Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מהמשפחה צריך מסך.
מתעסק בעיצוב/עיצוב פנים.
מניח שגם במקרה הזה מסך שמציג צבעים אמיתיים הוא עדיף.
מכוון לגדלים 27-32.
מה מומלץ?
תקציב? היה שמח להישאר על 1500 ומטה אם זה ריאלי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לא כלכך ברור למה הכוונה ב"מסך שמציג צבעים אמיתיים",

לדעתי כל מסך IPS בגדלים שהגדרת יענה לדרישות וחלק גדול מהם עומדים בתקציב.

שווה לבדוק אם יש לו צורך בקצב רענון גבוה, זה מייקר.

הנה פילטר שהכנתי זריז בKSP, אתה יכול לראות שיש מגוון עשיר.

אישית יש לי נסיון טוב עם מסכים של DELL. עובד איתם שנים רבות במשרד שעות ארוכות מאוד.
בכוונה שמתי מחיר עליון סביבות 1800, כי אם ירכוש באילת זה עדיין יעמוד בתקציב שלו.
https://ksp.co.il/web/cat/199..200..230..424..1604..1948..2037..4784..31635..65419?min=408&max=1826

יום טוב גם לך

פורסם

ממה שאני יודע יש מסכים שמציגים צבעים בצורה יותר אותנטית מאחרים ובטווח רחב יותר. זו הכוונה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

קח את ה-lg שמופיע בחיפוש שיצר לך יגאל למעלה, מהבודדים שהוא 4k ושבו *באמת* לא רואים פיקסלים ממרחק ישיבה רגיל. 

העולם מתחלק ל-2: אנשים שלא רואים פיקסלים גם כשמציבים מולם מסך 640*480, ואנשים שמתחרפנים מפיקסלים :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני ממליץ על סדרת Ultrasharp של דל. הדגמים מתחילים באות U. על פניו U2724D נראה בטווח התקציב שלך.

ל HP יש גם סדרה דומה (Z) אבל בארץ משום מה הם רק זמינים ללקוחות עסקיים.

לדעתי, 4K זו רזולוציה גבוהה מדי ל27. 2K יותר מתאים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד מה זה "רזולוציה גבוהה מדי". לא בקטע של כרטיסי מסך בני 15 שלא מסוגלים לתמוך בזה. נטו. מה זאת אומרת "גבוהה מדי". תמונה חדה מדי? תחתוך לך את העיניים??

(אגב, יש לי בבית דל 13" בן 8 לפחות עם רזולוציה של 3800 על משהו... פה אכן מדובר בהגזמה, מק קלעו יותר במדויק עם הרטינה)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פה התקציב הרבה יותר גבוה.

לנו יש את זה, דל, 34

https://www.pcmarket.co.il/product/מסך-מחשב-dell-u3419w-‏34-‏אינטש-דל/

אולי זה אובר קיל, אבל משמש לצורך עיצוב גרפי UX/UI.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

אני מעצב UX, ב5 שנים האחרונות משתמש ב-Dell UltraSharp למיניהם. בבית יש לי U2518D שעדיין עושה את תפקידו בצורה טובה, בעבודה Dell U3223QE ו-LG 32UQ850 לסירוגין.
שלושתם מצויינים, כמובן שה4K בשניים האחרונים נחמד יותר. יש גם את הAsus ProArt שמקבל ביקורות מצויינות. לא יצא לי לנסות בעצמי.

עורך, עכשיו שמתי לב לתקציב. סביב ה1,500 הייתי הולך על הDell U2724DE. 

עריכה אחרונה על ידי Tal7
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, hans כתב:

שמישהו יסביר לי פעם אחת ולתמיד מה זה "רזולוציה גבוהה מדי". לא בקטע של כרטיסי מסך בני 15 שלא מסוגלים לתמוך בזה. נטו. מה זאת אומרת "גבוהה מדי". תמונה חדה מדי? תחתוך לך את העיניים??

מניח שהכוונה היא שזה פשוט נראה לא טבעי. משהו בכיוון של uncanny valley. 

מסקרנות, גיגלתי את הקשר בין רזולוציה גבוה מדי והמונח שציינתי, ואכן אני נתקל בהרבה שאלות בפורומים שאנשים שם עושים את אותו הההקשר. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 15 שעות, hans כתב:

פונטים בגודל של נמלים, תפריטים מיקרובים, תוכנות שין להם זום טוב. די מתסכל

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

הגדרות בתוך הווינדוס של גודל הפונט, גודל תצוגה, תפריטים אני לא 100% משוכנע אבל דומני שזה כן ניתן לשינוי גם כן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש כל מיני תוכנות עתיקות בחלונות שלא עובדות יפה עם רזולוציה גבוהה, נכון. זה מקרה קצה. כל השאר פתרו לפני עשור.

לפני 5 שעות, ברווז כתב:

מניח שהכוונה היא שזה פשוט נראה לא טבעי. משהו בכיוון של uncanny valley. 

מכיר את הביטוי, בהקשר של רזולוציה I call bullshit, זה כמו הזקנים הטרחנים האלה שמתעקשים שמסך של טלפון גדול מ-4.5 אינץ' מעייף להם את העיניים.

פורסם
לפני 8 שעות, borsood כתב:

פונטים בגודל של נמלים, תפריטים מיקרובים, תוכנות שין להם זום טוב. די מתסכל

חלפו ימי WINDOWS XP. משנים DPI וזהו. פותר בשניה.

• תוכן חדש...