Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אכן נקניקיית גוליבר צ'וריסו 

רדיאטור ביחד עם הצינורות שלו, טרמוסטט ובית הטרמוסטט - לפחות היו כנים לגבי הטיימינג, היות והאחרונה הוחלפה אצלם הם אומרים בפירוש - מקורית, פעם ב7 שנים או 105 אלף קילומטרים (אמור להיות 150 אלף לפי היצרן אבל שששש) 

נראה כמה הכל יסגר אבל מדובר על פלוס מינוס 3K עם העבודה והאלמנט. 

מוי כיף. מחכה לבוקסה מגנטית בשביל המכסה שסתומים של הDS פככככ 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 278
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רגע... אתה באמת הולך לשלם על רדיאטור וכל המסביב 3000 שקל?

יש לנו מנוע זהה (וכנראה גם רדיאטור זהה) והחלפתי אצלי רדיאטור, אז אני שוב שואל - למה?

אלא אם אתה מתעקש על רדיאטור מקורי מסיבה לא ברורה.

פורסם

כי אני לא הולך להוציא עכשיו רכב ממוסך אחרי שגררתי אותו לשם בשבת - היה ברור לי שזול זה לא יהיה ועל הדרך לפחות הם לא מחליפים רק רדיאטור אלא גם את הצינורות והטרמוסטט ואני יודע שהכל מקורי ובאחריות לחצי שנה - אז כבר אוכל את הלאקרדה. 

כן אני יודע שזה לנתק שני צינורות, לנתק שני מאווררים מהקונקטורים ומשני ברגים שמחזיקים אותם ולנתק מיכל החזרים מאיזה קליפס פלסטיק - לפרק חופה פלסטית עליונה ולשלוף אותו החוצה - לא בטוח אם יש צינורות נוספים שמתחברים לרדיאטור אבל למיטב הבנתי אין. וגם הטרמוסטט והבית טרמוסטט זה סה"כ שני ברגים ואטם. יודע... רק שאני צריך את הרכב הזה פועל חזרה וכמה שיותר מהר - אז בשביל תקלה משביתה ראשונה ב12 שנים אספוג את זה.

מה גם שלא הייתי בטוח אם אני מתכוון להקדים טיפול טיימינג ואת זה - מצטער - אך ורק במורשה! כאן העלות כבר לא מעניינת אותי. 

אבל לשמחתי דווקא המרווח טיפול הזה גדול יותר - בדיעבד לגרור את הרכב למוסך בכפר בשביל זה - כן היה יוצא יותר זול לפחות באלפיה ואם הייתי מוכן להזמין חלפים ולעשות בעצמי זה היה נגמר בחצי מחיר או פחות - יודע, זה לא המקרה מבחינתי. 

אפרופו אין אופציה לרדיאטור חליפי אצלם כרגע - והאמת היא שהכוונה להחזיק בסובארו הזו לפחות עד 2025 ויתכן וגם ננסה לחיות איתה עד שהיא תגיע לגיל 20 - אז אם כבר רדיאטור - שיהיה מקורי ומקווה שנתראה בעשור הבא. 

• אהבתי 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, lanosforce כתב:

בדיעבד לגרור את הרכב למוסך בכפר בשביל זה - כן היה יוצא יותר זול לפחות באלפיה ואם הייתי מוכן להזמין חלפים ולעשות בעצמי זה היה נגמר בחצי מחיר או פחות - יודע, זה לא המקרה מבחינתי. 

המחירים אחרים, זה לא זול יותר באלפייה אלא ביותר. זה כבר לא באמת משנה כי הרכב שם ובכל מקרה תטפל בו במרכזי, אבל החלפתי רדיאטור במוסך מורשה ולא בכפר ב700 כולל עבודה (לא כולל צינורות).

זה רק לידיעה.

אגב, הם תמיד אומרים שאין רדיאטור חליפי. מכיר את האמירה הזו. רדיאטור חליפי כזה קיים בכל חנות חלפים וגם הם יודעים את זה.

יאללה... בהצלחה! נקווה שהתקלה הבאה תגיע גם רק אחרי 12 שנים (או בכלל לא).

עריכה אחרונה על ידי RBRB
פורסם
לפני 17 שעות, nev כתב:

^ בדיוק אמרו לי שאני צריך להחליף מכסה שסתומים שמאלי. מה העלות וכמה זמן עבודה זה?

אשמח אם תוכל לענות.

לפני 1 דקה, RBRB כתב:

המחירים אחרים, זה לא זול יותר באלפייה אלא ביותר. זה כבר לא באמת משנה כי הרכב שם ובכל מקרה תטפל בו במרכזי, אבל החלפתי רדיאטור במוסך מורשה ולא בכפר ב700 כולל עבודה (לא כולל צינורות).

זה רק לידיעה.

יאללה... בהצלחה! נקווה שהתקלה הבאה תגיע גם רק אחרי 12 שנים (או בכלל לא).

