Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי יונדאי I20 2012 מצבר סטארטאפ (שפעם אחרונה אני קונה מצברים שלהם ושל החברת בת שלהם).

המצבר בן שנה וטיפה מאפשר אחרי כיבוי האוטו להדליק אותו פעם אחת ואם משהו באוטו שהוא מכובה נישאר דלוק יותר מ2-3 דקות המצב מת!

לפני זה היה לי מצברים רק של שנפ שהחזיקו קבוע 2.5-3 שנים באותו אופן שימוש נסיעות קצרות מידי פעם בשבוע.

קראתי ועברתי על כל הנושאים שפתחו בפורום לגבי טעינת מצברים, ראיתי שיש 2 חברות בשוק טעינת המצברים עם מוצרים איכותיים אבל לא בתקציב שלי האמת מעל 400 שקל וזה לא התקציב שלי כרגע למרות שאני כן צריך מטען מצברים רק לרכב שלי ורק למקרה שפעם בתקופה אצטרך להטעין את המצבר הגוסס שיש לי ברכב רציתי לדעת ראיתי באחד התגובות שמטען של סוללות ליפו דגם

imax b6ac מאפשר הטענת מצבר והמחיר שלו בערך כמעט 100 שקל ורציתי לדעת אם הוא אמין להטעין מצברים של רכב פעם בתקופה? או שחייב להשקיע סכום של 400-500 שקל למטען מקצועי לאדם שצריך פעם בחצי שנה+- להטעין מצבר ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ראיתי באחד התגובות שמטען של סוללות ליפו דגם

imax b6ac מאפשר הטענת מצבר והמחיר שלו בערך כמעט 100 שקל ורציתי לדעת אם הוא אמין להטעין מצברים של רכב פעם בתקופה? או שחייב להשקיע סכום של 400-500 שקל למטען מקצועי לאדם שצריך פעם בחצי שנה+- להטעין מצבר ?

יש לי מטען ba6c ואני משתמש מידי פעם להטענת מצברים בלי שום בעיות.

הטענתי איתו מצברים של אופנוע ומצברים של ריכבי דיזל (74AH). עושה עבודה נהדרת.

החיסרון היחיד שלו שאין לו פונקציה של שמירת טעינה לאורך זמן כמו במטענים היעודיים.

יום טוב גם לך

פורסם
יש לי יונדאי I20 2012 מצבר סטארטאפ (שפעם אחרונה אני קונה מצברים שלהם ושל החברת בת שלהם).

המצבר בן שנה וטיפה מאפשר אחרי כיבוי האוטו להדליק אותו פעם אחת ואם משהו באוטו שהוא מכובה נישאר דלוק יותר מ2-3 דקות המצב מת!

לפני זה היה לי מצברים רק של שנפ שהחזיקו קבוע 2.5-3 שנים באותו אופן שימוש נסיעות קצרות מידי פעם בשבוע.

אופי הנסיעות שלך בהחלט עלול לגרום לטעינה לא מספקת של המצבר לכן המצבר נשאר רוב הזמן לא טעון ב-100 אחוז דבר שמקצר את אורך החיים שלו.

על-מנת לבודד את הבעיה יש לבדוק תחילה האם קיים צרכן פרזיטי אשר מרוקן את המצבר בזמן חניית לילה וגם לבדוק את מתח וזרם הטעינה של האלטרנטור.

כמה קילומטרים עשה הרכב עד היום ?

* נניח ואתה מבצע נסיעה של שעה מחוץ לעיר האם לאחר מכן אתה יכול להתניע את הרכב מספר פעמים מבלי שהמצבר התרוקן ?

אתה יכול לנסות במהלך חודש פעם בשבוע לתת למנוע לעבוד בסרק 20 דקות לפני כיבוי המנוע בכדי להטעין את המצבר ולבדוק האם הפתרון הזה מתאים לך.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

הרכב עומד על 118 ק"מ אם אני לא טועה שנת 2012 עד היום היה לי 2 מצברים באוטו של שנפ 50-55אמפר וכל אחד החזיק לי מעל 2.5-3 שנים,

מאותו יום ששמתי את סטארטאפ באוטו אחרי פחות משנה וחצי המצבר מת אני לא חושב שהבעיה באוטו למרות שיש לי רב מודד במחסן ואני יכול לבדוק זרם בעבודה וזרם במצב כבוי אני יעשה את זה מחר אבל אני חושב שהבעיה היא במצבר ולא באוטו.

