Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת שזה דווקא מסתדר לי מעולה עם הכלל אצבע שלי, תמרורי מע"צ x3 => מגבלות האחיזה של הרכב

works every time :twisted:

תוכל להסביר את הכלל? לא ממש קלטתי

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

נכנסתי לכיכר עם IX35 להנאתי ב2 בלילה כשאין מכוניות כלל, ונכנסה בי רוח שטות אז עשיתי את הכיכר מהר בערך ב35 קמ''ש

פניתי ימינה ואז שמאלה כדי לעבור את העיקר , וכשפניתי שמאלה בחוזקה יחסית , הרגשתי שהגלגלים האחוריים

החליקו טיפה וסטו ימינה והייתה תחושה של ''דריפט'' בעגה המקצועית.

וזה מוזר כי הIX35 זה קרוסאובר עם הנעה קדמית.

לפרוטוקול זו הייתה תחושה די כיפית 8)

מישהו יכול להסביר מה קרה לרכב? איך זה שהוא עשה ''דריפט'', והאם זה גורם נזק לגלגלים?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שילוב של אסלפט גרוע (אולי גם רטוב) וצמיגים ישנים / איכות גומי נמוכה.

מתי החלפת צמיגים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נכנסתי לכיכר עם IX35 להנאתי ב2 בלילה כשאין מכוניות כלל, ונכנסה בי רוח שטות אז עשיתי את הכיכר מהר בערך ב35 קמ''ש

זכור לי לפני כמה חודשים שירשור בעניין דומה, IX35 ותקרית היגוי יתר במחלף בר אילן, זה היית אתה? אם כן אז אחד מהשניים: או שהצמיגים שלך במצב הדורש החלפה דחופה, או שהרגלי הנהיגה שלך טעונים שיפור. קרוב לוודאי ששתי התשובות נכונות.

חזיר דיזל

פורסם

אין הכרח שהתופעה הזו היא היגוי יתר.

סבסוב מוגזם של המרכב יכול להיגרם גם ללא החלקה של הצמיגים האחוריים (קרי היגוי יתר) אלא פשוט עקב היגוי מופרז בתחילת הפניה, בעיקר בשינוי כיוון מצד לצד כפי שמתואר כאן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם גם נכנסת לכיכר תוך כדי שאתה לוחץ על הגז ובאמצע הכיכר שחררת את הדוושה במהירות גרמת להעברת משקל שגורמת לזנב לפעמים לצאת לטייל (בשילוב עם סיבוב חזק מהרגיל של ההגה)

גם עם צמיגים חדשים אפשר להגיע למצב הזה.

פורסם (נערך)

פותח השרשור הסביר שזה קרה לו במהלך שינוי הכיוון מצד לצד בתוך מעגל התנועה, כשהוא סובב את ההגה במהירות.

בתחילת הפניה, יש Phase Lag - שלב של כרבע שניה שבו הצמיגים הקדמיים התחילו לפנות, אבל האחוריים עדיין לא. בשלב זה, כל מה שהרכב יכול לעשות הוא לסבסב לכיוון הפניה, כי כוח הפניה מפעיל מומנט על המרכב.

ככל שסיבוב ההגה מהיר וגס יותר, הרכב יספיק לסבסב יותר עד שהאחוריים יגיבו ויווצר מומנט בכיוון הנגדי שמייצב את הרכב. כנ"ל ככל שהעברת המשקל לחרטום גדולה יותר - הרכב יספיק לסבסב יותר.

כשאתה משנה כיוון מפניה ימינה לפניה שמאלה, המצב הזה מוחרף כי באותה רבע שניה שבה הצמיגים הקדמיים כבר החלו לפנות שמאלה, הצמיגים האחוריים עדיין פונים ימינה וכתוצאה מכך המומנט על מרכב רק גדל וקצב הסבסוב (Yaw Rate) גדל מאוד.

הסבסוב המופרז, כשלעצמו, אינו היגוי יתר. במהלכו, הרכב יכול להיות בכל מצב על הסקלה של התנהגות הכביש.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אני אסביר את מה שחן כתב בלשון של בני אדם, לא היגוי יתר, לא דריפט ולא בטיח. פות"ש נדנד קצת את האוטו.

סה טו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם גם נכנסת לכיכר תוך כדי שאתה לוחץ על הגז ובאמצע הכיכר שחררת את הדוושה במהירות גרמת להעברת משקל שגורמת לזנב לפעמים לצאת לטייל (בשילוב עם סיבוב חזק מהרגיל של ההגה)

גם עם צמיגים חדשים אפשר להגיע למצב הזה.

שומדבר לא יוצא לטייל ברכב עם ESP.

החוויות האלו, שאתם קוראים עליהם במגזינים, הם כבר לא חלק מעולם הנהיגה,אלא אם יש לך רכב עם בקרה מתנתקת.

אולי, במקסימום, תהיה החלקה קצרה של הזנב.

זנבות מטיילים פסו מהעולם

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צודק בהחלט. אין איך לחוות היגוי יתר במכונית מודרנית עם בקרות שלא מתנקות לגמרי, וכשאתם כותבים על זנבות מטיילים וזריקות תחת במכוניות חדשות זה איך לומר- מעלה חיוך.

כדי לקבל טיפה פרופורציה צאו לסיבוב עם פאלו מאחורי ההגה של מכונית כזאת ותקבלו טעימה של זנב מטיילIMG_5689.jpg

פורסם

שוב, כי זה לא היגוי יתר. זה פשוט ה-Overshoot של הרכב במהלך שינוי הכיוון.

או, בעברית, יותר מדי היגוי.

פורסם

אני חושב שאנחנו סוטים מהנושא (pun intended :)). אני סתם אדם מן היישוב אז אני מניח שהסבריכם נכונים ולא היה שום היגוי יתר, סתם החלקה קלה או כשכוש בזנב, שהבקרה מיהרה לתקן לפני שהנהג בד"כ שם לב. הנקודה היא שאם פותח השרשור נקלע פעמיים בתקופה של כמה חודשים לסיטואציה דומה, כדאי לבדוק את מצב הצמיגים, ואם מצבם בסדר, אולי כדאי לשנות קצת הרגלי נהיגה, להוריד מהירויות בכניסה לפניות כדי לא להכנס מראש לסיטואציות שמפעילות בקרות שמוציאות מאותן סיטואציות.

אגב, גם לי יצא לא מזמן לנדנד קצת את האוטו במעגל תנועה בגלל נוזל שמנוני כלשהו שהיה מרוח על הכביש; היגוי יתר לא היה שם, אבל היה מורגש מאוד למשך כשניה שהרכב לא נוסע "כרגיל", עד שככל הנראה הבקרה עשתה מה שצריך והרכב המשיך לנסוע לאן שההגה היה מופנה. הייתה "חוויה" מעניינת ומעשירה.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...