Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחור אחד התקבל למדמ"ח ולהנדסת תוכנה בבן גוריון (וגם בעברית, אבל זו כבר התלבטות לשרשור אחר).

אותו בחור גר בחדרה, משמע, הוא יצטרך ללון בב"ש.

ככל הנראה, לחלק מהמעונות הוא כבר פספס את ההרשמה, וכנראה שנשארו בעיקר המלונות. (Dog houses, not hotels).

אשמח למידע ממי שלמד/לומד שם ויכול לשפוך אור על המתחמים השונים, מה קרוב לפקולטות הנ"ל, ממה להזהר וכו'.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 41 דקות, natco כתב:

אשמח למידע ממי שלמד/לומד שם ויכול לשפוך אור על המתחמים השונים, מה קרוב לפקולטות הנ"ל, ממה להזהר וכו'.

אני ממליץ על מעונות ד' אבל בחלק הישן יותר של הדירות, במידה והוא יחליט ללמוד שנה הבאה.

בדירות הללו -

2 שותפים, ד' מערבי - אני לא יודע מה ההבדל בין 830 שקל לבין 970 שקל.

נראה לי הזול יותר הוא בבניין הארוך עם 3 קומות. חדר גדול ונחמד. מספיק מרחב בשביל מיטה, ספה ועמדת מחשב.

המלצה כנה שאם הוא מתכוון לגור במעונות, זה לקחת את האינטרנט. האינטרנט מעולה ומהיר.

נראה לי שגרתי בדירה מהסוג הזה - 

3 שותפים, ד' מערבי - 1,080ש"ח לשותף (עבור תשפ"ד)
אחלה דירה לטעמי אם הוא פחות בקטע של לשבת עם חברים בדירה.

אני בכל אופן ממליץ לחפש בחוץ. גם אם המחירים נראים גבוהים מאוד ותואמים למחירי תל אביב והמרכז.
אל תשכחו שבבאר שבע, כמות הדירות גדולה יותר מכמות האנשים ששוכרים בה.
לכן להשים לב לא לשלם יותר מדי ואם צריך אפשר לעשות את החוזה גם לאחר תחילת הלימודים.

אני לא אהבתי את המעונות ג', פחות היה הקטע שלי. יש כאלה שיותר יסתדרו שמה מאשר בד'.

לגבי המרחק, לא כזה רחוק מ2 המעונות, גם אם זה מאריך את הדרך בקצת יותר. למרות שמעונות ג' נראה לי יותר קרובים אבל יכול להיות שאני טועה והזכרון לא משהו.

העיר עברה שינוי רציני מאז שרוביק דנילוביץ נבחר לראש העירייה. ככה שדעה של מישהו משנתיים אחורה יכולה להיות גם מאוד לא תואמת למציאות ולכן ממליץ לקחת בערבון מוגבל. כנ"ל את הדעה שלי..

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה מרחק הליכה מהפקולטה? נסיעה? קורקינט?

(מצטער על הבורות, אני למדתי לפני 30 שנה באונ' ת"א...)

פורסם
לפני 2 דקות, natco כתב:

זה מרחק הליכה מהפקולטה? נסיעה? קורקינט?

(מצטער על הבורות, אני למדתי לפני 30 שנה באונ' ת"א...)

20 דקות הליכה מהמעונות (ד/ג) לאוניברסיטה אבל וזה אבל חשוב, יש מצב ששינו את הרמזורים והזמן יותר ארוך.

ברכב בכלל לא משתלם לך לצאת מהמעונות.

קורקינט, אפילו פחות מהליכה.

מעונות ג' נמצאים בחלק המזרחי של האוניברסיטה - קרוב לתחנת הרכבת.

מעונות ד' נמצאים בחלק המערבי של האוניברסיטה - קרוב לקווי האוטובוס צפונה.

screenshot-www.google.com-2023_09.03-19_19_09.thumb.png.9bf88ef00ca9d9a06448200e1e6471cb.png

סליחה אבל יותר קל כשזה ויזואלי מאשר לתת הערכות זמנים וכו'.