הנסיעות שלי קצרות 5-10 דקות נסיעה מכבה את האוטו אחרי כמה זמן 5-10 דקות נסיעה חזרה לבית לפעמים סידורים באזור הבית או נסיעות של חצי שעה שעה אבל שוב פעם היה לי 2 מצברי שנפ לפני המצבר הזה והם עבדו חלק באותו התנהלות ככה שאני בטוח ב-100% שהבעיה במצבר ולא באוטו!

אני התחלתי לעשות משהו דומה ברגע שאני מגיע לבית אני מכבה את האורות מוזיקה סוגר חלונות הכל ואז אני מחכה 1-2 דקות ואז איך שאני מכבה את המנוע יוצא ונועל את האוטו בינתיים אחרי זה הוא מניע אומנם לפעמים ההנעה לוקחת 3-4 שניות לעומת פעמים של 1-2 שניות אני מרגיש כאילו יש איזה דילאי קטן האוטו עבר טיפול ב105 אלף ועכשיו צריך לעבור טיפול ב120 אלף

עריכה אחרונה על ידי amd939
פורסם

מה הכוונה שאין לו "

פונקציה של שמירת טעינה לאורך זמן כמו במטענים היעודיים" אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה אומר?

פורסם

כנראה הכוונה פונקציה שנמצאת במטען אחזקה קרי המטען מחובר למצבר קבוע 24/7/365. כאשר המטען מזהה ירידה של מתח המצבר מתחת ל-12.6 או 12.5 וולט הוא מטעין אותו שוב פעם.

פורסם

אני התחלתי לעשות משהו דומה ברגע שאני מגיע לבית אני מכבה את האורות מוזיקה סוגר חלונות הכל ואז אני מחכה 1-2 דקות ואז איך שאני מכבה את המנוע יוצא ונועל את האוטו בינתיים אחרי זה הוא מניע אומנם לפעמים ההנעה לוקחת 3-4 שניות לעומת פעמים של 1-2 שניות אני מרגיש כאילו יש איזה דילאי קטן.

המתנה של 1-2 דקות לפני כיבוי המנוע לא ממלא את המצבר ב-100 אחוז לכן אם כבר אז תמתין לפחות 20 דקות פעם בשבוע או צא לנסיעה מחוץ לעיר למשך 20-30 דקות.

בפעם הבאה תקנה רק מצבר תוצרת בוש/וורטא ולא מותג שלא ממש ניתן באמת להבין מהיכן המצבר סטארטאפ מגיע.

* אל תשכח שבחורף בדרך כלל התנעת הרכב קשה יותר כאשר המצבר לא טעון ב-100 אחוז.

פורסם
מה הכוונה שאין לו "

פונקציה של שמירת טעינה לאורך זמן כמו במטענים היעודיים" אתה יכול בבקשה להסביר לי מה זה אומר?

כנראה הכוונה פונקציה שנמצאת במטען אחזקה קרי המטען מחובר למצבר קבוע 24/7/365. כאשר המטען מזהה ירידה של מתח המצבר מתחת ל-12.6 או 12.5 וולט הוא מטעין אותו שוב פעם.

בדיוק מה שמרק אמר. המטען מטעין את המצבר עד הסוף ועוצר. אין אפשרות להשאיר אותו מחובר לאורך זמן למצבר על מנת שישמור את המצבר טעון.

יום טוב גם לך

פורסם
המתנה של 1-2 דקות לפני כיבוי המנוע לא ממלא את המצבר ב-100 אחוז לכן אם כבר אז תמתין לפחות 20 דקות פעם בשבוע או צא לנסיעה מחוץ לעיר למשך 20-30 דקות.

בפעם הבאה תקנה רק מצבר תוצרת בוש/וורטא ולא מותג שלא ממש ניתן באמת להבין מהיכן המצבר סטארטאפ מגיע.

* אל תשכח שבחורף בדרך כלל התנעת הרכב קשה יותר כאשר המצבר לא טעון ב-100 אחוז.

