Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3000 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. תעשה בדיקות דם.

2. תשנה את הדיאטה שלך לדיאטת עם פחות פחמימות.

3. תחלק את הארוחות שלך לכמה ארוחות קטנות ומאוזנות, חלק גדול מהעייפות זה נפילות סוכר עקב ארוחות כבדות ולא פרופורציונליות.

4. תשן מספיק בלילה!

5. תדאג לעשות כושר גופני לפחות שעה לפחות פעמיים בשבוע.

1 - לי זה עזר מאוד. מסתבר שהיה לי חוסר של ברזל ו B12. הנ"ל גורם לכך שבכל ישיבה חסרת מעש (נהיגה, ישיבות בעבודה ואפילו צפייה בסרט) הייתי מנקר ונרדם.

לאחר נטילת ויטמין B12 וברזל זה השתפר משמעותית.

חוצמזה, אני משתדל בנסיעות הארוכות של כביש 6 לעשות את כל הטלפונים של העבודה (אך ורק עם דיבורית כמובן!). לפעמים שיחה או שתיים יכולות להעביר לי נסיעה שלמה מנתניה ועד באר-שבע.

לבסוף, אין תחליף לנמנום טוב בצד הדרך (כמובן במקום בטוח). אצלי זה ממש עוזר לשים את הראש ל 2-3 דקות.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עד שתמצא משלל העיצות מה יעזור לךאם אתה מרגיש מנקר תעצור במקום בטוח ולך לישון.

אם מנקרים לא נוהגים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשאני עייף בנהיגה אני מדליק לי מוזיקה מתאימה ומנסה לשיר.

תנסה להגיע לטונים של זמר מקצועי ותראה איך אתה נשאר ער.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כל הטריקים האלה משאירים אותך ער אבל לא עירני. התגובות שלך נשארות כמו של שיכור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל תעשה לכולנו טובה ותרד מהכביש בתחנת הדלק הקרובה, או בחניה כלשהי בלי להפריע לאף אחד, ותישן 30-40 דקות כמו שמישהו פה כתב. אפילו תישן שעתיים. אבל תעשה לנו טובה ותרד מהכביש.

פורסם
1 - לי זה עזר מאוד. מסתבר שהיה לי חוסר של ברזל ו B12. הנ"ל גורם לכך שבכל ישיבה חסרת מעש (נהיגה, ישיבות בעבודה ואפילו צפייה בסרט) הייתי מנקר ונרדם.

לאחר נטילת ויטמין B12 וברזל זה השתפר משמעותית.

חוצמזה, אני משתדל בנסיעות הארוכות של כביש 6 לעשות את כל הטלפונים של העבודה (אך ורק עם דיבורית כמובן!). לפעמים שיחה או שתיים יכולות להעביר לי נסיעה שלמה מנתניה ועד באר-שבע.

לבסוף, אין תחליף לנמנום טוב בצד הדרך (כמובן במקום בטוח). אצלי זה ממש עוזר לשים את הראש ל 2-3 דקות.

גם לי הייתה תקופה כזאת לפני כמה שנים, הייתי ממש עייף, בעיקר בנהיגה אבל לא רק. בסוף הצלחתי גם לנקר לשניה באיזה כביש גישה צדדי ושומם, בשבת ב-14:00 בצהריים באמצע פניה ב-20 קמ"ש, ונכנסתי בעמוד תאורה. בדיקות דם הראו שאני אנמי, חסר B12, ברזל, המוגלובין נמוך. אחרי שטיפלתי בזה - חזרתי להיות עירני כמו קודם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

חברים, כל מי שסובל מבעיות כאלו (ובעבר ומדי פעם גם אני), לבדוק ברזל בדם, להוריד סוכר (מעיר לזמן קצר ומפיל מאוד אחרי), להתחיל לאכול מסודר ועם מספיק אנרגיה טובה, אפשר גם תמר או שניים לפני כן, לא לנהוג על בטן מלאה, לשתות מספיק מים ביום, מעבר לכך קשה לי לדעת, אולי מוזיקה טובה תעזור.

Opel Adam S 2017

פורסם
להוריד סוכר[...]אפשר גם תמר או שניים לפני כן.

ומה יש בתמרים אם לא סוכר?:?

הפתרון הוא להסדיר את השינה, אם צריך - לנמנם לפני הנסיעה או בשלב כלשהו במהלכה (במקום עצירה בטוח), ואם הבעיה מתמידה - אז להיבדק אצל רופא.

פתרונות אחרים - אין.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה לא באמת משווה בין תמר טבעי לבין סוכר לבן, קולה, שתיה ממותקת וכל הסוכר המעובד, נכון?

תמר אוכלים לפני אימון או פעילות כלשהי, וקצת יותר טוב מהדוגמאות שכתבתי למעלה, כמובן במתינות.

