Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4006 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נאציזם, קומוניזם ותנועות רדיקליות אחרות התפתחו בין היתר כתחליף לדת, ובשם כל אלו נהרגו הרבה יותר אנשים מאשר בשם הדתות השונות.

+100500!!!

גם מלחמות הדת שאנחנו רואים היום, הן בעיקר מלחמות דת לכאורה. מה שעומד מאחוריהן זה בעיקר כסף. אידיאולוגיה דתית רדיקלית קיימת כדי לשטוף מוח לחיילים, אבל אצל הקודקודים המטרה הראשונה היא כסף.

כנ"ל.

בכל זאת אין.

השכל ניתן רק לאדם.

בחומר אין שכל,בשולחן אין שכל, שכל זה דבר רוחני. אינסטינקטים יש גם בבעלי חיים.

עזוב כרגע את החומר והשולחן, אבל בעלי חיים? איך אתה קובע שיש להם רק אינסטינקטים ולא שכל?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 260
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הגיוני זה לדעת את מה שאתה יודע ולא לדעת את מה שלא. לא להניח שאם אתה לא יודע משהו, אז אלוהים. זה לא הגיון בשום צורה שהיא.

לא ממש. אתה מניח שיש אינדוקציה למעמד הר סיני ובפועל אין. זה שמשהו כתוב בספר, זה לא אומר שהוא נכון. זה שיש X דורות שמאמינים במעמד הר סיני, לא אומר שהוא התרחש, כי הספרים שאתה מתבסס עליהם נכתבו הרבה אחרי האירוע.

גם אנשים דתיים רבים היום כבר לא ממש פוסלים את התיאוריה הדויטרונומיסטית בביקורת המקרא, שאני מציע גם לך להכיר.

אני לא חושב שאנשים פוסלים את הדת בגלל הצווים. צווים היו גם לפני 500 שנה ודווקא אז היו להם פחות מתנגדים. פוסלים את הדת בגלל קדמה מדעית, שמראה כמה הרבה הנחות דתיות הן לא נכונות.

אז יכול לבוא אדם ולהגיד לך אני לא מאמין שהייתה שואה לעם ישראל. למה? תוכיח לי. (אני מאמין שאני לא צריך להוכיח לך שהייתה שואה). אנחנו כל יום שואה שומעים סיפורים מזוויעים על רצח העם.

אז לבוא ולשלול בלי העמיק במעמד הר סיני ?

כמו כן תיאוריות שחולקות על ההיסטוריה והיהדות לא חסר. צריך לזכות שאלו עדיין תאוריות.

הייתי שמח שתתן לי כמה הנחות מדעיות שאם אני לא יודע אני אשמח לחפש עליהם תשובות.

פורסם (נערך)

מה אתה משווה מחט לתחת?

לשואה יש תיעוד היסטורי והוכחות חותכות.

לתנ"ך לא.

עזוב, בוא נלך על אולי השאלה הכי נפוצה בויכוחים בין דתיים לחילונים, איפה הדינוזאורים בסיפור?

ואל תגיד לי שאלוהים בוחן אותך כי זו פשוט הנחה מטומטמת.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
מה אתה משווה מחט לתחת?

לשואה יש תיעוד היסטורי והוכחות חותכות.

לתנ"ך לא. אל תגיד דברים שאתה לא יודע ולא למדת. את תיבת נוח מצאו לפי כל המידות והתיאורים שבתנ"ך. אפילו שזה היה לפני אלפי שנים.

עזוב, בוא נלך על אולי השאלה הכי נפוצה בויכוחים בין דתיים לחילונים, איפה הדינוזאורים בסיפור?

ואל תגיד לי שאלוהים בוחן אותך כי זו פשוט הנחה מטומטמת.

לידיעתך התנ"ך זה תיעוד היסטורי.

מה נגיד עוד מאה שנה שלא יהיו איתנו ניצולי שואה?

עריכה אחרונה על ידי mazda 6
פורסם

סימוכין, מאזדה. סימוכין לתיבת נוח, שמצאו. כולל תמונות, בבקשה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא שמעתי על אדם אחד שנרצח בשם המדע.

כנראה שלא קראת מספיק על ניסויים שנערכו בבני אדם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני לא מדבר על השואה.

ששם הפסיכופטים עשו ניסויים על בני אדם וזה המקרה היחידי שאני מכיר.

וגם זה בספק שזה היה באמת ניסויים נטו ולא סתם סדיסטים.

