Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

גם רוב המכוניות, הבחורות, ועדיין אנחנו מסתכלים שוב ושוב :)

לא על שלי...

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אף אחד לא צילם סימן שאנשים היו עסוקים בלחסל את האוכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן.

הגריל של טורוס עדיין נראה טוב, אין חלודה ואין כמעט סימנים, ועדיין עובד טוב. צריך מעט גחלים, קל לשלוט בעוצמת הבעירה/חום עם הכניסה של האוויר ״לארובה״, המדחום על המכסה די עוזר לדעת מה קורה, די קל לנקות... בקיצור, אני מצליח להגיע לתוצאות שאני רוצה, עם חצי גריל עם פחמים והשאר איזור לצלייה ארוכה.

השטח שהוא תופס קטן, המכסה סוגר אותו מצויין כשיש רוח. 

אם שמים אותו בקונפיגורציה שהשומן לא יטפטף על הגחלים (שמים בכלי אלומיניות מים ושמים את הבשר מעליו, לאחר הצלייה הראשונית) הוא גם מכשיר של כמעט בלי עשן. גם זה שצריך מעט מאוד גחלים + שימוש בגחלים אקולוגיים, עוזר מאוד גם.

כקנייה - הצלחה.

החיסרון היחידי הוא שכדי להוסיף גחלים צריך להזיז את הגריל, אבל זה מנירוסטה לא מתחמם ואפשר לתפוס את הידיות שלו ולהזיז (עליו אני שם גריל ישן מברזל שיש לי, כדי לקבל צריבה).

אבל זה לא העיקר. 

הגריל כבר הוכיח את עצמו, עכשיו לבשר.

שוב הודיעו שבאים בערב יום העצמאות ובאו גם לאחריו, לאפטר פארטי.

קניתי ביוז׳י 

צלעות טלה - אני לא אוכל מזה, אבל יחס הבשר שומן היה מצויין ואנשים אהבו.

נתח קצבים (האמיתי. יש עוד חלק שמכנים אותו ״נתח קצבים״, זה לא זה. האמיתי הוא רצועה ארוכה ועגולה בקוטר של כ-5 ס״מ). למי שלא יודע, צולים את זה מהר ואוכלים מדיום רר. מידת עשייה גבוהה יותר, מקבלים גומי. היה משובח, עם סימן ההכר של הטעם החמאתי. גם החובבנים עפו על זה (חוצמי שלא אוכל רר).

קבבים - לחובבנים. טעימים. אני לא משתגע על הז׳אנר, אבל לא היו שומניים מדי והתיבול היה יותר על הצד החמצמץ, שזה מרענן.

עד כאן מנות ראשונות

לעיקר הייתה פיקנייה מיושנת וואסיו. הפיקניה היתה גדולה (2.3 ק״ג) והתחלתי איתה מוקדם מאוד. היא נראתה מצויין וציפיתי להצגה, אבל הוואסיו עקף אותו בסיבוב. למרות שאותה עישנתי קצת (עם עץ למעשנות בקופסת אלומיניום), הוואסיו יצאה עם טעמים לא פחות מורכבים. הוא היה משוייש באופן נדיר ומאוד טעים.

זה לא שהפיקניה לא הצדיקה את הציפייה, היא יצאה מעולה, אם כי דורשת לעיסה מרוכזת. פשוט, הוואסיו הפתיע.

image.thumb.png.2550fc9802baae31547fb4e86bb9b953.pngבתמונה, הפיקנייה מול הוואסיו. אפשר לראות את ההבדל ביישון בצבע.

בסה״כ, מבחינת חומרי גלם, בסה״כ, הקנייה הכוללת הכי טובה שעשיתי. הכל היה ברמה גבוהה מאוד.

זו תמונה של שארית הוואסיו ביום אחרי, אחרי לילה במקרר. אפשר לראות את השומן:

למי שלא מכיר, נתח שלא סיימו אותו, אפשר פשוט לעטוף בנייר כסף ולאכול כבשר קר חתוך לרצועות דקות בהמשך. הטעמים החזקים של הצלייה נשארים. אם רוצים לאכול חם, צריך לחמם בנייר הכסף לאט לאט, בחום ממש נמוך (60 מעלות כזה). העסיסיות לא תישאר אותו הדבר, אבל הטעמים יהיו מאוד חזקים.

image.thumb.png.313881a299e976d4d2e794efec03ccdf.png

ככה זה נראה ישר מהאש:

image.thumb.png.bb7714edc8f142cbecb01c2f28c33820.png

אם אתם מתפלאים שנשאר, אז בהתחשב בזה שהיו 400 גר׳ לאדם, לא כולל קבבים ותוספות, אבל כולל נשים ואנשים שפחות אוכלים, אז נשאר מעט... בטח אם מתחשבים בזה שזה היה בערב.

