Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצברי סטארטאפ, לדבריך "קקה של חברות חארטה בשוק" הם מצברים שמיוצרים בדיוק על אותו הליין עם מצברי ורטה על ידי חברת ג'ונסון קונטרול.

עד רגע זה לא הבנתי אם הם זהים ב 100% למצברי וורטה או רק ב 99.9%. מה שיותר סביר שקרה זה שהמצבר שהותקן ברכב שלך לא היה טעון במלואו, ולכן עם הנסועה שלך מעולם לא הגיע לטעינה מלאה וזה קיצר את החיים שלו. למען הסר ספר, שמתי במכוניות שלי מצברי סטארטאפ והם נתנו תמורה למחיר ששולם עבורם.

היבואן של סטארטאפ הוא היבואן של וורטה, והוא גם מחזיק כאן יוזר מסחרי "שירות לקוחות טלרון". אולי שווה לך לכתוב להם, למרות שעם מצבר בן שנה וחצי עם אחריות לשנה, רוב הסיכויים שלא תקבל אחריות, כי פשוט אין אחריות כבר חצי שנה.

מטען מצברים - בהחלט שווה לך לנסות להטעין את המצבר בצד עם מטען חכם ולקוות שאולי הוא סוף סוף ייטען במלואו ותצליח למשוך איתו עוד כמה חודשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ד"א אשמח אם מישהו יכול להסביר לי אם המצבר שלי נגיד 50-55אמפר

שאני רוצה להטעין אותו בלי להרוס על כמה אני צריך לקבוע את הטעינה כמה אמפר שמים בדרך כלל?

ראיתי הרבה סירטונים ביוטיוב ששמים מתח של 13.5V ו-2 אמפר זה הגיוני?

זה הסירטון למשל שראיתי שהטעינו מצבר בעזרת שנאי של מחשב 19V ונותן 5אמפר עם רכיב שמשנה ל13.5V ונותן 2אמפר

האם זה הגיוני או עדיף לקנות את המטען של סוללות ליפו וזהו זה?

פורסם

שאני רוצה להטעין אותו בלי להרוס על כמה אני צריך לקבוע את הטעינה כמה אמפר שמים בדרך כלל?

זה הסירטון למשל שראיתי שהטעינו מצבר בעזרת שנאי של מחשב 19V ונותן 5אמפר עם רכיב שמשנה ל13.5V ונותן 2אמפר

מתח הטעינה תלוי בטמפ' החיצונית.

בטמפ' של 30 מעלות כוון ל-13.6 וולט.

בטמפ' של 20 מעלות צלזיוס כוון את מתח המוצא ל-13.8 וולט.

בטמפ' של 15 מעלות צלזיוס כוון ל-14 וולט.

הנתונים הם בערך ואין צורך לדייק מעבר לזה אלא אם מדובר על מצבר מסוג VRLA.

איזה כייף לי :)

פורסם

גילוי נאות, עד לא מזמן עסקתי במכירה של מטעני מצברים איכותיים ביותר והמחיר כמובן בהתאם. דיברתי עם היבואן על מנת שזה ייבא כל מיני אבזרים נוספים הקשורים למטען. לטענתו ואני מסכים איתו, הלקוח הישראלי לא מוכן להשקיע על מנת לקבל מוצר איכותי ולכן הוא לא טורח.

לגבי פותח הפוסט, אחותי נוסעת לעבודתה ובחזרה 100 ק"מ יום יום. כל מצבר שהיה לה עד עצם היום הזה החזיק מעמד לפחות 5 שנים. אני זוכר את אחד המצברים שהיה מצבר מדבקה שנקנה מרשת עשה זאת בעצמך כלשהיא.

אני חוזר, לא היה ברשותה מצבר שהחזיק פחות מ 5 שנים. אז אחת הסיבות שהמצבר שלך מת אחרי שנה, שנה וחצי היא אופן השימוש שלך ברכב.

