Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הייתי אצלם לפני כחודש בתקווה שסוף סוף מישהו הרים את הכפפה ומספק רכבים שעברו בדיקה ראויה תמורת מחיר מסויים וכגודל הציפייה כך גודל האכזבה. הם לא נותנים לך לקחת את הרכב לבדיקה במכון או מוסך ואתה נאלץ לסמוך על בדיקה של קומפיוטסט שהם מראים לך וכן "הבטחה" שאיש מקצוע שלהם בדק את הרכב ואישר אותו. איך בדק? מה עשה? אלוהים יודע.

הקש ששבר את גב הגמל מבחינתי היה שהם אפילו לא יכלו לספק לי ספר רכב והיסטוריית טיפולים של הרכב. אני החלטתי לוותר ובימים אלה אני אמור לקבל בחזרה את המקדמה ששילמתי - אעדכן כשתגיע.

כמו שכתב לי צביקה לפני שבועיים, אתה מוזמן לנסות אצלם "וללמוד" על חשבונך וכספך.

למרות הכלף החווייה אצלם הייתה די חיובית, והנציג שמח לעזור (אם כי ידיו היו כבולות בסופו של דבר), והיה נחמד - לא יותר.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאחד שהעמיד את האוטו למכירה גם בסווי'ץ וגם ביד 2, המחיר שנתתי בסווי'ץ כבר שיקלל בתוכו את העמלה שהייתי אמור לשלם ואף טיפה יותר.

ברור שאפשר למצוא טריקים ל"עקוף" את סווי'ץ, אך אז מה היתרון בזה?

הקונה ייקנה רכב בלי הטופס בדיקה ביד ולמעשה ללא כל אחריות, גם לא האחריות המינימלית שנותן מכון הבדיקה, מאידך אם ייקנה דרך סווי'ץ ייקבל אחריות מורחבת ואף יוכל להחזיר את הרכב תוך פרק זמן מסוים.

אז מי שמראש מתכנן לעקוף את סווי'ץ, אין כל טעם בכך, שיסתכל הקונה באתר יד 2 וימיין לו בעצמו את הרכבים ויקנה (לאחר בדיקה) את אשר ירצה.

מי שקונה מקבל את טופס הבדיקה.

ספר הרכב אפשר לספק רק אם הקונה מסר, אם הקונה לא מסר אי אפשר להראות לך.

ותמיד הראש היהודי ממציא פטנטים ! ? ( אני מתלבט בין אם ברצוני לשאול או להדגיש)

פורסם

נניח שאני רוצה לקנות יונדאי i30 משומשת. אני פותח את אתר יד 2, מקבל רשימה של 100 רכבים רלוונטיים מבחינת שנתון. כמו שכולנו מכירים את יד 2, רובם של סוחרי מדרכה מהזן הנחות ביותר.

אז אני נכנס לאתר של סוויטצ', מוצא שם רכב שאני יודע שהוא מיד פרטית ועם נתונים טובים, כי אם יש לרכב תאונת שלדה הוא לא אמור להגיע לשם. נוסע לפגישה בסוויטצ', גם ככה גלילות זה בדרך לעבודה. רואה את הבדיקה של הרכב, על הדרך מציץ במספר הרכב שמופיע על טופס הבדיקה ורושם את הקילומטראז' של הרכב והצבע שלו.

אומר יפה תודה, שלום.

חוזר למשרד ונכנס שוב ליד 2. כמה יונדאי i30 מודל 2010 בצבע כחול עם 83 אלף קילומטרים כבר יכולות להיות? שניים? שלושה גג? מתקשר לבן אדם וקובע ללכת איתו לבדיקה. עכשיו אני בטוח שלא אבזבז את זמני וכספי לשווא על רכב מהשכרה שעבר תאונה, סוויטצ' כבר חסכו לי את הכאב ראש. והכל בחינם! פילנטרופיה לשמה!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם כבר הם החליטו לבדוק בעצמם את הרכב לפני מכירה למה שלא ייתנו לי כבר דו"ח מלא של איש המקצוע שלהם שבדק את הרכב ואישר אותו. מה עוזר לי דו"ח בדיקה של קומפיוטסט - הרי כולנו יודעים שזה לא שווה הרבה, מבחינה אלקטרונית הם לא בודקים כלום.

חוץ מזה שיש מספר דרכים לסנן סוחרי רכב גם דרך יד 2, כך שכרגע אני לא רואה שום יתרון בקנייה דרך switch.

לסמוך על מילה שלהם שהרכב תקין לגמרי - הייתי מאוד רוצה, לצערי המציאות הישראלית לימדה אותי אחרת.

אני את שכר הלימוד שלי כבר שילמתי, אם ימים יגידו שהם טובים והרכבים שהם מוכרים אכן אמינים - אשמח לקנות דרכם,

בינתיים אני לא מוכן ללמוד אם כן באם לאו על חשבוני וכיסי.

