Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

ביום שישי האחרון אבא שלי הכניס רכב [b3ׁׁׂׂׂׂׂׂ] ׂתקין למוסך רק כדי להחליף את הרצועה של המזגן.

במהלך ההרכבה של הרצועה(של המזגן) החשמלאי סובב את המנוע בעזרת מפתח רצ'ר כדי להרכיב את הרצועה

ולאחר שהרכיב את הרצועה ניסינו להניע את הרכב כמה פעמים אבל הרכב כבר לא הניע.

החשמלאי הביא מכונאי שיבדוק,המכונאי הגיע ואמר שהרצועת טיימינג לא הייתה תקינה ובגלל זה הלך המנוע.

הוא טוען שהכל קרה במקרה כשבדיוק שהוא עבד על הרכב המנוע הלך/התקלקל.

השאלה היא האם זה הגיוני שהרצועה נפלה בדיוק שהם עבדו על הרכב?

והאם יש עילה להכנס איתו ראש בראש?

בכללי מה לעשות??

*הרכב סובארוB3 שנת:2011 מנוע 2000 עשה 77,000 קילומטר בלבד.*

תודה לעזורים

פורסם

אם התיאור נכון, הסיכוי ש"במקרה" רצועת הטיימינג נקרעה בדיוק בעת החלפת רצועת המזגן הוא קלוש. לדעתי הוא התרשל בעבודה.

פורסם

ממש צירוף מקרים.

לדעתי הוא סובב את המנוע הפוך כדי להכניס את הרצועה וגרם לנזק.

האם פתחתם את מכסה הטיימינג כדי לראות אם הרצועה נקרעה או רק נפלה מהמותחנים?

שלומי

פורסם (נערך)

אפשר לבדוק אם הנק נגרם כתוצאה מקפיצת הרצועה זאת אומרת שכנראה סיבבו את המנוע הפוך והרצועה קפצה, או שהרצועה נקרעה מבלאי וצירוף מקרים.

אני הייתי עד לקריעה ספונטנית של 2 מכוניות ללא קשר לטיפול.

אחד זה רכב חדש, שעוד לא הגיע הזמן והק"מ לבצע טיימינג ובכניסה למוסך בדיוק שהלקוח הלך ועזב את הרכב בחניה הרצועה נקרעה ונגרם נזק כבד למנוע.

מקרה שני זה שהיה לי מוסך, ביצעתי טיפול סטנדרתי לרכב והודעתי ללקוח שע"פ ספר הטיפולים עליו לבצע החלפת טיימינג, הלקוח סירב לאור העלות של הטיפול וביקש רק החלפת שמנים ובדיקת בלמים וכו, כשהלקוח יצא שני מטר מהמוסך המנוע כבה כי הרצועה נקרעה כמובן שבמקרה השני הוא הגיש תביעה והפסיד לאור ההוכחות שהיו לי, הקלטות, מצלמות במוסך וכו.

אז לפני שאתה מאשים את המוסך תבדוק בדיוק מה קרה.

יש צירופי מקרים לפעמים שיכולים להשתגע כיצד הם קורים בזמן הכי לא נכון ואני מדבר מהיום יום, מחליפים ללקוח מנורה פתאום הבלמים מצפצפים והלקוח מאשים את המוסך וכן גם בזה אני נתקל לעיתים.

אני ממליץ לך תחילה להקליט את בעל המוסך שאצלו נגרם לך נזק ברכב ושאתה לוקח את הרכב למוסך אחר לפירוק הרצועה ובדיקת סיבת הנזק אם היא נקרעה או רק קפצה. בשני המקרים האלו ניתן לקבוע אם זה בלאי או עבודה לקויה.

אגב במנוע של b3 אין מותחן לרצועת המדחס וההרכבה מתבצעת ע"י סיבוב המנוע ומכשיר ייעודי כמו של פורד פוקוס למי שמכיר וזאת הדרך.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

אשמח להסבר טכני, כיצד מספר סיבובים הפוכים באמצעות רצ'ט, עשויים לגרום לקפיצת שן/קריעת רצועה, במנגנון תזמון בעל מותחן קבוע ולא קפיצי.

פורסם

יכול להיות שסבבו את המנוע מפולי קאמשאפט, מה שאסור לעשות. אמורים לסובב מפולי קרנק.

סיבוב מפולי קאמשאפט מפעיל על הרצועה עומס שהיא לא בנויה לעמוד בו.

פורסם

קשה לי להאמין,

על מנת לחשוף את הקאמשאפטים צריך לפרק מכסים שלחלוטין לא קשורים להחלפת רצועת אביזרים..

יום טוב גם לך

פורסם
אשמח להסבר טכני, כיצד מספר סיבובים הפוכים באמצעות רצ'ט, עשויים לגרום לקפיצת שן/קריעת רצועה, במנגנון תזמון בעל מותחן קבוע ולא קפיצי.

