Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התלבטות בין שני הרכבים הנ"ל עבור ליסינג פרטי, כשהשיקול העיקרי הוא עלות מול תועלת.

ההפרש ביניהם הוא כ- 500 ש"ח בחודש - כ-2,500 ש"ח לעומת כ-3,000 ש"ח, בשניהם המחיר כולל הכל פרט לדלק.

הבאיון מאובזר יותר ועם מנוע מעט חזק יותר (120 כ"ס לעומת 100), אך האם לדעתכם הוא באמת שווה תוספת חודשית של 500 ש"ח?

פורסם

אלה האופציות היחידות?

לדעתי הבאיון לא שווה תוספת של 500 ש"ח בחודש. מצד שני i20 פריים מאובזרת באופן קמצני במיוחד וממש מבאסת בקטע הזה. תא הנוסעים בבאיון מגיע עם פלסטיקים וריפודים בהירים שקצת שוברים את השממה בתא הכל שחור של ה-i20.

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש אופציה לפורד פומה לא חדש בעלות דומה ל-i20, אופל מוקה בעלות שדומה לבאיון - אבל אני לא מעוניין בה בגלל המנוע 1.2 הצרפתי שלה שיש לי איתו נסיון רע מאוד, סיטרואן C3 - כנ"ל.

פורסם

אולי שווה לשקול את הפומה. הוא יותר מאובזר מהיונדאי ובעיני גם יותר נחמד לנהיגה. מהתרשמות שלי המושב האחורי שלו קצת פחות מרווח.

המוקה אוטו חביב מאוד ובגלל שמדובר בליסינג בעיות המנוע לא יהיו באחריותך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה, אולי אשקול באמת את הפומה, רק לא אוהב את סביבת הנהג שמעוצבת מיושן ביחס ליונדאי.

לגביי המוקה - גם הרכב הקודם עם המנוע 1.2 פיורטק שהיה בעבר בבעלותי היה בליסינג - ובילה כמעט חודש במוסך להחלפת מנוע, נאלצתי להתנייד עם רכב חלופי, לא לוקח סיכונים עם המנוע הזה יותר.

פורסם

הפומה ירד מהפרק עקב אחריות קצרה מידי לעסקה חדשה.

יש גם אופל קורסה Edition שיותר מאובזר מה-i20, אני מבין שזה אותו מנוע כמו של המוקה, נכון?

פורסם

עדיין מתלבט.. למרות שהאמינות הצרפתית של האופל קורסה Edition Plus מרתיעה אותי, הוא יותר מאובזר מה-i20 Prime ונראה גם יותר גדול חיצונית. 

איזה מבין השניים עדיף? 

פורסם

היונדאי גדולה יותר. בפנים היא בוודאות מרווחת יותר, אם עושים שימוש תדיר במושב האחורי אז זה של היונדאי עדיף.

תא הנוסעים של הקורסה קצת יותר נעים, איכות חומרים עדיפה ומראה קצת יותר נחמד אבל הבדלי האבזור לא מאוד משמעותיים. הנדסת האנוש ביונדאי עדיפה, המסך מגיב מהר יותר והתפריטים פחות סבוכים.

בשני המקרים יחידות ההנעה לא נעימות במיוחד. ביונדאי הגיר קצת איטי, באופל יש יותר ויברציות וגם העברות פחות חלקות מדי פעם למרות שמדובר בגיר אוטומטי ולא רובוטי.

פורסם
בתאריך 21.5.2023 בשעה 17:25, Coresh כתב:

התלבטות בין שני הרכבים הנ"ל עבור ליסינג פרטי, כשהשיקול העיקרי הוא עלות מול תועלת.

ההפרש ביניהם הוא כ- 500 ש"ח בחודש - כ-2,500 ש"ח לעומת כ-3,000 ש"ח, בשניהם המחיר כולל הכל פרט לדלק.

הבאיון מאובזר יותר ועם מנוע מעט חזק יותר (120 כ"ס לעומת 100), אך האם לדעתכם הוא באמת שווה תוספת חודשית של 500 ש"ח?

ממליץ לך לחשוב טוב טוב אם אתה מוכן לוותר על בקרת שיוט אדפטיבית.

