Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נהג גרם נזק לרכב, מתכחש להיותו אשם והנחה את חב' הביטוח שלו לא לשלם לי את הנזק שנקבע ע"י שמאי. למעשה בסיפור הזה נמצאים מולי הנהג וחב' הביטוח שלו, והשאלה אם אפשר וכדאי לתבוע בנוסף לנהג גם את חב' הביטוח שלו.

בינתיים הקשר עם הנהג השני מתנהל בווטס-אפ ונראה בסדר.

האם שליחת התביעה בווטס-אפ או במייל מהווה "מסירה" או שחובה לשלוח או למסור לנתבעים מסמך פיזי.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

האם אתה בטוח שזה הוא? הרי גם בתביעות קטנות חובת ההוכחה היא עליך.

לגבי אישור מסירה - לא נראה לי שווטסאפ קביל.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

לפני שתתחיל בהליך כדאי שתקרא את המדריכים הבאים:

הגשת תביעה לבית משפט לתביעות קטנות

מדריך תביעות קטנות

בית המשפט הוא זה ששולח את התביעה לנתבע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
האם אתה בטוח שזה הוא? הרי גם בתביעות קטנות חובת ההוכחה היא עליך.

לגבי אישור מסירה - לא נראה לי שווטסאפ קביל.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

כן, הנהג השני לא מכחיש מעורבותו אבל טוען שאיננו אשם.

ל-ZVIT

תודה על ההבהרה בעניין מסירת התביעה לצד השני. השאלה נשאלה על סמך נסיון אישי מלפני הרבה שנים, מקרה בו נאלצתי למסור ידנית כתב תביעה לשני נתבעים.

האם לתבוע גם את חב' הביטוח של הצד השני ומה הם היתרונות וחסרונות בצרופה לכתב התביעה.

פורסם
נהג גרם נזק לרכב, מתכחש להיותו אשם והנחה את חב' הביטוח שלו לא לשלם לי את הנזק שנקבע ע"י שמאי. למעשה בסיפור הזה נמצאים מולי הנהג וחב' הביטוח שלו, והשאלה אם אפשר וכדאי לתבוע בנוסף לנהג גם את חב' הביטוח שלו.

בינתיים הקשר עם הנהג השני מתנהל בווטס-אפ ונראה בסדר.

האם שליחת התביעה בווטס-אפ או במייל מהווה "מסירה" או שחובה לשלוח או למסור לנתבעים מסמך פיזי.

חברת הביטוח של הנהג המעורב, אינה חלק מהתביעה, לפחות בשלב זה. ראשית, בית המשפט אמור לקבוע מי מהנהגים אשם בתאונה ובמידה ויש אשם תורם, מה חלקו של כל צד באחריות לתאונה. במידה ויחליט, לצורך הדוגמה, שהאשמה על הנהג השני, הוא יחויב בדרישת התשלום אותה הצגת. אני מניח, שאז יגיש אותו נהג, לחברת הביטוח שלו, דרישה לשלם לך את סכום התביעה. במידה וחברת הביטוח תסרב לשלם, זכותך לתבוע אותם בבית המשפט.

במידה ובית המשפט לא הצליח לאתר את הנתבע, הוא מודיע לך ואתה תצטרך למצוא דרך למסור ידנית את כתב התביעה לגורם אותו תבעת ולהחתימו על אישור מסירה. יש מקום על אישור המסירה לסמן במידה והגורם לא היה מוכן לחתום.

ארז רונן

פורסם (נערך)

תודה על ההודעה המפורטת.

כתובת הנהג השני ידועה ובית המשפט ישלח את כתב התביעה אליה ככל הנראה בדואר רשום. האם סרוב קבלת המכתב תתועד באישור הקבלה, ולמרות זאת יטילו עלי את חובת המסירה ביד. מעניין אם מישהו נתקל במצב שהצד השני סירב לקבל את כ.תביעה שנשלח ע"י בית המשפט ואיך פתר את בעיית המסירה.

פורסם

אני תבעתי עסק, על אי עמידה בתנאי העסקה. לאחר תקופה, קבלתי הודעה ממזכירות בית המשפט, שהם לא הצליחו לאתר את הנתבע ועלי למסור לו את כתב התביעה בעצמי. מאחר וכתובתו הייתה בידי, נסעתי אליו ומסרתי את כתב בתביעה לאמא שלו. לאחר יומיים הוא התקשר אלי וביקש להגיע להסדר לפני מועד המשפט. הסכמתי, הגענו להסכמות וביטלתי את התביעה

ארז רונן

פורסם (נערך)

תודה. אשמח לקבל דוגמאות למקרים בעיתיים בהם מסירת כ.התביעה לנתבע הועברה ע"י ביה"מש לאחריותו של התובע.

אעדכן בהמשך לטובת המתענינים .

• תוכן חדש...