Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתי ב-10000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר 20 שנה  לאבא שלי יש רכב צמוד   מהחברה  שהוא עבד בה ולא היה רכב נוסף חוץ מהרכב חברה 

אבל עכשיו  עומדים לפטר אותו ובגלל זה הוא צריך ליקנות רכב חדש . 

והוא די מטלבת ובגלל זה הוא רצה שאני יעזור לו ליבחור 

אני מעריך שהתקציב עד 10,000 שקל 

דרישות 

כמה שיותר אמין וחסכוני בדלק  

ומרווח שיכול להכיל את כל המשפחה (6 אנשים ) 

גיר : ידני /אוטומט לא משנה 

ק"מ : כמה שיותר נמוך 

ועלות החזקה נמוכה . (מצב כלכלי לא כ"כ טוב אבל מצד שני אי אפשר להסתדר בלי אוטו  כי התחבורה הציבורית באזור שהמשפחה שלי גרה בו גרועה *אוטובוס פעם בשעתיים ואין כמעט מוניות . ובשביל כל עניין צריך ליסוע מינימום 30 דקות) 

פורסם

בתקציב הזה - לא תקבל מה שאתה מחפש. אתה תצטרך לוותר על 6 מקומות ולהתפשר על 5 מקומות, וכנראה לרכוש רכב יפני או קוריאני שלא יהיה מאד חסכוני בדלק.

רכב בתקציב הזה יהיה רכב ישן, שיצטרך לבקר מדי פעם במוסך, גם אם יתוחזק כהלכה.

במחשבה שניה מה שאולי יוכל להתאים יהיה רנו לוגאן ידנית.  זה רכב די פשוט ואמין, אבל בתקציב הזה הוא כבר יהיה עם הרבה מאד קילומטרים, ויהיה לו בלאי גבוה.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 43 דקות, zvit כתב:

בתקציב הזה - לא תקבל מה שאתה מחפש. אתה תצטרך לוותר על 6 מקומות ולהתפשר על 5 מקומות, וכנראה לרכוש רכב יפני או קוריאני שלא יהיה מאד חסכוני בדלק.

רכב בתקציב הזה יהיה רכב ישן, שיצטרך לבקר מדי פעם במוסך, גם אם יתוחזק כהלכה.

במחשבה שניה מה שאולי יוכל להתאים יהיה רנו לוגאן ידנית.  זה רכב די פשוט ואמין, אבל בתקציב הזה הוא כבר יהיה עם הרבה מאד קילומטרים, ויהיה לו בלאי גבוה.

קשה לימצוא רכב כזה בתקציב נמוך . דיברתי עם אבא שלי והוא אמר שאם לא נימצא 6 מקומות בתקציב הזה הוא מוכן לחרוג בתקציב וליקנות משהו ב25-30 אלף 

ואני חשבתי על 2 מכוניות ששניהם יחד לא עוברות את ה20 אלף (1 לאבא 1 לאמא/לי ) כדי שאם נצטרך ליסוע יחד לאיזשהו מקום כולם יוכלו לבוא 

בדקתי באינטרנט על רכבים ולדעתי מה שהכי מתאים מבחינת אמינות (יחסית לגיל) ומחיר . 

זה סוזוקי באלנו 96-2003 

וטויוטה קורולה 99-2003 

אבא שלי התייעץ עם סבא והוא דווקא המליץ על פורד פוקוס 99-2004 

כי היה לו את הפורד 2004  והוא טוען שהוא אמין ולא עשה כמעט בעיות אבל הוא קנה אותו חדש מהחברה ,ולא יד 2 ומכר אותו אחרי 3 שנים וכנראה הוא לא כ"כ יודע איך האוטו הזה כיד שנייה או ישן . (בפורומים אחרים שמעתי שהוא לא נחשב כ"כ אמין והצריכת דלק 1:9 ) 

מה כדאי סוזוקי  טויוטה או פורד ואיזה 6 מקומות יש בתקציב של 25-30 אלף ?

