Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4080 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כסוציולוג אני קורא מדגמים מכל מני סוגים (מפורסמים ולא מפורסמים) ורואה דפוסים מסוימים בחברה הישראלית.

כמות האתאיסטים היא ענקית אבל בארץ יש בלבול בין מסורת, דת וזהות.

לא כל מי שהולך עם כיפה הוא באמת מאמין ולא כל מי שמגדיר את עצמו כיהודי הוא מאמין.

הרבה פשוט לא חשבו על זה ומקבלים את כל המנהגים כמובן מאליו. אבל ברגע שמתחילים לשאול שאלות עמוקות רואים שהרבה פעמים הדתיות הזאת לא ממש מקובעת והם לא מאמינים באמת. פשוט לא אמרו להם שיש להם את האופציה לא להאמין ושזה לגיטימי.

לגבי שמאל-ימין:

רוב מי שמצביע לליכוד בא מאוכלוסיות מסוימות או שאין לו הרבה מגע עם ערבים ישראלים. אלו שכן באים לרוב ממקומות בעייתיים שבהם יש בעיות של פשע ואין הרבה ערבים נורמטיביים (בלי קשר לזה שהם ערבים, זה בגלל שהם עבריינים).

להצביע לליכוד זה לחלוטין לא רציונלי לאדם חילוני שרוצה את החופש שלו.

זה הולך נגד כל הערכים של אדם שרוצה מינהל תקין ודמוקרטי במדינה שלו.

הנה שוב יש לנו ממשלה שתשתמש בכספים שלנו כדי לחלק טובות.

וכששואלים את רוב מצביעי הליכוד למה להצביע לליכוד הם אומרים "כי ערבים".

צריך להיות די בור כדי לקנות את הטענות האלה. יש לנו בעיות יותר גרועות וחשובות, כמו למנוע שליטה של אוכלוסיות קטנות, גזעניות ושחיות בימי הביניים על כלל האזרחים.

מזל טוב, זה בדיוק מה שקיבלנו.

ולא, אני לא משתמש בסביבה הקרובה אלי בשביל לנתח את המצב.

אני מסתכל "קצת" יותר מלמעלה.

אם אתה רוצה לסתור אותי, תנסה לא להשתמש במילים "ערבים" ו"התנשאות" ותסביר איזה עוד סיבות הגיוניות יש להצביע למי שמייצר ממשלה כזאת מגעילה ומושחתת.

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פרנקוס, בתור אחד שכנראה נמצא בצד שלך על המפה הפוליטית \ דתית, אני חייב לציין שכשאני קורא את הדברים שלך אני מבין את כל אלה שבתגובה פאבלובית מצביעים לימין רק כדי לא להיות מזוהים עם הגבב המתנשא שלך ושכמותך.

(אמרת לא להשתמש במילה מתנשא - מצטער, היא מתארת באופן הכי טוב את דברייך)

פורסם

התקשורת חולה על זה. מנחיתים עלייך לחץ מטורף. לקרוא היום בכל עיתון מוריד שנים מהחיים. אני ביטלתי את המנוי ל"הארץ" רק בעקבות הכתבות הגזעניות שמחדשות את הקרע בין מזרחים (לא באמת מזרחים הכוונה רק לתימנים ומרוקאים על פיהם) לאשכנזים.

אין פה כלום ולא קורה פה כלום ... אם יש אזעקה אל תשחק אותה גבר ותעמוד בחדר מדרגות חוץ מזה תמשיך בחייך. לגבי כל הימין/שמאל/וואטאבר הדעה של אף אחד לא משפיעה על כלום אז תוותר על זה אני תמיד עונה 'מרכז' וזה לא משנה באמת מה אני חושב ....

*לא קראתי שום תגובה אבל ידעתי שזה ילך לכיוון הזה..

** יש דבר אחד שכן מפריע לי וזה ניפוף דגלי פלסטין ללא הרף כשאני רואה דבר כזה אני לא נשאר אדיש אף על פי שוועדות משמעות נהיו דבר שבשגרה עקב כך

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם (נערך)

פרנקוס, אין הרבה הבדל בין מה שכתבת לבין מה שאמר אדון גרבוז. כל מנשקי המזוזות, משתטחי הקברים וכו' = בבונים. אתה מוזמן לשמורת הטבע שלי ולעשות מחקר סוציולוגי מקיף (אל תשכח לזרוק בננות מדיי פעם). אני בטוח שהמסקנות שלך ישתנו.

