Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

כמובן שהרצתי חיפוש אבל ההודעות האחרונות הן משנת 2011.

בכל מקרה, רצוי עדיין להעביר להילוך סרק(P או N) לפני כיבוי המנוע,במיוחד בנסיעה ארוכה?

למען הסר ספק, המנוע הוא tsi 1.2.

תודה.

פורסם

אם השאלה שלך הייתה האם צריך להמתין בסרק לפני כיבוי כדי לשמור על הטורבו, אז לא צריך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

ומה כתוב על כך בספר הרכב?

בספר הרכב שלי משנת 2010 לא כתוב כלום, ובכל זאת, בהתנעה אני ממתין עד לירידת הסל"ד לסרק לפני התחלת הנסיעה, ובכיבוי, לא יוצא לי להגיע ליעד באותה שניה שסיימתי נסיעה מאומצת, כך ש-30 שניות, זה מה שאני מקציב למנוע לפני כיבוי.

פורסם

טוב הניסוח שלי היה לוקה בחסר.

הכוונה שלי הייתה האם לחכות לפני כיבוי המנוע בשביל שמירה על הטורבו.

בספר רכב לא רשום כלום על זה.

פורסם
טוב הניסוח שלי היה לוקה בחסר.

הכוונה שלי הייתה האם לחכות לפני כיבוי המנוע בשביל שמירה על הטורבו.

בספר רכב לא רשום כלום על זה.

מומלץ להמתין כמה שניות בהילוך סרק (בעיקר לאחר נסיעה מאומצת (ברגעים שלפני ההגעה ליעד))

בכדי לתת למניפת הטורבו להרגע ולנוזל קירור לעבור בכל המערכות .

כמה כוחות סוס זה מוסיף ביחס למדבקת No Fear?

Seat Leon 1.4 TSI

פורסם

לפי הוראות היצרן אין בכך צורך כי הטורבו מקורר באמצעות נוזל. מצד שני זה בטח לא מזיק לחכות כמה שניות אז אני ממתין קצת לפני כל כיבוי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

במגדשי הטורבו במנועי הזרקה ישירה מודרניים, קירור הטורבו נעשה ע"י משאבה חשמלית ולכן אין שום צורך לחכות עם המנוע בסרק כדי לקרר את הטורבו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא רשום על כך כלום בספר

אבל אני משתדל כל פעם להמתין מספר שניות,

תן למנוע לפעול על סרק, בנתיים תקח את הפלאפון תאסוף את החפצים שלך

עד שתיצא מהאוטו תוכל כבר לכבות.

Seat Ibiza FR

פורסם

לא יודע אם חשבתם על זה, אבל ברכבים האלו משנת 2014 יש מערכת START STOP שבה בעת עצירה המנוע מדומם ללא כל המתנה לקירור הטורבו גם לאחר שקורעים למנוע את הצורה.

לא מאמין ש VW יתקינו מערכות כאלו כאשר אסור/לא כדאי לדומם מנוע ללא המתנה.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

אכן טיעון מנצח של הסוכן ינון ...מערכת STOP START מדומם את המנוע בעצירות גם אחרי נסיעה חזקה ואז עצירה ולא רק בואג.

זה מה שאנחנו יודעים לגבי מגדשים ככלל אצבע, כדאי להמתין כי סיבוב הציר ממשיך אחרי דימום המנוע אך שמן מספיק לזרום לטורבו ויחד עם עליית חום חזקה באזור כאשר מפסיקה זרימת הזמן והמים זה גורם לבישול נקודתי של השמן והיווצרות בוצה שחוסמת את המעבר יציאה.

אבל...היו כמה שיפורים שמאפשרים בכל זאת לדומם מנוע ללא המתנה

קודם כל השמן המודרני שהו בעל עמידות גבוהה יותר להתחממות

שנית קירור המגדש עם נוזל קירור ומשאבת מים ייעודית למגדש

שלישית הטורבו היום קטן ובעל אינרציה קטנה ולכן ועוצרים מאוד מהר אחרי שמפסיקה זרימת הפליטה

כל אלו מאפשרים לדומם מנוע ללא כל חשש וגם למערכת דימום מנוע בסרק לעבוד בצורה חופשית!

פורסם

הטורבו במנוע 1.2 (למיטב זכרוני) של הקונצרן מקורר בנוזל, אבל אם אתה רוצה בכל זאת ללכת "על בטוח", תחכה דקה בסוף נסיעה בלי מזגן וכאלה.

• תוכן חדש...