Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

3 שנים אצו טסו והמאזדה מהשרשור הנ"ל מסיימת שרות. 

המאזדה בסדר פרט לכך שגילינו שלאורך זמן בתנוחת הישיבה של אבא שלי רואים פחות טוב ובחניות והוא גרד את האוטו מכל הכיוונים. בזמנו הספורטאז' היה בולם אותי בחניות, מה שבוודאות לא קורה במאזדה.  

מחפשים רכב חדש ושיהיה במלאי סביר של המתנה של כמה חודשים:

1. עד 175 אלף, רצוי פחות, רכבים כמו קשקאי ואטקה גם בסדר מבחינת גודל.

2. שדה ראיה טוב למכסה מנוע, מראות גדולות, וכו' נהג 1.65 מטר. חיישני חניה מקוריים קדימה ואחורה.

3. מקסימום מערכות בטיחות וכמה שיותר כאלו שעובדות במהלך חניה ונסיעה לאחור; נקווה שימנע את כל הדפיקות כמו שבמאזדה.

4. נוח לעליה ולירידה, נוח בנסיעה. מרבית הנסיעות עד 25 דקות לכיוון.

5. כמה שיותר כפתורים אנאלוגיים, מינימום מסכים. פוסל על הסף 3008, ספורטאז', טוסון, וכו'

6. פחות מעניין: צריכת דלק, התנהגות, סחירות.

7. רצוי אמינות סבירה שלא יהיה עם מה להתעסק ושיהיה מוסך שרות יבואן גם בכרמיאל או בטבריה.

הסתכלתי על:

קיה סלטוס
סיאט אטקה
מיצובישי אקליפטוס
סאנגיונג קוראנדו
ניצן קשקאי
סובארו XV
סוזוקי קרוסאובר
סקודה קארוק

פחות בקיא ביכולות שלהם בבטיחות במהלך חניות, אשמח לחוות דעת למי שמכיר את הרכבים ויכול לכייל אותנו למי יש את הבטיחות הטובה ביותר ועונה לשאר המאפיינים.

תודה לכולם. 

עריכה אחרונה על ידי ST12345

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אם קשה לו בחניות אז אולי כדאי שהרכב הבא יהיה קצת יותר קטן מהמאזדה.

לטויוטה CHR ברמת אבזור שיק יש חיישני חניה היקפיים עם בלימה אוטונומית למניעת תאונות חניה וזה עובד לא רע בכלל. האוטו גם קצת קטן יותר אז זה יכול לסייע. עם זאת, הראות קדימה אמנם לא רעה וגם המראות בסדר אבל הראות לאחור לא משהו, בלשון המעטה, וייתכן שזה יפסול את הרכב עבורו. בכל מקרה לא הייתי מוותר על נסיעת מבחן. הוא גם נוח מאוד לכניסה ויציאה, נוח לנסיעה ודיי קל לתפעול.

הסלטוס דיי סתמי בעיני, קצת פלסטיקי בפנים אבל מרווח. הגיר הרציף גורם לו להיות קצת קולני כשלוחצים ובאופן כללי הוא לא הכי מעודן. לדעתי הוא יהיה ירידה מורגשת ברמה אחרי מאזדה CX5.

באטקה FR יש חניה אוטומטית, זה גם עובד לא רע, יכול להיות שזה יהיה פתרון לפחות בחלק מהחניות. הוא מרווח ונוח. מאובזר היטב ב-FR ולא מסובך לתפעול. המולטימדיה ולוח המחוונים הדיגיטלי דוברים עברית.

על מיצובישי אקליפס קרוס הייתי מוותר. לא באמת רואה סיבה לרכוש אותו למעט מלאי זמין. הוא לא חסכוני, לא מרווח במיוחד, עני באבזור ונותן תחושה של רכב מאוד מיושן.

קורנדו על אותו רעיון כמו האקליפס קרוס. הוא אולי קצת יותר טוב אבל יש כל כך הרבה דגמים עדיפים בסגמנט הזה שאני לא רואה למה לבחור דווקא אותו.

