Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אנסה לענות, תרגישו חופשי לתקן אותי:

2. קונה ליטר ONR כחול, מה זה בעצם נותן לי? אין לי מושג מה זה QD, ו-Pre Wash...

Quick Detailing - ע"ע שיטת המטליות ששיפופו פרסם, לניקוי נקודתי יחסית. דילול של ONR עבור QD הוא 62 מ"ל חומר עבור ליטר מים, ניתן ומומלץ לשמור שפריצר עם חומר QD ומיקרופייבר בשביל ניקוי זריז כשיש צואת ציפורים על הרכב, או לכלוך מעצבן אחר (במקום להמתין לשטיפה הבאה). Pre Wash זה הניקוי שלפני יישום פלסטלינה.

3. אם אנחנו מוותרים על פלסטלינה ואני אכן הולך על ספוג נאנו-סקין, מאיפה אני קונה אותו? האם עדיין ה-ONR משמש כנוזל סיכוך גם בשבילו?

אני רכשתי מאמזון, ישנם עוד מקומות תריץ חיפוש בגוגל (לא נראה לי שקיים בארץ), הONR יכול לשמש כנוזל סיכוך - במצב זה יש לדלל אותו עוד יותר מQD - יש לשים 15 מ"ל חומר על ליטר מים.

4. מה לעשות עם המגבת בעצם - לא לקחת מגבת וואפל? מאיפה אני משיג את ה-UBER הזו?

פרסמתי לעיל קישור למגבות של הקוריאני, בנוסף מסתובבים בפורום קישורים למגבת UBER שיקרה יותר אבל בתכלס נראה שהיא שווה את הכסף. שווה לבדוק אפשרות של הזמנת מס' מגבות ולהתחלק בעלות המשלוח.

6. מה זה אומר "להכין את השטח היטב"? האם כל מה שפירטתי לעיל לא מספיק על מנת להכין את השטח?

אני מניח ש'להכין את השטח טוב' זה לבצע PREWASH ופלסטלינה לפני ביצוע האוטם, וזאת ע"מ שהאוטם ישב על שטח נקי ככל הניתן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תודה רבה, עזרת לי להבין כמה דברים.

הזמנה מאיביי או אמאזון (מגבת UBER ונאנו-סקין) תיקח הרבה זמן.

האם ישנה חשיבות לעשות טיפול ראשוני לרכב חדש כמה שיותר מהר?

אם כן, נראה לי שאקנה בארץ מה שאפשר (פלסטלינה ומגבת ייבוש) ואז אזמין מאיביי כדי לא לחכות יותר מדי ולאטום את הצבע.

לגבי זה, האם אתה מכיר את הפאוורלוק של מנזרנה שצ'יפופו המליץ עליו? איך מתבצע תהליך היישום שלו?

פורסם

לא מכיר 'אישית', לכן נמנעתי מלהגיב.

שבועיים-שלושה זה לא הרבה זמן, ובתמורה תקבל דברים איכותיים שיחזיקו הרבה יותר זמן.

שלחתי לך ה"פ בנוגע למשהו שאולי יעזור לך.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
שיפופו, עזרת לי מאד ואני סוף סוף יכול להגיד - "אוקיי, אוקיי, דברים מתחילים להסתדר לי בראש..."

שאלותיי כדלקמן כדי שיהיה לך קל יותר להתייחס אליהן:

1. נניח ויש לי גישה למים זורמים, אז?

2. קונה ליטר ONR כחול, מה זה בעצם נותן לי? אין לי מושג מה זה QD, ו-Pre Wash...

3. אם אנחנו מוותרים על פלסטלינה ואני אכן הולך על ספוג נאנו-סקין, מאיפה אני קונה אותו? האם עדיין ה-ONR משמש כנוזל סיכוך גם בשבילו?

4. מה לעשות עם המגבת בעצם - לא לקחת מגבת וואפל? מאיפה אני משיג את ה-UBER הזו?

5. נניח ואני מוותר על האופטיסיל והולך על מנזרנה פאוורלוק כפי שהמלצת, למה הוא בעצם קשה יותר ליישום? יש שני סוגים באוטוסטור, לאיזה אתה מתכוון?

6. מה זה אומר "להכין את השטח היטב"? האם כל מה שפירטתי לעיל לא מספיק על מנת להכין את השטח?

מתנצל על החפירה ותודה רבה מראש!

תבוא הברכה על ראשך, אתה איש יקר, טוב לב ומחנך פה דורות שלמים של חובבי טיפוח!

סליחה לא התעוררתי.