מצבר

StartUp

זה מצבר שאמרו לי באוטו דיפו שמגיע ממפעל של וורטה, אני עד היום בכל המכוניות שלנו בבית שמתי תמיד שנפ והחזיק בכל הרכבים מעל 2.5 שנים בכל הרכבים!!!

אפילו ברכב של אמא שלי היא שמה מצבר בשם "פלטינום" הבנתי שהוא מגיע מתורכיה והוא כבר שנתיים+ עובד באוטו שלה ועלה 400 שקל כמו

StartUp

למדתי את הלקח שלי זה ברור כניראה מהיום להכניס רק שנפ לרכבים ולא להתעסק בקקה של חברות חארטה בשוק!

פורסם

למה אני יוצא בהרגשה שהאשכול שלך נפתח בכדי להזכיר לנו שמצברים תוצרת שנפ המיוצרים בסין הם לא משהו בלשון המעטה ?

פורסם

שמע לא הגיוני יש לנו בבית 3 רכבים של יונדאי I20 מהשנים 2012 2015 2016 רכב מסוג פורד פוקוס טראנד 2011 וקיה פיקנטו 2013

חוץ מהקיה ששמתי מצב של וורטה שמגיע עם 2 שנות אחריות כי בקיה פיקנטו יש מצב מיני כזה דומה לשל אופנוע שקשה למצוא של חברות אחרות אז שמתי וורטה לרוב הרכבים יש לי מצברים מקוריים...

I20 2015 מצבר מקורי מהחברה עד עצם היום הזה לא הוחלף!

I20 2016 מצבר מקורי מהחברה עד עצם היום הזה לא הוחלף!

I20 2012 היה מצבר מקורי החזיק כמעט 3 שנים שלמות, החולף מצבר לשנפ עבד גם כמעט 3 שנים שלמות, ועכשיו הוחלף ל

StartUp

שהחזיק פחות משנה ו3 חודש+- אנחנו בשנת 2019 הרכב 7 שנים על הכביש משמע 2 המצברים המקורי ושנפ עשו ביחד כמעט 6 שנים עבודה והstartup בקושי מתקרב לשנה ו3+- אפילו שלחתי ליבואן שלהם הודעה על המצבר לא שלחו מייל בחזרה חברה פח לא אקנה מוצרים שלהם בחיים שלי!!!

בכל מקרה אני חושב שמבחינת תקציב אני ילך על המטען סוללות ליפו שכתבתם לי כי ראיתי שאפשר להשיג ב-100 שקל+- בחנויות בחו"ל עם דילים ומבצעים שיש מידי פעם בנוסף לגבי השאלות שלכם:

1 הקודנית מנותקת ביטלו לי אותה מזמן באוטו ככה שהיא לא פעילה יש אומנם את האור שמהבהב ותו לא!

2 שאר האורות או חיבורי חשמל למיניהם לא פעילים אצלי זאת אומרת אין לי מטענים או מוצרים שמחוברים לאוטו

בלי קשר שברגע שאין מפתח בסוויץ הכל מכובה כל האוטו מנותק מהזרם בניגוד לרכבים אחרים שלא תמיד הכל מנותק וצריך לכבות ידנית!!!

3 אם אני מסתכל אחורה אני יודע מלכתחילה שמצבר מקורי מחזיק 2.5-3 שנים וגם שנפ ככה שהייתי באוטו דיפו באותו זמן היה מבצע שהמוכר שיגע אותי עליו 350 שקל מצבר עם 12 חודשי אחריות STARTUP בזמן שהיה שנפ עם 24 חודשי אחריות ב100 שקל יותר הוא אמר לי עזוב אותך קנה STARTUP הכי טובים בעולם מבית וורטה זה מצברים חזקים בשוק הכי טובים בשוק אתה תהנה ממנו הרבה שנים וכך היה קניתי אותו והנה עבר שנה ו3חודשים+- (אני נהנה איתו הרבה שנים) עכשיו אני עומד בפנים נזק של 100 שקל לקנות מטען סוללות ליפו שאיתו אפשר להטעין את המצבר או לקנות מצבר חדש של שנפ שעולה 440 שקל הכי זול זה מבאס אותי אני יודע שמצברים יותר לא אקנה אף חברה חוץ משנפ למדתי את הלקח הזה על הבשר שלי טוב מאוד!

