Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאבא שלי כיום יש i800 ידנית (שנת 2011) וסה"כ הוא מרוצה מהאמינות של הרכב, אך הרכב מאוד גדול ומגושם,

כעת הגיע הזמן להחליף את הרכב והוא מחפש רכש קטן יותר (ברכב צריך להיות מותקנת מעלית עבור הכסא גלגלים של אחותי - אך הוא לא בשימוש יומיומי ולכן פחות חשוב הנוחות של העלאת הכסא - והמרחב עבורו)

הציעו לו לקנות פולקסווגן קאדי מקסי קונספטליין דיזל מנוע 2000 - אוטומט.

אמרתי לאבי שזכור לי שהגיר של הרכב הזה עושה צרות, האם אכן זה נכון?

אילו רכבים אחרים אתם ממליצים? הוא רוצה לקנות אוטומט הפעם.

אולי אפשר את כל הג'יפים למיניהם כמו אאוטלנדר או CX-5 וכדומה?

אשמח להכוונה בנושא.

תודה

פורסם

אתם מוגבלים באפשריות של קנית רכב, אם הוצע לכם קאדי כנראה שהאפשריות שלכם הם:

I800, טרנספורטר ידנית וקאדי.

ל4 שנים הראשונות עד שיגיע זמן ההחלפה לא נראה לי שהקאדי תעשה בעיות.

בכל מקרה תקחו בחשבון שקאדי עם מעלון זה צפוף לנכה וגם לא נוח.

פורסם

קאדי באה בגירסא מוצלחת למדי, מנוע 2.0TDI הטוב והמוכר של הקונצרן וגיר DSG6. אני חושב שבמידה והרכב מתאים מבחינת הגודל, זאת בחירה טובה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

גם אני מצטרף, כמדומני שלנכים זה בא בגרסה מוארכת עם שלדה נמוכה יותר, כך שלא אמור להיות צפוף.

שילוב גיר ומנוע מעולים ודי אמינים.

עריכה: תבדוק בנסיעת מבחן יחד עם מי שנמצאת בכסא גלגלים שאכן הנסיעה נוחה, קראתי שזה יוצא בדיוק על הסרן האחורי ודי מרגישים את הכביש.

עריכה אחרונה על ידי אליהו שבת
פורסם (נערך)

אצלנו יש קאדי כרכב נכה, הרכב עצמו נוסע יפה, חזק ולמעט מוטות דלת אחורית שהוחלפו באחריות לא היו תקלות מיוחדות במשך שנתיים וחצי בנתיים. לקאדי יש שתי אפשרויות למנגנון נכים - מעלית כמו שאתה בטח מכיר והנמכת מרכב והוספת רמפה (כבש) עם מנגנון ידני.

חברות ההתקנה דוחפות את המנגנון הידני עם הרמפה כי כנראה שזה משתלם להן, מבחינת תפעול זה מורכב יותר, לא כל אדם יכול לעשות זאת (דורש דחיפה של הכסא בשיפוע) ולוקח יותר זמן להעלות או להוריד את הנכה. בנוסף, הנכה יושב במעין שיפוע קטן בתא המטען כי המיקום שלו לא לחלוטין ישר. לשם ההנמכה הוסרו חלק ממכלולי האיטום ולכן הרעש בנסיעה בלתי נסבל והנכה לא שומע אף אחד, כמובן שגם הנהג ושאר הנוסעים חשופים להרבה יותר רעש מלקאדי רגיל.

הישיבה בתא המטען לא נוחה, קופצנית וריתום החגורות נוטה להיות בזוויות לא הגיוניות בעליל.

אחרי כל זאת, רשמת כי מנגנון הנכה פחות חשוב בבחירת הרכב אז לשיקולך. בכל מקרה אני ממליץ לפחות אם קאדי אז עם מעלית בלי להנמיך את הרכב.

אתם מוגבלים באפשריות של קנית רכב, אם הוצע לכם קאדי כנראה שהאפשריות שלכם הם:

I800, טרנספורטר ידנית וקאדי.

ל4 שנים הראשונות עד שיגיע זמן ההחלפה לא נראה לי שהקאדי תעשה בעיות.

בכל מקרה תקחו בחשבון שקאדי עם מעלון זה צפוף לנכה וגם לא נוח.

אין הגבלה בקניית הרכב, הרכב המייצג הוא זה שעל פיו מקבלים את סכום ההנחה במס ואת הקצבה החודשית, הוא יכול לרכוש כל רכב ויקבל כסף בהתאם לרכב שהוחלט בועדה. החלפה היא כל 5 שנים ולא כל 4.

עריכה אחרונה על ידי הספגטי המעופף
פורסם

יש את המרצדס סיטאן (למעשה רנו קנגו מוארכת) שבאה עם מעלון מובנה מהיצרן בגרמניה. אמנם מגיעה רק עם תיבה ידנית, אבל לדעתי שווה בדיקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

zvit, צודק, רק שנראה כי הרכב הזה הולך לשוק המוניות בלבד.

כרגע גם הברלינגו התחילו במוניות מותאמות לנכים וגם שם יש רמפה. רק שאפשר לרכוש את הברלינגו עם גיר רובוטי.

ויכול להיות שאפשר לרכוש לשוק הפרטי.

BESTRONG BEbeautiful BEYOU

פורסם

המרצדס מיועדת גם לנכים הזכאים לרכב עם מעלון

ראה כאן

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני במקרה בונה כסאות גלגלים בהתאמה . מניסיון שלי הקאדי לא תמיד מתאימה מכיוון שהיא צרה ואינה רחבה מספיק וזה מאוד תלוי ברוחב הכסא (הפלסטיקים והחיפויים בצידי הרכב גונבים הרבה מקום).בנוסף יש את עניין העומק ברכב שזה אומר צריך לקחת בחשבון גם את עומק הרגליות של כסא הגלגלים(ישנם כאלו שמחוברים באופן קבוע)ואינם ניתנים לפתיחה ולשליפה וכמובן את הרגליים של אותו האדם ,ובדרך כלל יהיה צורך לפרק או לקפל את המושב האחורי.

קח בחשבון את גובה הרמפה +הקורה העליונה מפריעה בזמן הכנסת/הוצאת הנוסע באיזור הראש ושוב זה תלוי בדגם הכסא,גובה ורוחב הכסא.

ניתן להתגבר על הקלת הכנסת והוצאת האדם עם הכסא ע״י שינוי זווית ההושבה עם ניתן לעשות זאת בכסא שלכם.

דבר נוסף וחשוב לא פחות זהו אופן עיגון הכסא לרכב,במידה ויש איזילוק העגינה היא פשוטה אך עם יהיה טבעות עגינה זה יהיה פרויקט קשה מאוד .

יחד עם זאת במידה והאוטו בתפוסה מלאה ליושב על כיסא הגלגלים יהיה מאוד צפוף.

תוכל לפנות לאצ״מ,תמ״ן ולחברות נוספות שעוסקות באיבזור יחד עם כסא הגלגלים לראות את התפוד ולהתנסות.

בהצלחה.

• תוכן חדש...