Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

אני שוקל לקנות A3 החדשה ורציתי לדעת האם ישנם בעיות מיוחדות שצריך להזהר מהם.

כאשר עדיין לא החלטתי האם ללכת על גרסת 1.8 או 1.4.

בעיקר מעניינות אותי 2 שאלות :

1) האם המנועים הנ''ל אמינים , להבדיל ממנוע 1.4 עם 160 כ''ס שידוע כמנוע בעייתי?

2) האם בשנתון הנ''ל תוקנו בעיות ה-DSG7 שהייו ברחבי הקונצרן או לא?

3) אם יש עוד דברים ששווה לשים לב אלהים אשמח לדעת.

תודה לכל העונים!

פורסם

1. מנוע ה 122 כוח סוס נחשב לאמין ביותר בקונצרן להבדיל מהמנוע עם 2 הטורבו.

2. כל הרכבים אחרי שנת יצור מאי 2012 עברו שדרוג בגיר ה dsg ותוקנו לגמרי (על פי צ׳מפיון, ימים יגידו...)

3. הרכב יפיפייה מומלץ בחום.

צירפתי לך קישור למבחן דרך שעשו לרכב, במגזין אוטו

http://m.auto.co.il/index.html#/articles/30038

פורסם
1. מנוע ה 122 כוח סוס נחשב לאמין ביותר בקונצרן להבדיל מהמנוע עם 2 הטורבו.

2. כל הרכבים אחרי שנת יצור מאי 2012 עברו שדרוג בגיר ה dsg ותוקנו לגמרי (על פי צ׳מפיון, ימים יגידו...)

3. הרכב יפיפייה מומלץ בחום.

צירפתי לך קישור למבחן דרך שעשו לרכב, במגזין אוטו

http://m.auto.co.il/index.html#/articles/30038

לגבי הגיר - צ'מפיון טענו את אותו הדבר בדיוק גם ב-2012.

העובדות בשטח מראות אחרת, גם אם מינון התקלות אכן ירד.

פורסם
תודה,

מה לגבי המנוע 1.8 180כ''ס , האם גם נחשב מנוע אמין . זכור לי איזה משהו עם מותחן בעיקר בסיאט לאון אבל לא זוכר איזה שנתון .

בלאון 1.8 דור קודם אכן הייתה בעייה במותחן, המנוע החדש (שקיים בלאון fr אאודי a3 וסקודה אוקטביה) tsi דור שלוש mqb, בנתיים מוכיח את עצמו ללא בעיות בכלל (יש לי אותו בלאון שלי).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תודה על התשובות !

אופציה נוספת שחשבתי עלה זה ב.מ.ו. סדרה 1 , 2012

האם יש לה יתרונות נוספים על אודי חוץ מהנעה אחורית?

והאם יש הבדל משמעותי בהחזקה ובאמינות הרכב לאומת VAG

(אני כרגע מחזיק גולף 2.0 FSI ורוצה להשתדרג)

תודה לכל המגיבים!

פורסם (נערך)

אז ככה , לאחר שיטוט ברשת , הבנתי שבעיות ה-DSG לא נפתרו , במיוחד זה תקף לדגם DQ200(המוכר כתיבה יבשה) ששמים על A3 החדשה.

בעברית כמעט ואין שום מידע , לכן ברור כיצד צ'מפיון יכולים לטעון שכל הבעיות נפתרו . לאומת זאת בפורום אודי הרוסי יש המון מידע ולפי מה שכתוב שם התיקון האחרון של התיבה המדוברת נעשה ב-2014 , כלומר כל רכב מתחת לשנתון זה עלול לסבול מבעיות אמינות בתיבה.

לכן כרגע כנראה האופציה של A3 משנתון נמוך מ-2014 יורדת מהפרק.

אגב מה שעוד מעניין זה שאחריות מורחבת שהיית תקפה לרכבי VW אינה תקפה עבור אודי משום מה ...

פרט פיקנטי נוסף , הוא שברוסיה רצו לאסור על יבוא כל דגמי קונצרן VW עם התיבות DSG במהלך 2012 על ידי חקיקת חוק .

ורק בארץ היבואן טוען שהכל דבש .

לינקים לכתבות למי שקורא ברוסית:

http://www.audi-club.ru/forum/showthread.php?t=371327

https://auto.mail.ru/article/52138-dsg_istoriya_bolezni_rassledovanie_avto_mail_ru/

עריכה אחרונה על ידי zxcdsaqwe12345
הוספת לינקים
פורסם
לי אמרו במוסך מורשה שיש לי על הגיר אחריות מורחבת ל5 שנים ( אודי 2011) .

בלי קשר ישיר לשרשור [ סתם נהניתי לקרוא על הצעת חוק לאיסור ייבוא של הרכבים הנ"ל, נהדר, זו הגנת הצרכן !]