בעצם, אני לא לגמרי בטוח שיהיה לך נוח לראות את האמת.

מה שבאמת כאב לי בנאום חוצב הלהבות של אדון גרבוז זה התשואות שהוא קיבל מהקהל על הדברים חסרי הטעם שהוא אמר. מעניין שכל אלו שרוממות החופש בגרונם מתבטאים בצורה כזאת על אמונתם של אחרים. עולם היהדות המאמין נקרא לזה, מלא בדעות ששונות זו מזו. לא נכון ולא רציני (בטח כמי שמתיימר להיות "סוציולוג") להכליל על מנעד כה רחב של דעות, אמירות קשות כמו שאמרת.

עריכה אחרונה על ידי haranza
פורסם
לא צריך להקשיב לתקשורת בשביל להבין שהמצב שלנו הולך להיות גרוע.

א. המדינה שלנו מתחזקת מבחינה דתית ונעשית ימנית

ב. המדינה שלנו גזענית (בלי קשר להפגנת האתיופים כרגע), אלימה וקיצונית וזה רק מתגבר

ג. עם כמה שינסו לצייר את זה טוב, מבחינה כלכלית מצבנו לא טוב, לפחות ברמת המיקרו

ד. אנחנו מאויימים מכל עבר, וכן, לאט לאט התנאים מבשילים לעוד סבב לחימה או מלחמה גדולה ורצינית יותר

ה. רמת השחיתות בארץ גבוהה, אין ערכים, אין מוסר, יש פשיעה מרובה (משפחות פשע, אלימות נוער ועוד)

ו. האינטרסים "הרעים" גוברים על האינטרסים "הטובים" (לא באמת פועלים לטובת האזרחים, דוגמא הפנסיה שלנו או יציבות בעבודה)

ז. החינוך הממלכתי בארץ ברמה ירודה

ח. נזרק כסף על ימין ועל שמאל אבל כשיש צורך אמיתי להשקיע בדברים פתאום נעלם הכסף

ט. יוקר המחיה גומר אותנו

י. "למושל" שלנו אכפת רק מהכסא שלו.

ובטח יש עוד דברים שכרגע לא עולים לי בראש.

אני חושב שכרגע אנחנו ישנים בעמידה וכשנתעורר, נתעורר מאוחר מידי, ואז שוב נבכה כי אנחנו עם בכיין.

כל מה שאתה אומר היה פה והיה קיים פה גם לפני עשר עשרים שלושים שנה. כל מה שהשתנה זה הפייסבוק.

עשו על זה מערכון יפה בסאות'פארק, קייל:"מצאתי שחיתות ענקית ורק אם היה דרך שאנשים יראו את....." -קרטמן: "פרסמתי בפייסבוק,טוויטר ואינסטגרם הם הולכים ליפול"

אנשים לקחו את הכלי הזה ועושים בו שימוש שלא נדע.

עכשיו תוסיף לזה את כל השטיפת מוח של התקשורת ואתה מבין איך אנשים נהיים מטומטמים מזה... ראיתי פעם כתבה נגד גיוס כל הבנות לצבא כי אין בזה היגיון כי יש יותר מידי מתגייסים... ואז אתה רואה בתגובות "למה צריך לגייס אותן ? שיכינו קפה ? בושה ! זה מהכיס שלי !" וכמה שבועות לפניי אני רואה אותו בחור רושם בכתבה על למה חרדים לא מתגייסים "בושה ! הם חייבים להתגייס ! למה הבן שלי כן והם לא ? לפחות שיתגייסו ויכינו קפה !"

ופה איבדתי את האמון באנושות

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לא סתרתי מה שאמרת כי אני אפילו לא מבין מה ניסית להגיד בחלק מהדברים-

כסוציולוג אני קורא מדגמים מכל מני סוגים (מפורסמים ולא מפורסמים) ורואה דפוסים מסוימים בחברה הישראלית.

כמות האתאיסטים היא ענקית אבל בארץ יש בלבול בין מסורת, דת וזהות.

לא כל מי שהולך עם כיפה הוא באמת מאמין ולא כל מי שמגדיר את עצמו כיהודי הוא מאמין.

הרבה פשוט לא חשבו על זה ומקבלים את כל המנהגים כמובן מאליו. אבל ברגע שמתחילים לשאול שאלות עמוקות רואים שהרבה פעמים הדתיות הזאת לא ממש מקובעת והם לא מאמינים באמת. פשוט לא אמרו להם שיש להם את האופציה לא להאמין ושזה לגיטימי.