יש לך הוכחות למה שאתה אומר?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)
לידיעתך התנ"ך זה תיעוד היסטורי.

מה נגיד עוד מאה שנה שלא יהיו איתנו ניצולי שואה?

מספר נקודות:

לשואה יש גם תיעוד כתוב בדמות יומנים, פרוטוקולים וגם עדויות מצולמות.

תנ"ך זה לא תיעוד היסטורי. תנ"ך זו מיתולוגיה יהודית. אסופת סיפורים שנכתבו בתקופות שונות, ע"י מחברים שונים ונערכו לכדי ספר אחד. לתנ"ך יש פרשנות ביקורתית ויש פרשנות מסורתית. אתה מוזמן ללמוד על שתי הפרשנויות ולגלות מה נראית לך יותר הגיונית בהתאם לסיטואציה המתפרשת.

אריק,

סתם כתבה ששלפתי.

לא חסרה ספרות בנושא.

http://www.mako.co.il/hix-history/Article-024848893ae5631006.htm

ניסויים בבני אדם היו קיימים עוד מימי הרומאים ועד הממאה ה-20.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

גם לפני השואה, מדענים היו מבצעים ניסויים בילדים ממשפחות עניות, שבויי מלחמה, אנשים שלוקים בנפשם (ובקיצור כל מי שהיה שייך לאוכלוסייה חלשה כלשהי).

וכל זה בוצע למען המדע.

הנה דוגמא לאחד כזה:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%99_%D7%94%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%AA_%D7%91%D7%98%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%92%D7%99

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

טוב הדיון לגמרי הוסט לא לזה כיוונתי.

תנ"ך זהו אכן תיעוד כתוב והיסטורי. אבל כל אחד ותפיסתו.

אבל השאלה המתבקשת היא אם לא היו עדויות מצולמות האם עדיין היית מאמין שזה קרה?

פורסם

תנ"ך הוא אוסף סיפורים, שלחלקם יש עדויות היסטוריות וחלקם מיתולוגיה צרופה. עם זאת, שים לב שלפחות שני יוזרים ביקשו ממך תיעוד של התיבה, והתעלמת מזה באלגנטיות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ניקו אני יודע שעשו ניסויים בבני אדם, אך בכתבה שציינת מת רק אדם אחד.

מאזדה 6,שוב אתה טועה התנ"ך הוא לא תיעוד היסטורי מכיוון שלרובו המוחלט אין הוכחות.

לצורך העניין אם לא היו הוכחות לשואה אני לא יודע אם הייתי מאמין.

זה הטבע שלי לפחות, אני מאמין במה שאני רואה, שומע ומבין.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אז יכול לבוא אדם ולהגיד לך אני לא מאמין שהייתה שואה לעם ישראל. למה? תוכיח לי.

כן. יכול. ויש הוכחות שהוא משקר. למשל, אני יכול לקרוא לסבתא שלי, שתספר על המשפחה שלי שנרצחה בגטו מינסק.

כמו כן תיאוריות שחולקות על ההיסטוריה והיהדות לא חסר. צריך לזכות שאלו עדיין תאוריות.

לא בהכרח. למשל: אתה יכול לעלות השמימה ותגלה שיש שם כוכבים, אסטרואידים, ירחים. דבר אחד אין שם - אלוהים.

תנ"ך זהו אכן תיעוד כתוב והיסטורי. אבל כל אחד ותפיסתו.

כל ספר בעולם הוא תיעוד היסטורי. השאלה היא תיעוד של מה.

התנך מתעד את תקופת בית שני, הסכסוכים הפוליטיים שהיו כאן, מנהגים ודתות שהיו קיימים במזרח התיכון הקדום דברים שלא עוברים לי בראש כרגע. הוא גם נותן עדות מצוינת על צורות מחשבה ועוד.

זה לא אומר שכל מה שכתוב בו הוא נכון.

מה שאפשר להצליב עם מידע אחר - כנראה שכן. מה שאי אפשר - כנראה שהומצא על ידי פקידי וכוהני המלך ישאיהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תנ"ך הוא אוסף סיפורים, שלחלקם יש עדויות היסטוריות וחלקם מיתולוגיה צרופה. עם זאת, שים לב שלפחות שני יוזרים ביקשו ממך תיעוד של התיבה, והתעלמת מזה באלגנטיות.

בכוונה לא הבאתי הסבר של רב כזה או אחר,למרות שווה לעיין בהסברים שלהם בנוסף.

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%A0%D7%97

• תוכן חדש...