אז שים לב שבין 'אמרו במוסך' ובין 'היבואן הפקיד בידי כתב אחריות לחמש שנים' יש... הבדלון קטן

The first one to get angry loses

פורסם

אכן בזמנו נתנו אחריות מורחבת על הגיר. הגרסא של צ'מפיון היום היא שאין יותר בעיות ולכן לא צריך אחריות (מורחבת). זה כמובן דבר והיפוכו, אבל ניחא. לפחות באאודי יש 3 שנים (גם ב- VW; בסקודה וסיאט זה שנתיים). לשכשעצמי, זה הדבר שמונע ממני לרכוש את הרכבים שלהם שאינם מצויידים ב- DSG6, ולכן תשקול את מנוע ה-2.0T, שאמנם יגרום לך לרדת בשנתון אבל הוא אמין, חזק, ומצוייד ב- DSG6.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בר72, אני חולק עליך כי לשיטתך כל יבואן או יצרן צריך לתת אחריות בלתי מוגבלת על המוצר שלו אחרת עלול להשתמע שהוא לא מאמין בו. הסטנדרט הוא 3 שנים אבל נתנו חמש שנים הארכה (גם אני קיבלתי) כשהיתה בעיה ספציפית כדי שהלקוחות יהיו רגועים שהחברה מאחוריהם. וכלקוח זה באמת התקבל בברכה. זאת גם הסיבה שהחלפתי את הפולו בפולו חדשה. לא היו לי בעיות בגיר הקודם ובחדש ברור שאין. זה שעשו תיקון ברוסיה נראה לי ששם פשוט עשו ב-2014 את מה שהיבואן המקומי בארץ עשה לפניהם ושם פשוט הגיבו יותר לאט. לי בכלל נראה שיש אנשים שמתקשים להשלים עם העובדה שיצרן הרכב הכי מתקדם בעולם אכן הצליח לתקן את התקלה ולשדרג את המערכת שהוא בנה. נראה אך הגיוני שיצרן מתקדם מסוגל להתגבר על תקלה שמתגלת במערכת חדשה. לי בכל אופן יש רק מילים טובות להגיד על הגיר ועל ה-1.2 ואני מאמין שכל מי שיש לו את הגיר, נהנה ממנו.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם

קיסוס, מרוב "נראה לי" בהודעה שלך, כבר לא הצלחתי להבין מה עובדה ומה "נראה לך" :-)

אני מדבר מניסיון, היו לי שלושה גירים שלהם - שני DSG6 שלא עשו בעיה, ו- DSG7 שתקע אותי. אני שמח שאותך הם הצליחו לרכוש שוב כלקוח, אבל כדבריך "אני חולק עליך". העובדה היא שלסיאט ולסקודה יש רק שנתיים אחריות על הגיר הזה, וזה נראה לי מעט. אגב, יפה שלא היו לך בעיות עם הגיר, אשמח לשמוע כמה ק"מ נסעת עימו. שימת ליבך כי לי היה את המנוע ה"מושמץ" 1.4 160, ולא היתה לי כל בעיה בו. עדיין, אני לא חי בהכחשה שלאחרים היו בעיות...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כמו שרשמתי קודם , אני בעצמי חובב גדול של המותג VW , ולכן גם פתחתי את השירשור הנ''ל על מנת להתחדש ברכב חדש מתוצרת הקונצרן. כמובן שהיה ידוע לי על תקלות של DSG7 ולכן טבעי שפתחתי שירשור כזה לפני קניה בנוסף לחקירה משל עצמי . כמו שרשמתי מקודם לצערי בארץ כמעט ואין מידע או שהוא מאוד חלקי בנוגע לתופעה. גם אני שמעתי על כך שכל הרכבים מ 2012 וילך תוקנו ולכן עלה לי השיקול לקנות רכב מ-2013. לגבי הטענה שברוסיה עשו ב-2014 את מה עשו אצלינו ב-2012 , היא לא כל כך נכונה . עוד פעם מקריאת הכתבה שצירפתי(ניתן לתרגם ב GOOGLE TRANSLATE) , אפשר לראות שגם שם החל מ-2012 נעשו החלפות של מכטרוניקס ומצמדים ביוזמת היבואן.

אבל רק ב-2014 יצאה הודעה רשמית של הקונצרן שהחל משנה זאת התיבה שופרה ונעשה לה REDESIGN(כלומר לא רק החלפות מקומיות שנעשות במוסך מורשה) .

אני חושב שכמות רכבי הקונצרן ברוסיה גבוה בהרבה מכמות שיש בארץ , כולל רכבי פאר כמו בנטלי מתוצרת הקונצרן .

לכן הכמות המידע והתקלות גבוה יותר בהתאם .

התיבה המדוברת DQ200 , הינה התיבה הכי זולה והכי פחות אמינה מתוצרת הקונצרן , זאת עובדה שהיית נכונה כנראה עד לפני 2014 . עד כמה היצרן הצליח לשפר ולתקן את כל הליקוים ימים יגידו.

בחיפוש ברשת מצאתי גם הרבה חברה שבאופן עצמאי מחליפים את התיבה הבעיתית הזאת לתיבה DQ250 המוכרת כתיבה DSG6.

יום טוב!

פורסם

בחיפוש ברשת מצאתי גם הרבה חברה שבאופן עצמאי מחליפים את התיבה הבעיתית הזאת לתיבה DQ250 המוכרת כתיבה DSG6.

מעניין. האם תוכל לפרסם קישור?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...