Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצל הורי התקינו סטרימרים של הוט. השלט שלהם כולל רק לחצן הדלקה אחד השולט רק על הסטרימר.

המתקין אמר להורי שעליהם להשתמש בשלט של הטלויזיה בכדי להדליקה ואז לעבור לשלט של הסטרימר בכדי להדליקו..

בחדרים, נפתרה הבעיה, עם הפעלת HDMI CEC. מה שיתר את השלט של הטלויזיה וההדלקה והכיבוי של הכל מתבצע משלט הסטרימר בלבד.

בסלון, ישנו רסיבר שהסטרימר חובר אליו ואז יוצא כבל HDMI יחיד מהרסיבר לטלויזיה. שם העסק לא עובד.

האם ישנה דרך לגרום לזה לעבוד בסלון גם כן?

תודה רבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אענה מהזיכרון שלי כשהייתי באותו המצב:

בעקרון גם לרסיברים יחסית חדשים יש cec. נסה לחפש בהגדרות של הרסיבר הפעלה של הפונקציה הזו. כמובן, יכול להיות שזה יופיע תחת שם אחר מcec, אז אם לא מוצא - כדאי לחפש במדריך המשתמש איך זה נקרא. בנוסף, הcec אמור להיות מופעל גם בטלויזיה.

יש לי איזה זכרון מעורפל שהייתי צריך לחבר את הרסיבר ליציאה שתומכת ב-hdmi arc בטלויזיה, אבל יש מצב שאני מבלבל וזה לא היה קשור.

פורסם (נערך)

האופציה הופעלה הן בטלויזיה והן בסטרימר.

ברסיבר לא מצאתי שום דבר כזה. הדבר היחיד שהיה..HDMI PassThrough שהפעלתי אותו ובחרתי בחיבור הרלוונטי אך לא קורה דבר.

עריכה אחרונה על ידי samg
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה הדגם של הרסיבר ושל הטלויזיה?

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני לא מוצא בהגדרות של הרסיבר התייחסות לcec, שזה קצת מוזר כי הוא לא כזה ישן:

https://manuals.denon.com/avrx520bt/eu/en/download.php?filename=/AVRX520BT/EU/EN/pdf/AVRX520BT_EU_EN.pdf

אולי שווה לעקוב אחרי ההוראות בסרטון הבא:

אם גם זה לא הולך, אולי לנסות לעשות עדכון לfirmware של הרסיבר ואז לנסות שוב את הסרטון (קשה לי להאמין שיעזור, אבל אולי).

דבר אחרון, אם כלום לא עובד, בדוק אם יש אפשרות לחבר את הסטרימר לטלויזיה עם hdmi ולרסיבר עם כבל אופטי או משהו דומה. כך, ברגע שגם הטלויזיה וגם הסטרימר יהיו עם cec, הדלקה/כיבוי של האחד תשלוט בשני, והרסיבר יקבל רק את הסאונד ויהיה כמו שהוא היה עד עכשיו. כמובן, לפני שאתה רץ לקנות כבל, כדאי לבדוק שהטלויזיה והסטרימר באמת עובדים ביחד על-ידי חיבור ישיר ביניהם, כי ממה שאני זוכר cec זה לא פורמט מאוד אחיד ויש צירופי מכשירים שהוא לא עובד בהם מדהים (כך היה אצלי עד איזה עדכון גרסה לרסיבר).

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם
לפני שעתיים, daniel.asu כתב:

יש לי איזה זכרון מעורפל שהייתי צריך לחבר את הרסיבר ליציאה שתומכת ב-hdmi arc בטלויזיה, אבל יש מצב שאני מבלבל וזה לא היה קשור.

אכן לא קשור

Arc רק אומר שהוא מחזיר את האודיו על הכבל

לפני 5 דקות, daniel.asu כתב:

כדאי לבדוק שהטלויזיה והסטרימר באמת עובדים ביחד על-ידי חיבור ישיר ביניהם, כי ממה שאני זוכר cec זה לא פורמט מאוד אחיד ויש צירופי מכשירים שהוא לא עובד בהם מדהים (כך היה אצלי עד איזה עדכון גרסה לרסיבר).

👆👆👆 זה מדויק

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, Liviur כתב:

כדאי לבדוק שהטלויזיה והסטרימר באמת עובדים ביחד על-ידי חיבור ישיר ביניהם, כי ממה שאני זוכר cec זה לא פורמט מאוד אחיד ויש צירופי מכשירים שהוא לא עובד בהם מדהים (כך היה אצלי עד איזה עדכון גרסה לרסיבר).

👆👆👆 זה מדויק

כמובן בתחילה הסטרימר חובר ישירות לטלויזיה עם כבל HDMI והכל עבד תקין.

העניין שכאשר החזרתי את החיבור של הסטרימר לרסיבר השליטה אבדה..

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

זה לא מפתיע.

הפיתרון הוא (אם הטלוויזיה והרסיבר תומכים בarc) הוא לחבר את שניהם לטלוויזיה ולהעביר את האודיו בלבד לרסיבר.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הנחתי שאין תמיכה, אבל אתה יכול לבדוק את זה יחסית בקלות - האם יש לך מקור ברסיבר שנקרא TV Out או משהו דומה? רוצה לומר, כשאתה עובר בין הsources, הוא עובר בין כל הhdmi, tuner ומגיע מתישהו למשהו שקשור לפלט מהטלויזיה? אם כן, נסה לעבור לזה, ואז לנסות לנגן משהו עם סאונד דרך אחת האפליקציות בטלויזיה (יוטיוב או מה שיש, בהנחה שהיא בכלל חכמה). אם הצליל מועבר מהרסיבר לרמקולים, אז אפשר ללכת עם arc כמו שliviur הציע. שים לב שאם אתה מנגן משהו מהטלויזיה, הכבל בינה לבין הרסיבר צריך להיות מחובר ליציאת hdmi שתומכת בarc (בדרך כלל כתוב עליה).

• תוכן חדש...