Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הוצאתי עבר ביטוחי של רכב שאני מעוניין לרכוש (דרך מרכז הסליקה של חברות הביטוח), כתוב בו בתחילת שנת 2019 שהייתה תאונה "תביעת ניזוק כצד ג'"

שיעור ירידת ערך 0.0 ועמודת "סכום ששולם ירידת ערך" כתוב 15,500 ש"ח.

למיטב הבנתי במכון הבדיקה שאליו הלכתי נאמר לי שהייתה פגיעה מאחורה והם מציינים את זה בטופס כ "ליקויים בעלי משמעות נמוכה".

השאלה שלי האם לרכב אכן הייתה ירידת ערך? האם זה משהו שאני אמור להתמקח עם המוכר עליו? בגדול ירדנו ל 2000 ש"ח מתחת למחירון מאחר והרכב באמת שמור עם ק"מ נמוך.

מדובר על מאזדה 6 שנת 2010 רמת גימור פרימיום.

תודה לעוזרים

פורסם

מה אמר הבוחן בע"פ ומה רשם בדו"ח הבדיקה? 

איזה חלקים תוקנו / הוחלפו? 

מניח שהרכב שווה כ-30000 שקל? אז ירידת ערך של 15500 אינה הגיונית! 

כנראה שזו היתה עלות התיקון. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לפני 2 דקות, markb205 כתב:

מה אמר הבוחן בע"פ ומה רשם בדו"ח הבדיקה? 

איזה חלקים תוקנו / הוחלפו? 

מניח שהרכב שווה כ-30000 שקל? אז ירידת ערך של 15500 אינה הגיונית! 

כנראה שזו היתה עלות התיקון. 

הרכב אכן שווה כ 30,000 ש"ח כיום לפי מחירון לוי יצחק.

לפני שנתיים הוא כנראה היה שווה באיזור ה 50,000 ש"ח אז אולי הגיוני?

הבוחן סה"כ היה נראה מרוצה ולא ייחס חשיבות רבה לליקוי הנ"ל בעל משמעות נמוכה. אבל כן ציין בהערות למטה לבדוק ירידת ערך ועבר ביטוחי (אולי רושמים תמיד?)

כתב: "תיקון תאונה מאחור, תיקון בפח אחורי ורצפת תא מטען, הוחלפו חלקי מרכב מחוברים בברגים..."

פורסם
לפני 2 דקות, save כתב:

זה מכון שאתה בחרת ?

כן ואפילו הלכתי לגמריי לבד (המוכר בטח בי והיה עסוק בעבודה שלו) אז אמר לי קח לאן שתרצה ותחזור....

לפני 35 דקות, save כתב:

דוח שמאי היה יכול לענות לך

אגב, בדו"ח של המסלקה כתוב "סכום ששולם ירידת ערך" האם זה כסף ששולם לבעל הרכב בעצם?

image.png.5187a27ad855ea57bd5be9b3abf3fa6b.png

פורסם
לפני 2 דקות, save כתב:

כן . זה סכום שמשולם לבעל הרכב.
שמע, ₪15000 זה לא טמבון וכמה ברגים.

בדקתי עכשיו, עמודת "תגמולי ביטוח ששולמו" זה כסף שמגיע לבעל הרכב שנפגע.

בעמודה סכום ששולם ירידת ערך זה בעצם הסכום שמשלמת חברת הביטוח למוסך על התיקון... וכאמור אנחנו יודעים שמוסכים מפריזים בעלויות ע"מ לקבל כמה שיותר כספים מהביטוח.

שורה תחתונה האם יש מניעה מלרכוש רכב עם "עבר" כזה? יכול לשחק לרעתי בעתיד?

פורסם

לדעתי : עמודת תגמולי ביטוח ששולמו : הרי המבוטח משלם למוסך בהמחאה דחוייה או במזומן. אני למשל לא חייב לתקן במוסך הסדר. בסיום התביעה , הביטוח מחזיר לי כסף לחשבון בנק בגין התיקון . ייתכן שזה סכום מנופח ולכן תמיד מעניין לראות דוח שמאי שמכיל גם כמה תמונות.
עמודת תגמולי ירידת ערך היא סעיף בחוזה בו חברת הביטוח נותנת עוד סכום לבעל הרכב , הפעם לא בגין התיקון אלא בגין ירידת הערך הצפוייה (בקיזוז 1.4% מהסכום שזה עמלה לחברה).

קשה מאד להעריך מהמקלדת מה באמת גודל הנזק . אין תמונות . אין דוח שמאי . אין חשבונית מוסך.
יש דוח מכון.

פורסם
לפני 43 דקות, save כתב:

לדעתי : עמודת תגמולי ביטוח ששולמו : הרי המבוטח משלם למוסך בהמחאה דחוייה או במזומן. אני למשל לא חייב לתקן במוסך הסדר. בסיום התביעה , הביטוח מחזיר לי כסף לחשבון בנק בגין התיקון . ייתכן שזה סכום מנופח ולכן תמיד מעניין לראות דוח שמאי שמכיל גם כמה תמונות.
עמודת תגמולי ירידת ערך היא סעיף בחוזה בו חברת הביטוח נותנת עוד סכום לבעל הרכב , הפעם לא בגין התיקון אלא בגין ירידת הערך הצפוייה (בקיזוז 1.4% מהסכום שזה עמלה לחברה).

קשה מאד להעריך מהמקלדת מה באמת גודל הנזק . אין תמונות . אין דוח שמאי . אין חשבונית מוסך.
יש דוח מכון.

צודק, קשה מאוד להעריך ככה.

דו"ח שמאי (אם בכלל היה כזה) מאיפה משיגים אחרי שעברו שנתיים מאז התאונה?? והאם רלוונטי לחפור בזה.. לא יודע.

סה"כ אני נוטה להישען על זה שמה שכתבו במכון בדיקה "ליקויים בעלי משמעות נמוכה" הם אכן נמוכים וזניחים.

אגב, אין הרבה רכבים כאלה (פרימיום) ביד 2, בחיפוש כלל ארצי וכולם משום מה מבקשים מחיר של 35,000-40,000 למרות שהמחירון הוא 31.

פורסם
לפני כשעה, TomerLL כתב:

מה אומר בעל הרכב על התאונה? ניסית לשאול אם יש לו דו"ח שמאי

הוא אומר שזו תאונה מאחורה, נכנסו בו והמוסך שבו טיפל בתאונה ניפח סכום וסידר לו עוד דברים על הדרך "ע"ח הביטוח"...

לגביי דוח שמאי לא שאלתי האמת.. אנסה. למרות שלדעתי הוא כבר היה צריך לשלוף את זה..

• תוכן חדש...