יש את זה בבאיון, אין את זה ב-i20 prime (אבל ברמות יותר גבוהות של i20 בהחלט יש), ויש בחלק גדול מהמכוניות שנמכרות כיום, כולל גם באופל מוקה שהוזכרה.

אבל לדעתי כדאי לך גם לחשוב קצת מעבר לזה, למה בכלל להיות נעול על קומץ זעיר של סוגים ברמות גימור מאוד ספציפיות שהן לא תמיד מי יודע מה שאיזו חברה ספציפית מציעה לך ???

זה נשמע כמו חברת ליסינג/השכרה שקנתה סטוק של מכוניות מסוג X וסטוק של מכוניות מסוג Y ועוד כמה סטוקים, ועכשיו הם מנסים לדחוף את זה ללקוחות.

הרי אם אתה מספיק אמין בעיניהם להיות לקוח שמשלם חודש בחודשו החזר הלוואה (ולא משנה באיזה שם יקראו להלוואה הזאת), 99% שמגוון בנקים וחברות מימון כלליות וחברות מימון של יבואנים יראו בך גם כן לקוח אמין לא פחות.

לדעתי, שוה לך לשקול ללכת בכיוון אחר לגמרי:

לבחור מכל מגוון כלי הרכב המוצעים בישראל את מה שמתאים לרצונות ולצרכים וליכולות שלך, ואז ללכת עם הבחירה הזאת ולברר אפשרויות מימון.

רוב הסיכויים שתגיע לאפשרות שתהיה לא פחות משתלמת ממה שמציעים לך בחברה ההיא, וזה יהיה הרכב המדוייק שאתה בחרת בלי כל מיני אילוצים מיותרים של "אנחנו צריכים לדחוף ללקוח משהו מהמגוון המצומצם שיש בסטוקים שקנינו".

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)

@harhanegev  אתה צודק, יש לי כרגע בקרת שיוט אדפטיבית ברכב הנוכחי שאותו אני צריך להחזיר, כמובן שאני מעדיף לא לוותר על זה.

אבל מה שמכתיב את הבחירה כרגע זה תקציב חודשי ועלות מול תועלת, ולדעתי 3000 ש"ח בחודש על באיון או מוקה זה לא סכום ראלי כרגע עבורם.

אתה מציע לוותר על ליסינג ולשקול קניה, אבל כרגע אני לא מעוניין לקנות רכב בשוק הנוכחי של ריבית גבוהה וזמני אספקה ארוכים מאוד, ליסינג פרטי מתאים לי יותר בשלב זה.

אגב באיזה מהמכוניות שנמכרות כיום ברמות המחירים של ה-I20 ואופל קורסה יש בקרת שיוט אדפטיבית?

עריכה אחרונה על ידי Coresh
פורסם
לפני 6 שעות, Coresh כתב:

@harhanegev  אתה צודק, יש לי כרגע בקרת שיוט אדפטיבית ברכב הנוכחי שאותו אני צריך להחזיר, כמובן שאני מעדיף לא לוותר על זה.

אבל מה שמכתיב את הבחירה כרגע זה תקציב חודשי ועלות מול תועלת, ולדעתי 3000 ש"ח בחודש על באיון או מוקה זה לא סכום ראלי כרגע עבורם.

אתה מציע לוותר על ליסינג ולשקול קניה, אבל כרגע אני לא מעוניין לקנות רכב בשוק הנוכחי של ריבית גבוהה וזמני אספקה ארוכים מאוד, ליסינג פרטי מתאים לי יותר בשלב זה.

אגב באיזה מהמכוניות שנמכרות כיום ברמות המחירים של ה-I20 ואופל קורסה יש בקרת שיוט אדפטיבית?

אין לי זמן לבדוק עכשיו אחד אחד סוגי רכב כדי לענות לך תשובה מדוייקת, מקוה שאחרים שזכורים יתנו לך שלל דוגמאות, לא חסר בכל רמות המחיר כמעט, גם מתחת ל-100,000 שקל.

זמני אספקה ארוכים מאוד -

אתה בטון שזה עדיין כך, במיוחד כשאנחנו לא מדברים על חשמלי?

וריבית גבוהה -

זה לא ממש נימוק רציני, כי גם תחת השם ליסינג אתה משלם ריבית לא פחות גבוהה, רק בשמות אחרים.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...