מאיזה איזור אתה? מחפש מוסך מורשה עם מחירים שפויים.

פורסם
לפני 21 דקות, RBRB כתב:

בכפר ב700 כולל עבודה (לא כולל צינורות).

ידוע לי - וזה או רדיאטור חליפי או אפילו אחד משופץ - יכול להיות שגם - יחזיק לך עשור ומאחל בשבילך שיחזיק עד שתעביר בעלות. 

לגבי עלויות הצינורות - לפני שנתיים (זה מתועד כאן) החלפתי לרכב הזה צינור עליון - עלה לי איזה 50 שקלים בחנות חלפים בכפר. - ולאמר את האמת סה"כ עשה את העבודה אבל עדיין יצאה ממנו קצת קורוזיה - בשביל מה שעלה - אין שום תלונות!

חצי מההחלטות שאני מקבל הן כלכליות - החצי הן עניין של סדרי עדיפויות 

וזה נובע מדברים ברורים כמו העלות של הזמן שלי, אי הרצון שלי ללכלך ידיים על כל דבר - לא כל שיקול כלכלי לטווח הקצר גם. 

לפני 23 דקות, nev כתב:

אשמח אם תוכל לענות.

למרות שלא שאלת אותי - החלפת מכסי שסתומים במורשה זה אלפיה - והיות ומדובר במנוע בוקסר מחליפים את שני המכסים -> 500 לכל צד בקיצור במורשה. 

אני מתאר לעצמי שאם תרכוש את האטם בעצמך ותיגש למוסך לא מורשה -> יתכן ותוריד עלויות בחצי. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני כשעה, nev כתב:

מאיזה איזור אתה? מחפש מוסך מורשה עם מחירים שפויים.

מוסך מורשה תמיד יהיה בקצה העליון של הסקאלה במחירים - אתה מקבל חלקים מקוריים (או לפחות קבלה על חלק מקורי) או לפחות חליפיים איכותיים ואתה גם מקבל עליהם אחריות יבואן. אתה נהנה ממוסך עם תנאים שבד"כ מאפשרים לך המתנה ושירות טובים יותר כולל שירות רכב חליפי בחלק מהם - ועל זה משלמים. 

מה שאתה מחפש זה מוסך שמתמחה ברכב או מוסך מומלץ -> לא חסרים כאלה לרכבים יפניים. 

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב - אז עדיין כואב לי לשבת קצת אחרי הגוליבר - אבל לקחתי החלטה לגרור למורשה ביודעין בהסתמך על זה שאני כנראה הולך להקדים טיימינג - מה שלשמחתי היה לא נחוץ. 

אז יצאתי אתמול בבוקר מהמוסך לכוון העבודה - עשו עבודה יפה על הרכב אין מה לאמר, רדיאטור אכן מקורי וצינורות חדשים וטרמוסטט חדש ואני מקווה לכמה שנים שקטות - בעוד שנתיים טיימינג

ירד מבול ופתאום אני קולט שהווישר השמאלי (נהג) על הצד שלו ואז אני רואה איך הוא שוחה לי בתנועה חלקה של סירת נייר אל הכביש - סוג של מבט WTF ושליחת יד חסרת פשר לשמשה וביי ביי וישר גרמני של וורת' שהותקן לפני שנההההה ביי ביי. 

מבול - אני על הכביש של אצטדיון פתח תקווה לכוון קניון איילון - נוסע לאט ולוקח שם לתוך תחנת דלק לכוון מבצע קדש. 

היה לי בתא מטען וישר ספייר - גם האבטוח שלו יצא לי מהמקום אבל לפחות הרכבתי את הווישר (מגב בעברית צחה) והגעתי לעבודה. 

לא יודע איך אומרים מרד אלור ביפנית - אה כן - "קסההההה" 

בערב עצרתי בתחנת דלק רגע לפני שפונים ימינה לכביש 5, לא יודע למה מחוז שלם של רכבי משטרה חנו להם שם - חשבתי אולי יש שם איזה דוכן סופגניות, לא היה לי כזה מזל. 

בכל מקרה קניתי ווישר נוסף - סה"כ 20 שקלים - הרכבתי אותו. 

חזרתי הביתה והרכבתי חזרה את האבטוח לוישר שהיה בתא מטען - יש לי ספייר שוב. 

קסה!

• אהבתי 2

Pioneer TS-X150

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלשום, 

לוקח בערב את אופטימוס למלא לו את הכיבה בדלק טרי ולרפד לו קצת את הנעליים באוויר. 

חוזר הביתה שמח לבב ומאושר (עד כמה שפולני יודע אושר בכלל - סיינס פיקשן) 

בוקר למחורת מגיע לעבודה - בדרך הDS שוב כיבתה את הטורבו - תוך כדי נסיעה מאפס את הקוד איפשהו בדרך החילזון התעורר חזרה (מכסה שסתומים צריך להחליף בקרוב). 