מה אתה בעצם אומר פה?

"כסוציולוג אני החלטתי שאלה שחובשים כיפה או מגדירים את עצמם כיהודים הם בעצם אתאיסטים אבל הם כל כך טיפשים שהם אפילו לא יודעים את זה", יש לך את זה ביותר מתנשא?

לגבי שמאל-ימין:

רוב מי שמצביע לליכוד בא מאוכלוסיות מסוימות או שאין לו הרבה מגע עם ערבים ישראלים. אלו שכן באים לרוב ממקומות בעייתיים שבהם יש בעיות של פשע ואין הרבה ערבים נורמטיביים (בלי קשר לזה שהם ערבים, זה בגלל שהם עבריינים).

באמת? אני אפילו לא יודע מאיפה לגשת למה שאמרת פה. יש לך איזה מקורות סטטיסטיים שמגבים את ערימת ה#!& שכתבת, או שהכל מגיע מתחושות בטן לא מבוססות?

להצביע לליכוד זה לחלוטין לא רציונלי לאדם חילוני שרוצה את החופש שלו.

זה הולך נגד כל הערכים של אדם שרוצה מינהל תקין ודמוקרטי במדינה שלו.

נכון, אז מה? הרוב בארץ לא חילוני וכן רציונלי ודואג לאינטרסים שלו יותר טוב ממני וממך.

אז מי יותר חכם בעצם?

הנה שוב יש לנו ממשלה שתשתמש בכספים שלנו כדי לחלק טובות.

וכששואלים את רוב מצביעי הליכוד למה להצביע לליכוד הם אומרים "כי ערבים".

צריך להיות די בור כדי לקנות את הטענות האלה. יש לנו בעיות יותר גרועות וחשובות, כמו למנוע שליטה של אוכלוסיות קטנות, גזעניות ושחיות בימי הביניים על כלל האזרחים.

מזל טוב, זה בדיוק מה שקיבלנו.

ולא, אני לא משתמש בסביבה הקרובה אלי בשביל לנתח את המצב.

אני מסתכל "קצת" יותר מלמעלה.

אם אתה רוצה לסתור אותי, תנסה לא להשתמש במילים "ערבים" ו"התנשאות" ותסביר איזה עוד סיבות הגיוניות יש להצביע למי שמייצר ממשלה כזאת מגעילה ומושחתת.

מצטער, שום דבר ממה שכתבת לא מרמז לי שכתבת "מלמעלה" (אלא אם כן כוונתך לאוויר החם שממלא את הפוסט הזה).

לא הבאת שום דבר מעבר לתחושות בטן לא מבוססות (אותן תחושות בטן שהיו לי לפני הבחירות- באמת חשבתי שיש סיכוי לשינוי אבל תוצאות הבחירות נתנו לי כאפה מצלצלת שהחזירה אותי למציאות, אני מתפלא איך זה לא קרה לך).

שוב, תזכור שאני כותב הכל מהצד שלך במפה הפוליטית, פשוט נראה לי שכל עוד אנשים יתבטאו כמוך לא יהיה סיכוי לצד הזה לעלות לשלטון, כשכל מה שהוא מייצר זה אנטגוניזם והתנשאות שלא במקומה.

פורסם

לא שוכנעתי ואין לי בעיה עם להישמע מתנשא.

הדתיים אולי רציונלים בשמירה על אינטרסים כלכליים מיידיים אבל לא בהבנה עמוקה של המערכת.

אם היינו נותנים להם את המושכות למשך 20 שנה המדינה הייתה מתפרקת.

יש רגע שבו חייבים להגיד "אתה מפגר ואין סיבה לשמוע אותך". למשל, כשמישהו אומר שטויות כמו שתפילות עוזרות יותר מחיילים או שהעולם מתנהל על ידי ישות כל יכולה, כשכל הראיות מעידות שלא.

זה כולל גם גישה כלפי אחרים.

מי ששונא ערבים רק כי הם לא יהודים (או כל קבוצה אחרת) צריך להפסיק לדבר ולהבין שהוא אידיוט שלא חושב בצורה הגיונית.

אני מקווה שתוך 50 שנה בערך כל החברה תתחיל להתייחס לדתיים כאל אידיוטים בלי דעה לגיטימית.

