Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי רכב לא מזמן, וזה הרכב הראשון שבבעלות שלי. הרכב נרכש מאלברטו-קאר - סוכן רכב בב"ש.

כשקניתי את הרכב, זה היה בדיוק בחודש שבו נגמר הטסט, וחלק מההסכם היה שעלות הטסט תחלק בנינו חצי-חצי, אבל אם הרכב נכשל מסיבה כל שהיא, כל הליקויים מתוקנים על חשבונו.

עכשיו, הייתי אמור ללכת לעשות את הטסט, אבל עבדתי באותו יום, אז הסוכן (אלברט) בא ולקח את הרכב לטסט. הוא החזיר לי אותו מאוחר יותר באותו יום, ואמר לי שהחצי שלי זה 650 (שזה אמור להיות על טסט בלבד!). כמו שציינתי בהתחלה, רכב ראשון שלי, אז לא יצא לי לעשות טסט בעבר, ולא ידעתי מה ההעלויות.

במקרה, שבועיים אחרי זה, אבא שלי ביקש שאני אקח את הרכב שלו לטסט. שילמתי על הטסט - אני רואה 97 ש"ח. פה התחלתי לחשוד שמשהו מסריח.

איך אני יכול לבדוק את זה? איך אני יכול לברר אם היו ליקויים כל שהם בטסט, שכנראה הוא חייב אותי עליהם? אולי אפילו לא היו ליקויים והוא סתם מצא דרך להוציא ממני עוד כסף?

במידה ובאמת הוא דפק פה קטע, יש לי איך להוציא ממנו את הכסף? מבחינה חוקית כמובן. יש לי את טופס זיכרון הדברים שמצויינת בו חלוקת העלויות.

פורסם (נערך)

אתה מתבלבל בין שני דברים.

עלות הטסט השנתי ועלות ביצוע המבחן השנתי.

העלות הראשונה - תלוי בסוג הרכב שלך (מניח שזה בין 1200-1300 ש"ח. זה רשום ברשיון הרכב. תסתכל !). אתה מקבל כחודש לפני הטסט את הרשיון החדש, משלם אותו וניגש למכון הטסטים לבצע מבחן שנתי (=בדיקה בפועל של מערכות הרכב).

ממש לפני ביצוע הנ"ל במכון עצמו - אתה משלם 97 ש"ח- עלות הבדיקה עצמה בפועל.

אם עברת - מה טוב. אם היו ליקויים כלשהם - והבוחן מכשיל אותך, אתה אמור לתקן הליקויים ולחזור לאותו מכון טסטים לבדיקה חוזרת ומשלם על בדיקה חוזרת שעלותה כ-20 ש"ח (לא זוכר בדיוק הסכום).

מקווה שזה עשה לך קצת סדר.

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

הטסט מורכב משני חלקים:

יש את האגרת טסט- הסכום תלוי בסוג הרכב ובדגם(משפחתיות ממוצעות נע בין 1200 ש"ח ל 1700 ש"ח)

ויש את ביצוע הטסט בפועל במכון רישוי, שזה עולה באמת 97 ש"ח.

כאשר הוא אמר לך שהמחיר יתחלק בינכם חצי חצי, הוא התכוון שהוא ישלם חצי מהאגרה(650 ש"ח). בדרך כלל האגרה מגיע כחודש וחצי לפני מועד הטסט הביתה. צריך לשלם אותה בדואר, ורק לאחר התשלום ניתן לגשת לבצע טסט במכון רישוי (וגם זה עולה כסף - 97 ש"ח כמו ששילמת ברכב של אביך).

פורסם

הסוחר היה איתך הגון לגמריי, האגרה השנתית עלתה 1200 והמבחן במכון הרישוי עלה עוד 100.

1300 ביחד, חצי זה 650. סע לשלום בראש שקט עם טסט לשנה.

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

ותעשה שיעורי בית. לקנות רכב מבלי לדעת כמה עולה אגרת הרישוי זה קצת ילדותי ולא רציני.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

עוד מעט הוא גם יגלה שצריך ביטוח ושהוא עולה 5K בשנה. אני באמת לא מצליח להבין את החובבנות והחפיפניקיות שמלווה רכישה של מוצר בעשרות אלפי שקלים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ובכל זאת - אם לא שואלים, לא יודעים. עדיף לשאול ושכמה אנשים באינטרנט יחשבו שאתה גולם מאשר להישאר גולם במציאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אלו דברים שלא לומדים בבית ספר וגם לא בתאוריה לרישיון נהיגה.

אם נניח להורים אין רכב או שיש אבל לא התעניינת, אז את הדברים האלו אתה מגלה כשאתה קונה את הרכב הראשון שלך.

השאלה לגמרי לגיטימית.

לדוגמא, רוב האנשים שאף פעם לא קנו דירה לא בדיוק יודעים איזה מסים צריך לשלם בקניה. לומדים את זה תוך כדי התהליך, וזה בסדר גמור.

פורסם

אני חושב שרק בגיל 18-19 כשהיה לי רשיון שנתיים ונהגתי על הרכב של אמא שלי, הבנתי שיש דבר כזה שנקרא טיפול. (גם הייתי חבר בפורום באותה תקופה ובכל זאת :-) )

מיותר לציין שאז גם הבנתי שיש דבר כזה שנקרא אחזקה וזה לא כולל רק צמיגים וטסט.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

זה עוד שטויות. פעם תפס אותי שוטר ואמר שאין לי טסט.

פתחתי עיניים גדולות ועגולות עליו והראתי לו ששילמתי את האגרה.

לא היה לי מושג שגם צריך לנסוע לאיזה מוסך בדרום תל-אביב, לעמוד בתור ולעבור במסלול בדיקה שבסופה מקבלים מדבקה.

פורסם

לא היה לי מושג שגם צריך לנסוע לאיזה מוסך בדרום תל-אביב, לעמוד בתור ולעבור במסלול בדיקה שבסופה מקבלים מדבקה.

ענק , אולי מישהו ירים את הכפפה ויפתח שרשור פדיחות שקשור לעולם הרכב ????

פורסם

אוייש נו, מה אתם ילדים שמחפשים להעלות לעצמם את האגו?

אם אין לכם משהו מועיל להוסיף, אתם מוזמנים לא להגיב.

זה היה נראה כמו פורום מכובד.

תודה לעונים הרציניים. עזרתם מאוד.

פורסם

BRUZO

השאלה שלך לגיטימית לגמרי, והיא חלק מהסיבות שהפורם קיים, ראה תגובה 10, כל עוד ולא נגרם נזק, הכל בסדר.

(במידה והבחור ללא הטסט היה מעורב בתאונה זה יכול היה להיות מאד לא נעים)

SCANSPEAK

פורסם
ותעשה שיעורי בית. לקנות רכב מבלי לדעת כמה עולה אגרת הרישוי זה קצת ילדותי ולא רציני.

עוד מעט הוא גם יגלה שצריך ביטוח ושהוא עולה 5K בשנה. אני באמת לא מצליח להבין את החובבנות והחפיפניקיות שמלווה רכישה של מוצר בעשרות אלפי שקלים.

איתמר

עובדה שלפני כמה שבועות נפתח שרשור ייעץ "דחוף" לגבי ביטוח לרכב "חדש הניילונים". מישהו קנה איזו סיאט ואחרי שגילה מה מחיר הביטוח נכנס להלם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...