מי שרוצה - מוזמן.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

אני לפני כמה חודשים התעניינתי במאליבו בשברולט סרטיפייד. אם הם מבינים שעומד מולם קונה רציני, אז הם ירדו במחיר.

אני בסוף לא קניתי, כי האשה שמה וטו על המאליבו, אבל קיבלתי מהם שירות ומחיר טוב.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אני לפני כמה חודשים התעניינתי במאליבו בשברולט סרטיפייד. אם הם מבינים שעומד מולם קונה רציני, אז הם ירדו במחיר.

אני בסוף לא קניתי, כי האשה שמה וטו על המאליבו, אבל קיבלתי מהם שירות ומחיר טוב.

תודה ידידי. תוכל לשתף לכמה ירדו,מכמה?

מקווה שאוכל השבוע לקפוץ לשם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ממה שאני הבנתי, כל העניין פה הוא שעל המחיר לא ניתן להתמקח. לפחות כך אמרו לי ״המוכר״.

הנה מה שאמרו לי:

עושים פגישה קצרה בה יסבירו איך עובד התהליך.

בגדול, המוכר מגיע עם הרכב. משאיר להם אותו ל4 שעות. בזמן הזה המוכר נשלח הביתה במונית על חשבון סוויץ.

ב4 שעות האלא, מעבירים את הרכב בדיקה מעמיקה לוודות שאין בעיות שילדה, גיר, מנוע, מנקים את הרכב בצורה מקצועית, ומצלמים בצורה מקצועית כדי להעלות לאתר.

לאחר 4 שעות, מחזירים את המוכר לסוויץ כדי לשבת על עניין תמחור הרכב. ממה שאמרו לי, מה שאני קובע בסופו של דבר זה מה יפרסמו ואין פה אופציות מיקוח. לאחר התמחור, מעלים לאתר.

מודיעים למוכר 48שעות לפני שמתוכננת פגישה עם קונה, והם מטפלים בכל הניירת והעברת הבעלות.

העמלה שלהם היא 2.5% מהמחיר של המכירה.

לגבי האחריות ובמקרה והקונה מתחרת.

הקונה מקבל 6 חודשי אחרויות על מנועים/גיר וכו...

שאלתי מה לגבי אם הקונה מתחרת, הם אומרים אז הוא יכול להתחרת עד 5 ימים אם לא אהב את הצבע או כל סיבה אחרת, אבל כך או כך זה לא משנה לי כי אני בחיים לא אדע שזה קרה. במילים אחרות מכרו, אני את שלי קיבלתי, והם יצטרכו למכור שוב בעצמם אם הקונה התחרת.

זה מה שאני הבנתי. לי זה נשמע די מבטיח ושווה את ה2.5% להוריד את כאבי הראש של להפגש עם קונים, להתמקח...

פורסם
נניח שאני רוצה לקנות יונדאי i30 משומשת. אני פותח את אתר יד 2, מקבל רשימה של 100 רכבים רלוונטיים מבחינת שנתון. כמו שכולנו מכירים את יד 2, רובם של סוחרי מדרכה מהזן הנחות ביותר.

אז אני נכנס לאתר של סוויטצ', מוצא שם רכב שאני יודע שהוא מיד פרטית ועם נתונים טובים, כי אם יש לרכב תאונת שלדה הוא לא אמור להגיע לשם. נוסע לפגישה בסוויטצ', גם ככה גלילות זה בדרך לעבודה. רואה את הבדיקה של הרכב, על הדרך מציץ במספר הרכב שמופיע על טופס הבדיקה ורושם את הקילומטראז' של הרכב והצבע שלו.

אומר יפה תודה, שלום.

חוזר למשרד ונכנס שוב ליד 2. כמה יונדאי i30 מודל 2010 בצבע כחול עם 83 אלף קילומטרים כבר יכולות להיות? שניים? שלושה גג? מתקשר לבן אדם וקובע ללכת איתו לבדיקה. עכשיו אני בטוח שלא אבזבז את זמני וכספי לשווא על רכב מהשכרה שעבר תאונה, סוויטצ' כבר חסכו לי את הכאב ראש. והכל בחינם! פילנטרופיה לשמה!

שכחת רק שאנשים משלמים 2.5% כי הם קונים שירות כמו בטרייד אין. לא מעוניינים טלפונים, להיפגש עם קונים, בדיקות לפני קניה, להסתכן בצ'ק מזוייף, העברת בעלות, טלפון אחרי שבוע מהקונה שהמזגן חלש, ועוד...

פורסם

באיחור אופנתי קטן... :)

הייתי בשברולט כבר לפני כמה חודשים, אולי אפילו חצי שנה.