1. גישה לצינור מים תקל על שטיפת הרכב מן הסתם, אבל בכל מקרה ממליץ לך על ה-onr בחום (שאיתו ניתן לשטוף ללא מים זורמים כמובן).

2. onr - נוזל לשטיפת הרכב ללא מים זורמים, מה שאתה צריך זה דלי (7.5 ליטר מים +30 מ"ל מהנוזל), grit guerd, כפפה, מרסס ידני (ליטר וחצי מים + 60 מ"ל מהנוזל), מגבת ייבוש.

qd = quick detailer - נוזל שאותו מרססים בין שטיפות כדי להפטר מסימני מים, לשלשת, טביות אצבע, שאריות חומוס, מעט אבק.

pre wash (בהקשר של onr) - קדם שטיפה, מרססים את תכולת הנוזל שבתוך המרסס הידני על הפאנל אותו רוצים לנקות, לפני הנקיון הפיזי עם הכפפה.

ה-onr מנתק + מסכך את הלכלוך, מבטיח שהמעבר עם הכפפה יהיה בטוח מאוד.

רכישה של ה-onr תספק לך גם נוזל לשטיפה, גם נוזל לסיכוך פלסטלינה, גם qd, גם pre wash, גם "עזרה ראשונה" ללשלשת ציפורים (בקבוק מרסס קטן בתא מטען פותר הכל).

3. ה-Onr משמש כנוזל לסיכוך כל סוגי הפלסטלינה ותחליפי הפלסטלינה, אז כן גם לספוג.

לינק לרכישה http://www.ebay.com/itm/AUTOSCRUB-NANOSKIN-SPONGE-FINE-Grade-Auto-Contamination-Remover-/121392728031?hash=item1c439207df&item=121392728031&vxp=mtr

לינק לכפפה http://www.ebay.com/itm/AUTOSCRUB-NANOSKIN-SPONGE-FINE-Grade-Auto-Contamination-Remover-/121392728031?hash=item1c439207df&item=121392728031&vxp=mtr

4. לא לקנות וואפל לייבוש הרכב, זה זבל.

לא לקנות וואפל בטעם לימון, זה זבל.

היום המגבות וואפל שרכשתי בעבר משמשות לייבוש הג'אנטים.

uber רוכשים מכאן http://www.i4detailing.co.uk/shop/i4d-uber-yellow-premium-drying-towel.html

עדיף לרכוש ביחד עם חבר פורום כדי להוזיל עלויות משלוחה.

5. האופטיסיל מיושם ע"י ריסוס קליל של הפאנל, ריסוס על הפד, ומעבר על הפנל בעזרת הפד, סה טו, בלי זמן המתנה ובלי צורך בבאפינג (ניגוב סופי).

המנזרנה מיושם כמו ווקס קלאסי, מעט מהחומר על הפד, תנועות של מטה ומעלה/מאלה וימינה (לא מעגלים, זה עלול ליצור סווירלים) על משטח לא גדול מידי (נניח מחלקים את הגג לארבעה חלקים), מצריך המתנה וניגוב.

שוב, אופן יישום שונה, לטובת המנזרנה אציין שהחומר מאוד קל לשימוש ונמרח כמו חמאה, ההסרה שלו הכי קלה בעולם גם אם מרחת שכבה עבה יחסית של המוצר על הפח, שזה בוודאות מה שיקרה.

6. להכין את השטח - נקיון חיצוני איכותי ומקיף עם שמפו אגרסיבי יחסית (אני משתמש בנוזל כלים, וכן זה בסדר באופן חד פעמי ולא כשטיפה שבועית).

- פלסטלינה/תחליף פלסטלינה.

- שטיפה זריזה חוזרת (הפלסטלינה משחררת המון לכלוך אחריה, אתה לא רוצה למרוח חומרים מעורבבים בג'יפה).

- ייבוש הרכב.

- מעבר עם ipa (אלכוהול 70% מדולל ביחס של 1:3 לטובת מים), ריסוס כל פאנל וניגובו.

מבטיח מחיקת כל שאריות שומן/לכלוך כזה או אחר, שיכול לגרום (ויגרום!) לחוסר הצמדות של האוטם/ווקס ולהחלשות מאוד מהירה של ההגנה), זה שלב שאסור לפסוח עליו, יש נטייה לחשוב שפלסטלינה מורידה לגמרי ווקס ואוטמים ושהיא משאירה משטח נקי לחלוטין לאחר מכן, זה לא נכון.

עריכה:

כנס ללינק הבא, יש פה הסבר ושיטת עבודה עם Onr, תתרשם קצת מהיכולות.

