Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי השבוע בשבוע מכירות במבצע של שלושה יבואנים לפחות. לא התעמקתי, אבל האם זה אומר שהם מתכוונים למכור דגמי 2014?

האם דגמי 2015 מתחילים בעצם להימכר רק בתחילת השנה הקלנדרית (ינואר 2015) או שאין קשר?

והכי חשוב - האם כדאי לי לרכוש כעת רכב משומש, נניח דגם 2011 או שעדיף לי להמתין לינואר 2015 ואז ערכו יירד משמעותית?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

פעם לא זוכר עד איזה שנה רכב שנמכר לקראת סוף אותה שנה נחשב כבר לשנה הבאה,כלומר קנית רכב באוקטובר 2004 זה נחשב כמודל 2005.

היום זה עובד לפי החודשים,כלומר מודל 2015 יהיה רכב שעלה על הכביש החל מ1.1.2015.

לא הבנתי את ההשוואה לרכב 2011 לחדש.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לגבי דגם 2011 התכוונתי לשאול, האם העובדה שמתחילה שנה חדשה ונכנס דגם חדש (2015) בעצם "מיישנת" אותו עוד קצת וגורמת לירידת מחירו. כי הוא כביכול יהיה כבר 4 שנים על הכביש ולא 3

פורסם

לגבי משומש - מחירון של כל רכב יורד מדי חודש, בין דצמבר לינואר יש אולי ירידה מעט גדולה יותר מאשר בין מרץ לאפריל (לצורך העניין). כך שאין הרבה הבדל בין קניה היום לבין קניה בעוד חודשיים.

לגבי חדש - מכונית שעולה לכביש בשנת 2014, היא שנת 2014 (שונה בשנת 2009). מכוניות שנת 2015 הן מכוניות שעלו לכביש החל מ1.1.2015.

אין יותר שנת דגם, יש חודש עליה לכביש.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ב2011 הרכבים כבר נמכרו לפי חודשי עליה,ככה שבמחירון לא תהיה ירידה גדולה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כפי שנאמר לך, החל מ2011 יש מחירון עפ"י חודשי עליה, ככה שלא משנה מתי תקנה, יש מחירון לכל חודש בשנה.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אוקיי, הבנתי.

אז מה דינם של הרכבים שהיבואנים מוכרים עכשיו במבצע?

אם אני יוצא מנקודת הנחה שמדובר בחיסול מלאי של דגמי 2014, אז לפי דבריכם אין מה לצפות להנחה משמעותית, שכן ירידת הערך מדורגת, ולכן רכב 2014 שמישהו רוכש עכשיו לא יירד בערכו משמעותית בינואר רק בגלל שהתחלפה שנת הדגם.

הבנתי נכון?

פורסם

זה תלוי,ב2015 יכול להיות שליבואן ישאר מלאי מ2014 שירצה להעיף ולכן יציע אותו במחירים נמוכים.

פורסם

אין קשר. היבואנים עושים הנחות סוף שנה מכל מיני סיבות בעיקר של נתוני מכירות, כמות רכבים שהעלו בשנה קלנדרית על הכביש, לעיתים שינוי דגם או מתיחת פנים, וכן הלאה.

לעיתים גם יש את המרכיב הפסיכולוגי, כלומר היבואן צריך לשכנע את מר ישראלי שיקנה מכונית גם בנובמבר -דצמבר 2014, אותו לקוח פסיכולוגית אומר " אני אחכה כבר עוד חודש ואקנה 2015, ולא 2014..." אז נותנים לו איזה מבצע או הנחה לשכנע אותו

תחשוב שאתה היית קונה רכב ומקבל אותו ב20 לדצמבר ומשלם עליו לצורך הדוגמא 100,000 ש"ח והיה לך " מודל 2014", חברך היה קונה ומקבל את אותו רכב בדיוק 10 ימים אחרייך, גם היה משלם 100,000 ש"ח, "אבל שלו מודל 2015...."

היית מרגיש פראייר,לא? אז עושים מבצע , נותנים לך ג'נטים, מולטימדיה, או הנחה של 7000-8000 ש"ח, ואז זה כבר משתלם יותר.

לאט לאט נכנס הקטע של השנתון עם החודשים למחירון, אבל זה עדיין לא ברור לרוב האנשים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

בתקופה בזאת, נדמה כאילו בכל עמוד בפורום ייעוץ ברכישה, עולה השאלה הזאת פעם או פעמיים.

פותח השרשור,

מניסיון של מכירת שני רכבים די חדשים בשנים האחרונות, כל מי שהתעניין ברכבים שהיו ברשותי לא טרח בכלל להתייחס למועד העליה לכביש אלא אך ורק לשנתון. אז נכון שהמושג "חודש עליה לכביש" קיים כבר כ-7-8 שנים, אבל בפועל הניסיון האישי שלי מוכיח שעם ישראל עדיין מקובע בעבר (וכמוהו גם חברות הטרייד-אין).

ולפיכך, אני ממליץ בחום למי שכבר החליט לרכוש רכב חדש מהיבואן לעשות זאת בשלושת החודשים הראשונים של שנה קלנדרית, משמע ינואר-פברואר-מרץ, ולא להתפתות למבצעי סוף השנה גם אם בסוכנות הרכב ימכרו לך לוקשים בסגנון "בגלל שמדובר בסוף שנה ההנחה שאני נותן לך היא גדולה יותר".

אתה תיווכח לדעת שאם וכאשר תרצה למכור את הרכב, רוב הקונים שיתעניינו ברכבך יכוונו לינואר 2014 ולא לדצמבר 2014, במשפטים דבילים בנוסח "אף אחד לא מסתכל על חודש עלייה לכביש", ובמקרים רבים ההבדל בין ינואר ודצמבר באותה השנה יכול להגיע גם להפרשים של 5 ספרות.

אם מר לוי יצחק היה הוגן, בחיפוש המחיר באתר שלו לא הייתה בכלל מופיעה האפשרות לברר רק לפי שנה, אלא במצב אידיאלי היית יכול לחפש אך ורק לפי חודש עלייה לכביש בלבד. ומכיוון שלא כך הדבר, מר לוי יצחק המכובד מאפשר פתח לישראלי המצוי לסחור כפי שהיה נהוג עד לפני כ-7-8 שנים כאשר כל רכב היה מאופיין בשנת המודל ולא במועד העלייה האמיתי לכביש.

מקווה שעזרתי.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
  • תוכן חדש...