Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לי שישנם מזגנים שבזמן כיבוי המפוח הפנימי שבמאייד ממשיך להוציא אוויר בין 10 ל 30 דקות הזמן תלוי במצב קירור או חימום. כדי לייבש את האזור מלחות בכדי למנוע היווצרות עובש. 

ישנם מזגנים כרגע לא זכור לי אילו עם אפשרות ניקוי פנימית של הסוללה ע"י חימומה אם איני טועה. יתכן והמזגן שלך מצויד בכל אפשרויות הניקוי הן למניעת עובש והן לסוללה. לו אני הייתי מפעיל תמיד בכל זמן.

• מעניין 1
  • תגובות 202
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 3.7.2024 בשעה 13:38, Buki כתב:

מישהו יודע מה בדיוק עושות פעולות  Clean ו Mildew (עובש) שזמינות באפליקציה כשהמזגן כבוי?

ב Clean לא ראיתי שהוא עושה משהו, ב Mildew מפעיל את המזגן וזו כנראה פעולה למניעת עובש. 

מתי צריך להשתמש בה ולכמה זמן?

IMG_20240703_133508.thumb.jpg.36a06695f58306f18c7ecb46952ed20a.jpg

לי יש 4 מזגני תאדירן כולם אינוורטרים בני 10.

לכולם יש את האופציה שנקראת BLOW, בשלט.

אחראי הכיבוי המפוח נשאר דלוק וגם התריסים פתוחים, לייבש את כל הלחות. זה דיפולט. זה בהחלט מונע עובש, אם יש לך אופציה כזאת שתפעל תמיד.

20240704_191923~2.jpg

בתאריך 3.7.2024 בשעה 13:38, Buki כתב:

מישהו יודע מה בדיוק עושות פעולות  Clean ו Mildew (עובש) שזמינות באפליקציה כשהמזגן כבוי?

ב Clean לא ראיתי שהוא עושה משהו, ב Mildew מפעיל את המזגן וזו כנראה פעולה למניעת עובש. 

מתי צריך להשתמש בה ולכמה זמן?

IMG_20240703_133508.thumb.jpg.36a06695f58306f18c7ecb46952ed20a.jpg

לי יש 4 מזגני תאדירן כולם אינוורטרים בני 10.

לכולם יש את האופציה שנקראת BLOW, בשלט.

אחראי הכיבוי המפוח נשאר דלוק וגם התריסים פתוחים, לייבש את כל הלחות. זה דיפולט. זה בהחלט מונע עובש, אם יש לך אופציה כזאת שתפעל תמיד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)

בדירה שאני משכיר. בשלט המקורי. היה מצב קלין. שמפעילים אותו. הוא מחליף בין קירור לחימום.

וככה מחסל תעובש. זה מזגן רגיל. היה בשנת 2012. היום אין להם מצב כזה. לאלקטרה לפי מה שאני יודע.

שברו לי תמסך בשלט. אז נתתי חליפי.

הפעלתי פעם אחת תמצב הזה. זאת הייתה פעולה של חצי שעה. אחרי זה המזגן היה מתחבה.

בדירה שאני גר. מותקן מזגן תדירן. אלפא. משנת 2017. יש לחצן X.FAN.

אני חושב שזה מצב למנוע עובש. בחוברת הפעלה כתוב. שזה מצב ליבוש המאייד.

מזגן און אוף.

במזגן שהותקן אצל אבא שלי. גם תדירן. יש צמה. שצריך לחבר. קוראים לזה מצב רטוב.

אם זוכר נכון. וזה אמור ליבש תמאייד. מזגן און אוף.

עריכה אחרונה על ידי yor2
  • רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

היה לי מזגן טרנודו הכי פשוט וזול ON/OFF ששם היה את הפיצ'ר הזו מובנה בלי שום אפשרות לכבות או להפעיל אותו.

בכל  כיבוי המזגן משאיר את התריס פתוח ומריץ את המאוורר של היחידה הפנימית 30 שניות, המדחס כבוי.

זה דומה להמלצה לכבות את המזגן באוטו דקה לפני סיום הנסיעה ולהשאיר את המאוורר פועל. 

לא בטוח שזה מאוד יעיל, אולי קצת. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

אחשב אני נזכר. שבמזגן האנורטר הראשון. שקניתי הייתה פעולה כזאת. שמשאיר תמאיץ עובד אחרי הכיבוי. היה מזגן של אלקטרה. סופר אנורטר 12i.

