Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף?

מדובר על כולם בשנתון 2008...קראתי בחלק מהמקומות שהסוויפט כן חסכוית ובחלק מהמקומות לא. היאריס אני יועת שחסכונית בדלק אך גיר רובוטי שהוא גם בעייתי לעיתים-בעיקר בשנים האלו? והמאזדה לא חסכונית בכלל אך גם אופציה.

אני סטודנטית. מה הכי כדאי? אני נוטה לכיוון הסוויפט. האם זה כדאי?

תודה!

פורסם

מבין ה 3 שמנית הסוויפט הכי מוצלחת לטעמי.

המאזדה 2 הרגישה מיושנת כבר ברגע שהציגו אותה, ועל אף שיהיו לה הביצועים הטובים מהשלישייה, ובכן, כאן נגמרים הקומפלימנטים עליה.

היאריס הרובוטית היא דגם לא מוצלח. מלבד עניין אמינות הגיר הרובוטי גם פעולתו לא נוחה וחלקה. יש שיתרגלו ויש שלא, ועם כל חיבתי ואהדתי לטויוטה על הדגם הזה הייתי מוותר.

הסוויפט היא שילוב טוב של מנוע זריז עם תיבה אוטומטית נעימה וחבילה כוללת של רכב שמרגיש טוב, במיוחד בדגם ה GLX המאובזר.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הסוויפט אחלה, אבל מהניסיון שלי (הייתה לנו כזאת בבית במשך 3 שנים) - חסכונית ממש בדלק היא לא. יש לה גם עוד חיסרון משמעותי אחד - תא מטען קטנטן. אם את נוסעת לטיולים מידי פעם, זה עלול להיות בעייתי. חוץ מזה גם נוחות הנסיעה לא משהו.

אבל חוץ מזה, הרכב אחלה. אמין וזריז ודי כיפי. אבא שלי, שנהג באופן קבוע ברכב הזה, מתגעגע אליו עד היום. סוזוקי זה מותג שמזדקן יפה וגם יודע לתת שירות לרכבים ישנים.

נ.ב - למה לא ניסאן מיקרה? יונדאי i20?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניסן מיקרה כרגע מה שראיתי באזורי זה יותא מהשכרה וליסינג.

הבנתי גם שהמנוע 1400 די חלש. יונדאי I20 חשבתי עליה גם אבל גם היא זללנית דלק ואני אוהבת יותר את הסוויפט.

לגבי הסוויפט-אולי היא לא עושה 1:17 אאב==בל גם למיטב הבנתי לא 1:8.

אני סטודנטית ואין לי ילדים ואני לא מטיילת הרבה שאני צריכה רכב גדול.הכוונה היא לרכב קטן. עד כמה הסויפט זללנית?

חשוב לציין שאני נוסעת בין 5000-7000 קמ בשנה, בגג 10000

פורסם

יש לך נסועה די נמוכה,אז אם אהבת את הסוויפט תלכי עליה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בנסועה כזאת נמוכה אין משמעות גדולה לרכב שיעשה 1:12 במקום 1:15.

אפשר לבחור בi20, היא לא זללנית דלק ולא נעליים. רכב אמין, מאובזר, בטיחותי, סוחב בסדר גמור ולא יקר לתחזוקה.

גם הסוויפט לא רעה, אך כדאי לבחור ברמת הגימור הגבוהה (GLX) כי שם הבטיחות והאבזור עדיפים. ברמת הגימור הנמוכה אין מערכת שמע מקורית, אין 6 כריות אוויר. בGLX - יש 6 כריות אוויר ומערכת מקורית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

והבדל בין הסוויפט לרכב שעושה 1:8( סובארו בי 3) יש?

אני חושבת עד 10000 בשנה. עם האוטו הקודם יצא לי פחות הלימודים והעבודה קרובים ומידי פעם קצת לכיוון קריות , וצפונה.

וכן לגבי GLX זה בטוח

פורסם

תחפשי גם סוזוקי ספלאש הרכב חסכוני,אותו מנוע כמו הסוזוקי החדשות ובגלל שאת סוטדנטית ואת לא צריכה הסיע יותר מ4 נפשות באותו אופן קבוע הוא מתאים לך בול.

פורסם

הסוויפט תהיה בחירה טובה, מבין כולן היא הכי נוחה ונעימה לנסיעה.

המאזדה 2 מיושנת ולא נוחה בכלל, היאריס אני מעדיף לא לדבר עליה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

כן עכשיו אני רק צריכה למצוא כזו במצב טוב בתקציב של עד 43-44 באזור חיפה והקריות כי למרכז יהיה לי בעייתי להגיע ולבדוק רכבים.

בהצלחה לי :/

פורסם
והבדל בין הסוויפט לרכב שעושה 1:8( סובארו בי 3) יש?

אני חושבת עד 10000 בשנה. עם האוטו הקודם יצא לי פחות הלימודים והעבודה קרובים ומידי פעם קצת לכיוון קריות , וצפונה.

וכן לגבי GLX זה בטוח

יש הבדל.

אבל סתם לדוגמה:

נניח שכל הנסיעות שלך בעיר, והB3 עושה 1:8 והסוויפט עושה 1:12.

בשנה 10 אלף ק"מ.

10 אלף ק"מ/8 = 1250 ליטר.

10 אלף ק"מ/12 = 833.3 ליטר.

במחיר הדלק של היום 6.5₪ בערך, זה יוצא 2700₪ בשנה. כלומר לחודש יוצא משהו כמו 225₪.

i20 בעיר תשיג נתון קרוב לסוויפט מניסיון.

לגביי רכבים במרכז או בצפון - לפעמים גם שווה לנסוע לדרום בשביל רכב טוב, יש היום רכבת ויש אוטובוסים ישירים, לא בעיה להגיע לשום מקום ומי שרציני יגיע.

את הרכב הקודם של ההורים שלי רכשו אנשים שמתגוררים בפתח תקווה והגיעו במיוחד ביום שישי לראות את הרכב. (ואני באר שבעי)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

לפי מה שזכור לי הייתי מוציאה לפחות 600 בחודש על דלק כנראה עם רכב שעשה 1:8 1:9( מיצובישי קולט אוטומט לא יודעת בדיוק את הצריכה שלה)

ונכון שאפשר ליסוע במרכז אבל כשיש קשרים ומי שיבדוק בצפון שאתה מכיר מאשר במרכז ללכת למקום שרירותי זה עדיף לי.

אם היונדאי עושה כמו סוויפט כמעט אז למה לא סוופיט? היונדאי קשה להשיג בתקציב ולא מליסינג.

פורסם

כי היונדאי עדיפה באבזור ובבטיחות שלה.

הסוויפט זכתה ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק:

http://www.euroncap.com/tests/suzuki_swift_2005/213.aspx

זאת לעומת היונדאי עם 5/5 כוכבים במבחני הריסוק:

http://www.euroncap.com/results/hyundai/i20/359.aspx

• תוכן חדש...