לא בכל מנוע זה יכול להגרם אם כי מדובר באחוזי הסיכויים שהדבר עלול לקרות.

למשל יש בפיאט פונטו רצועת תזמון עם שיניים קטנות ומרובעות ושם קיים סיכון גבוהה שהרצועה תקפוץ בסיבוב הפוך.

גם לזכרוני באודי 80 סיבוב הפוך של המנוע יכול להקפיץ.

עכשיו זה עלול לגלוש מהנושא של הדיון אבל ישנם מקרים שאפילו עם שרשרת ועם גיר רובוטי או רגיל בזמן תאונה השרשרת נקרעת משום שהרכב מנסיעה קדימה לפתע נגרר אחורה וגורם לשרשרת להיקרעה משום שהמנוע מסתובב הפוך בפתאומיות תוך כדי שהילוך קדימה משולב.

פורסם

זהו כלל ברזל בסיסי עוד מלימודי בהנדסאי רכב שלא סיימתי שאני מעולם לא התעמקתי בעניין הטכני אבל טיימינג לא מסובבים הפוך לעולם באמת בגלל החשש שהרצועה תקפוץ שן ויותר. לגבי קריעה שלה זה כבר לא נכון בסיבוב הפוך.

זו גם האופציה היחידה שאני יכול לחשוב עליה שסובבו הפוך את המנוע והתיזמון ברח אבל זה לא משנה כי יש פה מילה של לקוח על מילה של מוסך שמין הסתם גם אם תפנה לאיגוד המוסכים המוסך לא ישתף פעולה כך שדיבורים כמו חול ולא יהיה מה לאכול. מה גם שתצטרך לדאוג לשמאי מטעמך שינסה להבין מה קרה ועורך דין וכל המסביב. לצערי הבירוקרטיה לא בטוח תשחק לטובתך.

פורסם (נערך)

מאור תתפלא לשמוע אך באים לקראת הלקוח גם באיגוד המוסכים וגם בבית המשפט העיקר זה ההוכחות הלקוח לא צריך יותר מידי להסביר הוא הרי לא יודע כלום ולא מבין כלום והוא "המסכן" ככה מסתכלים על זה לכן חשוב לפנות לגורמים המתאימים שמאי רכב אינו יכול לקבוע לבדו כיצד נגרם הנזק הוא יצטרך להיעזר במוסך לקבל חו"ד אחרי פירוק וגם אז בדרך כלל שמאי רכב רגיל לא ירצה להתעסק עם זה כ"כ אבל כדאי גם לבדוק.

נניח לפרק את הרצועה ולקחת אותה למכון בדיקת רכב עם מנהל טכני בכיר שיתן את חו"ד מקצועית והיא תהיה מאוד חזקה כי בבית המשפט ירצו מכון בדיקה מקצועי כי אחרת זה כמו שאמרת מילה כנגד מילה צריך גורם מוסמך שיקבע.

ושוב אולי המוסך לא אשם אז למה סתם להגיב ולקבוע שהוא גרם נזק עד שהעניין לא יבדק אי אפשר לקבוע אני לא הייתי פוגע בשמו של המוסך ובמקצועיותו אם אין ברשותי את ההוכחות המתאימים לכך. בטח ובטח לא במצב כזה שהמוסך עוד עלול לתבוע את הלקוח על לשון הרע לכן ממליץ בחום להיזהר מהעניין הזה!

פורסם

חס וחלילה, אני עדיין לא מאשים את המוסך...יש צירופי מי-רים שאין בהם הגיון וקשה להסביר אותם כמו שאמרת אבל הם קורים מסתבר. הלוואי שייגמר על הצד הטוב ביותר אבל בנתיים זה לא מה שניראה באופק לצערי.

פורסם (נערך)

בסובארו קיים מותחן קפיצי הידראולי לרצועת התזמון למי שמכיר. יתכן שהמותחן היה בלוי, המכונאי סיבב את המנוע הפוך ועקב כך באופן טבעי המותחן התכווץ לכיוון של שחרור מתיחה לאחר מכן בזמן ההתנעה המותחן לא חזר למצב מתיחה תקני עקב כשל פנימי כתוצאה מבלאי, או

עקב תכנון היצרן למתיחה איטית הרצועה הייתה רופפת מידי למצב התנעה ולכן היא קפצה מספר שיניים.

לזכרוני כאשר המותחן חדש ומשחררים את הפין נעילה שלו לוקח לו זמן מה עד שהוא מותח את הרצועה משום שהוא מתפקד כמו בולם זעזועים.

במקרה כזה איני יודע מי אשם איני מוסמך לכך.

• תוכן חדש...