Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו מכירים את הבטחות היצרנים על רכבים חסכוניים ואף מתחייבים לנו על תצרוכת נמוכה יחסית. בפועל מגלים שהסטייה היא לפחות 15% למעלה .

אבל הכתבה מראה,שיש רכבים שתצרוכת הדלק גדולה באופן משמעותי גם ב- 50% ממה שפורסם.

מומלץ לקרוא בעיון את כל הידיעה כאן זה בי"ס מצויין לפני שתחליטו על בחירת רכב חדש באם שיקול הדלק הוא הראשון במעלה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4617156,00.html

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני יכתוב את דעתי אבל יש סיכוי גדול שיצלבו אותי:

מהנסיון שלי צריכת הדלק ברכבים שהיו לי ושל המשפחה היו קרובים מאוד להצהרת היצרן (כמובן שהבדיקה נעשית ע"י איפוס הק"מ, תדלוק מיכל מלא, נסיעה עד לריקון המיכל, תדלוק מיכל מלא וחלוקת מס' הק"מ שנסעתי מהתדלוק הקודם בליטרים שמילאתי, מספר פעמים וביצוע ממוצע בין התוצאות שקיבלתי).

אנשים נוסעים כמו חוראנים (מאיצים מהר, חותכים ומתנהגים כמו חיות בכביש) מתחזקים את הרכב שלהם תחזוקת שבר ואחרי זה מתפלאים שהרכב צורך הרבה דלק.

דוגמה קטנה: לפני כמה ימים מישהו העלה תמונה ל"פשפשוק" על נורת check engine שדולקת לו ושאל מה זה יכול להיות. כשראיתי את התגובות שם הזדעזעתי.

היו כאלה שאמרו שהם מכונאים בעצמם וזה שום דבר, שינתק את הצבר וימשיך לנסוע ועוד כל מיני שטויות.

אז אני לא מתפלא, אצלי גם בהונדה סיויק 2004 וגם בסיויק דור 8 2006, בכל רכבי ה VAG של המשפחה, גם ביונדאי I20 שבבעלותי עכשיו, צריכת הדלק היתה כמעט זהה להצהרת היצרן.

אצלי התחזוקה היא כמו שעון שוויצרי, אין אצלי איחורים בטיפולים, אין אצלי שימוש בחלקים זולים מחברות עלומות שם, תמיד בודק לחץ אויר בצמיגים ודואג שיהיו תקינים, סגנון הנהיגה של אשתי ושלי רגוע ואין דברים מיותרים בתא המטען.

פורסם

האמת היא שיש דברים במה שאיתמר אומר, אני רואה את זה הרבה.

סקודה ייטי 1.2 של אמא שלי עושה כמעט 1-10 כשאמא שלי נוסעת, אתמול נסעתי עליה והוצאתי ממנה 1-15.3 ולא נסעתי הכי רגוע שיש.

מאזדה 2 של אחותי - אצל אחותי היא עושה 1-13 בערך, כשאני נוהג עליה, 1-15

סיאט איביזה שלי - ממוצע של 1-17, שמעתי על אנשים שמקבלים מהרכב צריכת דלק של 1-12 בערך.

פורסם

זה לא שאני מגן על היצרנים או משהו כזה, אין לי אינטרס עם אף יצרן או משהו כזה (אני גם לא עובד בתחום הרכב, זה רק תחביב שלי).

אני לא אומר שאין פאשלות והטעיות מצד היצרנים והיבואנים (היתה בעבר גם פרשה שיבואן מאזדה פרסם נתונים צריכת דלק וביצועים של מאזדה 3 ידנית במקום האוטומטית...) אבל אני בא ואומר שגם לנהג הישראלי יש חלק לא מבוטל בצריכת הדלק.

פורסם (נערך)

צריכת הדלק היא נתון משתנה מנהג לנהג ופה בארץ רוב האוכלוסיה לא יודעת לתחזק רכב בצורה המינימלית ביותר ולהוסיף את זה על נהיגה לא חכמה תאוצות חזקות בלי סיבה חוסר הבנה וקראית הכביש ותנאי הדרך.

רכבים עם לחץ אוויר נמוך בהרבה מהנדרש (בדרך כלל גם על צמיג סיני זול) מתופעלים ברוצה מזלזלת טיפשית ולא חכמה מגיעים לצריכת דלק גרועה.

ואחרי מכלול הדברים הללו רוב האנשים מתפלאים למה הרכב שלהם צורך המון המון דלק.

צריכת דלק טובה דורשת שרשרת של תפיסת עולם חכמה ונבונה ובנוסף תחזוקה שוטפת של הרכב.

אני מסכים עם זה שישנם רכבים חסכוניים יותר וחסכוניים פחות אבל הדגש העיקרי הוא הנהג ואופן השימוש בכלי.

ברכב שלי לדוגמה יושב מנוע קטן בנפח 1.3 שעבר כבר 215K ק'מ ישנם צמיגים רחבים וגדולים והם בחיתוך "שטח מלא" מה שאמור ישירות להשפיע על צריכת הדלק וזה אכן כך.

