Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

בתקופה האחרונה קרה פה ושם שחברים שלי הציעו לי להחליף אותם כדי שהם ישתו בערבים שפתאום לא היה לי חשק לשתות והם הוציאו רכב.

עכשיו תמיד אומרים לי יש לי ביטוח לכל נהג ובאמת שאני מסתכל אני רואה בדרך כלל את השלושה משפטים האלה פחות או יותר בכל הפוליסות של ביטוח חובה:

בני האדם הרשאים לנהוג ברכב

.7

א) רק בעל הפוליסה, בעל הרכב, המחזיק ברכב כדין וכל המשתמש ברכב בהיתר, מאת מי .

מהם, רשאים לנהוג ברכב.

ב) על אף האמור בסעיף קטן )א(, נקבע בתעודת ביטוח שהוצאה לאופנוע או לרכב המסווג

ג)

"מונית" ברישיון הרכב, כי חבות המבטח תכסה נהיגה ברכב רק בידי מי ששמו נקוב

בתעודת הביטוח, רשאי לנהוג ברכב רק מי ששמו נקוב בתעודת הביטוח כאמור.

נהג ברכב מי שאינו רשאי לנהוג בו לפי הוראות סעיף זה, פטור המבטח מחבותו לפי פוליסה

עכשיו מהמשפטים האלה הבלטתי את המשפט שלא כל כך ברור לי מה הוא אומר.

יש לי מספר שאלות:

1) חבר מביא לי את הרכב שאחד ההורים שלו בעלים של הרכב וההורים שלו בפועל לא יודעים על זה שאני נוהג ברכב. האם אמורה להיות עם זה בעיה משפטית חס ושלום? , האם חבר שלי מוסמך לחאורה להסכים לי לנהוג ברכב בצורה חוקית מבחינת חברת הביטוח?

2) לחברים שלי יש ביטוח לנהג חדש (אולי זה נחשב ביטוח נהג צעיר אני כבר מבולבל) ואני סיימתי את הנהג חדש לא מזמן ואני נחשב נהג צעיר. אמור להיות עם זה בעיה עם חברת הביטוח?

תודה רבה על העזרה

מסרב לחתום:evil:

פורסם

אם החבר שלך נהג חדש ויש לרכב ביטוח בשבילו, ואתה כבר לא נהג חדש, אז יש לך ביטוח, אבל אתה צריך לברר אם הביטוח שעשו לו הוא נקוב בשם כי אם כן אתה בבעיה כאשר קורה משהוא,

פורסם

מבחינת עצם החוקיות של הנהיגה ברכב ומבחינת ביטוח חובה אתה יכול להיות רגוע.

מבחינת נזקי רכוש:

1. יש לבדוק אם הביטוח המקיף (או צד ג') הוא לנהגים נקובים בשם - אם כן אז אתה לא מבוטח.

אני לא הייתי מסכים לנהוג ללא כיסוי צד ג' לפחות. תחשוב על מקרה שאתה נכנס במרצדס וגורם לה נזק "קל" של החלפת 2 דלתות נניח.

2. גם אם אתה מבוטח, מה קורה במקרה של תאונה באשמתך?

אם הביטוח הוא צד ג' בלבד - אתה תשלם לחבר על הנזק לרכב שלו?

בכל מקרה - אתה תשלם השתתפות עצמית שיכולה להיות גם 1500-2000 שקל.

אתה תפצה את החבר על העליה בפרמיות שלו ב-3 שנים הבאות?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אם החבר שלך נהג חדש ויש לרכב ביטוח בשבילו, ואתה כבר לא נהג חדש, אז יש לך ביטוח, אבל אתה צריך לברר אם הביטוח שעשו לו הוא נקוב בשם כי אם כן אתה בבעיה כאשר קורה

כל עוד לא רשום שם של אף אחד האם אפשר להסיק כי זה לכל נהג? או לפחות כל נהג בגיל מסויים?

מסרב לחתום:evil:

פורסם

אצלי רשום בפירוש:

"כל נהג ללא הבדל גיל המחזיק ברישיון נהיגה עפ''י חוק"

אולי לא בדיוק הניסוח,אבל הבנת את הרעיון.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
אם החבר שלך נהג חדש ויש לרכב ביטוח בשבילו, ואתה כבר לא נהג חדש, אז יש לך ביטוח, אבל אתה צריך לברר אם הביטוח שעשו לו הוא נקוב בשם כי אם כן אתה בבעיה כאשר קורה

כל עוד לא רשום שם של אף אחד האם אפשר להסיק כי זה לכל נהג? או לפחות כל נהג בגיל מסויים?

כן, אם יש ביטוח לנהג חדש אז גם אתה תהיה מבוטח, אצלי למשל יש ביטוח לנהג צעיר לא נקוב בשם אז כל נהג צעיר יכול לנהוג ברכב.

פורסם

צריך להסתכל בדף הרשימה (העדכני לשנה הנוכחית!) של הביטוח המקיף.

כתוב שם במפורש מי הנהגים המורשים.

דוגמה 1:

כל נהג מגיל X ובלבד שמחזיק רשיון נהיגה לפחות שנה;

(ערכים פופולריים עבור X הם 21, 24, 30, 35, 45)

דוגמה 2:

הנהגים הבאים בלבד: מר ישראל ישראלי ת.ז 1234567, גב' ישראלה ישראלי ת.ז 7654321

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...