בירוק - מעונות ד'

בסגול - מעונות ג'

בכחול - תחנת רכבת צפון האוניברסיטה

בצהוב - הכניסות - פחות או יותר לאוניברסיטה

אם הייתי חוזר ללמוד אז בת'כלס הייתי שוכר דירה

או

ד' מזרח (או ו' הישנה שבת'כלס זה אותו הדבר).

או

ד' מערב.

ד' מזרח - זה מצפון האוניברסיטה ויש שם שער כניסה ששכחתי להוסיף

ד' מערב זה בעצם באזור של המעונות.

שכונה ד' בעיקרון די גדולה ולכן אתה יכול למצוא את עצמך בפאתי שכונת בני אור ועדיין להיות קרוב "יחסית" לאוניברסיטה.

מה שכן, לא לקחת דירות שקרובות למכללת קיי כי זה סתם מיותר ועדיף לקחת דירה שקרובה לאוניברסיטה.

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם (נערך)

אני לומד בבן גוריון, ולא מכיר אף אחד שגר במעונות...

לא יודע מה המצב הכלכלי ומה ההפרש בין מעונות לבין דירה, אבל אם מתאפשר לשכור דירה (המחירים נעים סביב 1100-1300 ש"ח בחודש בהתאם לשכונה ולדירה), לדעתי עדיף בפער.

היצע הדירות בבאר שבע גדול, הסמסטר מתקרב ואיפה שעדיין לא נמצאו דיירים המחירים יתחילו לרדת. כי חלק מהדירות נשארות ריקות, ועדיף שכ''ד נמוך מדירה ריקה...

ממליץ בחום להכנס לקבוצות פייסבוק, לראות מה ההיצע והמחירים, ואם מתאימים לדעתי עדיף לפזול לכיוון הזה.

אחת הסיבות ללמוד בבאר שבע היא החברה, והרוב גרים לא במעונות.

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, DareDevil כתב:

סליחה אבל יותר קל כשזה ויזואלי מאשר לתת הערכות זמנים וכו'.

תודה. זה עוזר מאד...

לגבי דירה בשכונה ד' - לא חשבנו לשקול זאת. סתםצכי לפני 20 שנה, תכננתי שם מרכז ספורט.

השכונה זכורה לי כמקום מנש מפחיד.

זה בטח כבר השתנה.

במעונות יש לפחות אבטחה.

יהיה אפשרי לשלם עבור דירה, אם ההבדל יצדיק זאת (למרות שזה שלא יהיה זניח כמו שמוצג, כי  מעבר להפרש בשכר החודשי, במעונות משלמים על שנה אקדמית לא קלנדרית).

אבל גם הנושא החברתי הוא אכן שיקול. ילקח בחשבון...

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם
לפני 22 דקות, natco כתב:

לגבי דירה בשכונה ד' - לא חשבנו לשקול זאת. סתםצכי לפני 20 שנה, תכננתי שם מרכז ספורט.

השכונה זכורה לי כמקום מנש מפחיד.

זה בטח כבר השתנה.

במעונות יש לפחות אבטחה.

הגדר/אבטחה לא כל כך תשנה את האוכלוסיה שהוא יהיה איתה במגע.

ממליץ לו לנסוע לב"ש לסיבוב דירות/מעונות והתרשמות מהמקום.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

ברור. נעשה זאת בקרוב מאד.

לך תדע. אולי זה מה שידרבן אותו לבחור בסוף בעברית 😃

• מצחיק 1

פורסם

חוץ מאיזורים מאוד מובהקים סטודנטיאלית(כמו ו הישנה למשל), המגורים בשכונות הקרובות לאוניברסיטה יכולים להיות טריקים.

אתה יכול לגור ברחוב שהוא מלא חיים, המון סטודנטים ואחלה חברה, ורחוב מקביל אליו זה מאורת סמים עם כול מיני שבורים שאף סטודנט לא גר שם. וקירבה לאוניברסיטה זה לא מדד. חובה רק לדבר עם סטודנטים שגרים באיזור לפחות שנה. 