אני מבטיח לך לו היית מחבר את המצבר שלך להטענה כל פעם שאתה לא משתמש ברכב הוא היה מחזיק לך ליותר זמן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

א. כן זה הגיוני שניתן לטעון מצבר של רכב עם רכיב כזה של 2 דולר וספק של מחשב נייד.

אבל כמו שרשמת, הוא מטעין בקצב של 2 אמפר, כלומר במצב שהמצבר שלך כמעט ריק, יקח לך 25-30 שעות להטעין אותו.

וגם הוא לא נכבה או מפסיק את הטעינה שהמצבר מלא.

הרכיב הקטן הזה ימשיך לספק מתח של 13.5V גם שהמצבר מלא ולא ימשוך שום זרם.

המטען של הסוללות ב 100 ש"ח, יכול לעשות עוד הרבה דברים (שחשובים לסוללות ליפו) , לאזן אותם (4.2V לכל תא בנפרד)

ניתן לבחור סוגי סוללות שונות וזרמי טעינה שונים

יש מעקב ומוניטור לאורך כל הטעינה כך שאתה רואה מה המצב בכל רגע.

בסוף הטעינה המטען מצפצף , מודיע לך שנגמרה הטעינה וכמה אמפר שעה הוא הצליח לדחוף למצבר.

אבל גם המטען הזה מוגבל ב 50W שהם בערף 4 אמפר לטעינה של מצבר 12V.

תיאורטית מצברי רכב ניתן לטעון בזרמים הרבה יותר גבוהים.. 20 , 30 ואפילו 50 אמפר..

אבל בשביל זה תצטרך מטענים הרבה יותר יקרים.

אם אתה מבין טוב את הסרטון וחושב שאתה יכול לבנות לך מטען מהרכיב של ה 2$ ..

אז אני לא רואה משהו שיכול להרוס את המצבר או את הרכב בחיבור כזה

פורסם (נערך)

המצב שלך לא אשם. !!

אתה האשם. !!! והצורה שאתה נוסע.

מצבר צריך טעינה מלאה אחרי כל נסיעה או שתיים.

אחרת הוא מת. @ וזה מה שקרה לך.

נסיעה של 5 - 10 דקות אחרי התנעה זה לא מספיק. מצבר צריך 20 דקות לפחות נסיעה בטורים של חצי סקלה (לגרום לאלטרנטור לעבוד באמת.)

ולתת טעינה מעבר לצרכנים של הרכב.

ולכן אומרים כאשר רכב עומד. לכבות הכול. ולתת לו לעבוד על טורים טיפה יותר גבוהים מסרק. כדי לקצר זמן טעינה.

בגלל שאין לך בודק מצברים. קשה לך לדעת מה המצב האמיתי של המצבר.

אבל אתה יכול לעשות טעינה איטית. לחבר מטען 13V-13.8V. של 1A-2A-5A. לפי מה שתמצא.

ולפי האמפרז לחבר שעות שבת.

לשנאי של 1 אמפר. יום שלם.

לשנאי 2 אמפר 10 שעות

5 אמפר 4-5 שעות. (ולבדוק התחממות של המצבר)

המצבר שלך לא יכול להיות פחות מחצי מלא. אחרת יהיה לו קשה להתניע. ולכן תעשה חישוב של חצי מהA של המצבר שלך

לעשות את זה לפחות פעמיים בשבוע. אחרת המצבר באמת ימות מהר.

אני שמרתי כך על מצבר שלי. בטעינה קרוב שנה וחצי. היה מחובר לשנאי פשוט. (שנאי של 13V - 1A) דרך שעון שבת.

כל יום היה עובד לחצי שעה. (מחובר קבוע במשך שנה וחצי בערך). היה מחוברת דיודה חד כיוונית. על החוט של השנאי. למנוע פריקה של המצבר.

המצבר חובר במצב טעון לגמריי. חזר לעבודה אחרי זה. ועבד יפה מעוד עוד שנה + עד שהרכב נמכר.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם (נערך)

קודם כל אני לא מבין למה יש פה גולשים תוקפניים?

