Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ובוקר טוב, השבוע הלכתי לקבל הצעת מחיר לסיאט איביזה החדשה 1 ליטר אני סגור על הרכב.

אבל כשהגענו לשלב של ה״עיצוב״ שלו המוכר דיי בלבל אותי כי באתי עם משהו דיי פשוט ומוכן בראש.

אני רציתי בסהכ לקחת את אחד הצבעים המטאלים ואת הגאנט הקלאסי שלו עם 5 צלעות (כל החבילות צבע שלהם לא ככ מעניינות אותי), מסתבר שהגאנט שרציתי הוא 16״ (היה על הדגם FR בתצוגה) , והדגם הרגיל מגיע עם חישוקים רגילים לא מגנזיום בגודל 15״ עם טסות, פה מתחילה הבעיה הוא טוען שזה יעלה המון לשים אותו זה צורך שינויים במרד הרישוי ופרוצדורה רצינית. מצד שני יש להם חבילת צבע שהגאטנט כן מגיע עם גאנט 16״ ופה אין בעיה ופה זה לא פרוצדורה אבל הוא בצבע שחור ולא מתאים לי מה הקטע שמציעים לך גאנטים בצבעים? אם אתה רוצה משהו פשוט רגיל יש לך רק אופציה של טסה או גאטנט כסוף כזה מסכן שמכער את הרכב (לדעתי) זהו אין יותר אופציות..

השאלה שלי אם אני אקח את הרכב עם טסות ואנסה לעשות את זה בחוץ בטוח אפשר למצוא מפירוק או משהו , האם זו באמת פרוצדורה מסובכת ויקרה ?

ואולי החברה שם שומרת את הגאנט הזה דווקא לדגם Fr ולכן עושים מזה כזה סיפור ואם אני אתעקש יש סיכוי שיעשו לי את זה ? כי אני מעדיף לא להתעסק עם זה בחוץ.

תודה ויום טוב!

פורסם

כל שינוי המימדים של הצמיגים מצריך שינוי במשרד הרישוי.

חוץ מלבזבז שעות במשרד הרישוי צריך לברר אם יהיה צורך להציג אישור מהמוסך המרכזי של היבואן שמאשר את הגודל.

יכול להיות שאתה יכול לקבל תשובות גם באחד ממכוני הטסטים. הם אולי יכולים להנפיק לך אישור לשינוי גודל תמורת סכום .סימלי".

פורסם (נערך)

שום משרד רישוי ושום בטיח.

לך לכל מכון רישוי, 26 שקלים ויש לך אישור ביד שיוכנס לרשיון הרכב בהדפסה הבאה שלו.

כמובן שיש צורך להגיע עם המידות הנכונות.

זו הוראת הרישום של רכבי 2015 - http://car.mot.gov.il/ORIL/2015/3/15-0309.pdf

האיביזה 1 ליטר עוד לא מופיעה בהוראות, אבל אני מאמין שהמידות זהות.

תאם מראש עם חנות שמוכרת חישוקים (וגם צמיגים) שאתה מגיע ישר ממסירת הרכב ומחליף הכל.

כך יש סיכוי טוב יותר לקבל זיכוי עבור הצמיגים המקוריים לפחות. חישוקי הברזל שיגיעו עם הרכב אולי פחות יעניינו ותוכל למכור אותם בנפרד בכמה מאות שקלים.

אגב, יש לך לפחות שני ספונסרים בפורום שמוכרים חישוקים וצמיגים יחדיו - ג.מ. פורטל וטיירקלאב.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם (נערך)

חישוקים מקוריים תוכל אולי למצוא אצל ג.מ. פורטל ואצל אחד מסדנאות השיפורים שעשו טרייד אין עם אנשים שהגדילו מידות מעבר.

גם בפירוקיות למיניהן יש סיכוי למצוא, אבל מצב החישוקים יהיה כנראה פחות טוב.

ואולי גם כיד שניה (הנה למשל, עוד אחד).

לחילופין, בצע סקירה של מה קיים בשוק ואולי תמצא חישוקים אחרים שיהיו לטעמך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

ד"א טום- אם במסמך שרשמת מופיע שבאיביזה אפשר לשים 16" (בדקתי רשום בדגם סטייל שזה הדגם שאני קונה)

זה אומר שלא צריך לעדכן את הרישוי או שזה אומר שאפשר להתקין , ואז לעדכן את הרישוי.

פורסם

הבנתי תודה...שאלה אחרונה וסגרת לי את כל העניין

אני מגיע למכון הרישוי עם החישוקים החדשים מותקנים כבר? או מספיק שאני נוסע למכון עם המקוריים ומביא דוגמא או מס דגם וגודל של החישוק שאני רוצה להתקין?

פורסם

להגיע עם החישוקים והצמיגים כבר מורכבים. מדגיש שוב, במידה הנכונה. גם בכל הקשור לצמיגים (כולל קוד עומס ומהירות מינימלים).

בכל אופן, אני מציע לך להבין את מהות השינוי שאתה מתכנן, גם ברמת ההשפעה על נוחות/דלק/אחיזה וכיוצב'.

שרשור טוב להתחיל איתו (מתחיל יותר בקטע של הביצועים ובשלב מאוחר יותר גולש לשאלות יותר "סטנדרטיות" על מהות השינוי).

כמו כן, שים לב שמבחר הצמיגים במידה R16 די קטן וגם מחירם גבוה ביחס למידה המקורית.

משכך ובהמשך להמלצתי לבצע סקירה של חישוקים בשוק הפתוח, חפש גם חישוקים במידה המקורית ואל תגביל את עצמך רק למידה R16.

שינוי של החישוק בלבד, תוך שמירת המידה המקורית והעברת הצמיגים אליהם אינה דורשת שום אישור כמובן.

פורסם (נערך)

אחלה טום , עזרת לי מאוד תודה רבה.

סתם בשביל להבהיר דברים אני לא מחפש שיפור בביצועים או משהו בסגנון פשוט ממש אהבתי את הדגם של הג'אנט הזה למזלי הרע הוא 16" , ובדגם style הסטנדרטי הוא 15" וכמובן שאני לא אקח את הדגם FR רק בשביל הג'אנט... לכן כל הבלאגן.

עריכה אחרונה על ידי yanivme
פורסם

הבנתי את כוונתך מראש. :-)

לצורך הענין ראה את הקטלוג של ג.מ. פורטל במידה R15 (אני חושב שזה מרווח הברגים הנכון):

http://www.gmportal.co.il/Home/SearchWheels1/32?ScrewNum=5&ScrewDis=100.00&Diameter=15

יש שם כמה דגמים דומים מאוד למה שאתה מחפש, וצריך לבדוק ישירות מולם אם יש עוד דגמים.

• תוכן חדש...