שינה לא תמיד פותרת עייפות ואם יש בעיה גופנית של עייפות תמידית אז החשש הוא לרוב חוסר ברזל, סבלתי מזה בילדות אני יודע טוב מה זה להיות עייף אחרי שינה..

אבל מאז שאני אוכל מסודר, אני הרבה פחות עייף (גם אם ישנתי 6 שעות בלילה), וכמובן בבדיקת דם לבדוק האם הסוכר גבוה מדי.

Opel Adam S 2017

פורסם

אנחנו לא רופאים כאן/אנשים מקצוע אבל נאמרו כאן לא מעט דברים חשובים.

1)אין תחליף לשינה.

2)כמו שנאמר כאן אתה נשאר ער אבל לא "עירני".

3)תזונה ברמה של תזמון ארוחות משפיעה על העירנות.

4)אם אפשר להסיע נוסע שיעזור מה טוב.

5)תכנון הפסקות לפני/באמצע הנסיעה.

אני לא יודע אם אתה לוקח תרופות, אבל לעיתים יש תרופות שהם מרדימות/פוגעות בנהיגה בצורה מסויימת ואנשים לא מודעים לכך.

לדעתי שיודעים שצריכים לנהוג נסיעות ארוכות *חשוב לתכנן את השינה מראש אפילו ברמה של כמה ימים קודם.

זה ישמע מעט הזוי אבל שה*שמשות והמראות נקיות יותר קל למוח לעבד מידע במיוחד שעייפים (נניח רכב מסנוור ויש בוץ/אבק על המראה אז בעייפות יותר קשה להעריך מרחקים במצבים כאלה).

מישהו טען כאן שצריך לשתות מים ולהרגיש שצריך להתפנות עוזר לערנות, לטעמי ההפך הוא הנכון!!!, יש פגיעה בנוחות נסיעה ואוסיף שלבוש לא נוח מקשה במיוחד על נהיגה במיוחד שעייפים. אם צריך להחליף נעלים,לעבוד לבגדים פחות לוחצים אז שווה לעשות זאת לפני הנסיעה.

אם עומדים ברמזור ארוך ומרגישים פתאום עייפות, אולי שווה להרים האמברקס, למקרה ו..

מסרב לחתום:evil:

פורסם

עצור בצד דפוק ריצה מהירה 50 מטר הלוך חזור ,

נשמע מפגר אבל עזר לי הרבה ,

ואם אין לך אפשרות אז תעצור בצד לך לישון 15 דקות זה מספיק כדי להחזיק אותך לאיזה שעה נהיגה.

Mazda 3 2006 1.6L - SOLD

Hyundai Coupe 2008 2.7L Manual

פורסם
אתה לא באמת משווה בין תמר טבעי לבין סוכר לבן, קולה, שתיה ממותקת וכל הסוכר המעובד, נכון?

תמר אוכלים לפני אימון או פעילות כלשהי, וקצת יותר טוב מהדוגמאות שכתבתי למעלה, כמובן במתינות.

הוא משווה והוא צודק. אתה יכול גם לצרוך סוכר לבן או קולה לפני (חצי שעה) האימון. שני הדברים מקפיצים את רמת הגלוקוז בדם. תמרים מיובשים אפילו יותר מקוקה קולה. היתרון של תמרים (ופירות אחרים) זה כמובן שיש להם יתרונות בריאותיים אחרים.

פורסם

גם סוכר לבן היה פעם קנה סוכר טבעי ואורגני...

לענייננו, הגוף לא מבחין בין פירות מיובשים אורגניים שיובשו בלילות ירח מלא עם חיה שעושה גורו גורו לבין סוכר לבן או דבש או סילאן או סירופ מייפל.

כולם היפוכים שונים של אותה מולקולה וכולם מקפיצים את הסוכר בדם בזריזות.

ואף אחד מהם איננו שורש הבעיה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

אני לא יודע אם הזכירו את זה כאן אבל:

שתיית קפה נמס/קפה מוכן מובילה לתופעת הרדמות לאחר כ 25-30 דקות מרגע השתייה וכעבור עוד כ 25-30 דקות תופעה זו חולפת.

בנוסף, שתיית חלב יחס עם הקפה מחזקת את התופעה הזו.

במידה ומישהו שותה קפה רגיל (טייסטרס צוייס רגיל או נמס) שינסה לבדוק את התופעה, תופתעו.

על מנת לקצר את התהליך של ה 25-30 דקות הרדמות, יש לשתות 1-2 כוסות מים יחד עם הקפה - מה שיוביל לאפקט נוסף של השתנה.

תופעה זו מוכרת בקרב נהגי המשאיות (אפקט ה 30 ק"מ) ברחבי העולם שבהם נמכרים סוגי קפה נחותים ויש את התופעה הזו.

לכן, אם יש באפשרותך לשתות בעבודה קפה טחון או קפה מחוזק (יש קפה מחוזק ב 15% למשל וכו' כי ברמה הרגילה יש פחות מ 5%), זה עדיף.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1

• תוכן חדש...