Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שבוע טוב

מה שלומכם?

אני לקראת רכישת רכב, ואני מתלבט בין קניית רכב יד שניה מליסינג לבין דצ'יה סטפווי.

שימושי הרכב שלי הוא נסיעה יום-יומית באיזור תל אביב, אני עובד מבית לבית ככה שהשימוש בו הוא בעיקר לנסיעות קצרות עם מדי פעם נסיעות ארוכות (טיולים וכד').

בעתיד הלא רחוק המשפחה תתרחב ונצטרף גם נוחות של רכב משפחתי קטן, אך עדיין שיהיה נוח להתנהל בו בתל אביב, היכן אני גר.

ראיתי ביום שישי האחרון באחת מחברות הליסינג יונדאי I25 2012 (אמנם תקציב של 50, אבל דברים השתנו) והיא הייתה ספציפית עם 107 אלף קילומטר מה שמאוד ביאס אותי לרכוש רכב עם ממוצע קילומטרז' של 25 אלף בשנה שהבנתי שזה הממוצע מליסינג, לכן אחרי שיקולים יש נטייה ללכת על הרכב על מנת להמנע מרכב משומש.

אשמח לחוות דעתכם האם כדאי ללכת על הדאצ'יה, אשמח לשמוע טענות בעד ונגד בהשוואה לרכב יד שניה.

בנוסף, באם זה דאצי'ה, האם שווה לעשות את ההשקעה הקטנה הנוספת וללכת על מנוע הדיזל ולא על ה 0.9 בנזין.

תודה רבה !

פורסם

אם אתה מסתדר עם הנדסת האנוש המוזרה ועם בידוד הרעשים (או יותר נכון עם העדרו), אז הדאצ׳יה עדיפה.

הייתי הולך על הדיזל כי הבנזין מעט מחוספס ורועד.

פורסם

סטפווי אוטומטית עולה 80K, לא 50K כמו רכב הליסינג. יש הבדל די גדול במחיר.

לזכותה של הסטפווי 5 שנות אחריות מלאה, רכב חדש לחלוטין שאף אחד לא נהג בו. רכב גבוה ונחמד, מנוע טורבו 0.9.

לגנותה - עיצוב פנים מיושן בטירוף, בידוד רעשים גרוע (ככה אומרים).

אם אתה לא מעוניין להתחיל להתעסק עם שוק המשומשות - נראה לי שהדאצ'יה היא הרכב המתאים לך.

פורסם
היי, שבוע טוב

מה שלומכם?

אשמח לחוות דעתכם האם כדאי ללכת על הדאצ'יה, אשמח לשמוע טענות בעד ונגד בהשוואה לרכב יד שניה.

בנוסף, באם זה דאצי'ה, האם שווה לעשות את ההשקעה הקטנה הנוספת וללכת על מנוע הדיזל ולא על ה 0.9 בנזין.

תודה רבה !

היי

מה סוג הרכב אתה מחפש ? הרי לדאציה סטוופי יש מספר דגמים:

1. 0.9 טורבו בנזין מתחיל מ69.5 אלף

2. 0.9 טורבו בנזין רובוטית מ77

3. 1.5 טורבו דיזל מ76

אין כמו רכב חדש עם אחריות 3 או 5 שנים

לגבי דיזל -לנסיעות בתוך העיר לא שווה.

לפי מה שאתה מתאר - המלצה שלי (אם יש תקציב)זה ללכת על דאצ'יה סטפווי 0.9 בנזין או רובוטית ולא רכב מליסינג עם 107 אלף.

פורסם

לדעתי במצב השוק הנוכחי עדיף לרכוש משומש. ההיצע גדול והמחירים בצניחה חופשית.

ואני מניח שפות"ש אמר סטפווי, והתכוון לסנדרו רגילה שעולה 55K כחדשה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לדעתי במצב השוק הנוכחי עדיף לרכוש משומש. ההיצע גדול והמחירים בצניחה חופשית.

ואני מניח שפות"ש אמר סטפווי, והתכוון לסנדרו רגילה שעולה 55K כחדשה.

גם לי זה נראה שהוא התכוון לסנדרו ב55 אבל בכל זאת ,אם אין בעיה לנהוג בדאציה ידנית למה לקנות רכב מליסינג שעשה המון ב50 אלף ולא להוסיף קצת ולקנות חדש עם ראש שקט ל 3 שנים לפחות וגם אין צורך לעשות טסט 3 שנים שזה המון זמן ששווה המון כסף ועצבים !!

פורסם

ירידת הערך של רכב חדש גבוהה בהרבה מזו של משומש בערך מקביל.

להעביר טסט? רכב בעשר שנים הראשונות להיותו על הכביש לוקח חצי שעה, ואם רועד לך הפופיק אתה משלם למוסך 200 ש"ח והוא מעביר מסלול.