למחרת זה היה יותר שיפודים ואוכל לילדים קטנים.

6 קוביות של פחם אקולוגי סגרו ארוחה ל-6 מבוגרים וכמה ילדים קטנים. במרפסת ליד השכן עישן עצמו ומשפחתו עם ריח דלק, על גריל רגיל...

• אהבתי 8
  • רעיון טוב! 1

פורסם

נראה מעורר תאבון, וואו

אפשר המלצה לפחם אקולוגי (קישור) ומה ההבדל בינו לבין הפחמים הרגילים בפיצוציות\סופרים?

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נראה חבל על הזמן.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 30 דקות, Shaike.Zam כתב:

נראה מעורר תאבון, וואו

אפשר המלצה לפחם אקולוגי (קישור) ומה ההבדל בינו לבין הפחמים הרגילים בפיצוציות\סופרים?

אני אצלם לך את החבילה יותר מאוחר.

לא בקיא בזה, קניתי ממי שקניתי ממנו את הגריל. זה פחם דחוס, הוא בוער יותר זמן, מוציא יותר חום מוציא פחות עשן. חלק מהיעילות שלו זה המבנה של הגריל, אבל יש הבדל בינו לבין פחם לא דחוס. בגלל שאני כן רוצה עשן, אני מוסיף עץ רטוב של מעשנה (בקופסת אלומיניום) וגם פחמים ״רגילים״.

בעבר, כשהיה לי מקום, הייתי מוסיף גזעים של גפנים. נהוג גם להשתמש בגזעים של תפוז.

פורסם

כל פחם אקו שניסיתי בוריאציה כזו או אחרת מוציא הרבה יותר אפר מפחם רגיל בגלל זה הפסקתי לקנות אותם. אין לך את הבעיה הזאת? או שבגלל מבנה הגריל וזה שיש פחות פחמים זה לא מפריע כלכך

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

מניח שמוציא יותר אפר כי יש יותר חומר לנפח.

האפשר יורד בגריל למגירה בתחתיתו, שקל לפנות.

וכן, משתמש בממש מעט פחמים. מיתרונות הגריל.

פורסם (נערך)

אחלה שרשור שמתיישן ומשתבח :)

אחת הווריאציות של "נתח קצבים" אמיתי היא סקירט / skirt - לפי התיאור זה מה שהכנת. שונה ומיוחד.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

skirt זה פחות או יותר וואסיו, אם כי האחרון יותר רך.

זה אכן נתח לא פופולרי, כי הוא דורש זמן, אבל אין קשר בינו לבין נתח קצבים אמיתי, לא מבחינת הטעם ולא מבחינת אופן ההכנה.

https://meatnbone.com/products/vacio-flap-meat#:~:text=While similar to the Flank,to have better quality marbling.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

skirt זה פחות או יותר וואסיו, אם כי האחרון יותר רך.

זה אכן נתח לא פופולרי, כי הוא דורש זמן, אבל אין קשר בינו לבין נתח קצבים אמיתי, לא מבחינת הטעם ולא מבחינת אופן ההכנה.

https://meatnbone.com/products/vacio-flap-meat#:~:text=While similar to the Flank,to have better quality marbling.

לפי וויקיפדיה, הבריטים קוראים לנתח קצבים skirt

ציטוט

The hanger steak has historically been more popular in Europe. In Britain it is referred to as "skirt", which is not to be confused with the American skirt steak.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hanger_steak

פורסם
לפני 9 שעות, MorH כתב:

לפי וויקיפדיה, הבריטים קוראים לנתח קצבים skirt

זה לא מדוייק.

זה מה שקוראים לו נתח קצבים ״דק״ בישראל או אינטרניה בארגנטינה.

זה לא החלק שקוראים לו נתח קצבים, שהוא המשכו.

זה נתח קצבים:

image.thumb.png.e98f6838cb210fe59f1bf266325dcacf.png

https://www.bbq-aroma.co.il/blank-24#:~:text=נתח זה נמכר בעוביים שונים,שרירים%2C המחוברים יחד ותומכים בסרעפת.

לפני 20 שעות, Shaike.Zam כתב:

נראה מעורר תאבון, וואו

image.thumb.png.8e8bd7690542e6ed69d99341eea54814.png

זה הפחם שקניתי. לא למדתי את העניין. הוא עובד טוב מאוד

• מעניין 1

פורסם

באמצע האיזור של הגחלים שם תבנית אלומיניום עם מים, עם גחלים משני הצדדים. צורף בצד של הגחלים ואז מעביר מעל לתבנית עם המים. השומן מטפטף לתבנית. סוגר מכסה.

זה קצת עישון. עשיתי את זה עם עוף. יצא טיפה מעושן. נחמד.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...