Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן חברים, אשמח לעזרה

ההתלבטות שלי היא כזאת, באוקטובר אני מתחיל ללמוד. בתקופת הלימודים אני בשאיפה לעבוד מעט, פעם פעמיים בשבוע.

השכר בתקופת הלימודים לוטה כעת בערפל מאחר שכרגע אני עובד אצל אבא שלי אך בתקופת הלימודים לא יודע אם תהיה לי משרה חלקית אצלו או בבית קפה.

ברשותי פיאט פנדה 2011 גיר רגיל

הפנדה סה"כ חסכונית מאוד ונעימה, אבל אני לא בטוח שאצטרך אותה בלימודים כי המרחק מביתי למכללה עומד על 4 ק"מ לכל כיוון.

ופעם בשבוע מרמת גן לאלפי מנשה.

יש לציין שאני גר ביחד עם חברה שלי והיא מחזיקה גם ברכב ואת הנסיעה לאלפי מנשה לרוב אנחנו עושים ביחד אז אוכל להשתמש ברכב שלה או במקרה הכי גרוע לקחת את הרכב של אמא.

מחישוב שעשיתי מבחינת הדלק בשבוע אעשה בממוצע 110 ק"מ ממוצע חודש מעוגל 450 ק"מ שיעלו לי 230 שקלים.

יש להוסיף לזה טסט 1100 שקלים ובתלמים של רכב משומש וטיפולים, לצורך העניין בספטמבר יש לי טיפול גדול, טיימינג ו10 אלף, לחדש ביטוח וטסט.

בחישוב גס זה 10.5K בשנה, קרוב ל900 שקלים כל חודש בממוצע.

חצי משכורת ממשרת סטודנט תלך על הרכב, מתסכל.

לעומת זאת קטנוע חדש, את רוב הנסיעות לאלפי מנשה אעשה ברכב, ככה שהממוצע בשבוע יהיה 50-70 ק"מ בשבוע זה אומר טיפול פעם בשנה אולי פעמיים. 600 שקלים טיפולים, ביטוח 5200 שקלים, דלק בסביבות 900 שקלים בשנה. חסכון חודשי ממוצע ביחס לרכב כ350 שקלים.

הבעיה בקטנוע זה הבטיחות למרות שמיגון יש לי כבר מהקטנוע הקודם, וימים גשומים.

אני לא יודע עם החיסכון היחסי הזה שווה את הבטיחות והטרחה של למכור את הרכב ולהתעסק עם מוכרים מעצבנים, אך זה מרגיש לי בזבוז.

מה דעתכם בעניין?

עריכה אחרונה על ידי tamirh

תמיר.

פורסם

על איזה קטנוע אתה מדבר? לפי מחיר ביטוח חובה שציינת -250 סמ"ק לפחות. לגבי טיפולים של קטנוע כזה - 600 ש"ח זה מאוד אופטימי. תבדוק מחיר החלפת פילטר שמן במוסך ממוצע = 300 ש"ח לפחות. וזה רק פילטר שמן. תוסיף פילטר אוויר, בלמים, צמיגים (שמחירם ממוצע גבוה פי 2 לפחות ממחיר צמיג רכב. אצלי בקטנוע 600 סמ"ק, מחיר צמיג טוב מתחיל מ700 ש"ח. )לאור הנתונים שציינת, תשאיר את הרכב אצלך , תקנה אופני עיר טובות (500-700 ש"ח לאופני אלומיניום טובות יד 2) לצורך נסיעות ללימודים ואתה מסודר.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

המחירים לביטוח חובה ומקיף ל125. החזקתי בעבר גוי רייד חדש וזכור לי לשהטיפולים היו זולים יותר ממה שאמרת

תמיר.

פורסם

אם אתה צריך כלי תחבורה מהבית ללימודים ואתה אומר שהמרחק עומד על 4 ק"מ לכיוון,

הייתי מציע לך לשקול בחיוב מעבר לחתבורה ירוקה - אופניים/אופניים חשמליות.

את הנסיעות לאלפי מנשה תעשה בעזרת הרכב של החברה, או כמו שציינת, של אמא.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

אופניים חשמליות ללא ספק, בלי ביטוח טסט טיפולים ושאר ירקות. המרחק אפסי.

לכל רכב או קטנוע יהיה בלאי גבוהה לתקופה ארוכה עם כיבוי והדלקה כל 4 קילומטרים.