נוסיף על זה משקל של שיפורים ומיגוני ברזל.

נקנח ביחסי העברה נמוכים יותר מאלו שהיצרן סיפק.

כל הסלט הזה משפיע ישירות על צריכת הדלק, האומנם?

צריכת הדלק על פי היצרן עומדת על נתון של 12.4 ק'מ לליטר בנזין, בשילוב נכון של נהיגה חכמה קבלת החלטות בשיקול דעת שיוט הגיוני בכבישים וחישוב תנאי הדרך אני מצליח להגיע לתוצאה של 11.5 ק'מ לליטר בנזין, כולל בפקקים של הבוקר וגם בעיר בשעות לא נוחות ועמוסות.

רק מדגיש את העובדה שאם נוהגים בצורה המתאימה אפשר לחסוך בדלק ולמנוע שריפת דלק לחינם.

עריכה אחרונה על ידי TheBox
פורסם

שמתם לב שמדובר ברכבים חדשים מהניילון ? לא מדובר כאן על משומשים - כך שהגלגלים כנראה לא היו סיניים,הרכבים לא תוחזקו תחזוקת שבר.

וכנראה,לחץ האוויר היה לפני דרישות היצרן אז עדיף,שמישהו מהיצרנים הבעייתיים יסביר לנו את הישראבלוף התורן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם (נערך)

ברכב חדש מהניילון צריכה לעבור תקופת הרצה ואז בהדרגה הצריכה תשתפר.

בכל אופן, הבעיה העיקרית בצריכת דלק זה נהגים. תיראו איך הנהגים נוהגים ואז יהיה לכם ברור למה הצריכה אצל הרוב גרועה. הפקטורים האלה משפעים:

1. כולם פותחים ברמזור כאילו זה מירוץ

2. האנשים לוחצים, נוהגים בצורה לא מתחשבת בתנאי הדרך וברכב. אפשר לחסוך המון עם מפעילים את המוח ומתחילים לתכנן את המסלול, לנהוג לפי תואי, ולא כל הדרך גז-ברקס.

3. מנועי בנזין אטמופסריים מודרניים ברכבים עממיים אנמיים ואין מספיק מומנט על סל"ד נמוך, הסיבה תקנות זיהום אויר - חנקו את המנועים הללו, לכן כדי להוציא צריכה טובה צריך לדעת לנהוג ולשלוט ברכב.

בסופו של דבר, מי שרוצה לחסוך צריך לשנות הרגלי הנהיגה וללמוד לנהוג רגוע ולהפעיל את הראש, לתכנן מהלכים ולהפסיק לטחון את המנוע בכל רמזור, לשמור מרחק גדול מרכבים מלפנים. אבל זה קשה מידי עבור הנהג הממוצע, לחשוב לא לימדו אותו (וגם האבן על חוט שיכולה לעשות רעש לא מיועדת לזה). במקום לפמפם ברדיו בלי סוף "נהגת! על כביש רטוב האחיזה נפגעת. סעי 20קמ"ש פחות" שיעשו: "נהגים ונהגות! שימרו מרחק, סעו רגוע, תכננו נהיגה לפי תוואי והאיצו לאט". אבל מצד שני מי שעומד על D וברקס במשך שעה וחצי בפקק עומד זה כבר מקרה אבוד ואי אפשר ללמד נהג כזה.

בתי ספר לנהיגה צריכים להפוך לבתי ספר לנהיגה ולא לקורסים איך לעבור טסט. צריך ללמד סטרטגיה, ללמד לחשוב ולתכנן.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יצא לי לדבר עם כמה אנשים שאמרו שהרכב שלהם צורך בהתאם לנתוני יצרן (ובודקים נכון). המשותף לכולם היה דבר אחד ברור - נסיעה בינעירונית במהירות שנחשבת לנמוכה (90-95). שלושה היו מבאר שבע.

צביפר, משנתך בנוגע להתנהלות נכונה בכביש ידועה, והלוואי ואפשר היה לעודד אותה, אבל בסופו של דבר היא נאיבית, במיוחד בהתחשב באחוז נהגי הליסינג התפעולי.

טחינה ברמזור ירוק, והמצב המשלים שלו, "טיסה" לרמזור אדום, הם דברים "שמיטיבים" עם הנהג שעושה אותם כל עוד פעולותיו לא ישפיעו על הסכום שהוא משלם על דלק או על תחזוקה. בשורה התחתונה, התנהגות כזאת תחסוך המתנה לכמה רמזורים כל נסיעה (שהרי אתה עוקף ומקדים את אלה שמאיצים או בולמים בהדרגה). אני חווה את זה כל יום (מהצד השני) כנהג רכב עם גיר ידני. ההתנהגות הזאת זולגת לשאר בעלי הרכבים ש"לא רוצים להיות פראיירים" ואז נוצר לנו המצב המוכר של "המרוץ לאדום" לתפוס מקום כדי שחס"ו לא נחכה עוד רמזור.

