות 120-130 קמ״ש עם אכיפה בחריגה של סביב 5 קמ״ש. אצלנו 100-120 קמ״ש, אבל המצלמות מופעלות בחריגה של 20-30 קמ״ש. מעשית האכיפה אצלנו מאפשרת נהיגה במהירויות שוות או גבוהות מאלה שבאירופה, למרות שהתשתיו לא מתאימות.

אגב, הסיבה המרכזית לכך שאני נאלץֶ להסתמך על רכב פרטי היא טופוגרפיה. אתה גר בעיר מישורית, אין לך בעיה ללכת או לרכוב. אם אני רוצה להגיע מהבית לתחנת האוטובוס הפנים שכונתי אני צריך לטפס שווה ערך ל-5 קומות, לקווים הראשיים או לסופר השכונתי 25 קומות (או לחכות לקו השכונתי המתפתל ולהחליף אוטובוס). עכשיו תחשוב מה המשמעות של להגיע לסופר לקנות כיכר לחם.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

קודם כל, חוקי הפיזיקה לא השתנו

קודם כל, לא התייחסת לשאלה שלי. למה אתה לא פונה למפכל ולא מבקש להוריד את המהירות ל70 קמש? הרי חוקי הפיזיקה לא השתנו מאז מודל t של פורד.

לפני 18 דקות, sperial כתב:

הצעד הראשון שעושים במדינות כמו אלה שהזכרת הוא לחנך את האנשים לציית לחוק. הצעד השני הוא לאכוף אותו בקפדנות. ובמקביל בונים תשתיות עם מבט לעתיד, לא לעבר.

אתה טועה. קח את דנרמק כדוגמא. 75% מהנהגים בסקר לפני כמה שנים הודו שעברו את המהירות המותרת גם באיזורים עירוניים וגם בינעירוניים. 45% השתמשו בטלפון נייד בנהיגה. 95% חושבים שהאכיפה במה שקשור לעבירות מהירות מוגזמת. וגם בלי זה, אם אנשים היו מחונכים כ"כ לציית לחוק, כמו שאתה חושב, לא היה צורך לרשת את כל היבשת במצלמות המהירות שאתה כ"כ אהוב.

ובאופן כללי, מחקרים מראים שבני אדם, גם באירופה, מתאימים את המהירות שלהם לתחושת הבטחון שהכביש מייצר בראש שלהם. אפשר לראות את זה גם בחול, וגם בארץ - לא תמצא באופן די טבעי נהגים טסים ב-100 קמש ברחובות חד סיטריים עם מכוניות חונות משני הצדדים. אבל סע, נניח, לדרך נמיר - לא משנה כמה שלטי 70 יציבו שם - המהירות הממוצעת כנראה קרובה ל90 - 100.

לפני 23 דקות, sperial כתב:

ש לך תלונות על מגבלות מהירות. האם שמת לב מה המהירות המותרת בשטח בנוי במערב אירופה? תיאורטית 50 קמ״ש. מעשית בחלק ניכר מהמקומות 30 קמ״ש. אזורי מיתון תנועה בכל מקום. בנהיגה בכבישים שאינם מהירים המרחק בים תמרור יציאה משטח בנוי לחזרה לשטח בנוי לעתים קרובות עשרות מטרים. אצלנו המצב שונה. כי מעטים הכבישים שעוברים בתוך יישובים, רוב הכניסותֶליישובים הן הסתעפויותֶבאורך מאות מטרים ולעתים יותר. זה טוב לשטף התנועה, זה רע למי שמסתמך על תחב״צ. אבל זה נתון.

לא קראת את מה שכתבתי? אני בעד מיתון תנועה ומגבלת מהירות ברורה של 30 קמש בערים. שם צריך גם לאכוף. לא, נניח, לבזבז את הניידת וחצי שיש למשטרה על מערבים קבועים עם לייזר ליד נתבג - איפה שאין גבעות שאתה לא יודע מה מסתתר מאחרוהין, והכביש די ישר.

לפני 25 דקות, sperial כתב:

אגב, הסיבה המרכזית לכך שאני נאלץֶ להסתמך על רכב פרטי היא טופוגרפיה. אתה גר בעיר מישורית, אין לך בעיה ללכת או לרכוב. אם אני רוצה להגיע מהבית לתחנת האוטובוס הפנים שכונתי אני צריך לטפס שווה ערך ל-5 קומות, לקווים הראשיים או לסופר השכונתי 25 קומות (או לחכות לקו השכונתי המתפתל ולהחליף אוטובוס). עכשיו תחשוב מה המשמעות של להגיע לסופר לקנות כיכר לחם.

חיפה מצטיינת בתכנון אנטי עירוני מזה די הרבה שנים, כמו ערים אחרות בישראל, בלי קשר לנקודה הספציפית שאתה גר בה. וכל אחד בסוף בוחר מה חשוב לו.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...