ואז מקבל תמונה מהאשה:

wheel.thumb.jpg.52f40703a6535cac930cc974885f8a47.jpg

לא מבין איך זה יכול להיות כי ערב לפני כן הצמיג היה מלא באוויר.

מגיע בערב הביתה - לוקח את המדחס מהDS - ממלא אוויר בצמיג ולא שומע שום יציאת אוויר. מסובב את גלגל ימינה ומתקדם כל פעם רבע צמיג - לא מצאתי בשתי הדפנות שום בורג, שום קוץ שום כלום! 

מכניס לצמיג חומר נגד תקרים ונוסע לתחנת דלק וקולט שם שני רכבים שעומדים ליד מדי האוויר עם רכבים מושבתים בגלל צמיגים מפוצצים ושואל את עצמי אם זו מקריות (יש מלא מלא בורות בכבישים השנה הזו) ממלא אוויר. 

קם היום בבוקר - הצמיג שמר לחלוטין על האוויר שלו. 

נכון לעכשיו אני חושד שאו שזה שאין לצמיג הזה כיסוי אבק בשסתום מילוי אוויר - אולי נכנס לכלוך ולא נתן לשסתום (ונטיל) להסגר או שיש איזה קרע מינורי בפומית מילוי אוויר. 

עוקב - שבת בבוקר אקח את הרכב לפנצ'ריה ואבקש שיחליפו לי בצמיג הזה בכל מקרה את הפיה ושיבדקו.

הצמיג לא יבש בדפנות ועוד יש לו מלא בשר - לא ברור. 

Pioneer TS-X150

פורסם

ועוד יותר מרגיז שפדנט כמוך בטח יודע שברכב הזה חובה להחליף רביעיות. 

וכן זה רשום שחור על גבי לבן בספר רכב.

(דוגרי לא יצא לי לראות או לשמוע על אחת שנגרמה לה תקלה חמורה מכך שהצמיגים לא זהים)

פורסם

לאבא שלי יש B4 2015 - אבזור פרימיום - חישוקי 18 אינטש. 

הוא נוסע עם זוג אחורי פרוקסס של טויו ועם זוג קידמי GOODRIDE (ודווקא הגודרייד מאוד הפתיעו כצמיגים שקטים ורכים) - לא חווים שום בעיות. 

אבל כן - אני אשתדל גם אם יהיה צורך להחליף לפחות זוג קידמי - זה יהיה לאותו יצרן ודגם של צמיג - אממה - נראה לי שכבר עברו מעל שנתיים עם הצמיגים האלה או שאני ממש על שנתיים וזה בערך הזמן שהסובארו הזו גורסת רביעיה. מה גם שהיא חונה אמנם בחניה פרטית אבל לא מקורה ובשנתיים האחרונות אשתי בכלל עבדה בעיקר מהבית וגם בגלל הקורונה היתה תקופת חל"ת והסובארו ראה הרבה שמש - שגם זה לא תורם לצמיגים. 

אז אין לי כוונה לסחוב איתם עוד הרבה זמן גם ככה - כנראה אחליף אותם בכל מקרה עד הטסט. 

Pioneer TS-X150

פורסם

שנתיים אתה גורס צמיגים?

עם הB4 הזו אי אפשר אפילו לפרפר ביציאה חזקה מהמקום איך אתה עושה את זה?

אגב לדברי היצרן יבואן הנזק הוא לטווח ארוך למערכת ההנעה המרכזית . נניח וצמיג אחד שחוק יותר מה3 האחרים מערכת ההנעה מזהה כל הזמן החלקה  מהכיוון שלו (גלגל שחוק=גלגל קטן יותר= יותר סל"ד מגלגל חדש באותה מהירות) ומפצה על כך מה שיוצר שחיקה לא סימטרית.

במציאות קשה לי להאמין שהמערכת עובדת בכאלה טולורנסים דקים.

פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

שנתיים אתה גורס צמיגים?

למה אתה מדבר עליו ?
תשמע, אני ולנוס היינו שכנים באותו הרחוב כאשר בניין אחד מפריד ביננו.

ואז...פעם אחת ראיתי אותה נוהגת (בתקופה שהיתה להם לנסר [שהיתה אחרי המגאן, קורולה ולנוס] ).

אז אני אומר לך, כן היא יכולה.

איציק

• מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איך הנהיגה שלה גורסת צמיגים? אני מכיר מישהי  "שורפת רפידות" 😁

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 7.2.2022 בשעה 17:50, yd b-4 כתב:

שנתיים אתה גורס צמיגים?

הסובארו רואה כל שלוש שנים יותר לכוון המינוס - רביעיית צמיגים חדשה. 

לפחות ממה שאני חווה - בשלב מסויים אחד או שניים מהצמיגים מתחילים לאבד אוויר עד שיום אחד אתה מוצא אחד מהם שטוח וזה קורה אחרי שנתיים בערך. 

במקרה הזה - חושב שנכנס לכלוך כנראה לשסתום מילוי - לקראת הטסט אחליף יזום במילא. 

Pioneer TS-X150

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...