בעניין הזה המון משקיעים שקונים דירה להשקעה בבאר שבע נופלים. פותחים גוגל מאפס, מותחים קו אוירי מהאוניברסיטה, רואים שהוא קצר, ועכשיו חושבים שמחכה להם אווזת ביצי זהב. אז לא בהכרח. 

• אהבתי 1
פורסם

רק אוסיף שמרכז הספורט (בריכה, חד"כ) נמצא בצד של ג'.

בשבילי זה היה שיקול לעבור מ-ד' ל-ג' לפני אי-אילו שנים (מדירה לדירה, אבל אז חדר בדירת שותפים עלה פחות מ700 שקל ומעונות עלו סכום דומה).

• אהבתי 2
פורסם
לפני 17 שעות, natco כתב:

בחור אחד התקבל למדמ"ח ולהנדסת תוכנה בבן גוריון (וגם בעברית, אבל זו כבר התלבטות לשרשור אחר).

אותו בחור גר בחדרה, משמע, הוא יצטרך ללון בב"ש.

ככל הנראה, לחלק מהמעונות הוא כבר פספס את ההרשמה, וכנראה שנשארו בעיקר המלונות. (Dog houses, not hotels).

אומנם עברו מספר שנים, אבל אני ממליץ לו ללכת על דירה ולא על מעונות.

נכון שבמעונות יש אבטחה, אבל מדובר בבאר שבע, לא בבגדד. מעבר לעובדה שהוא לא בוחר, לרוב, את השותפים שלו במעונות, יש שם פחות את האווירה הסטודנטיאלית של בן גוריון. שייכנס לקבוצות פייסבוק של סטודנטים ודירות בין סטודנטים בבן גוריון ויתחיל לקרוא.

ואם הוא הולך ללמוד מדמ"ח או הנדסת תוכנה, אז שיחפש שותפים או שותפות ממקצועות קצת יותר "הומאניים" (או לפחות מתעשיה וניהול).

שכונה ב' נחשבה (לפחות עד לפני מספר שנים בודדות) לאזור טוב עבור סטודנטים, עם בניינים חדשים, אוכלוסיה סבירה פלוס ומרחק הליכה של כ-20-25 דקות, או פחות מ-10 דקות על קורקינט/אופניים.

בשכונה ד' יש הרבה סטודנטים ברחובות הסמוכים לאוניברסיטה (למשל אזור אברהם אבינו) - אזור סביר מינוס מבחינת האוכלוסיה, אבל עם מחירים טובים ומרחק הליכה קצר מהאוניברסיטה. העיקר שיתרחק ממרכז גילת - מקום לא ממש סימפטי לגור לידו. יש גם דירות על שדרות רגר, דקות משער האוניברסיטה, ורחוב מאוד מרכזי, אבל זה לא לאוהבי השקט.

ליד שכונה ד' יש את שכונה ו' - מרחק הליכה סביר מהאוניברסיטה ועם בניינים חדשים יותר.

בצד השני יש את ג', עם בתים פרטיים ופאבים באזור גולומב ובניינים עם הרבה סטודנטים, כולל מקצועות הרפואה, ברחוב וינגייט (ליד סורוקה. אפשר לחתוך דרך בית החולים). יש גם את רמות והסביבה, שם אפשר לשכור יחידת דיור בוילה - שכונה נעימה סך הכל, עם כל היתרונות (והחסרונות) של מגורים בבית פרטי.

יש גם וילות ברמות שסטודנטים שוכרים (מספר שותפים).

השורה התחתונה - בדירה הוא יכול למצוא בדיוק את מה שחשוב לו, בין אם זה מטבח גדול או סלון לאירוח, שותפים שיתאימו לו לאווירה (תמיד יש נפילות, אבל לפחות אתה יכול לסנן עם מי תגור בדירה), מיקום שנוח לו ועוד.

שיחפש מספר דירות שמתאימות לו ויגיע ליום או יומיים בבאר שבע כדי לראות דירות ולהתרשם.

• אהבתי 2

• תוכן חדש...