Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ראיתי בספר רכב (קיה סורנטו), שיש לחבר מכשירים חשמליים לשקע המיועד לכך ולא למצת סגריות משום שעלול להיהרס השקע או לגרום לתקלה חשמלית.

יש אכן 2 חיבורים, אחד שקע שמכוסה בפקק ואחד מצת סגריות.

השאלה האם לחבר לשקע הסגריות עלול באמת להרוס? מה ההגיון?

פורסם

במידה ומצויין היכנשהו (ספר רכב או תא פיוזים) איזה ערך (אמפר) יש לנתיך של כל שקע (בהנחה כמובן שלכל שקע יש נתיך משלו - אחרת לא נראה לי בכלל שיש לזה משמעות)

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)
כנראה ששקע המצת מוגבל יותר בעומס / אמפראז' שהוא יכול לשאת.

אני חושב שדוקא להפך. הזרם המקסימלי של מצת גבוה יותר משל מטען טלפון וכו', כ-10 אמפר, וכן הפיוז עליו יהיה משהו כמו 15A. פיוז כזה לא מגן טוב על מכשיר כמו מטען.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם
היי

ראיתי בספר רכב (קיה סורנטו), שיש לחבר מכשירים חשמליים לשקע המיועד לכך ולא למצת סגריות משום שעלול להיהרס השקע או לגרום לתקלה חשמלית.

יש אכן 2 חיבורים, אחד שקע שמכוסה בפקק ואחד מצת סגריות.

השאלה האם לחבר לשקע הסגריות עלול באמת להרוס? מה ההגיון?

שום דבר לא ייהרס ואתה יכול בשקט לחבר מטען להיכן שאתה רוצה. אם אתה מעשן ומשתמש במצית בדרך קבע הדבר עלול ללכלך את שקע המצית לכן

במקרה כזה עדיף שתחבר לשקע 'הייעודי'.

איזה כייף לי :)

פורסם

בהחלט יכול להיגרם נזק לשקע המצת ולשריפת הנתיך של המצת משימוש במכשירי חשמל בשקע המצת.

למשל בסיטרואן ברלינגו החדשות זה מאוד נפוץ ששקע המצת מקצר ושורף את הנתיך, אני עובד במוסך שמטפל בחברות השכרה ונתקלתי מספר פעמים בברלינגו ועוד כמה רכבים ששקע המצת מקצר, ה"כנף" של הפלוס נוגעת בטבעת המינוס בתוך השקע ונדבקים אחד לשני, והפתרון הוא החלפת השקע בחדש+נתיך.

כעקרון שקע מצת רגיל מיועד למצת וגם לאביזרים כגון מטען, הבעיה היא שעם הזמן המגעים הולכים ומתרופפים כתוצאה משימוש בתדירות גבוהה ואז הנהג דוחף חזק את המטען לשקע המצת עד שנוצר בפנים קצר.

מיותר לציין שהיום מסתובבים בשוק כל מיני אביזרים שצורת התקע שלהם שונה ולפעמים צריך להפעיל הרבה כוח בשביל שהמטען יתפס בשקע.

שקע חשמל שמיועד למטענים ואביזרים למשל אינו מתאים להפעלת המצת כי היא לא נתפסת לחוצה המבנה של השקע הנ"ל שונה ומיועד לאביזרים בלבד, והחיווט שלו עבה יותר גם רשום בחלק מהמכוניות על השקע 120W.

פורסם
אני חושב שדוקא להפך. הזרם המקסימלי של מצת גבוה יותר משל מטען טלפון וכו', כ-10 אמפר, וכן הפיוז עליו יהיה משהו כמו 15A. פיוז כזה לא מגן טוב על מכשיר כמו מטען.

תפקיד הפיוז לא להגן על המכשיר אלא על המוליכים החשמלים. בדרך כלל הפיוז לשקע המצית ולשקע הייעודי הוא בעל אותו ערך של 15 אמפר.

פורסם (נערך)
בהחלט יכול להיגרם נזק לשקע המצת ולשריפת הנתיך של המצת משימוש במכשירי חשמל בשקע המצת. - וברכבים שאין שני שקעים מה עושים ? אם פועלים לפי הנחיות הרשומות בספר הרכב ולא מחברים

תקעים תוצרת סין העממית או עומסים מעבר למה שכתוב בספר הרכב לא צריך לקרות שום נזק.

שימוש נכון והקפדה שלא לדחוף תקעים סינים בכוח לשקע המצית בהחלט יכול למנוע חלק גדול מהתקלות.

למשל בסיטרואן ברלינגו החדשות זה מאוד נפוץ ששקע המצת מקצר ושורף את הנתיך, אני עובד במוסך שמטפל בחברות השכרה ונתקלתי מספר פעמים בברלינגו ועוד כמה רכבים ששקע המצת מקצר, ה"כנף" של הפלוס נוגעת בטבעת המינוס בתוך השקע ונדבקים אחד לשני, והפתרון הוא החלפת השקע בחדש+נתיך.

הדוגמא של רכבי השכרה היא לא ממש דוגמא מייצגת.

כעקרון שקע מצת רגיל מיועד למצת וגם לאביזרים כגון מטען, הבעיה היא שעם הזמן המגעים הולכים ומתרופפים כתוצאה משימוש בתדירות גבוהה ואז הנהג דוחף חזק את המטען לשקע המצת עד שנוצר בפנים קצר.

מיותר לציין שהיום מסתובבים בשוק כל מיני אביזרים שצורת התקע שלהם שונה ולפעמים צריך להפעיל הרבה כוח בשביל שהמטען יתפס בשקע.

שקע חשמל שמיועד למטענים ואביזרים למשל אינו מתאים להפעלת המצת כי היא לא נתפסת לחוצה המבנה של השקע הנ"ל שונה ומיועד לאביזרים בלבד, והחיווט שלו עבה יותר גם רשום בחלק מהמכוניות על השקע 120W.

שים לב שכתבתי חיבור של מטען לאחד השקעים ולא כתבתי חיבור של המצית לשקע הייעודי עבור חיבור מכשירי שונים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

לגבי הכנסת המצת לשקע החשמל הייתה רק לידע הכללי, להמחיש שהמבנה של שקע חשמל לאביזרים שונה משקע מצת רגיל.

אתה לא סותר את דברי.

בוודאי שברכב שאין שקע חשמל ייעודי לאביזרים אין ברירה ומשתמשים בשקע המצת.

• תוכן חדש...