עד היום כל מצבר בין אם מקורי ובין אם שנפ החזיק לי 3 שנים עבודה! פעם ראשונה בחיים שאני קונה מצבר של STARTUP וזה מה שקורה לי!!!

במה אני אשם בדיוק לא הבנתי? וזה שאם קיבלתי מצבר חצי מלא זה אשמתי??? מישהו בחנות יידע שאותי שאני מקבל מוצר חצי גמור???

עד היום כן עד היום לא ידעתי ביכלל למה צריך מטען מצברים כי לא הייתי צריך אחד כזה כל 3 שנים מחליף מצבר וידעתי שקט ב400-450 שקל עד הפעם האחרונה שהחלפתי מצבר מסוג אחר!!!

גם ברכבים אחרים שהיו ברשותי תמיד הייתי לקוח של שנפ כי זה היה שם שתמיד היה מופיע בכל מקום ותמיד שאלת אנשים אמרו רק שנפ הכי אמין כולם דיברו עליו בפעם האחרונה שמתי מצבר אחר קורה שלפעמים מוכרים מצליחים לשכנע אדם ללכת על מוצרים שווים/דומים ואתה זורם עם זה למרות שאני בא ממכירות מוצרי חשמל לבית ויודע שמאחורי כל שיכנוע יש מטרת רווח כזאת או אחרת אבל אמרתי ננסה וזה הלקח שלי כניראה!

אולי חלקכם פה כותב תגובות בלי לקרוא מה כתבתי,

1 השימושים שלי באוטו לא השתנו עד היום לא משנה אם זה היה מצבר השגיע עם הרכב, או מצבר שנפ ששמתי.

2 אני אפילו לא יודע מאיפה למשל מגיע המצבר המקורי של הרכב או מאיפה מגיע מצבר שנפ או לצורך העניין מאיפה מגיע מצבר טיטניום שיש לאמא שלי ברכב פורד פוקוס 2011 וכבר 2.5 שנים עובד כמו סוס עבודה!!!

3 לא באתי להכפיש אף חברה באתי להסביר את התיסכול שלי ממה שקרה לי עם החברה STARTUP אני בן 33 לא התקלקל לי מצבר לאחר שנה ו3+- חודשים אף פעם זה פעם ראשונה שזה קורה לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 לא ידעתי וכניראה לא ידעתי כי לא הייתי צריך מטען מצברים לעולם לא חשבתי שאני צריך לטעון מצבר חדש שמגיע בניילון וכניראה שנפ מטעינים אותם עד הסוף לפני העברה לחנות אני לא יודע איך שיטת העבודה שלהם אני יודע שאדם מגיע לקנות מוצר הוא לא צריך לנחש אם הוא מוכן לשימוש או חצי מוכן וצריך להכין אותו באתי לאוטו דיפו להתקין מצבר כי לא רציתי לפרק לבד ואולי לבטל קודנית עם כספות שהייתי אחרי זה מכניס את עצמי לצרות יותר גדולות ולא ניחשתי שאני מקבל מוצר חצי גמור!!!

לגבי החברה של טלרון איך שלא קוראים להם שלחתי להם מייל נוזף על המוצר שהוא פגום מבחניתי להבא אלמד אם אני מקבל אצלהם מוצר "חצי גמור" אני אקנה מוצר "גמור" מחברת שנפ מטעויות לומדים רק חבל שחברות בישראל לא מבינות שהלקוח הוא זה שמממן אותם לא משנה אם זה רכב 1 או 5-6 רכבים בחניה!!! מפה לאוזן חברה קמה או חברה נופלת אני את הלקח שלי למדתי יש לי 5 רכבים בחנייה ואחרי הטעות עם המצבר הזה אני לעולם לא יכניס מצברים של היבואן הזה לא לבית שלי ולא לאף מקום שאראה בו רכב שצריך החלפת מצבר שילמתי מחיר יקר על השיכנוע באוטו דיפו שכן גם לאחותי שמתי באוטו לפני חודש מצבר וורטה עם 24 חודשי אחריות כי בקיה פיקנו יש מצברים קטנים עם נישה מיוחדת והיה באוטו דיפו רק של וורטה באותו רגע ולא חשבתי שקריטי לחפש שנפ פעם הבאה כמו שאמרתי אלמד לקח מטעויות אנחנו לומדים כי המקרה שלי קרה אחרי שהחלפתי לאחותי את המצבר לוורטה אם הייתי יודע לא הייתי שם עוד מצבר מהחברה שלהם!!!