הקשקאי רכב מאוד נעים. נוח ושקט, יחידת ההנעה עובדת לא רע וגם הכניסה והיציאה נוחות מאוד. בחלק מהדגמים יש לו חיישנים היקפיים והוא גם קיבל ציון גבוה על תפקוד מערכות הבטיחות ביורו אנקאפ, אני פחות אהבתי את הפעולה של המערכת לתיקון סטייה מהנתיב שבולמת את הגלגל שסוטה ומעבירה רטט בהגה.

סובארו XV כבר מתחיל להרגיש קצת מיושן, לא הכי מרווח והוא דיי יקר. אני מניח שהבונוס של אפשרות לרדת מהכביש הוא פחות רלוונטי. מערכות הבטיחות שלו עובדות לא רע ובדגם המאובזר ביותר יש בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור. אני לא בטוח שהוא מצדיק את המחיר.

קרוסאובר לא ממש בליגה של רוב הרכבים כאן. הוא קטן מהם וירגיש בסיסי ונחות בהיבטים של נוחות ואיכות נסיעה. הוא התייקר באופן דיי משמעותי, הדגם הבסיסי לא מאוד מאובזר והבא אחריו כבר עולה כמעט 150K וגם לא מוסיף הרבה.

קארוק עבר מתיחת פנים שאמורה להגיע מתישהו בקרוב ובטח תביא תוספת אבזור אז כדאי לחכות קצת. על פניו הוא רכב לא רע אבל סיאט אטקה זה אוטו רכב והוא מעניק תמורה עדיפה למחיר. אישית אני חושב שכיול המתלים של האטקה יותר נעים.

פורסם (נערך)

תודה רבה על התגובה המקיפה !

לטויוטה CHR - פרט לכך שהרכב מאוד קטן עם תא מטען קטן, נתת אופציה לא רעה בכלל. נראה אם יסכים לבדוק אותו.

הסלטוס - כל מה שציינת חשוב, אבל לא קריטי. חשוב מאוד שהרכב יחסית קצר. השאלה היא איך הוא בחניות ? לסבר את האוזן, המאזדה נסע 20 אלף קמ בשלוש שנים שמתוכם שנתיים ו11 חודשים ו25 ימים הוא חנה במשק עם חלונות פתוחים, מפוצץ אבק ומטונף מחרא של תרנגולות...(:- 

הוא נשטף קומפלט פעם בשנה בפסח, ופעם בשנה במוסך כשהלך לטיפול, אז הפלסטיקה לא מעניינת. רעש - אבא רגיל לנהוג על טרקטורים ומסחריות כל ימיו, אז זה לא מזיז, גם ככה הוא לא שומע משהו...

באטקה FR -נשמע שיש לנו מועמדת רצינית, מעניין אם יש מלאי.

מיצובישי אקליפס קרוס - דוקא כל מה שציינת אלו יתרונות עבורנו. השאלה איך הוא בחניות ?

קורנדו - שוב, איך הוא בחניות?

הקשקאי - מועמד מספר 2.

סובארו XV כבר מתחיל להרגיש קצת מיושן - זה ייתרון !!!

מועמד מספר 3.

קרוסאובר - איך מערכות הבטיחות שלו ?

קארוק - אם כפי שאתה אומר אין הרבה הבדל מהאטקה, הכל זה שאלה של מחיר וזמן אספקה.

אני חוזר:

כמה שהרכב יותר מיושן ופשוט להפעלה - זה יתרון. דגם ישן - עוד יותר טוב כי אתה יודע עם מה אתה מתעסק. חיישני חניה 360 וחניה אוטומטית ככל הנראה יהיו דומיננטיים בהחלטה והכי טוב יהיה בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור.

נשמח לשמוע עוד תגובות או הרחבות לשאר הרכבים. אם יש עוד רכבים קצת גבוהים - שלא צריך להתכופף בכדי להכנס אליהם, עם שדה ראיה טוב, אז זה בוודאי משהו שנשמח לשקול. 

תודה רבה !

עריכה אחרונה על ידי ST12345

פורסם (נערך)

עבור סבי וסבתי עם דרישות דומות נרכש סקודה קאמיק. 

