Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

רגע לפני שאני קונה את הרכב הייתי שמח לקבל יעוץ מאנשים שמבינים בתחום

עשיתי בדיקה לרכב אני מצרף אותה לכאן. 

ברשותי סיאט איביזה ואני רוצה ללכת לכיוון סדרה 3

הרכב הוא סדרה 3 316 שנת 2015

לרכב יש 82,000 קילומטר 

הרכב נראה מאוד שמור. יש היסטוריה טיפולים 

הבנתי שהוא מוכר כי עלות האחזקה יקרה וכנראה הוא עבר איתו דבר או שניים

זה יד 1 מרופא.

אשמח לקבל חוות דעת על הרכב

האם הוא סובל ממחלות כאלה ואחרות 

מה עלות האחזקה 

ביטוח כבר ביררתי סביב ה 5000

בדיקה.jpg

פורסם

יש פה שתי הערות מטרידות:

1. פקק לבלוק מנוע מודבק בסיליקון- זו פעם ראשונה שאני רואה כזו הערה בבדיקה, אם המוסך שבו הרכב טיפול עשה כאלו דברים, לך תדע מה המצב המכאני של שאר החלקים.

2. קורוזיה במערכת טורבו- משפט כללי ולא ככ ברור, אבל הייתי בודק את מצב הטורבו.

מעבר לשני הסעיפים מעלה, יש פה ישור קו שצריך לבצע: צלחות + רפידות, תושבות, ידית פתיחת דלת נהג.

במידה ושללת בעיה הקשורה לשני הסעיפים מעלה, ושקללת את ישור הקו במחיר הרכישה, הייתי מתקדם מול המוכר.

בהצלחה.

פורסם

מה הקטע בלקנות במוו שמאזדה רגילה נותנת לה בראש? 

יש לי חבר עם במוו 316,מרגישה כמו המאזדה שלי רק פחות חזקה. 

תשקיע ב320,לפחות עם במוו אז שלא תיהיה עגלה לפחות.

במוו 316,זה בידיוק כמו הגרסאות בסיס של האודי,למה לך לשלם על סמל ולקחת סיכון לתקלה יקרה? 

אם לוקחים סיכון על תקלות שיכולות לעלות ביוקר אז שהרכב יהיה שווה את זה לפחות.

• אהבתי 3
פורסם

בלי לראות את הרכב מול העיניים קשה להגיד, אבל נשמע כאילו חיפפו וחסכו בטיפולים תיקונים.

האם הטיפולים בוצעו במוסך מורשה, האם גם רשומים במחשב רכב, יש קבלות?

אתה קונה את הרכב בשביל הסמל, או בשביל להנות?

מה המפרט של הרכב, האם התוספות מפצות על המנוע החלש?

מסכים עם מה ש - @Ido12 רשם.

אני אישית הייתי מחפש רכב LCI, עם מנוע 2 ליטר.

המנוע N13 הוא מנוע פרי פיתוח משותף עם קונצרן PSA.

אין לי מה להגיד לגבי המנוע, לא מכיר.

גיר - ZF8HP מאוד נעים, עובד מעולה ומחליף הילוכים בדיוק מתי שאני הייתי רוצה להחליף ובמידת הצורך מגיב מהר.

לומד את סגנון הנהיגה של הנהג ומתאים את עצמו אליו, לכן אם ברכב נוהגים מספר אנשים הגיר יתנהג מוזר.

לדוגמא אשתי נוהגת לעתים רחוקות ברכב, אבל אחרי שהיא נוהגת בו הגיר מושך הילוכים מעט יותר ממה שאני הייתי רוצה.

חוזר לעצמו די מהר אחרי בערך 10 קמ.

אבל זה גם יכול להיות כי אנחנו משתמשים במפתח אחד.

ברכב ניתן להגדיר פרופילים, ואז לשייך למפתח פרופיל, הפרופיל כולל זכרונות של הקיצורי דרך(הכפתורים עם המספרים מעל הפתח של הכונן תקליטורים), מצב מושבים, מראות ועוד.

אגב הגיר גם מתחשב בתנאי הדרך, עליות וירידות, פניות וכו.

במוו טוענים שהשמן בגיר הוא ל"כל החיים", היצרן של הגיר(ZF) ממליץ להחליף.

שמעתי על טווח ממולץ בין 120-80 אלף קילומטר.

בחיפוש זריז נתקלתי בבלוג של ZF בו הם ממליצים להחליף ב150 אלף, אך עם הערה שאם הגיר חווה תנאים קשים להחליף מוקדם יותר:

https://aftermarket.zf.com/de/de/aftermarket-portal/ueber-zf-aftermarket/expert-blog/artikeluebersicht/das-richtige-oel/

בדגם לפני ה-LCI (facelift) היו כמה קריאות תיקון(שירות), תבדוק אם הוא היה כלול בהן והאם באמת קיבל אותן. 

היה להם גם בעיות קרקושים בתא הנוסעים, שסודרו ב-LCI.

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

בכללי מדובר באחלה שילוב, התאוצות הן אולי כמו מאזדה אבל ההתנהגות שונה חלוטין, סביבת הנהג והנוסעים ברמה אחרת ואיכות ההרכבה גם כן. חלק מאוד משמעותי שצריך להילקח בחשבון זה האבזור שמותקן ברכב - זה מה שמבדיל אותה ממכוניות אחרות.

ספציפית לרכב הזה, הסעיף הראשון מעיד על תחזוקה לקויה - המנוע הנל מגיע עם מכסה שסתומים מפלסטיק (שעם השנים/שימוש דורש החלפה) ופקק גומי עליון שבמקרה הזה נסתם עם סיליקון (?!)

ממליץ לך לחפש רכב שטופל בחברה או במוסך מתמחה אחר ולא בקומבינות, זה יכול לעלות לך בהמשך והמון.

במידה ואהבת ממש את הרכב והוא מאובזר ושמור חיצונית לטעמך, אתה יכול לנסות לגשת למוסך מורשה/מתמחה לחוות דעת על המצב המכאני כדי שתדע יותר טוב מול מה אתה עומד.

פורסם
לפני 3 שעות, dorgo כתב:

ופקק גומי עליון שבמקרה הזה נסתם עם סיליקון (?!)

@dorgo אני מאמין שמדובר על פקקי בלוק מנוע כמו זה:

JQ5yz.jpg

OM654 - 140 kW(190PS: 188hp) b47 - 140 kW (190 PS; 188 hp)

פורסם

מזמן לא שמעתי "יד 1 מרופא"... מישהו חושב שרופאים שומרים על המכוניות שלהם יותר טוב ממהנדסים, רואי חשבון או בעלי מכולת?

• מצחיק 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

לרכב יש היסטוריה טיפולים מלאה

3 שנים ראשונות טיפל במרכז שירות ארצי בע"מ של B.M.W

ולאחר מכן במוסך חדאד B.M.W בחולון 

עריכה אחרונה על ידי tom708
פורסם

אני לא מכיר את המוסך בחולון, במידה ואתה "נעול" על הרכב, ממליץ לך להעביר אותו לבדיקה במרכז שירות הארצי או במוסך מתמחה אחר עם המלצות כדי שיסרקו ויבדקו את הרכב יותר טוב ושתדע מול אילו הוצאות אתה עומד.

• תוכן חדש...