Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עומד להחליף את כל צמיגי הרכב (מרצדס E350 אוונגארד W211) בשבוע הקרוב ומה שמצאתי במחיר שפוי הם שלושה צמיגים:

-Falken ZE914 95W. כרגע שני הצמיגים האחוריים שלי הם Z914, לא מדהימים אבל בסדר.

-TOYO Proxes R1R ZR 95W TL. היה לי דגם דומה (T1R אאל"ט) ב C240 שלי, רועשים ודביקים (ביבש).

-Hankook K117 99Y. לא מכיר.

מה עדיף בשלישיה הזו?

פורסם (נערך)

R1R נגמרים עוד יותר מהר מאשר T1R.

אם אתה מחפש צמיג שיחזיק כמה שנים בנסיעה מנהלתית, קח FALKEN.

HANKOOK מהדגם הזה גם צמיגים MAX PERFOMANCE.

לאחזה משופרת הייתי קונה אותם ולא את R1R.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hankook/Ventus-S1-evo2.htm

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טוב, אז התחדשתי ברביעיה של "הנקוק". נכון לעכשיו אני לא ממש מרגיש שינוי גדול אבל אתן לצמיגים קצת זמן "להתיישב" לפני שאגיע למסקנה.

סיפור הרכישה היה קצת מוזר.

חמישי שעבר לקחתי את הרכב לטסט והתגלה כי צריך להחליף בול-ג'וינט וזרועות, בנוסף הצמיג השמאלי הקידמי היה הרוס כתוצאה מהעיוות במתלה הקדמי כך שהחלטתי להחליף את הצמיגים (ד"א, מה שמוזר לי הוא שלא הרגשתי שום שינוי בהיגוי/התנהגות האף אע"פ שאני נוסע יום יום דיי מהר במספר פניות הדוקות). מיכוון שהזוג האחורי כבר דיי ישן (4+ שנים) החלטתי להחליף את כולם.

אז הוחלפו הבול-ג'וינט והזרועות (מרצדס, 2500 ש"ח, תודה ששאלתם), נעשה כיון פרונט ע"י המוסך והוזמנו 4 צמיגי Hankook K117 מ "מ. מחסני צמיגים" בלוד. זמן קצר לאחר ההזמנה התקשרו אלי ואישרו כי ההזמנה בוצעה, וכששאלתי על מועד ההגעה אמרו לי כי זה יהיה לפני הצהרים. ביום ראשון בצהריים יצאתי מוקדם מהעבודה כדי להספיק להחליף את הצמיגים ולבצע טסט חוזר, שמתי "וויז" והוא הביא אותי חצי קילומטר מהמקום (לא רק לי, קרה בדיוק אותו דבר לבחור שהגיע אחרי, מוזר)

מגיעים לפנצ'רייה והיא עמוסה, ניחא. חיכיתי עד שיתפנה מקום ונכנסתי, ביקשתי שירכיבו את הצמיגים שהוזמנו והפתעה... הצמיגים אמנם הוזמנו אבל לא הגיעו:|. לזכותם אני חייב לציין שהם עמדו מאחורי הפשלה והוציאו משלוח מיוחד להביא אותם. בזמן שחיכיתי (ולא מעט זמן, אתם יכולים להבין שלטסט לא ממש הגעתי...) פורק הגלגל הקדמי ומיד אמרו לי כי חייבים לבצע כיוון פרונט. הסברתי להם שכבר בוצע הכיוון אבל הם מאוד התעקשו וטענו כי אם כיוון הפרונט נעשה עם הצמיג הבלוי הוא לא תקין.

טוב, הרכיבו את הצמיגים. ביקשתי שיוודאו שוב כי כל הברגים סגורים ושאלתי מה הלחץ בו הם נופחו, נעשה וידוא ברגים (לפני מספר שנים עף לי בורג באמצע הנסיעה לאחר תיקון פנצ'ר) ונאמר לי כי הלחץ הוא 36 בכולם. אני משתמש ב 34 קדימה ו 36 אחורה (בצמיג קר) אבל מכיון שציפתה לי נסיעה קצרה הבייתה החלטתי לטפל בזה יותר מאוחר. שילמתי את ה 2200 ש"ח ויצאתי לדרך.

והאוטו מושך כמו משוגע לצד ימין...

היום בבוקר התקשרתי למוסך וביקשתי לבצע כיוון פרונט עקב המשיכה, אמרו לי שאין צורך אבל שאגיע ויבצעו לי אם צריך. אז היום יצאתי שוב מוקדם מהעבודה למוסך. ביציאה מהחניון בעבודה ישנה תחנת דלק, החלטתי לתדלק ולקזז את הלחץ בצמיגים הקדמיים על הדרך. מגיע למשאבה, מתחיל לפמפם ומגלה הפתעה. בפנצ'ריה נאמר כי הלחץ הוא 36 בכולם, אלא מה, שכחו להוסיף את המילה "ממוצע":?, שמאלי קידמי 39 וימני קידמי 28... לאחר ניפוח ללחצים הנדרשים (ווידוא עם מד לחץ האוויר שלי) הרכב נוסע כמו שצריך. כבר הייתי בדרך למוסך אז המשכתי ושם הוא נלקח שוב למכון פרונט ונבדק. הכל תקין...