הוא מעניק תנוחת ישיבה גבוהה יחסית, דומה למה שמקבלים בקארוק, אך מעט קטן יותר שזה יתרון לדעתי בכל הקשור לתמרונים. 

מצד שני הרכב עדיין מרגיש די מרווח מבפנים, גם מקדימה וגם מאוחר, אך תא המטען קטן יחסית. 

צריך לברר האם הרכבים שמגיעים עכשיו מגיעים עם כל מערכות הבטיחות, אבל בזמנו כשהרכב נרכש הוא הגיע עם בלימה אוטונומית לתנועה חוצה ברוורס, בלימה קדמית כמובן, ניתור שטחים מתים ועוד. 

אם אני לא טועה רמת הגימור הגבוהה מגיעה גם עם חיישני ״חניה״ קדמיים. 

בנוגע לתפעול הרכב, המיזוג נשלט ברובו ע״י מתגים פיזיים, הרדיו וכ׳ו נשלטים ע״י המסך המרכזי אבל הוא מאוד קל לתפעול (ומגיע עם עברית למי שזה רלוונטי). 

חיסרון שכן נתקלתי בו בקאמיק הוא היעדר בלם יד חשמלי (לפחות בעת הרכישה שלנו) ככה שאין לו אוטו הולד, וכיוצא בזה הקרוב קונטרול שלו אומנם מביא את הרכב לעצירה אך לא מתחיל מחדש לנסוע לבד. 

עריכה: ממליץ להעיף מבט גם על הסובארו XV, מאוד מיושנת בתפעול המערכות, אך מצויידת במגוון מערכות בטיחות, כולל בלימה אוטונומית.

עריכה אחרונה על ידי shakedi
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

אצלנו במשפחה היתה ממש לא מזמן התלבטות דומה (לבסוף רכשנו CX5).
בחנו גם קרוסטק וכמעט קנינו אותה. הנסיעה בה היתה מעולה, כמו גם שאר ההיבטים (הסתייגנו מעט מאיכות החומרים לעומת המאזדה), ובנוסף ברמת הגימור הגבוהה (לימיטד) הרכב מגיע עם כל האבזור שציינת (בשונה מהמאזדות, שלא מגיעות עם בלימה אקטיבית בנסיעה לאחור).

זמני המסירה בסובארו כמו במאזדה, 14 ימי עסקים מהשלמת התשלום. בטויוטה זמני מסירה רחוקים.
בנוסף, ה-eyesight של סובארו מצוינת.

מעבר לזה, בסובארו הציעו לנו (אמנם לגבי פורסטר, אבל אני נוטה להאמין שניתן ליישם את זה לפחות באופן חלקי גם על קרוסטרק) כל מיני תוספות (אגרת רישוי, הרחבת אחריות לשנתיים, קוברה 15, וו גרירה מקורי+התקנה בהנחה של 900 שקל, צבע מטאלי ועוד משהו נדמה לי) בעלות נמוכה מאוד לכדי הנחה ששוויה הקטלוגי היה 13,000 ש"ח.

גם לכל מי שאני מכיר יש רק דברים טובים לומר על הקרוסטק/XV

פורסם

אני הייתי מקפיץ את הסובארו למקום הראשון הרכב נוח, ישיבה גבוהה, מיזוג וכו' הכל ידני ללא מסכים וטאצ',
יכולת שטח סבבה לגמרי (עד כמה אביך מסתובב במשק?) - לאור הקלומטרג' צריכת הדלק נראת פחות רלוונטית.
הטויוטה לי הרגישה (נסעתי לא הרבה אבל גם לא מעט) קלסטופובית עם שטח חלונות קטן,. ראות לאחור ממש לא משהו וסתם בפנים לי הרגיש צפוף

קשקאי החדשה - לא נסעתי אז לא יכול לחוות דעה.

אם הוא פחות "מפונק" ומחפש משהו קטן ועמיד אפילו הווניו יכולה להוות פתרון לא רע - בדגם המאובזר מגיעה עם כל מערכות הבטיחות, שטח חלונות יחסית גדול...