D וברקס בפקק עומד-נוסע זה יותר קשה ומציק מניוטרל אז לא ברור לי מי יבחר בזה או אם יש דברים כאלה באמת. אם יש חסימה שמטפלים בה בהמשך אז כבר אפשר לכבות מנוע.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

ברור שצריכת הדלק תלויה בהמון גורמים כגון מצב הרכב, סגנון נסיעה, איכות הדלק, מזג אויר, מצב בכביש ועוד, ושהנתונים שהיצרנים מפרסמים הם נתונים אופטימים.

יחד עם זאת הנתונים מהווים בסיס לא רע להשוואה בין דגמים. אם רכב א' יותר חסכוני מרכב ב' בתנאי מעבדה אז כנראה שהוא יהיה יותר חסכוני גם בידיים שלי לא חשוב כמה גרוע אני נוהג.

פורסם

אם אני לא טועה, הייתה תביעה ייצוגית בארה"ב נגד הפרסום המטעה של יונדאי לגבי נתוני תצרוכת הדלק של המכוניות שלהם והם הפסידו.

הרשויות דרשו מהם לפצות את הלקוחות. מצ"ב לינק לאתר הסדר הפיצוי של יונדאי, שימו לב שמופיעים שם גם רכבים שנמכרים בארץ:

https://hyundaifuelconsumption.ca/

היצרנים וגם היבואנים צריכים לדעת שהם נמצאים בבחינה מתמדת.

אני מציע פרויקט - אולי נעשה בפורום סקר צריכת דלק לפי דגמי מכוניות ונציג את הממוצע לכל רכב?

פורסם

אמנם כתבה ישנה, אבל חבל שלא עשו מזה רעש והשתיקו את זה כאן בארץ כל אותם חסידי מאזדה 3:

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/israelis3.asp

אם זה היה רכב אירופאי אני בטוח שהעיתונות היתה גועשת מזמן.

פורסם

דוגמה קטנה: לפני כמה ימים מישהו העלה תמונה ל"פשפשוק" על נורת check engine שדולקת לו ושאל מה זה יכול להיות. כשראיתי את התגובות שם הזדעזעתי.

היו כאלה שאמרו שהם מכונאים בעצמם וזה שום דבר, שינתק את הצבר וימשיך לנסוע ועוד כל מיני שטויות.

ראיתי את זה גם,פשוט לדפוק את הראש בקיר.

אבל היו כמה צדיקים בסדום שכתבו שצריך להגיע למוסך בזהירות או אפילו להיגרר על מנת להתחבר לסורק תקלות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אמנם כתבה ישנה, אבל חבל שלא עשו מזה רעש והשתיקו את זה כאן בארץ כל אותם חסידי מאזדה 3:

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/israelis3.asp

אם זה היה רכב אירופאי אני בטוח שהעיתונות היתה גועשת מזמן.

ממתי הכתבה הזו? אני חסיד של המזדות למיניהן ולא הייתי מודע לפרסום הנ"ל. אני מעריך שהוא מתחילת שיווק הדור הראשון (גם לפי התמונות בכתבה). ממה שידוע לי הדור הראשון מנוע 1.6 זינק בסביבות ב 12.7-13 שניות מ 0 ל 100 וה 2.0 בסביבות 10-10.5. הדור השני דומה, ב 2.0 חל שיפור בשל תיבת ה 5 הילוכים.

אני עדיין ממליץ לשקול לבצע סקר אוביקטיבי בין חברי הפורום - כל אחד ירשום מה דגם הרכב כולל שנת ייצור, מנוע, תיבת הילוכים, אופי נהיגה, ונתוני צריכת דלק לפי מאפייני נסיעה - עירוני, בין עירוני ומשולב. ככל שיהיו יותר נתונים פר סוג רכב, נוכל לייצר ממוצעים שיתנו תמונה דיי מדויקת לסוג רכב ספציפי. יש מנגנון בפורום בו ניתן לאסוף נתונים כאלה?

פורסם

אכן כתבה ישנה, שים לב שרוני אהרנוביץ כותב שהנתונים תוקנו לאחר שהוא פנה ליבואן.

בנוגע לשרשור - למיטב זכרוני קיים שרשור כזה שנפתח די מזמן.

עריכה: מצאתי את השרשור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?65651-%D7%9E%D7%90%D7%92%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%AA%D7%A6%D7%A8%D7%95%D7%9B%D7%AA-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%9D

פורסם

בתור איש מחשבים So Called אני מחפש מנגנון מובנה עם יכולת הכנסת נתונים במאפיינים קבועים ניתנים להפקת שאילתות/ביצוע חישובים וממוצעים. משהו כמו בסיס נתונים. ניתן לבצע גם באקסל - אם ניתן יכולת עריכה לאקסל ושכל אחד יזין בו את הנתונים שלו. אני לא מכיר את היכולות של הפורום בנושא הזה. מישהו מוכן להרים את הכפפה?

• תוכן חדש...