בשביל 600 ש"ח/שעה וחצי לא רוכשים רכב חדש.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
ירידת הערך של רכב חדש גבוהה בהרבה מזו של משומש בערך מקביל.

.

לא בטוח כל כך..כמה יורד כל שנה מסנדרו ב55 ?

וכמה ירד מליסינג יונדאי I25 2012 ?

כמה תשקיע ביונדאי I25 2012 ב 3שנים הבאות?

כמה תשקיע בדאציה ב3 שנים הבאות?

לגבי טסט - 30 דקות זה רק לעבור במסלול (וזה במקרה שביונדאי I25 2012 הכל תקין) ואיפה חצי יום בזבוז כדי לעבור את חוויה של 30 דקות בטסט ?

פורסם

תודה על התשובות.

כפי שציינתי (כנראה לא הייתי ברור), תחילה איוונתי לרכב בסביבות ה 50 וראייה לכך היא היונדאי שציינתי.

בסופו של דבר התקציב שלי עלה ל 77 אלף כי נמשכתי לרעיון של לקנות רכב חדש לגמרי.

אז סעצם הקילמה היא דציה סטפווי חדשה או רכב מליסינג בתקציב דומה.

הייתי היום בנסיעת מבחן על הסטפווי 0.9 אוט' ואני חייב לציין שהתאכזסתי קצת. אמנם זה קרוס אובר אבל המרווח לרגליים מאחורה מאוד צר, וגם גודל תא המטען מזכיר קצת מכונית קטנה.

על הכביש הרגיש שבהעברת הילוכים האוטו קופץ, קצת מרגיש כמו הילוכים רובוטים, ככה שקצת מבאעס, אבל מכונית בתקציב נמוך אחרי הכל....

ככה שאני ממש בדילמה כמומשטתם רואים :)

פורסם

בהנחה וירידת הערך ב-3 השנים הראשונות היא 50%, הסנדרו בת ה-3 אמורה להימכר בעוד 3 שנים בסביבות 30K, אולי קצת פחות.

בהנחה והרוכש נוסע מספר ממוצע של ק"מ, היא תהייה עם 60 אלף ק"מ.

האם לדעתך יונדאי I25 עם כמעט 160-170 אלף ק"מ, תימכר בהרבה מעבר לאותם 30K שתקבל הסנדרו?

מה עם האחריות מפגוש לפגוש, שמקבלים ל-3 שנים? טיימינג שלא צריך לעשות? תיקוני בלאי שלעולם לא תתקל בהם?

נכון שהרכב יותר נחות, אבל בכ"ז - יש פה יתרונות אדירים.

פורסם

מה השימוש הצפוי ברכב? כמה אנשים אתה הולך להסיע בשימוש רגיל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
תודה על התשובות.

כפי שציינתי (כנראה לא הייתי ברור), תחילה איוונתי לרכב בסביבות ה 50 וראייה לכך היא היונדאי שציינתי.

בסופו של דבר התקציב שלי עלה ל 77 אלף כי נמשכתי לרעיון של לקנות רכב חדש לגמרי.

אז סעצם הקילמה היא דציה סטפווי חדשה או רכב מליסינג בתקציב דומה.

הייתי היום בנסיעת מבחן על הסטפווי 0.9 אוט' ואני חייב לציין שהתאכזסתי קצת. אמנם זה קרוס אובר אבל המרווח לרגליים מאחורה מאוד צר, וגם גודל תא המטען מזכיר קצת מכונית קטנה.

על הכביש הרגיש שבהעברת הילוכים האוטו קופץ, קצת מרגיש כמו הילוכים רובוטים, ככה שקצת מבאעס, אבל מכונית בתקציב נמוך אחרי הכל....

ככה שאני ממש בדילמה כמומשטתם רואים :)

אכן מדובר בגיר רובוטי ולא המתקדם יותר של הקליאו החדשה (למשל) אלא חד מצמדי שכוייל, כך אומרים, בצורה יותר טובה מבעבר. צריך להתרגל לגיר רובוטי ולנהוג בהתאם, אבל באופן כללי מדובר ברכב זול שמרגיש גם זול, כך שאתה לא יכול לצפות שהחוויה תהיה כמו בנהיגה ברכב עם מכלולים מודרניים יותר, גם אם הוא שנה שנתיים על הכביש ולא חדש. עם זאת, יש לסטפווי יתרונות כגון מרווח גחון טוב לסגמנט וזריזות יחסית.

פורסם

בטח הגרסא האטמוספרית ולא אלו עם המגדש.

אבל גם זו קנייה עדיפה לטעמי על הדאצ'יה, אבל המסך מגע משמש את כל האוטו בערך, אותי אישית זה מחרפן.

• תוכן חדש...