Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חבר'ה, אני מתכנן לרכוש את הרכב ונתקלתי במודעה של אקסמפלר ידני עם 110K קילומטר, שנת 2015, מנוע 1.2 האטמוספרי בעל 82 כס.

בשיחה שהייתה לי עם הבעלים לא ידוע לו שהוחלפה רצועת טיימינג, אך כן הוחלפה רצועת מנוע ב64 אלף קילומטר בעלות של 3000 שקלים.

איך ניתן לבדוק את טיב הרצועה והאם היא מתפוררת?

ובמידה וכן, האם נגרם נזק למנוע בעקבות כך?

ובאופן כללי, האם יש לשים דגש/לבדוק אספקטים טכניים נוספים ברכב הזה?

נ.ב מה עלות החלפת רצועת טיימינג לדגם הזה?

תודה רבה מראש 

עריכה אחרונה על ידי lolshimi11
פורסם

ב 3 אלף מדובר על טיימינג, החלפת רצועה עולה כמה מאות.

האטמוספרי עמיד יותר לבעיית ההתפוררות.

אם אתה במרכז כנס לגבע או אורן שירטתי רכב לבדיקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 33 דקות, yulianx כתב:

ב 3 אלף מדובר על טיימינג, החלפת רצועה עולה כמה מאות.

האטמוספרי עמיד יותר לבעיית ההתפוררות.

אם אתה במרכז כנס לגבע או אורן שירטתי רכב לבדיקה.

תודה רבה.

אתה יודע להגיד לי אם יש איזושהי דרך להעריך את טיב הרצועה/פגיעה במנוע בעקבות רצועה מתפוררת בבדיקה וויזואלית?

פורסם

אין. 

את טיב הרצועה רואים באמת רק כשמפרקים אותה. ופגיעה במנוע רואים רק ע"י צריכת שמן גדולה מהרגיל, ואת זה שום מוכר רכב לא ינדב לך מרצונו. 

אבל עיקר הפגיעה ברצועה לפי הדיווחים, היא בעיקר במנוע הטורבו ,פחות באטמוספרי. 

פורסם

לדעתי אם אתה רוכש את הרכב, בטיפול הראשון כנס למוסך שיוריד לך את אגן השמן ,יחליף את רצועת הטיימינג, ינקה את הרשתית של משאבת השמן,וכמובן יחליף פילטר שמן ושמן בתקן. לי זה עלה  במוסך גבע כ 2500 שקל. תוכל לדעת את המצב לאשורו רק אם הרכב מאבד שמן ואת זה לפני הקנייה יהיה קשה לדעת, כדאי לעשות גם ככה החלפה של טיימינג במנועים האלה כל 4 שנים וטיפול כל 10K, ומכאן אני שולח את איחולי למהנדס שתכנן את רצועת הטיימינג הטבולה הזו ומאחל לו הצלחה במקום העבודה החדש ושכולי תקווה שלא יתעסק יותר בתכנון מנועים.

פורסם
לפני 17 דקות, FixTrics כתב:

לדעתי אם אתה רוכש את הרכב, בטיפול הראשון כנס למוסך שיוריד לך את אגן השמן ,יחליף את רצועת הטיימינג, ינקה את הרשתית של משאבת השמן,וכמובן יחליף פילטר שמן ושמן בתקן. לי זה עלה  במוסך גבע כ 2500 שקל. תוכל לדעת את המצב לאשורו רק אם הרכב מאבד שמן ואת זה לפני הקנייה יהיה קשה לדעת, כדאי לעשות גם ככה החלפה של טיימינג במנועים האלה כל 4 שנים וטיפול כל 10K, ומכאן אני שולח את איחולי למהנדס שתכנן את רצועת הטיימינג הטבולה הזו ומאחל לו הצלחה במקום העבודה החדש ושכולי תקווה שלא יתעסק יותר בתכנון מנועים.

זה כמובן התכנון, יישור קו שיכלול בין היתר החלפת רצועה. 

מלבד מוסך גבע, ישנם עוד המלצות למוסכים שיודעים לעבוד עם הרכב הזה?

פורסם

כדאי לציין מאיפה אתה בארץ כדי שיוכלו להמליץ לך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...