פורסם
לפני 37 דקות, L1599 כתב:

כי היה לו את הפורד 2004  והוא טוען שהוא אמין ולא עשה כמעט בעיות אבל הוא קנה אותו חדש מהחברה ,ולא יד 2 ומכר אותו אחרי 3 שנים וכנראה הוא לא כ"כ יודע איך האוטו הזה כיד שנייה או ישן . (בפורומים אחרים שמעתי שהוא לא נחשב כ"כ אמין והצריכת דלק 1:9 ) 

חבר מהעבודה מחזיק פוקוס 2001 (מאותה צורה שאתה מדבר עליה) וסך הכול ממה שיצא לי לדבר איתו אין תלונות, מה שכן, הוא קיבל את הרכב מההורים שלו והם טיפלו בו כל 10 אלף ק"מ במוסך מורשה יבואן.

לרכב יש פחות מ-200 אלף ק"מ וסך הכול נראה טוב ביחס לרכב בן 20.

אני מניח שגם אם היו מטפלים במוסך טוב אחר זה היה בסדר.

אבל כמו שאמרו כאן, שתי מכוניות = הכול כפול 2.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

וגם אם רכב בן עשרים גם אם ידוע כאמין, כבר לא יהיה אמין כמו פעם.  לו אני במקומכם הייתי רוכש רכב אחד עם 5 מקומות ב-25-30 ובמקרה שוכלם צריכם לנסוע או משאיל עוד רכב ממישהו, או שאחד יסע בטרמפים / תחבצ. שני כלי רכב בני עשרים או קרוב לזה יקרעו לכם את הכיס.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים ומוסיף על זה עוד משהו - ברכב כזה (פוקוס דור ראשון, בלאנו וכו') תקלה אחת יכולה לעלות כמעט כמו הרכב. לא ממש משתלם לתקן.

בלת"מים יכולים להיות.

אני אציע כאן עוד אופציה - לתת את המקדמה שלכם (10 אלף ש"ח בערך) ולבדוק מה יש לחברות הליסינג להציע תמורת כמה מאות שקלים בחודש (אם ביכולתכם לעמוד בתשלום כזה) ולחפש אולי משהו בסגנון של דאצ'יה לודג'י.

זה לא שיא הפאר או הבטיחות, אבל יכולים לנסוע בו 6 אנשים, הוא יהיה מודרני יחסית ועם צריכת דלק סבירה.

אם לא, אז ההצעה של zvit גם טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מסכים ומוסיף על זה עוד משהו - ברכב כזה (פוקוס דור ראשון, בלאנו וכו') תקלה אחת יכולה לעלות כמעט כמו הרכב. לא ממש משתלם לתקן.
בלת"מים יכולים להיות.

אני אציע כאן עוד אופציה - לתת את המקדמה שלכם (10 אלף ש"ח בערך) ולבדוק מה יש לחברות הליסינג להציע תמורת כמה מאות שקלים בחודש (אם ביכולתכם לעמוד בתשלום כזה) ולחפש אולי משהו בסגנון של דאצ'יה לודג'י.
זה לא שיא הפאר או הבטיחות, אבל יכולים לנסוע בו 6 אנשים, הוא יהיה מודרני יחסית ועם צריכת דלק סבירה.

אם לא, אז ההצעה של zvit גם טובה.

כמו שאני מכיר את ההצעות של חברות הליסינג, 10 אש״ח זה כלום והתשלום יהיה הרבה יותר גבוה ממאות שקלים לחודש. הייתי פוסל את האופציה מראש.
פורסם (נערך)

היי חבר אוסיף ברשותך כמה נקודות בנוסף למה שכבר כתבו

אז ככה מכונית מורכבת מהמון המון המון חלקים שונים ובין כל מפגש חלקים זזים לרוב יהיה גם גומי כדי למנוע רעשים ולכל החלקים עצמם ולגומי\פלסטיקה שברכב יש חיים מוגבלים, לא משנה כמה הרכב בנוי טוב בסוף הגיל עושה את שלו.