לגבי מטען IMAX B6CA בדקתי עליו בכל האתרים עשיתי קצת בדיקות, כל המטענים של החברה הזאת שעולים עד 100-120 שקל זה חיקוי והם לא עושים את העבודה נכון ויכולים לגרום לבעיות במצבר ולהרוס הרבה מוצרים שמחברים אליהם.

המטען IMAX B6CA המקורי עולה 190-200 שקל ולכן בפעם של 150 שקל אפשר כבר לקנות בארץ מטען של צ'יק עם אחריות באיש שטח או חנויות אחרות שמופיעת בזאפ זה יותר משתלם כי יש אחריות בארץ מוצר יותר אמין מהסינים בתכלס.

לגבי שנאי מחשב+מתאם בדקתי באלי אקספרס אני כמה ימים בודק על זה ביוטיוב והשכלתי לדעת שיש 3 סוגים בסך הכל LM2596 דגם XL4015 ודגם XL4016 זה הדגמים שעולים עד 1.5-7.5$ כאשר בחלקם יש לוח LED שמראה אמפר+וואט ובחלקם אין וצריך מכשיר שיש לי בבית שמודדים איתו ולכן אני מתלבט אם בתכלס אני צריך מעל 2 אמפר שעולה 1.5-2$ שמתאים גם לסוללות כי בתכלס אסור לטעון סוללות בזרם מהיר וגם לא מצברים קראתי באינטרנט שרצוי לתת זרם של 2אמפר ב13.5V ככה המצבר לא נהרס ושגם רצוי לפתוח את הפקקים שלו בזמן הטעינה ולעשות את זה במקום מאוורר מחוץ לבית בסביבה שאין דברים שיכולים להיפגע חס וחלילה במקרה של תקלה או נזק ואז בסיום הפעולה לסגור פקקים ולהחזיר לרכב,

כרגע באוטו פירקו לי את כל הכספות ככה שהקודנית מבוטלת אני מבחינת חברת הביטוח לא צריך את זה וזה גם ככה מציק אז זה לא פעיל גם ככה...

לגופו של עניין אני אלך על שנאי מחשב+מתאם על מנת להטעין את המצבר ולנסות להחיות מחדש...

תודה רבה לכל העוזרים כל אחד שכתב והסביר והיה שם ללמד אותי דברים חדשים שלא ידעתי :)

עריכה אחרונה על ידי amd939
פורסם
א. כן זה הגיוני שניתן לטעון מצבר של רכב עם רכיב כזה של 2 דולר וספק של מחשב נייד.

אבל כמו שרשמת, הוא מטעין בקצב של 2 אמפר, כלומר במצב שהמצבר שלך כמעט ריק, יקח לך 25-30 שעות להטעין אותו.

וגם הוא לא נכבה או מפסיק את הטעינה שהמצבר מלא.

הרכיב הקטן הזה ימשיך לספק מתח של 13.5V גם שהמצבר מלא ולא ימשוך שום זרם.

המטען של הסוללות ב 100 ש"ח, יכול לעשות עוד הרבה דברים (שחשובים לסוללות ליפו) , לאזן אותם (4.2V לכל תא בנפרד)

ניתן לבחור סוגי סוללות שונות וזרמי טעינה שונים

יש מעקב ומוניטור לאורך כל הטעינה כך שאתה רואה מה המצב בכל רגע.

