Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי סקודה יטי 2013 ידנית עם מנוע 1.2TSI שעברה עד כה רק כ-15K קילומטרים ללא כל תקלה. ביום חמישי בבוקר נסעתי באחת העליות בחיפה (כביש הגיבורים למי שמכיר) בהילוך חמישי במהירות של כ-70 קמ"ש ופתאום הרגשתי שהאוטו קופץ - כאילו שאין לו מספיק כח. מיד הורדתי הילוך אבל הקפיצות המשיכו לסירוגין עד שירדתי להילוך שלישי ולמהירות נמוכה יותר.

מאז שמתי לב שזה קורה בעיקר כשהרכב נוסע בעליה ובעיקר בהילוך רביעי ומעלה - מרגישים קפיצות חדות, למרות שאין קפיצות בסל"ד.

המליצו לי לשים תוסף למקרה שיש סתימה באחד המזרקים - אתמול שמתי תוסף של פז והיום לקחתי את האוטו לנסיעה בין עירונית ליקנעם. כל הדרך הייתה חלקה במהירות של כ-100 קמ"ש, עד שהחלטתי למשוך את הסל"ד כלפי מעלה - ואז הקפיצות חזרו. נתתי עוד קצת גז למרות הקפיצות ולאחר מספר שניות נדלקה נורת EPC + נורת לחץ אוויר + נורת בקרת החלקה והרכב איבד כח ולא האיץ מעבר ל-80 קמ"ש. עצרתי בתחנת דלק, כיביתי מנוע, הדלקתי שוב - הכל בסדר.

בדרך חזרה גם לא היו בעיות עד שהגעתי לחיפה (לאותה עליה) - ושוב, גם בהילוך רביעי הרכב קופץ...

לסיכום:

- בהילוך סרק אין שום בעיה. הסל"ד יציב לחלוטין וגם כשנותנים גז ומגיעים בסרק לאזור ה-4000 סל"ד הטורים יציבים לחלוטין ואין שום קפיצות.

- במהירות שיוט (גם מהירות גבוהה יחסית) - אין שום קפיצות

- בתאוצות בהילוכים נמוכים - אין שום קפיצות

- תאוצה בהילוך גבוה במישור או נסיעה בעליה - קפיצות, עד כדי הדלקות נורת EPC

הרכב מטופל באופן קבוע במוסך מורשה של צ'מפיון בחיפה (מיכאל גולדברט) כאשר הטיפול האחרון היה ממש לפני שבועיים ולא התגלו שום בעיות ברכב (לא יודע אם הם בדקו בכלל או רק החליפו פילטרים ושמן).

האם מישהו נתקל בהתנהגות דומה בסקודה יטי או ברכב אחר של VAG? אני קצת חושש שמכיוון שהאחריות הרשמית של צ'מפיון מסתיימת החודש (או שכבר הסתיימה, תלוי אם הם מקפידים על היום או על החודש) הם ינסו להתנער ממנה...

* דיברתי כבר ביום חמישי עם שני המוסכים שלהם בחיפה, שניהם אמרו שהם נורא "עמוסים" ביום ראשון ושאני אוכל להגיע רק בשני בבוקר...

פורסם

היום לקחתי את הרכב למוסך המספנות בחיפה. בבדיקה הופיעה תקלת מיספייר בצילינדר 1 והוחלף חוט ההצתה שלו - לאחר נסיעה קצרה התברר שהבעיה לא נפתרה, והרכב חזר מיד למוסך.

מכיוון שבבדיקה לא הופיעו תקלות בצילינדרים האחרים (ועם זאת הבעיה המשיכה) החליטו במוסך להחליף ליתר בטחון את כל חוטי ההצתה ואת הסליל. זה אכן פתר את הבעיה, והרכב בסדר גמור עכשיו.

סך הכל זה עלה לי 160 ש"ח - למרות שהאחריות הרשמית הסתיימה לפני שבוע, הם נתנו לי הנחה של 100% על החלפים, שזה נשמע לי די הוגן בסך הכל.

זהו, בינתיים התקלה הסתדרה.. נקווה שהיא לא תחזור.

• תוכן חדש...