לדעתי כשאתה קונה רכב ישן אז לא פחות מסוג הרכב חשוב גם מימי אתה קונה, נסה להסתכל בסביבה הקרובה לראות אם מישהו שאתה מכיר מוכר "מציאה" קח בחשבון שגם במציאה הבחור יכול למכור לך אחלה של רכב ואחרי שבוע תתחיל לשמוע רעשים כי אחד החלקים החליט שהגיע זמנו ואין מה לעשות עם העובדה הזו..

צריכת דלק בשנים שאתה מחפש אתה לא תמצא משהו מיוחד, במקרה הטוב 1-10 במקרה הרע יש רכבים שעושים גם 1-6 

רכב זה אוסף של פשרות וצריך להחליט על מה מתפשרים, 2 רכבים כמו שכבר רשמו זה אומר כפול הכל ולמקרה שאתה פחות מכיר את ההוצאות אז רק אחדד בקטנה.

אגרת רישיון(טסט) בקלות מגיע לאלף משהו פר רכב.

ביטוח חובה וגימל(שזה הבסיסי) בקלות מגיע לקרוב ל 3 אלף לרכב ואם אתה נהג צעיר\חדש יגיע לפחות ברכב עליו אתה תורשה לנהוג לצפונה מכך.

טיפולים+בלתמים זה יכול להגיע ממאות שקלים לרכב לשנה ועד לאלפים, בעיקר תלוי במשנה הזהירות שתנקוט בקניית הרכב ולא פחות במזל, הרבה הרבה מזל כמה גרוע שזה נשמע אז תכפיל כי בבדיקת מוסך לא ידעו לבדוק לך כמה חיים נשאר למדחס המזגן\קויילים\תושבות ועוד המון המון חלקים זה בעיקר היסטורית טיפולים והרבה הבנה נגיד אם הוחלף מדחס לפני שנה והיום מזגן פצצה אז אחלה הרווחת, אם אומרים לך שהלך מנוע לפני שנה ועכשיו מנוע חדש ורכב פצצה אז אתה צריך לשאול למה הלך מנוע ולדעת שכשקרה מה שקרה למנוע הישן אז נפגעו כנראה נפגעו חלקים נוספים שהם כמובן לא הוחלפו בקיצור צריך לדעת להבין בעיקר כשמחפשים "מציאות" ושוב הרבה הרבה מזל

במידה ויש חוסר ידע טכני,חוסר כלים,חוסר עניין להיכנס לכל העולם הזה וזה עולם שלם כי מכונית אחת מורכבת מהמון המון המון חלקים, אמליץ להגדיל ככל האפשר את התקציב ולחפש משהו יותר צעיר וכמובן לעשות קצת שיעורי בית ושוב הרבה מזל.. 

לא אמליץ לך על שום רכב בתקציב הזה, לא כי אין, יש.. פשוט צריך להסתכל כל מקרה לגופו.

בתור רכב שני בבית אנחנו מחזיקים C4 מנוע NFU עם מערכת גז, הרכב שווה אולי 6 אלף אם אני נדיב עם עצמי, אם אני מוכר את הרכב אין לי ספק שמי שיקנה אותו יסע בו מעל שנה(אי אפשר להתחייב כי כמובן מזל המון מזל, מחר יכול ללכת חלק שתיקונו יעלה מעל אלף, אל תבנה על בדיקת מוסך\כל בדיקה שתגלה הכל..)

האם כל רכבי C4 הם במצב של הרכב שלי שאני יכול להמליץ עליו? ממש לא.

כל מקרה לגופו, ללמוד להצטייד בידע ולקוות לטוב.

מקווה שנתתי קצת חומר למחשבה, לא במטרה לבאס אלא נטו לעזור, הכל אפשרי בהצלחה:)

עריכה אחרונה על ידי online
  • תוכן חדש...