מה אתם חושבים?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון קצר.

בגדול, הצמיגים מרגישים לי טוב וממש מדוייקים בפניות. אני לא יודע אם זה נגרם מהיותם חדשים או איכותיים או החלפת הזרועות והתפוחים היא הגורם אך הניהוג השתנה בהרבה.

-העברת כח: לא מורגש שיפור משמעותי (אחרי הכל סט של פאלקן 914 לא ממש רעים היה מותקן מאחורה) ועדיין יציאה ברוטלית מהמקום מדליקה את ה ESP, אני חושב כי הבעייה היא בעיקרה איכות הכבישים המחורבנת של מע"צ ופחות נשיכת הצמיגים. אולי סמי-סליקס היו יכולים לשפר אבל זה מחוץ לסקלה שלי... טרם ממש ניסיתי על רטוב אבל סיבובים בכיכרות מושקות לא הפגינו שום בעייה.

-אחיזה/ניהוג: חוויה אחרת, האף הרבה יותר מדויק והרכב מרגיש משמעותית יותר יציב בפניות. ביום יום אני נוסע דיי רגוע אך ישנן מספר פניות יפות שכל יום אני עובר אותן מהר, כיום אני נוסע שם יותר מהר ומרגיש את תחילת החלקת הזנב (לפני שנדלקת הנורה) בצורה עדינה. לא ציפיתי להתנהגות כזו עם צמיגים בחתך כזה ובכל מקרה אנסה לשחק קצת עם הלחצים בעתיד הקרוב ואבדוק אם ניתן לשפר.

רעש: טיפה יותר ממה שהיה לי בעבר, מן זימזום/הימהום כשהרכב בבקרת שיוט על 98 בכביש 3. לא כמו שחששתי (והרבה פחות מהטויו הצרחניים שהיו לי ברכב השני)

-דלק: נקודה מעט כאובה. עם הסט הקודם הייתי עושה 11.8-12 ק"מ/ליטר (נמדד בייקיות באותה תחנה ומשאבה) עכשיו אני מגרד את ה 11 מלמטה, נסבל בהתאם לאופיין הצמיגים (לא ממש ירוקים)

אני עדיין לא סגור אם עבדו עלי בפנצ'ריה.

פורסם

כל מה רשמת (רעש וצריכת דלק ) היה צפוי כי לא קנית צמיגי נוחות אלא צמיגים לאחיזה.

גם אורך החיים צפוי להיות פחות מאשר עם פאלקן 914.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

היו אצלי את הצמיגים הללו -

215/45/17 Hankook K117 כשנתיים, במאזדה 6 חדשה (נמכרה אח"כ)

מבחינתי הם היו בסדר גמור - לאחר כ שבועיים הכל השתפר בהם..

נראה כי לאחר שהם נשחקים קלות , חל שיפור.. פחות רעשים

ותנועת הגה חלקה יותר במהירות איטית , האחיזה נשארה טובה בכל המהירויות.

בשנה הראשונה - מילאתי לחץ אוויר 34 קדימה 33 אחורה. (לאחר העבודה בלילה)

בתחנת הדלק הצמודה לעבודה - כאשר הצמיגים קרים.

אבל שיגע אותי, שאני צריך למלא בלילה כאשר אני עייף - והחלטתי למצוא פשרה.

התחלתי למלא לחץ של 35 בכל הגלגלים, בכל שעות היום. (לאחר נסיעה של כ 3 דקות)

ולא הרגשתי שינויים באחיזה בנוחות או ברעש.

כך כי לחץ אוויר 35 , מבחינתי היה פשרה מעולה.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עדיין לא מורגש שינוי כלשהו בהתנהגות הצמיג, אך עד עתה עברתי רק כ 400 ק"מ כך שזה אולי קצת מוקדם. עם הצמיגים האלה אני מרגיש ש 36 (צמיג קר) הוא לחץ מעט גבוה, תמיד העדפתי למלא מעט יותר כדי לקבל יותר קשיחות בדופן אולם כרגע אני לא מרגיש שם שום התעוותות בפניות חדות כך שאוריד ל 34 ואבדוק אם סף תחילת ההחלקה משתנה.

היום שוב נדלקה לי נורת ה ESP בעקיפה (עלייה, עקפתי דביל שזחל ב 40), לא זכור לי כי בפאלקן הקודמים נדלקה לי נורת ה ESP כל כך הרבה פעמים. למה זה קורה לי עם סט צמיגים לאחיזה יותר פעמים מאשר עם הצמיגים הפשוטים (פאלקן 914) שהיו לי?

פורסם

עברו שבועיים (וקצת).

צדקת אייל, עכשיו הם פחות רועשים. ניסיתי 35 בכל הצמיגים ואיכשהו זה לא מרגיש לי נכון, בסופ"ש הקרוב אנסה ל"אמץ" את הרכב ואתחיל לשנות לחצים.

בסה"כ עד עכשיו אני מרוצה מהם. קנייה זולה יחסית, הם יקרים מהפאלקן 914 (שהם צמיגים בסיסיים טובים, לא הרבה יותר מזה) בכ 50 ש"ח וקשיחים/מדוייקים מספיק לסגנון הנהיגה שלי.

• תוכן חדש...