היה לי גם טורנדו. גולד 12. שם לא הייתה פעולה כזאת.  והיה נוצרים ריחות.

• רעיון טוב! 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם
בתאריך 19.6.2024 בשעה 22:38, Ooga כתב:

מה זה מדחס dc? יש למישהו דיאגרמה או הסבר?

אני לא מכיר מנועי dc בשום מוצר שלא כוללים מברשות. לא מכיר שום מכונית או מכונת כביסה או מקדחה עם מנוע dc כזה.

אצלי ברכב המפוח של מערכת המיזוג הוא מנוע DC ללא נברשות.

אולי  יש קצר בהבנת הדברים בנינו ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, מרק10 כתב:

אצלי ברכב המפוח של מערכת המיזוג הוא מנוע DC ללא נברשות.

אולי  יש קצר בהבנת הדברים בנינו ?

מה המבנה של המנוע?

כל מנועי ה dc שאני מכיר ללא מברשות, הם בעצם מנועי ac תלת פאזיים עם אינוורטר שמקבל הזנת dc וממיר אותה.

בסוף, אם אתה מנתק את המנוע הזה מהלוח בקרה שלו - זה פשוט לא מנוע dc והוא לא יכול לקבל "פלוס" ו"מינוס" קבועים ולנוע.

שוב, אלא אם כן יש מנוע מסוג אחר שאיני מכיר..

זה שקול מבחינתי ללקרוא לאלטרנטור גנרטור זרם ישר כי בסוף הוא מוציא לך זרם ישר.

אבל זה לא יהיה נכון, כי הוא מוציא זרם חליפין תלת פאזי שמומר עם גשר דיודות ובקר..

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)
בתאריך 4.7.2024 בשעה 23:16, Buki כתב:

זה דומה להמלצה לכבות את המזגן באוטו דקה לפני סיום הנסיעה ולהשאיר את המאוורר פועל. 

האם זה מומלץ ולמה זה עוזר ?

עריכה אחרונה על ידי husky
פורסם
בתאריך 6.7.2024 בשעה 14:30, Ooga כתב:

מה המבנה של המנוע?

כל מנועי ה dc שאני מכיר ללא מברשות, הם בעצם מנועי ac תלת פאזיים עם אינוורטר שמקבל הזנת dc וממיר אותה.

אולי זו שאלה של סמנטיקה.

המעגל האלקטרוני הנמצא על המפוח מקבל אות PWM ממודל הבקרה קלימטרוניק (פנל השליטה של המזגן). אכן למנוע יש 3 סלילים המוזנים במתח DC מהיחידה האלקטרונית (ראה תמונה מצורפת).

הממיר או היחידה האלקטרונית הנמצאת על המפוח לא מבצעת המרה של DC ל-AC.4.thumb.jpg.4bf598670718a2e10c920ec2182ce5f6.jpg

ייצרני הרכב וייצרני OEM של מפוחים קוראים  למנועים מסוג זה Brushless Motor.

https://www.valeo.com/en/catalogue/vis/brushless-motor/

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 15.6.2024 בשעה 15:27, yuvk כתב:

אין ספק שזו טכנולוגיה עדיפה בשימושיות. השאלה שלי היא לגבי האמינות ועלות (ואפשרויות)  התיקון אחרי תום האחריות.

מאשר שקיבלתי מקולגה את המחירון כרטיסים של טורנדו לדגמי אינוורטר ואון-אוף לחודש 7 שנת 2024.

טורנדו נלחמת גם במחירי החלפים ומוכרת את הכרטיסים למזגני אינוורטר במחיר של מזגני און-אוף.

החלפה של כרטיס מאייד או מעבה למזגן 1 כ"ס (עלות הכרטיס כולל עבודה) כבר לא תגיע לסכום של 4 ספרות, אלא תסתכם ב-3 ספרות.
עלות כרטיס לטכנאי - בערך כמו מילוי מיכל דלק לרכב פרטי בנזין או סולר. ככל שהמזגן גדול יותר המחיר של הכרטיס מעט יותר יקר כך שיכול להיות שהחלפת כרטיס למזגן 2 כ"ס תגיע ל 4 ספרות.