בסוף הטעינה המטען מצפצף , מודיע לך שנגמרה הטעינה וכמה אמפר שעה הוא הצליח לדחוף למצבר.

אבל גם המטען הזה מוגבל ב 50W שהם בערף 4 אמפר לטעינה של מצבר 12V.

תיאורטית מצברי רכב ניתן לטעון בזרמים הרבה יותר גבוהים.. 20 , 30 ואפילו 50 אמפר..

אבל בשביל זה תצטרך מטענים הרבה יותר יקרים.

אם אתה מבין טוב את הסרטון וחושב שאתה יכול לבנות לך מטען מהרכיב של ה 2$ ..

אז אני לא רואה משהו שיכול להרוס את המצבר או את הרכב בחיבור כזה

בתכלס ראיתי סירטונים כבר כמה ימים שאני עובר עליהם ראיתי בנייה של מטעני מצברים מספקי כוח של מחשבים משנאים של מחשבים נידיים וכל מיני אפשרויות אחרות אבל הכאב ראש יותר גדול מלקנות את הרכיב של 2-7.5$ ולחבר לשנאי של המחשב נייד...

אני בתכלס צריך את הרכיב רק כי השנאי של המחשב הנייד שלי הוא 19.9V ו4.75אמפר ובתכלס הבעיה זה הוואט שהוא 19.9 וצריך לא יותר מ14 אחרת הייתי יכול לחבר את המטען של המחשב ישירות למצבר עצמו ולסגור את העניין.

פורסם (נערך)

בכל מקרה השאלה שלי כרגע שחשוב לי לדעת היא המצבר שיש לי הוא 55A מתח 12V

אם אני מחבר מטען 2A במתח 12V כמה זמן יידרש לי +- להטעין את המצבר בערך כיוון של זמן עד לפני שיהיה לו נזק ?

הכל מבולבל כבר

יש V שהמצבר זה 12V

יש A אמפר שזה במצבר 55A

ויש וואט שזה מסומן באות W

כל אחד משחק עם הנתונים האלה ולי זה לא מובן איך עושים הקשר בין W לבין V לבין A

גם בסירטונים ביוטיוב התבלבלתי מרוב הכל הוא מגדיר את המטען על 2A ושם 13.5V

אבל הבעיה שעם כל ממיר מתח ביוטיוב הסתבר שהוואט היה שונה למשל בין הדגמים של XL4015 לבין XL4016 לבין LM2596 כל אחד נתן עוצמת וואט (W) שונה זה גם קשור לזמן הטעינה במקרה שאני צריך לדעת?

פורסם

תודה רבה לכל העוזרים כל אחד שכתב והסביר והיה שם ללמד אותי דברים חדשים שלא ידעתי :)

אם החלטת לרכוש את אחד המטענים בדולר או ב-5 דולר לשם טעינת המצבר אז לא למדת טוב ואתה צריך לחזור לביה"ס :-P

כפי שכתבתי בתחילה אם אתה מעוניין להטעין מצבר רכב בביטחה ובשלווה ובצורה מקצועית ולא כפי שכתוב על המוצרים הסינים Professional וחירטוטים אחרים אז אני מציע לך לרכוש מטען שיודע להטעין סוגי מצברים רבים ובינהם מצברי AGM /EFB בצורה יעילה כמו בקישור המצורף.

http://www.matsberim.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=5490053

פורסם (נערך)

טוב היום בדקתי עצמאית עם רב מודד בזמן עבודה שהמנוע דלוק על סרק הזרם המופיע הוא 12-12.15 ככה כתוב.

בזמן שהאוטו כבוי יש תופעה מוזר מאוד חיברתי את הרב מודד הוא מראה 10.0 ואז פתאום בזמן שהרב מודד מחובר לבדוק הוא התחיל בירידה מ10.0 9.00 בפחות מחצי דקה לא ראיתי דבר כזה מעולם תאירו את עיניי בבקשה?