ולא, אין לי את זה ביותר מתנשא.

פורסם

בבקשה כאשר אתה כותב אל תציין כי אתה כסוציולוג לכאורה - הדעות שאתה מביע מתאימות יותר ל סוציופת לכאורה.

הפרעת אישיות אנטיסוציאלית ׁׁ(Antisocial personality disorder, בראשי תיבות: ASPD) היא הפרעת אישיות המאופיינת

בדפוסי התנהגות של הפרת זכויות אחרים, מחסור באמפתיה ומוסריות, אימפולסיביות, והתנהגות תוקפנית. (גם מילולית או בכתב)

ההפרעה מסווגת ומאובחנת לפי איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי (DSM), ונמצאת גם במסמך סיווג המחלות הבינלאומי (ICD),

בשם "הפרעת אישיות דיסוציאלית" (Disocial personality disorder).

לעתים מכונה ההפרעה "פסיכופתיה" או "סוציופתיה", למרות שאלו הם תת-סוגים של ההפרעה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
פרנקוס, אין הרבה הבדל בין מה שכתבת לבין מה שאמר אדון גרבוז. כל מנשקי המזוזות, משתטחי הקברים וכו' = בבונים.

.

לפחות תצטט את מה שהוא באמת אמר ולא מה שהפרופגנדה של הליכוד עיוותה בכוונת תחילה.

גרבוז אמר "מנשקי קמעות ועובדי אלילים".

לא מזוזות ולא קברים!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חבל ש"אתה מתנשא" הפך לטעון מנצח בכל ויכוח שמתנהל בישראל, בטח כשהמטרה היא להסביר למה לא מצביעים שמאל.

flytomars, לא זו הסיבה שבגללה לא מצביעים למשאל. זה פשוט הדבר השני שהכי קל לזרוק לאוויר, מעבר ל"ערבים", כשאין ידע, אין הסבר רציונאלי, אין רצון לחשוב. אין גם על סמך מה לחשוב, שזו עוד בעיה נפוצה.

שבלול, מה שאתה כותב זו לא קונספירציה בכלל. אני רק אזכיר בפעם החמישית בפורום שבסוף צוק איתן, מישהו כתב כאן חצי בצחוק שמי שהרוויח מהמבצע הצבאי זו מערכת הבטחון ותעשיית הנשק בארץ. אני בתגובה הסברתי שאין מה לצחוק כאן, כי הוא אכן צודק. חלק מהחברים כאן כ"כ התעצבנו, עד שפחות או יותר הגיבו לי בגרסה המנומסת יותר של "תחזור לרוסיה". אלא שאלופי צהל בהווה ועבר כבר התראיינו בנושא ולא הסתירו כמה העסק הזה היה משתלם. זה עוד לפני שנכנסים בכלל לשכל מבצע כזה הוא מסחטת הכספים מהציבור.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בבקשה כאשר אתה כותב אל תציין כי אתה כסוציולוג לכאורה - הדעות שאתה מביע מתאימות יותר ל סוציופת לכאורה.

הפרעת אישיות אנטיסוציאלית ׁׁ(Antisocial personality disorder, בראשי תיבות: ASPD) היא הפרעת אישיות המאופיינת

בדפוסי התנהגות של הפרת זכויות אחרים, מחסור באמפתיה ומוסריות, אימפולסיביות, והתנהגות תוקפנית. (גם מילולית או בכתב)

ההפרעה מסווגת ומאובחנת לפי איגוד הפסיכיאטרים האמריקאי (DSM), ונמצאת גם במסמך סיווג המחלות הבינלאומי (ICD),

בשם "הפרעת אישיות דיסוציאלית" (Disocial personality disorder).

לעתים מכונה ההפרעה "פסיכופתיה" או "סוציופתיה", למרות שאלו הם תת-סוגים של ההפרעה.

אייל.

לא הבנתי למה אתה חושב שאני סוציופת.

אני לא שולל זכויות של אחרים.

אני שולל להם את הזכות לשלול את הזכויות לאחרים.

אני ליברלי ומחפש חופש לכל מי שרוצה אותו.

החרדים לא רוצים חופש אלא שליטה על כולם, אז באופן אוטומטי מי שליברלי הוא בעמדה מוסרית גבוהה יותר.