מסקנה: תקלות קטנות (רגש חום, מנוע מאיץ מאייד או מנוע מאוור מעבה) ותקלות בינוניות (כרטיס) מצדיקות תיקון. תקלות מנוע - לדעתי האישית, עדיף להחליף את היחידה החיצונית או פשוט לקנות מזגן חדש עם אחריות לכמה שנים.

סה"כ המצב טוב בגיזרה הזו.

איציק

• אהבתי 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתישהו (אולי כבר) יהיה אפטרמרקט שבו יהיו כאלו (לא היבואן) שיתקנו כרטיסי אינוורטר, או ייבאו ביבוא מקביל או ימכרו כרטיסים גנריים. 

הבעיה שההוזלה במחיר התיקון של אינוורטרים באה במקביל לירידה במחירי המזגנים החדשים. האם כדאי לתקן מזגן ב-3 ספרות, או לקנות חדש במחיר 4 ספרות (שהראשונה בו 1)? גם טכנאים רבים מעדיפים למכור ולהתקין מזגן חדש במקום לתקן - אולי משיקולי כמות עבודה או שיקולים אחרים.

:turn-l:
פורסם

התקנה של מזגן עולה כסף, גם פירוק עולה. אם להחליף מזגן ב 2000-2200₪ או לתקן ב 800-900 זו עדיין דילמה אם המזגן לא זקן במיוחד ולא עבד קשה. גם זמן העבודה ביחס להחלפה הוא קצר יותר והרבה פחות מלכלך. 

אם יהיו כרטיסי אפטרמרקט - זאת שאלה טובה.

אני משער שאם יהיה יצרן שיצליח לייצר כרטיס גנרי עם מתגים שאפשר יהיה לג'מפר כרטיס בהתאם ליצרן ולהספק המזגן (וכמובן פרוטוקול תקשורת וכו) זה יכול להיות מעניין - אבל יש סיכוי שזה יהיה יקר ולא משתלם.

יותר הגיוני אם יהיה כרטיס אפטרמרקט עבור יצרן ספציפי לסידרה מסויימת.

ימים יגידו...

1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
לפני 26 דקות, פאר האורה כתב:

קפץ לי בN12

תלונות רבות על מזגני טורנדו

לא מצאתי בכתבה התייחסות האם מדובר במזגני ON OFF או אינוורטר
מישהו רכש בעקבות השרשור טורנדו ויכול לשתף אם הכל בסדר?

חוזר שנית:

זה לא שירשור טורנדו או מימוש אחריות, לכן מתייחס לנושא בפעם האחרונה;
אני חבר בקבוצות שונות של מיזוג אויר, בינהם גם טורנדו....
כולם ביולי-אוגוסט קורסים מקריאות שירות.

נקודתית לנ"ל - הרבה אנשים מחפשים לחסוך במחירי ההתקנה ומביאים מתקינים חאפרים.

95% מהקריאות שירות של טורנדו באחריות (בזמנים האלו ובמזגנים חדשים) הם ליקויים בהתקנה של טכנאי - קרי: שיפוע ניקוז לא תקין, דליפות ממחברי FLARE שטכנאים עושים ולא בודקים - והפלא ופלא, חיבורי חשמל כושלים. מנכ"ל החברה כבר פנה לטכנאים בבקשה לבדוק את כל אלו מאחר ורוב קריאות השירות שלהם הם על זה.
אגב, זה לא תמיד נגמר רק בזה - אלא גם בכשלים במיקום של מנועים (בעיקר מיני מרכזיים) שסובלים מ"קצר אויר" והמזגן צועק הצילו וכלה במזגנים שהתקנות כושלות פוגעות בהן בטווח הארוך והקצר כאחד.
יש גם בעיה של כח אדם שמחריפה עוד יותר את המצוקה שיש ביולי אוגוסט.

איציק

• אהבתי 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מאמין לך יותר מלכתבה. 

אגב אם תרצה למחוק את התגובה אין בעיה. ראיתי שמגיבים חופשי על טורנדו מזגנים בכללי, אז חשבתי שזה מתאים לפרסם.

לא נראה לי היה מתאים לפתוח על זה נושא חדש. במיוחד אחרי שהסברת שזה לא באמת כמו שמשתמע מהכתבה, להתרחק ממזגני טורנדו

כמו שאמרת את רוב הבעיות היה אפשר למנוע עם דגש על מתקין מקצועי

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...