Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, ניקולו כתב:

(אגב, אני כעת חושד שאותה מכונית האטה והתרחקה לשמאל כדי לבצע חנייה בניצב בימין.)

זו אפשרות. ולכן צריך לזכור שבמקומות כאלה, איזורי תעשיה עם תחלופה גבוהה של חניות, יציאה ממגרשים וכו׳, צריך להגדיל מרווחי בטחון, ולהעזר בסבלנות. נהגים מאטים כדי לחפש את היעד שלהם, כדי למצוא חניה, כי הם עצמם חוששים ממישהו שיפתיע אותם...

לפני 46 דקות, taranta כתב:

ברור לי שיחלקו עלי אבל במצב שפותח השרשור כתב פחות חמור בעיני עבירת הקו הרצוף.
כמובן שלא מעודד לעשות זאת אבל ברור לכולם שאם משאית היתה פורקת סחורה וחוסמת את הנתיב (מה שקורה יום יומית) כולם היו עוקפים אותה בזהירות וזהו.

הפוך גוטה. כשמשאית חוסמת נתיב ומלאצת נהגים לעבור על קו הפרדה, אנשים מודעים לכך שהם נאלצים לבצע עבירה, מאטים, מוודאים שהנתיב ממול פנוי.

פות״ש נאלץ להגיב בצורה חדה ופתאומית מכיוון שלא העריך נכון את המצב ולא שמר על מרווח בטחון. במקרה של משאית חוסמת, אין ברירה סבירה מעבר לעקוף. במקרה של פות״ש, היה עליו לעצור ולהמתין עד שהרכב האדום יסיים את התמרון.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 37 דקות, falou כתב:

מדוייק בדיוק של 100 אחוז. 

מה הקשר בין המודעות של הנהג לבלימת חירום?

בלימת חירום לא קשורה למצבך התודעתי שבריר שנייה לפני שהפעלת אותה. בלימת חירום מתרחשת כשאתה מזהה מצב חירום וצריך להאט את הרכב לעצירה במינימום זמן. לדוגמא, ילד קפץ לכביש.

אתה נהג טוב או מודע או לא והיית מודע כל הזמן או לפני או בד״כ במראה הצידית או האמצעית או השמאלית... לא רלוונטי. ברגע שצריך לעצור, נהג צריך להיות מסוגל לבצע בלימת חירום.

והאמת היא שמי שלא תרגל בלימת חירום לא יבצע אותה בזמן אמת.

המודעות אומרת שאם אתה יודע שיש מאחוריך משאית ויש סיכוי טוב שהיא תכנס בך (כי היא לא שמרה מרחק לדוגמא) אז עדיף לך לנסות לסטות\לתמרן או לקחת כל פעולה אקטיבית לפתור\למזער את המצב שמאחוריך.

לפני 30 דקות, Be roo כתב:

הפוך גוטה. כשמשאית חוסמת נתיב ומלאצת נהגים לעבור על קו הפרדה, אנשים מודעים לכך שהם נאלצים לבצע עבירה, מאטים, מוודאים שהנתיב ממול פנוי.

דיבתרי באופן כללי על חציית פס רצוף בעיר לעומת בין עירוני.

פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

המודעות אומרת שאם אתה יודע שיש מאחוריך משאית ויש סיכוי טוב שהיא תכנס בך (כי היא לא שמרה מרחק לדוגמא) אז עדיף לך לנסות לסטות\לתמרן או לקחת כל פעולה אקטיבית לפתור\למזער את המצב שמאחוריך.

ואם אתה יודע שיש מאחוריך מכונית מירוץ אתה יודע שיש סיכוי טוב שהיא תצליח לבלום ולא תיכנס בך...

אתה ממציא מצב ספציצי שלא קשור לדיון ומנתח אותו מהכורסא בשלווה, כאילו מישהו לא מיומן מסוגל בכלל לתפקד תחת לחץ.

מה עדיף לך לא משנה, נהג לא מיומן לא יתמרן, הוא יבלום חלש מדי (כי אנשים חוששים מבלימה חזקה), ינעל ידיים וייכנס לפאניקה, ואז יסטה עם ההגה, כשהעיניים עדיין על מה שהוא מנסה לא לפגוע בה. ככה פועל אדם לא מיומן. אין לו פוס-משחק לשקול הכל ואז לתמרן.

בלימת חירום זה עוד תמרון שקל לתרגל.

התחמקות ממכשול, גדול על כל נהג שהוא לא מיומן. לפחות היום מערכות הבטיחות האקטיביות מסייעות למכונית להשאר במגבלות האחיזה כשהנהג מתמרן.

לפני שעתיים, taranta כתב:

דיבתרי באופן כללי על חציית פס רצוף בעיר לעומת בין עירוני.

ואם יש משאית מאחוריך ומשאית מלפניך ומסוק מעליך ואתה בדרך עירונית של שמונים קמ״ש?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עכשיו מי ממציא מצבים תיאורטיים? תיארתי לך איך אני נוהג (או משתדל).

יכול לומר לך שלפחות פעם אחת זה הציל אותי מתאונת שרשרת ועוד פעם שהנזק שנגרם לי מאחור הופחת משמעותית.

פורסם
לפני 18 דקות, taranta כתב:

עכשיו מי ממציא מצבים תיאורטיים? תיארתי לך איך אני נוהג (או משתדל).

כל הכבוד, אבל ממתי הדיון הוא עליך?

אני כתבתי מה זה בלימת חירום ואיך היא אמורה להתבצע, אתה אמרת שזה לא ״מאה אחוז מדוייק״.

מה לא מדוייק בזה?!

ממתי הדיון עבר לאיך לבצע בלימת חירום לאיך כבודו נוהג?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...