אופניים חשמליות חדשות או יד 2 ובהצלחה.

פורסם

אופניים רגילות, כולה 4 ק"מ, אחרי חודשיים של הלוך חזור אתה כבר תעשה את זה בלי להתנשף.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

ממליץ גם על אופניים חשמליים.

אם אתה ממש רוצה קטנוע, למרחק הזה תוכל לקנות 50 סמק ישן שעובד בסדר ועולה גרושים לתחזוקה וביטוח.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

אופניים חשמליות זה לאנשים מבוגרים והומואים :). תקנה אופניים רגילות -4 ק"מ במישור, לא יותר מ15 דקות בקצב רגוע ביותר. לגבי הטיפולים, אכן המחירים ל125 זולים יותר ממה שציינתי (המחירים שציינתי הם עבור נפחים 250 ומעלה)

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני מודה ומתוודה שקניתי אופניים חשמליות ואני קצת מתפדח בזה, אבל תשמע... זה כלי נהדר.

אני צריך אותן לרכבת כדי להגיע לעבודה בבוקר. מרחק של 3 ק"מ אני עושה בחמש דקות ובלי להזיע בזכות המנוע החשמלי.

הן מתקפלות לממדים כאלה שאני יכול להיכנס איתן לכל קרון ולהניח אותן לידי בלי להפריע לאף אחד, בתנאי שיש מקום כמובן.

את הפעילות הספורטיבית שלי אני לא מקבל מנסיעה על אופניים של 5-10 דקות ומשאיר לחדר הכושר ולריצות שאני עושה את העבודה הזאת בשבילי.

פורסם

את הספורט גם אני עושה בחדר כושר, לגבי אופניים חשמליים היה לי, אני מעדיף שלא מבחינתי זה להיות מוגבל אם פתאום מתחשק לי לצאת מהעיר או לנסוע לתל אביב זה כבר בעייתי ולא נוח מניסיון

תמיר.

פורסם

המחשבה שלי לקראת סוף ההודעה היא "אם לבנאדם יש כסף לכלי כזה, אז למה שנכנס לו לכיס?"

אבל אז אני נזכר בתחילת השרשור ו-וואלה, זה לא המצב.

פותח השרשור, חסכנות ופינוק זה 2 דברים שלא הולכים ביחד. והנסיון מצד אחד להתפנק הכי שאפשר(יש לך אופציה ל-2 רכבים, המרחק שאתה צריך לעבור הוא מצחיק, אבל עדיין אתה פוחד ש"תתקע בלי רכב") והחסכנות מצד משני(חיסכון בין פנדה לקטנוע במינימום קילמוטראז) הוא פשוט מגוחך בעיני.

פורסם
את הספורט גם אני עושה בחדר כושר, לגבי אופניים חשמליים היה לי, אני מעדיף שלא מבחינתי זה להיות מוגבל אם פתאום מתחשק לי לצאת מהעיר או לנסוע לתל אביב זה כבר בעייתי ולא נוח מניסיון

מה הייתה מטרת האופניים עבורך?

פורסם

לנסוע למכינת בגרויות בזמנו 24 ק"מ הלוך חזור במשך כמה חודשים התנהלתי כך. בניסיון לחסוך וזה באמת חסך אבל סבלתי, אחרי קטנוע זה פשוט לא זה,

מהיר מדי למדרכה ואטי מדי לכביש.

כמו שזה נראה כעת, אני מבין שחסכון של 350 שקלים בחודש, זה לא מספיק כדי לעשות את כל המעבר מרכב לקטנוע?

תמיר.

פורסם

יש אופנים חשמליות שנקראות magnum premium {יש שקוראים להם מגנום ספורט} הם מגיעות עם בטריה 48V שהיא חזקה יותר מהאופנים חשמליות הרגילות, האופניים מגיעות למהירות 40 קמ"ש,ול 50ק"מ לבטריה, יש לי שני חברים עם אופניים כאלו והם נוסעים איתם מפ"ת לים בת"א הלוך חזור מידי פעם בכיף, המחיר אם אני זוכר נכון כ5,500K

פורסם

כן. אם אתה רוצה לחסוך אז תוותר על האופציה המונעות דלק מאובנים. ניסיון לחיסכון של 350 בחודש זה לא רציני, במיוחד כשאתה מכניס משתנים כמו בטיחות לא קיימת, ונהיגה בחורף.

• תוכן חדש...