פורסם

בכל מקרה אני הולך על המטען imax b6ac כי הוא ניראה אמין בביקורות ראיתי טווח מחיר של 20-25$ כולל משלוח לארץ מה נחמד ראיתי שהוא גם מטעין הרבה סוגי סוללות אם קונים לו מתאם וזה מתאים גם למכונויות על שלט או מוצרים שעובדים על סוללות ליפו זה דבר נחמד שיש בבית גם שאצלי אם אנתק את המצבר להטענה לא יהיה בעיה כי אין קודנית באוטו.

פורסם
בכל מקרה אני הולך על המטען imax b6ac כי הוא ניראה אמין בביקורות ראיתי טווח מחיר של 20-25$ כולל משלוח לארץ מה נחמד ראיתי שהוא גם מטעין הרבה סוגי סוללות אם קונים לו מתאם וזה מתאים גם למכונויות על שלט או מוצרים שעובדים על סוללות ליפו זה דבר נחמד שיש בבית גם שאצלי אם אנתק את המצבר להטענה לא יהיה בעיה כי אין קודנית באוטו.
מטען מצויין אבל לסוללות ליתיום למיניהן, לא למצברי רכב. נכון, הוא יודע גם להטעין lead acid אבל זה לא מטען מצברים.
:turn-l:
פורסם

לדעתי הבחירה שלך איננה מושכלת. אם המטרה לשמה קונים מטען היא להטעין את מצבר הרכב על בסיס שבועי או חודשי לדעתי כדאי לשקול רכישה של מטען ייעודי עם כבלים בעלי שטח חתך גדול ובידוד עבה+תנינים איכותיים וכמובן מארז עמיד לתנאי עבודה ברכב/שטח. התנינים והכבלים למטען imax מתאימים למעבדה של חובבי אלקטרונקה ולא לחיבור למצבר הרכב למרות שהדבר אפשרי.

פורסם (נערך)

אין לי רכב שטח יש לנו במשפחה רק רכבי פרייבט, אני פעם ראשונה נידפקתי עם מצבר דפוק שקניתי ולפחות רציתי לנצל את המעט שלו לעוד חצי שנה שנה אולי המטען יצליח לשקם אותו לעוד תקופת זמן בנוסף שהאמת אני לפעמים צריך מטען להטעין ולחדש סוללות LIPO וסוללות אחרות ותיכננתי עוד לפני כמה ימים לחפש מטען כזה ויצא לי לקרוא בגוגל על מטענים למצברים וזה העביר אותי לפורום כאן ככה שאם על הדרך המטען יכול להטעין את המצבר שוב פעם פעם בכמה חודשים מבחינתי ה-100 שקל האלה משתלמים לי כי זה ישמש אותי פעם בתקופה למצבר ולשימושים של סוללות ואז אני מנצל אותו לכמה מטרות שוב פעם אני לא בעל רכב שטח אני רק נוסע באוטו ריגל שימוש רגיל ועיצבן אותי שהמצבר גוסס אחרי שנה ו3+- חודש אז 100 שקל לא קריטי כמו 450 שקל למצבר חדש ד"א אין לי משהו שיכול להתאפס באוטו אז אין לי בעיה לפרק את המצבר ופעם בכמה חודשים להטעין אותו בבית ולנצל אותו לעוד חצי שנה+- אולי אפילו שנה!

אם היה לכם איך לעזור לי עם מוצר אחר יותר זול הייתי הולך עליו גם אם זה קשור למטענים אחרים שיכולים להטעין מצבר לפחות קצת לתת לו עוד כמה אחוזים היה גם טוב אבל אני מבין שהמטען ליפו הזול זה כרגע הדרך הכי זולה לדעתי לא?

ראיתי סירטונים של להפוך ספק כוח של מחשב למטען מצברים יש לי כאלה כמו זבל אבל אני לא נכנס להלחמות עכשיו ולעבודה עם זרם פתוח שיש לי בבית אנשים וזה סכנה ומטענים כאלה ואחרים שיש לי בבית לא מתאימים בטוח לפעולה כזאת של הטענה חד פעמים אז אין לי הרבה ברירה אלא המטען הזול הזה...

עריכה אחרונה על ידי amd939

• תוכן חדש...