יש לא מעט הסברים לגבי השימוש ב-onr באופן כללי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?527407-%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%AA-ONR-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA

אור- המגבות שרכשת לייבוש הרכב, אלה מגבות באפינג פרופר ולכך הן יוצרו, איתן אני משתמש להסרה של האוטמים.

אבל אם זה עושה אצלך את העבודה, למה לא.

עריכה אחרונה על ידי sciPoPo

"יאללה בירי".

פורסם
טוב מסתבר שחל בלבול במושגים שלי.... אני קורא לזה מגבת ואפל (כי היא נראית כמו ואפל מקרוב!), אני מניח ששיפופו מתייחס למגבת ואפל אחרת, כנראה ההתייחסות שלו היא הנכונה.

לייבוש רכשתי את אלו, בהרצה הראשונה השתמשתי רק באחת ובקושי השתמשתי גם בה, ספחה לא מעט ולא נדרשתי למשהו אחר, אבל ייתכן שספחתי הרבה מים בעת השימוש במגבת הבאפינג. בעתיד ארכוש UBER.

שיפופו, אשמח להתייחסותך - כאמור שמתי שני לינקים למגבות שרכשתי, מה השימוש המומלץ לדעתך בכל אחת מהן (הן שונות מאוד אחת מהשניה).

אם אתה משתמש בשניה לבאפינג, למה היית משתמש בראשונה?

בכלליות, באפינג זה שקול למה שאתה עושה בשיטת המטליות? אם כן, אני הסקתי מהמדריך שלך שהראשונה היא זו שמתאימה לכך (ולכן רכשתי אותה), השניה עבה מדי לא?

ושאלה נוספת ברשותך - רשמת

2. onr - נוזל לשטיפת הרכב ללא מים זורמים, מה שאתה צריך זה דלי (7.5 ליטר מים +30 מ"ל מהנוזל), grit guerd, כפפה, מרסס ידני (ליטר וחצי מים + 60 מ"ל מהנוזל), מגבת ייבוש.

לא ברור לי השימוש בדלי עם המים והדילול המטורף של הONR - האם זה נטו לשטיפת הכפפה?

פורסם
סליחה לא התעוררתי.

1. גישה לצינור מים תקל על שטיפת הרכב מן הסתם, אבל בכל מקרה ממליץ לך על ה-onr בחום (שאיתו ניתן לשטוף ללא מים זורמים כמובן).

qd = quick detailer - נוזל שאותו מרססים בין שטיפות כדי להפטר מסימני מים, לשלשת, טביות אצבע, שאריות חומוס, מעט אבק.

pre wash (בהקשר של onr) - קדם שטיפה, מרססים את תכולת הנוזל שבתוך המרסס הידני על הפאנל אותו רוצים לנקות, לפני הנקיון הפיזי עם הכפפה.

ה-onr מנתק + מסכך את הלכלוך, מבטיח שהמעבר עם הכפפה יהיה בטוח מאוד.

רכישה של ה-onr תספק לך גם נוזל לשטיפה, גם נוזל לסיכוך פלסטלינה, גם qd, גם pre wash, גם "עזרה ראשונה" ללשלשת ציפורים (בקבוק מרסס קטן בתא מטען פותר הכל).

3. ה-Onr משמש כנוזל לסיכוך כל סוגי הפלסטלינה ותחליפי הפלסטלינה, אז כן גם לספוג.

לינק לרכישה http://www.ebay.com/itm/AUTOSCRUB-NANOSKIN-SPONGE-FINE-Grade-Auto-Contamination-Remover-/121392728031?hash=item1c439207df&item=121392728031&vxp=mtr

לינק לכפפה http://www.ebay.com/itm/AUTOSCRUB-NANOSKIN-SPONGE-FINE-Grade-Auto-Contamination-Remover-/121392728031?hash=item1c439207df&item=121392728031&vxp=mtr

4. לא לקנות וואפל לייבוש הרכב, זה זבל.

לא לקנות וואפל בטעם לימון, זה זבל.

היום המגבות וואפל שרכשתי בעבר משמשות לייבוש הג'אנטים.

uber רוכשים מכאן http://www.i4detailing.co.uk/shop/i4d-uber-yellow-premium-drying-towel.html

עדיף לרכוש ביחד עם חבר פורום כדי להוזיל עלויות משלוחה.

5. האופטיסיל מיושם ע"י ריסוס קליל של הפאנל, ריסוס על הפד, ומעבר על הפנל בעזרת הפד, סה טו, בלי זמן המתנה ובלי צורך בבאפינג (ניגוב סופי).

