Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי לפני שבוע את כל רפידות הבלם ברכב כולל שני דרמים קדמיים

במעמד זה לא בוצעה החלפה של נוזל הבלמים:-(

הבנתי שההמלצה להחליף פעם בשנתיים

1: איזה סוג של שמן אני צריך לרכב שלי

2: כמה אמורה לעלות עבודה כזו

אם מישהו מכיר מוסך מומלץ ואמין באזור ירושלים אשמח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה בהזדמנות הראשונה אחליף נוזל בלם.

עכשיו עוד שאלה

מאז החלפת הבלמים (פרודו) התחושה היא שאני צריך להפעיל יותר כוח בזמן הבלימה כאילו הרפידה מחליקה יותר על הדרם

מה יכולה להיות הסיבה?

פורסם

גרשון צודק שזאת הייתה הדרישה בזמנו וזה מה שרשום באוטודאטה, אבל כמובן שתשים דוט 4 ולא 3. הוא תואם אחורה ועמיד בטמפ' גבוהה יותר.

לגבי התחושה של הדוושה - זה לגיטימי לאחר החלפת צלחות ורפידות. לוקח מרחק הרצה של 100 ק"מ בערך עד שהן משתפשפות מעט והבלימה נהיית שוב יעילה במאה אחוז ו"הנשיכה" שאתה רגיל אליה חוזרת.

Stay Dirty

פורסם
האמת שכבר עברתי 500 ק"מ ועדיין אותה התחושה

זה הגיוני?

יש בדיקה

1,ללחוץ מספר פעמים על דוושת הבלם

2,צריך להתניע

3.יש להשאיר הדוושה בלחץ

4,אם הדוושה נופלת על רבע-זה בסדר

אם חצי-ככה ככה

אם 3/4-לא טוב

יכול להיות משהו לא בסדר עם Master cylinder

פורסם

מה שצריך להבין הוא, האם זה משהו פסיכולוגי או תחושה אמיתית בפועל.

מה הכוונה? הכוונה היא, בעת החלפת הבלמים, מי ביצע? כיצד זה בוצע? האם הצלחות נוקו היטב? האם הכל הותקן כראוי? האם הכל חוזק והוחזר למקום ונסגר בכוח הנדרש?

בנוסף, אי אפשר לדעת מה מצב מכלולי הבלימה השונים ברכב, כל אחד משפיע על השני בהתאם.

כמובן שתמיד קיים הסיכוי כי הנוזל בלמים לא הוחלף כמה שנים טובות וזה יכול לשפר במעט את התחושה, תלוי בגילו ומצבו של הנוזל כמובן.

לאחר שנדע את התשובות לשאלות האלו, ניתן יהיה להתקדם.

פורסם

בהנחה שאין אוויר במערכת או תקלה אחרת במערכת הבלמים, בהחלט יכולה להיות תחושת "נשיכה" שונה של הבלמים לאחר החלפתם.

ההבדל העיקרי נובע מתרכובת הרפידה. מרבית הרפידות היום הן רפידות "אורגניות" שזולות יותר לייצור, מתבלות מהר יותר ובולמות פחות טוב מרפידות "מטאליות".

אני משער שברכבך היו רפידות מקוריות של טויוטה או רפידות מטאליות אחרות שהיו בעלות אופי נשכני יותר ביחס לרפידות החדשות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה שצריך להבין הוא, האם זה משהו פסיכולוגי או תחושה אמיתית בפועל.

מה הכוונה? הכוונה היא, בעת החלפת הבלמים, מי ביצע? כיצד זה בוצע? האם הצלחות נוקו היטב? האם הכל הותקן כראוי? האם הכל חוזק והוחזר למקום ונסגר בכוח הנדרש?

בנוסף, אי אפשר לדעת מה מצב מכלולי הבלימה השונים ברכב, כל אחד משפיע על השני בהתאם.

כמובן שתמיד קיים הסיכוי כי הנוזל בלמים לא הוחלף כמה שנים טובות וזה יכול לשפר במעט את התחושה, תלוי בגילו ומצבו של הנוזל כמובן.

לאחר שנדע את התשובות לשאלות האלו, ניתן יהיה להתקדם.

ההחלפה בוצעה במוסך

מהקצת שאני מבין וראיתי בזמן הטיפול הכל חוזק כמו שצריך

אני גם מקווה שבוצע ניקוז אוויר כי אין חופש בדוושת הבלם והלחץ מרגיש תקין

מצב מכלולי הבלימה תקין מכיוון שלפני ההחלפה הכל היה תקין ובנוסף גם עברתי טסט בשבוע האחרון

מה שכן התחושה בזמן הלחיצה על הדוושה היא מעט ספוגית. האם זאת התחושה במידה ולא נוקז אויר כראוי?

פורסם
הייתה במעמד החלפת הנוזל מול ההרכב?

האם בוצעה ניקו מכן הפטמות וכמה מ"ל השתמשו ברענון.

לא הייתי ככה שאין לי מושג

לכן אני מעוניין גם להחליף נוזל בלם שיסגור לי את כל הפינות

פורסם
אתה מוזמן לקפוץ למרכז לי יש מכונה משאבת וואקום ידנית (אני מלוד).

תבדוק עם חבר הכנופייה(הראל)בירושלים אוליי גם לו יש.

אבדוק תודה רבה

פורסם

רשמת כי לא בוצעה החלפת נוזל בלמים ולכן, לא היה צריך לנקז שום אוויר מכיוון שהם כלל לא פתחו את הפיטמות ניקוז, ככל הנראה.

וגם אם פתחו, לאיזו מטרה ולמה? אתה מבין.

כפי שהסבירו, יש המון מכלולים וייתכן מאוד שסוג הצלחות בילום והרפידות, מסוג אחר שהיית רגיל אליהם (בתנאי שצלחות הבילום נוקו היטב משמן שהיה עליהן, כבר היו מקרים...).

שמן בלמים כך או כך צריך וכדאי להחליף מדי שנתיים, לא קריטי ולא ימות העולם אם לא תחליף מדי שנתיים אבל בכל מקרה, זה נדרש.

• תוכן חדש...