אני לא חושב שלכל אדם צריך להיות החופש לשלוט על כולנו, כשהוא חושב שאנחנו השטן, שאנחנו מזוהמים, שאנחנו נגיע לגיהינום ושאין לנו "נשמה" (מה שזה לא יהיה).

והכי גרוע הוא שהם מוכנים לעשות כל מה שצריך בשביל זה, גם לשכנע את המאמינים שלהם שזה בסדר להרוג מישהו כי הוא עובד בשבת.

זה כבר עבר את הגבול של הטעם הטוב.

אלו לא אנשים שחושבים אלא שעוקבים אחרי מנהיגים מושחתים ששולטים עליהם על ידי אנדוקטרינציה מאז הם קטנים.

זה משהו שהם יכולים לעשות לעצמם אבל לא להרוס את כל העתיד של המדינה בשביל זה.

אנשים עוד ימותו בגלל החלטות שהממשלה הזאת תקבל, והעתיד של הילדים שלנו יהיה יותר גרוע.

אני לא תוקף את האנשים אלא את הדעות.

כל אדם הוא לגיטימי אבל לא כל דעה היא לגיטימית.

זה הגבול.

פורסם

בתגובות שלך אתה לא מבין את המשחק הדמוקרטי, ואתה לא מבין את צורת הממשל בישראל.

האשם את שיטת הממשל , אשר מאפשרת סחטנות פוליטית נסה להריץ שיטת ממשל נשיאותי וכו', ממך אני קצת מאוכזב.

קרא את התגובות שלך - פשוט קרא אותן וחשוב כי דתי כתב אותן כך, על המחנה שלך.

צורת הממשל בישראל - הדתיים לא לוקחים בכוח, הם מקבלים מראש הממשלה, והם היו מקבלים גם אם המחנה הציוני היה צריך אותם.

בזמנו פרס בזמן התרגיל המסריח נתן להם המון רק שיעזבו את שמיר.

ואז בעצם נשברו החוקים הלא כתובים של תמיכות וכו', ומאז הם מקבלים יותר ויותר, ועל זה כעס רבין , אשר טען כי זה תרגיל מסריח.

משחק דמוקרטי - לכולם יש דעה , וכולם שווים, אפשר לא לקבל דעה אבל לא לשלול אנשים(הם כאלה וכאלה), הם אזרחים שווים לך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני דווקא מבין הכל.

לא שללתי אנשים.

אני לא תוקף את האנשים אלא את הדעות.

כל אדם הוא לגיטימי אבל לא כל דעה היא לגיטימית.

זה הגבול.

הבעיה שלי היא עם דעות שכבר אין להן לגיטימציה.

לאחרונה יוצא לי להתמודד עם יותר מדי חרדים (אני עובד בבני ברק) ואני שם לב שאין להם מושג מה קורה במדינה.

הדעות שהמנהיגים שלהם מכניסים להם הן כאלה שאומרות שכל מי שהוא לא כמוהם הוא לא בן אדם, אין לו נשמה, אין לו מוסריות, אין לו תקווה וכו'.

הם לא מתייחסים לדמוקרטיה או לכלכלה ואם הייתה להם גישה לראשות הממשלה לא היו מהססים להכריז מלחמה נגד כל השכנים שלנו (כי "גוג ומגוג") ושכמה שיותר אנשים ימותו, במיוחד חילונים חסרי אמונה, כי הם רק כלי להשגת המטרה.

מבחינתם היו מבטלים תוך שניה את הדמוקרטיה, שמים את אחד המנהיגים הפגאניים שלהם בשלטון ועושים משטר שבו אסור לנשים ללכת ברחוב וסוקלים למוות את כל מי שעובד בשבת.

אפילו אדם עם תואר ראשון מהמגזר החרדי יכול להגיד דברים שהם כל כך מפגרים שהייתי כועס על הילד שלי אם הוא היה מוציא אותם מהפה אחרי גיל 10.

דעות גזעניות, חשוכות, בעד כפיה, נגד חינוך, נגד קידמה, נגד השכלה, נגד מוסריות וכו' הן פשוט משהו שצריך להתייחס אליו בצורה המתאימה, כמו שטויות של ילדים.

אין לגיטימציה לדעות ששוללות את הזכויות של מישהו אחר או שמאפשרות להרוג מישהו באופן אוטומטי כי הוא לא מהקבוצה הדתית שלנו.

מבחינה מוסרית זה לא בסדר.

(ושוב, לא שללתי את האנשים אלא את הדעות שלהם).

• תוכן חדש...