הם תמיד יתחילו במחירון יצחק לוי ויורידו 7% לרכבים שהם לא מיד פרטית - כאילו הם היו רכבי ליסינג עם נהג יחיד וק"מ מתחת לממוצע.

תכלס שורה תחתונה,

מאליבו 2010, מנוע 3.5, פרטית עם 100,000 ק"מ ואחריות לחצי שנה - 65,000 ש"ח. מאמין שהיו נותנים גם ב 60,000.

מאליבו 2012, מנוע 2.4, מליסינג (השכרה לדעתי) עם 70,000 ק"מ ואחריות של 20 חודשים - 85,000. מאמין שהיו יורדים עוד 2000-3000 ש"ח, או נותנים הטבה בטיפולים.

לא לחצתי יותר, כי בנקודה הזו האישה כבר החליטה שהרכב לא מתאים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
באיחור אופנתי קטן... :)

הייתי בשברולט כבר לפני כמה חודשים, אולי אפילו חצי שנה.

הם תמיד יתחילו במחירון יצחק לוי ויורידו 7% לרכבים שהם לא מיד פרטית - כאילו הם היו רכבי ליסינג עם נהג יחיד וק"מ מתחת לממוצע.

תכלס שורה תחתונה,

מאליבו 2010, מנוע 3.5, פרטית עם 100,000 ק"מ ואחריות לחצי שנה - 65,000 ש"ח. מאמין שהיו נותנים גם ב 60,000.

מאליבו 2012, מנוע 2.4, מליסינג (השכרה לדעתי) עם 70,000 ק"מ ואחריות של 20 חודשים - 85,000. מאמין שהיו יורדים עוד 2000-3000 ש"ח, או נותנים הטבה בטיפולים.

לא לחצתי יותר, כי בנקודה הזו האישה כבר החליטה שהרכב לא מתאים.

תודה איש. ככה הערכתי. אין מנוס מאשר מאשר לגשת,לשבת ברצינות ולבחון עד כמה ניתן לקזז....

תודה.

פורסם

אומר יפה תודה, שלום.

לא לגמרי הבנתי אם אתה רציני או ציני, אבל אתה בד"כ עונה ברצינות -

מה שאתה מציע זו דרך להשתמש במנגנון של SWITCH ע"מ להסב לעצמך תועלת אישית, הדרך הזו ממוקמת היטב בתחום האפור של גניבה (גניבת שירותים, לא גניבת רכב או משהו כמובן).

SWITCH הם בסה"כ עסק שמציעים שירותים מסויימים במחיר מסויים, לי כל העסק נשמע הגיוני והוגן למדי מבחינת תמחור.

לנצל את המנגנון שלהם כנגדם זה אולי ישים, אבל לדעתי לא לעניין. זה כמו ללכת לחנות שמוכרת נעליים, להתייעץ עם המוכר לעשות מדידות, ובסוף ללכת הביתה ולהזמין מEBAY ב50 שקלים פחות. יש לי חברים שעושים את זה, אני אישית לא מסוגל (וכשיש פערי מחירים בין הארץ לחו"ל, אני פשוט מזמין מחו"ל בלי לנצל את העסק המקומי).

אולי אתה תהיה בעל עסק יום אחד, ואז אתה כנראה תחשוב שהגישה שאני מציג כאן די הגיונית. אולי לא.

(דיסקליימר: אני סתם שכיר, ומעולם לא השתמשתי בSWITCH, אני מציג כאן דעות לא מוטות בלבד)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

העניין הוא, שאתה לא באמת השתמשת בשירותים שלהם. בסך הכל ראית שיש שם רכב מסוים שאתה רוצה, וככה אתה בטוח לגביו שהוא נקי בבדיקה. אח"כ פונה לאותו מוכר באופן ישיר וסוגר מולו את העסקה. זה הכל.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)
העניין הוא, שאתה לא באמת השתמשת בשירותים שלהם. בסך הכל ראית שיש שם רכב מסוים שאתה רוצה, וככה אתה בטוח לגביו שהוא נקי בבדיקה. אח"כ פונה לאותו מוכר באופן ישיר וסוגר מולו את העסקה. זה הכל.

נו אתה משתמש בבדיקה שלהם בתור אקסטרה מידע.

ובכל מקרה אני לא מדבר על המצב הזה, אני מדבר על המצב בו אתה נוסע לשם רואה את הרכב + רישוי וכו' ואח"כ חותך אותם החוצה, כמו שצביקה תיאר. זה דוגמא המקבילה ממש אחד לאחד לדוגמא עם הנעליים שהבאתי. ברור לי שיש הרבה אנשים שחושבים שאין פסול בדוגמת הנעליים הזו, אבל אם תשאל בעלי עסק עצמאיים בנוגע לדוגמא הזו אני מבטיח לך שתקבל תמונה שונה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...