פורסם
בכל מקרה השאלה שלי כרגע שחשוב לי לדעת היא המצבר שיש לי הוא 55A מתח 12V

אם אני מחבר מטען 2A במתח 12V כמה זמן יידרש לי +- להטעין את המצבר בערך כיוון של זמן עד לפני שיהיה לו נזק ?

הכל מבולבל כבר

יש V שהמצבר זה 12V

יש A אמפר שזה במצבר 55A

ויש וואט שזה מסומן באות W

כל אחד משחק עם הנתונים האלה ולי זה לא מובן איך עושים הקשר בין W לבין V לבין A

גם בסירטונים ביוטיוב התבלבלתי מרוב הכל הוא מגדיר את המטען על 2A ושם 13.5V

אבל הבעיה שעם כל ממיר מתח ביוטיוב הסתבר שהוואט היה שונה למשל בין הדגמים של XL4015 לבין XL4016 לבין LM2596 כל אחד נתן עוצמת וואט (W) שונה זה גם קשור לזמן הטעינה במקרה שאני צריך לדעת?

מאוד פשוט.

הספק=זרם כפול מתח. או I X U=P

קיבולת המצבר נמדדת ב-AH אמפר-שעה.

נניח שקיבולת המצבר היא 60 אמפר-שעה וצריכת הזרם או זרם הטעינה הוא 5 אמפר הזמן התיאורטי שיקח להטעין את המצבר הוא 12 שעות במידה והמצבר התרוקן למתח קטבים של 10.5 וולט.

נהוג להטעין מצברים ללא טיפול בזרם טעינה יחסית נמוך שהוא עשירית מקיבולת המצבר כלומר עבור מצבר שהקיבולת שלו 60AH זרם הטעינה הרצוי הוא 6 אמפר וזמן הטעינה הוא 10 שעות.

* מטען חכם יודע להטעין את המצבר בצורה חכמה על-ידי ניטור מתח הקטבים של המצבר וגם של הטמפ' החיצונית וניתוח של פרמטרים נוספים של המצבר ובהתאם לזאת קובעים את מתח וזרם הטעינה בהתאם.

פורסם (נערך)
טוב היום בדקתי עצמאית עם רב מודד בזמן עבודה שהמנוע דלוק על סרק הזרם (המתח) המופיע הוא 12-12.15 ככה כתוב.

בזמן שהאוטו כבוי יש תופעה מוזר מאוד חיברתי את הרב מודד הוא מראה 10.0 ואז פתאום בזמן שהרב מודד מחובר לבדוק הוא התחיל בירידה מ10.0 9.00 בפחות מחצי דקה לא ראיתי דבר כזה מעולם תאירו את עיניי בבקשה?

קודם כול תבדוק שמד המתח שלך תקין ומכוייל והסוללה תקינה. תמדוד מתח של סוללת אצבע או כפתור חדשה ותשווה את התוצאה למתח הסוללה הנקוב.

שנית תבדוק שהכבלים והפרובים תקינים ואין בהם נתק.

נקה את קטבי המצבר וחבר את הפרובים בעזרת תנינים לקטבי המצבר או הברגים.

כאשר המנוע עובד בסל"ד סרק ללא עומס נוסף כלומר אורות/מזגן כבויים המתח צריך להיות בין 13.5-14.5 וולט בערך.

* אני מקווה שחיברת נכון את הכבלים אדום/שחור לשקעים ברב המודד וסיבבת את החוגה למדידת מתח (V).

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

יכול להיות שהאלטרנטור חלש או שהרב מודד דפוק?

בדקתי סוללה 1.5V אצבע מופיע לי 1.49 ברב מודד.

לאחר מכן בדקתי את המצבר הופיע לי בזמן עבודה שהרכב מונע 12-12.15

ובזמן כיבוי זה התחיל מ10.15 וירד תוך חצי דקה ל9.00 בזמן שהרב מודד מחובר אליו!

• תוכן חדש...