המנזרנה מיושם כמו ווקס קלאסי, מעט מהחומר על הפד, תנועות של מטה ומעלה/מאלה וימינה (לא מעגלים, זה עלול ליצור סווירלים) על משטח לא גדול מידי (נניח מחלקים את הגג לארבעה חלקים), מצריך המתנה וניגוב.

שוב, אופן יישום שונה, לטובת המנזרנה אציין שהחומר מאוד קל לשימוש ונמרח כמו חמאה, ההסרה שלו הכי קלה בעולם גם אם מרחת שכבה עבה יחסית של המוצר על הפח, שזה בוודאות מה שיקרה.

6. להכין את השטח - נקיון חיצוני איכותי ומקיף עם שמפו אגרסיבי יחסית (אני משתמש בנוזל כלים, וכן זה בסדר באופן חד פעמי ולא כשטיפה שבועית).

- פלסטלינה/תחליף פלסטלינה.

- שטיפה זריזה חוזרת (הפלסטלינה משחררת המון לכלוך אחריה, אתה לא רוצה למרוח חומרים מעורבבים בג'יפה).

- ייבוש הרכב.

- מעבר עם ipa (אלכוהול 70% מדולל ביחס של 1:3 לטובת מים), ריסוס כל פאנל וניגובו.

מבטיח מחיקת כל שאריות שומן/לכלוך כזה או אחר, שיכול לגרום (ויגרום!) לחוסר הצמדות של האוטם/ווקס ולהחלשות מאוד מהירה של ההגנה), זה שלב שאסור לפסוח עליו, יש נטייה לחשוב שפלסטלינה מורידה לגמרי ווקס ואוטמים ושהיא משאירה משטח נקי לחלוטין לאחר מכן, זה לא נכון.

עריכה:

כנס ללינק הבא, יש פה הסבר ושיטת עבודה עם Onr, תתרשם קצת מהיכולות.

יש לא מעט הסברים לגבי השימוש ב-onr באופן כללי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?527407-%D7%A0%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%AA-ONR-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%AA

אור- המגבות שרכשת לייבוש הרכב, אלה מגבות באפינג פרופר ולכך הן יוצרו, איתן אני משתמש להסרה של האוטמים.

אבל אם זה עושה אצלך את העבודה, למה לא.

אתה בטוח שזה בסדר להשתמש בנוזל כלים ?

עומר :-)

פורסם

אור - המגבות הכחולות/אדומות הן מגבות לבאפינג, הורדה של ווקס ואוטם (הסרה יבשה, ללא סיכוך של נוזלים, לכן צריך מגבת כמה שיותר פלאפית ורכה).

הירוקות מגבות לניקוי כללי/qd - בהן אני משתמש לשיטת המטליות.

השימוש של הדלי + מים נועד לשיטה הקלאסית, שהיא שקולה לשני דליים.

כפפה שטבולה במים ונוזל, שאיתה מנקים את הרכב.

ולמה דילול מטורף? כולה 30 מ"ל על שבע וחצי ליטרים מים, הדילול הזה הוא הדילול המקסימלי מהיצרן, מה שאומר שאפשר לשחק עם הדילול של הonr כלפי מטה.

פרומר- פרומר, כן אני בטוח.

אחת לשלושה ארבעה חודשים לפני פרוייקט הגנה, אין שום בעיה עם שימוש בנוזל כלים.

אל חשש.

"יאללה בירי".

פורסם
אור - המגבות הכחולות/אדומות הן מגבות לבאפינג, הורדה של ווקס ואוטם (הסרה יבשה, ללא סיכוך של נוזלים, לכן צריך מגבת כמה שיותר פלאפית ורכה).

הירוקות מגבות לניקוי כללי/qd - בהן אני משתמש לשיטת המטליות.

השימוש של הדלי + מים נועד לשיטה הקלאסית, שהיא שקולה לשני דליים.

כפפה שטבולה במים ונוזל, שאיתה מנקים את הרכב.

ולמה דילול מטורף? כולה 30 מ"ל על שבע וחצי ליטרים מים, הדילול הזה הוא הדילול המקסימלי מהיצרן, מה שאומר שאפשר לשחק עם הדילול של הonr כלפי מטה.

תודה על ההסבר בנוגע למגבות, עשית לי עוד קצת סדר בראש - אני חשבתי שבאפינג זה משהו אחר (הניקוי שביצעת במטליות). עכשיו הכל מסתדר.. UBER תתווסף לארסנל.

