Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

עשיתי רוורס באדום לבן כדי להיצמד למדרכה ולרכב מאחורי בזמן שהייתי בנתיב הימני.

בתחילת התמרון הסתכלתי בשתי המראות והרכב של המונית היה בנתיב השמאלי.

תוך כדי שאני עושה רוורס הוא ניסה להיכנס למפרץ מאחורי ולא ראיתי אותו בגלל שהסתכלתי במראה הימנית והאמצעית כדי לראות כמה רחוק אני מהמדרכה ומהרכב מאחורי.

בינתיים החלפנו פרטים, הייתי רוצה לדעת מי אשם חפי החוק.

P20508-080621.jpg

P20508-080603.jpg

P20508-080629.jpg

עריכה אחרונה על ידי Gavrik
פורסם

שניכם, אבל אתה יותר.

הוא סטה לנתיב שלך ובכך עבר עבירה:

״40.  (א)  לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.״

אבל אתה נסעת לאחור, והחוק מטיל אחריות גדולה יותר על מי שנוסע ברוורס:

״45.  נוהג רכב לא יסיעו אחורנית אלא אם יש צורך בכך, ובמידת הצורך, ולאחר שנקט באמצעים הדרושים בנסיבות הקיימות כדי למנוע –

(1)   סיכון או פגיעה;

(2)   הטרדה או הפרעה.״

(אפשר להוסיף בקטנה שאתה גם עמדת במקום אסור בעוד שלמונית מותר להוריד ולהעלות נוסעים סאדום לבן).

פורסם

אכן.

תמרור 818

״אבני שפה צבועות אדום -לבן:
אסורה כל עצירה או חניה של רכב בכביש שליד אבני השפה, אלא אם הדבר דרוש למילוי הוראות כל דין. ״

תקנה 76 מתירה רק למונית לעצור שם:

״(ב)  נוהג במונית רשאי לעצור לאיסוף נוסע או להורדתו בקטע דרך עירונית, גם אם הוצב בו תמרור 433 או 818, למעט בתחום תחנת אוטובוס״

פורסם

אם אני לא טועה, במיקום הספציפי (טרמינל 3) מוצב תמרור המתיר הורדת נוסעים.

ואני סבור כי נהג המונית אשם יותר, הוא ראה שפותש נכנס לחנייה ובכ"ז ניסה להידחף.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
בתאריך 8.5.2022 בשעה 08:54, Gavrik כתב:

עשיתי רוורס באדום לבן כדי להיצמד למדרכה ולרכב מאחורי בזמן שהייתי בנתיב הימני.

בתחילת התמרון הסתכלתי בשתי המראות והרכב של המונית היה בנתיב השמאלי.

תוך כדי שאני עושה רוורס הוא ניסה להיכנס למפרץ מאחורי ולא ראיתי אותו בגלל שהסתכלתי במראה הימנית והאמצעית כדי לראות כמה רחוק אני מהמדרכה ומהרכב מאחורי.

לדעתי הכל מסתכם בשתי השורות שכתב פות"ש הצבועות אדום. לא נראה לי מהותי אם מדובר בקטע כביש "אדום לבן" או בכל מקום אחר, נהגת בחוסר תשומת לב הנדרשת במיוחד בנסיעה אחורה. נכון  שנהג המונית תרם את חלקו בתאונה בכך שלא נסוג ולא צפר. להבנתי חלקך במקרה הוא המהותי , מציע שתתיעץ איך סוגרים את המקרה מול נהג המונית במינימום עלויות, תפיק לקחים וחזל"ש.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

הבנתי תודה לכולם על העצות.

בעקרון מבחינתי אין נזק והכל ירד עם פוליש.

אבל הנהג מונית עשה רושם שהוא ינסה להתלבש על זה (התחיל לספר לי סיפורים שיכול להיות נזק לחיישנים יקרים) ואני לא רוצה לשלם דמי השתתפות עצמית בביטוח ולקבל עליה בפרמיה סתם ככה.

אם מבחינת הביטוח האחריות על התאונה היא גם שלי וגם שלו האם חברת הביטוח שלי תדרוש הוצאות השתתפות עצמית ויהיה לי רישום שיגרור עליה בפרמיה?

פורסם

אם האחריות על שניכם אזי שניכם משלמים השתתפות עצמית ואובדן העדת תביעות. וזה מה שרוב העו"ד של הביטוחים סוגרים ביניהם בבימ"ש, אם זה מגיע לשם.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תאורטית כן, אם תערב את הביטוח והם ישלמו את החלק שנפסק לך, זה יהיה בקיזוז השתתפות עצמית ויחשב כתביעה שמעלה את הפרמיה.

היות ונראה שהנזק לא גדול, יתכן שבכלל אין הצדקה לערב את הביטוח כי ההשתתפות העצמית גדולה יותר.

חכה לראות מה העלות, נסה לדבר איתו ישירות ולראות אם הוא מסכים לחלוקה כזו או אחרת. וגם אם לא, יתכן שעדיף לך פשוט לשלם את הכל מאשר להגרר לבית משפט בשביל הפחתה חלקית של סכום שמלכתחילה אינו גבוה.

פורסם (נערך)

מה שהייתי עושה במקום פות"ש זה פשוט להמשיך בחיי - אם חברת הביטוח שלך יוצרת איתך קשר תגיד שאתה לא מודה בשום אשמה.

רק תדאג ליידע את נהג המונית שאתה לא מתכוון להודות בשום דבר בשביל להוריד לו את המוטבציה לנפח את הנזק.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם
בתאריך 9.5.2022 בשעה 15:14, Gavrik כתב:

(התחיל לספר לי סיפורים שיכול להיות נזק לחיישנים יקרים) ו

לא נראה שיש לו חיישנים בפגוש ...

במקרה הזה אני הייתי דורש ממנו דו"ח שמאי.

על מנת לנטרל את הסחטנות.

• תוכן חדש...