• אהבתי 1
פורסם

אני מרגיש שאתה נותן לחיישני חניה משקל משמעותי ברכישה. כעקרון נתן להתקין אותם בכל רכב, ללא קושי מיוחד ובמחיר לא גבוה במיוחד, למרות שללא ספק חיישנים מקוריים עדיפים.

פורסם

CHR לא כזה קטן, העיצוב החיצוני שלו קצת מטעה אבל בסך הכל במושבים הקדמיים המצב סבבה וגם מאחור מרווח יותר מאשר נוטים לחשוב, פשוט החלונות הקטנים יחד עם תקרה שחורה יוצרים אווירה חשוכה.

למעשה סלטוס, אטקה ו-CHR דיי קרובים במימד האורך כשדווקא הטויוטה ארוך מהסלטוס ב-20 ס"מ ומהאטקה ב-9.

זה שהוא רגיל לכלים חקלאיים לא אומר שכדי להעניק לו אותה תחושה בנהיגה ברכב הפרטי שלו. בכל זאת עולם הרכב קצת התקדם.

לגבי האקליפס קרוס, אני מציע שתיגשו לראות ותיווכחו שהוא פשוט לא שווה את הכסף. יש מיושן סטייל מאזדה CX5 עם הפעלה מכנית למרבית הפונקציות אבל במראה מודרני ונעים, ויש מיצובישי אקליפס קרוס עם מסכים מיושנים בלוח המחוונים ובקרת האקלים וכפתורים שכנראה מצאו במחסנים של מיצובישי משנות ה-90. להוסיף חטא על פשע הוא מסופק עם מולטימדיה בהתקנה מקומית שהיא פשוט גרועה וסובלת מכמה באגים מעצבנים במיוחד.

באטקה יש מלאי בצבעים מסויימים לחודשים הקרובים.

קורדנו ארוך ורחב מסיאט אטקה ונחות ממנו בערכות בטיחות, שוב לא רואה סיבה לבדוק אותו.

לסוזוקי על פניו אבזור בטיחות לא רע, בדגם המאובזר יש לו חיישנים היקפיים ובדגם המאובזר גם מצלמות היקפיות. עדיין לא נהגתי בו לכן אני לא יודע איך הכל מתפקד.

נראה שהמועמדים העיקריים כרגע צריכים להיות טויוטה CHR, ניסאן קשקאי, סובארו XV, סיאט אטקה ואולי גם סוזוקי S קרוס.

פורסם

יש למאזדה חיישני חניה קדמיים, הם עובדים רק ביציאה מחניה. כשאתה מתקרב בזחילה למשהו- אין שום צפצוף והטמבון כבר מחורץ בהתאם. למשל יש לי עכשיו אקסטרייל שכור שחיישני החניה הקדמיים תמיד עובדים, לא יודע אם הם מקוריים או לא. למישהו יש מושג לאילו דגמים יש מלאי זמין ?

אז אנחנו מדברים על טויוטה CHR, ניסאן קשקאי, סובארו XV, וסיאט אטקה או להוסיף משהו ? מה עם קורנדו דיזל ?

פורסם

כנראה שהם פועלים רק כשהרכב בהילוך אחורי. אם אני זוכר נכון המאזדה הנוכחית שלכם היא CX5 קומפורט שהיה בזמנו הדגם הבסיסי אז מדובר בהתקנה מקומית.

בסיאט למשל הם נדרכים בקרבה למכשול או בלחיצת כפתור. לא זוכר איך זה עובד אצל השאר אבל זה חומר לבדיקה בנסיעת מבחן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קארוק לא מגיע בשום גרסה עם חיישני נסיעה קדמיים אקטיביים

אחוריים כן, מסטייל כולל תנועה חוצה אך לא קדמי וחבל

באטקה אין כלל בלימה אקטיבית הן בנסיעה לאחור והן קדמי, לא הייתי קונה 

פורסם

מסכים לגמרי לממליצים על CH-R לדעתי המומלץ ביותר

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

שברולט טריילבלייזר ?