טוב את השיטה הקלאסית איני מכיר, כי עדיין לא פרסמת אותה! ;)

אם זה מחליף את הדלי עם השמפו משיטת 2 הדליים - 7.5 ל' מספיקים לך לכל הרכב? כששטפתי עם 2 דליים השתמשתי ב15 ל' (עם מר ורוד) וסיימתי כמעט את כולם, ולא הרגשתי שאני 'מבזבז' יתר על מידה... מה שכן, בתחילת השטיפה לפני המעבר עם הכפפה, 'סחטתי' מהמים האלו על כל משטח בשביל סיכוך ראשוני (אולי מכאן הבזבוז המיותר?)

פורסם

טוב, אני בשלב עיבוד הנתונים, מקווה שלא אתחיל להריח ריח של שרוף...

צ'יפופו, אני רואה שיש פה המון חבר'ה שמתעניינים ושואלים - יש לי רעיון / שאלה / הצעה בשבילך:

חשבת פעם לעשות סוג של סדנת דיטיילינג למתחילים? הכוונה לפרסם בפורום מתי אתה מתכוון לעשות טיפול לרכב ומי שרוצה מוזמן לבוא, להסתכל וללמוד.

כך כל "החדשים" בתחום יוכלו לראות מה החומרים הנחוצים, מה תהליך העבודה, איך מבצעים זאת כמו שצריך וגם לשאול שאלות תוך כדי עבודה.

לי באופן אישי (ואני בטוח שלכל מי שרק נכנס לתחום) זה יכול ממש לעזור כדי להתחיל להבין איך מבצעים ומאיפה מתחילים.

אני חושב שזו יכולה להיות יוזמה ממש מגניבה ומחנכת וגם תיתן לך כמה נקודות זכות אצל הבוס הגדול... :wink:

פורסם

קריוס (מה קוראים אותך?), אהיה הכי כנה, אין לי את היכולת לעבוד + להסביר תוך כדי.

כשאני מתחיל פרוייקט על הרכב שלי אני נכנס למוד של אטרף וכל מה שאני רואה זה רק את הסוף, יש כאלה שבשבילם כל התהליך זה תרפיה, בשבילי פחות.

(חוץ מזה שרק עכשיו סיימתי פרוייקט של כמעט 16 שעות שהתפרס על פני יומיים).

בכל מקרה אני תמיד פה לכל שאלה שלא תצוץ.

"יאללה בירי".

פורסם

צ'יפ- כל הכבוד על ההשקעה פה

הערה קטנה רק- IPA לא מוריד את כל הוקסים והאוטמים. זה מוריד בעיקר וקסים פשוטים ע"ב שמן, אולי קרנובה ובעיקר שאריות של חומרי ניקוי אחרים.

פלסטלינה מורידה בד"כ די הרבה מהוקסים הקיימים, אבל כדי להוריד וקסים ואוטמים חזקים לגמרי, לדוגמא הקולינייט 845, צריך או פוליש עדין או חומרים יותר חזקים מIPA בריכוז 17%

אבל זה עדין שלב חשוב בהכנה של פני השטח, רק צריך להכיר מה בדיוק זה יכול ולא יכול לעשות

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
אני גם מעוניין בUBER אז אם אתה מתכנן לבצע רכישה אפשר לחשוב על איזשהי קבוצת רכישה.

אני מתכנן להזמין אחת במהלך שבוע הבא.

אם אתה מעוניין שנזמין יחד, שלח הודעה פרטית ונוזיל את עלויות המשלוח.

קריוס (מה קוראים אותך?), אהיה הכי כנה, אין לי את היכולת לעבוד + להסביר תוך כדי.

כשאני מתחיל פרוייקט על הרכב שלי אני נכנס למוד של אטרף וכל מה שאני רואה זה רק את הסוף, יש כאלה שבשבילם כל התהליך זה תרפיה, בשבילי פחות.

(חוץ מזה שרק עכשיו סיימתי פרוייקט של כמעט 16 שעות שהתפרס על פני יומיים).

בכל מקרה אני תמיד פה לכל שאלה שלא תצוץ.

באמת? בעקבות העזרה שלך פה דווקא יכולתי לראות אותך מדריך קבוצה בקלות.

לגבי השאלות והתשובות פה, אתה באמת עושה חיל אבל אין כמו לראות בעיניים איך מתבצע התהליך מאלף עד תו.

בכל מקרה, תודה רבה על הנכונות שלך לעזור. אני צופה עוד הרבה שאלות אליך... :)

• תוכן חדש...