Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

העני לא משלם עליהם. כי הוא מתחת לסף המס ולכן לא משלם יותר מידי מסים.

וזה שאנחנו רוצים להיות מדינת רווחה נתון לויכוח.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא נכון בהקשר של הפנסיה.

למי שלא מכיר את העיוות שנוצר כתוצאה מהחלת פנסיה חובה.

מכריחים את כולם לחסוך לפנסיה, והכי עניים נדפקו הכי חזק מזה, למה ?

קודם כל כי חלק לא מבוטל מההכנסה שלהם עכשיו עובר לפנסיה בכפייה, ולאנשים שכל 10 שקל חשוב להם כדי לשרוד זו מכה.

שנית , המנגנון עד עכשיו עבד בצורה כזו שכדי להביא אותם לרמת פנסיה מינימלית ביטוח לאומי היה משלים להם את הפער, אבל זה כבר לא קיים בגלל שכופים עליהם לחסוך מהמשכורת הדלה שלהם.

אז פה העניים דווקא שילמו מחיר יקר.

פורסם (נערך)

אגב, קחו בחשבון שתקרת ההפקדה הפטורה ממס השתנתה.

בעוד עד עתה הפקדת מעסיק לתגמולים משכר של עד פי 4 מהשכר הממוצע היתה פטורה ממס, החל מהחודש התקרה ירדה ל- 2.5 פעמים השכר הממוצע. כלומר, כל הפקדה לפנסיה משכר של מעל 24 אלף תהיה חייבת במס הכנסה, ביטוח בריאות ולאומי על חלק המעסיק.

אגב 2, באותה נשימה מהחודש מותר לכם גם לבחור את הסוכן הפנסיוני לפי חוק. אז אם יש לכם סוכן שמזר** אתכם, זה הזמן להחליפו.

עריכה אחרונה על ידי Nemesis
פורסם

אין סף מינימום לביטוח לאומי אבל יש מקסימום. העני משלם בדיוק כמו העשיר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אפרופו,

אני בדיוק מתחיל עהודה חדשה והבנתי שבכלל מעבר ל 2 משכורות ממוצעות לא ניתן להפקיד לפנסיה וצריך להפקיד את השאר לביטוח מנהלים/קופת גמל.

לכן לא הבנתי מה הקשר של הפטור ממס עד תקרה של 4 פעמים השכר הממוצע כאשר ניתן להפקיד פעמיים השכר הממוצע.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אין סף מינימום לביטוח לאומי אבל יש מקסימום. העני משלם בדיוק כמו העשיר.

המקסימום הוא קצת מעל 43 אש"ח. לא הייתי מגדיר מי שמרוויח 15-43 אש"ח כעני.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
אפרופו,

אני בדיוק מתחיל עהודה חדשה והבנתי שבכלל מעבר ל 2 משכורות ממוצעות לא ניתן להפקיד לפנסיה וצריך להפקיד את השאר לביטוח מנהלים/קופת גמל.

לכן לא הבנתי מה הקשר של הפטור ממס עד תקרה של 4 פעמים השכר הממוצע כאשר ניתן להפקיד פעמיים השכר הממוצע.

זו תקרת ההפקדות לקרן פנסיה, לביטוח מנהלים או קופת גמל אתה יכול להפקיד כמה שאתה רוצה.

אבל על ה-5% שהמעביד מפקיד לך על שכר שמעל 2.5 פעמים השכר הממוצע, מעכשיו תשלם מס הכנסה, מס בריאות וביטוח לאומי.

פורסם

שיקח אותם השד גם ככה אני כבר משלם 54% מיסים שונים ומשונים מהמשכורת עכשיו אני אשלם עוד???

אין כמו הימים הטובים של רומניה :(

8)
פורסם

מתי היו ברומניה ימים טובים? כשהם נלחמו בהונים?:lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
שיקח אותם השד גם ככה אני כבר משלם 54% מיסים שונים ומשונים מהמשכורת עכשיו אני אשלם עוד???

אין כמו הימים הטובים של רומניה :(

אתה לא משלם 54%. אולי מס שולי שמתקרב לזה, אבל זה רק על השכבה העליונה של השכר. סביר שהמס הכולל שלך הוא משהו סביב 30-35%.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה לא משלם 54%. אולי מס שולי שמתקרב לזה, אבל זה רק על השכבה העליונה של השכר. סביר שהמס הכולל שלך הוא משהו סביב 30-35%.

לדעתי הוא דיבר על כלל המיסים שהוא משלם ולא רק מס הכנסה, והאמת שהוא כנראה טועה לרעתו. כלל המיסים הישירים והעקיפים בכל מגוון השמות שלהם (מע"מ, מכס, מיסי קנייה,בלו ,אגרות וכו) עוברים בקלות את ה 70%. וזה עוד בחישוב שמרני.

פורסם

הוא כתב "מיסים מהמשכורת" - כלומר מיסים ישירים. אפילו אם הוא משלם 48% מס שולי ועוד 10% ביטוח לאומי, אם תפחית את הזיכויים (מדרגות מס, נקודות וכו') זה ירד להרבה פחות מ-54%. אלא אם הוא מהמרויחים כמה מאותאלפי ש"ח בחודש, אבל אי מסופק אם זה המצב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

כל המשפחה שלי רופאים מומחים. רמת המשכורת של רופא מומחה פלוס מינוס היא סביבות ה-35-40 אלף בחודש (בדרך כלל פלוס).

המשכורת שלי רחוקה מזה מסיבה פשוטה שאני לא מומחה (אני הכבשה השחורה כרגע במשפחה) אבל אני רואה את האחוזי מס של ההורים שלי וזה יוצא 54%.

גם אני כשאגיע למומחיות שלי אהיה באותו מצב.

מתי היו ברומניה ימים טובים? כשהם נלחמו בהונים?:lol:

מתי היית בפעם האחרונה ברומניה? מתי ביקרת בחניון מכוניות של רופאים בכירים ברומניה לעומת מה שהולך בארץ? אני טס בפברואר אצלם תמונה כדי שתשטוף את העיניים עם הסדום ועמורה שהולך שם :)

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם
זה מטעה, יש להם שם הפרשה לפנסיה וכנראה קרן השתלמות שהם לא מס.

תוריד 7.5 אחוז.

סבבה אז 46.5 אחוזי מס נשמע לך הגיוני לשלם?

8)

• תוכן חדש...