Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

יש לי לנטיס 323F גיר אוטומט שנת 96. אני מכניס את המפתח, מסובב למצב ON, בודק שכל הנורות נדלקות מחכה כמה שניות ומסובב למצב START. הסטרטר מפעיל את המנוע ובעולם האידיאלי המפתח צריך לחזור למצב ON, אצלי הוא נשאר במצב START והסטרטר ממשיך לעבוד כל עוד אני לא מסובב את המפתח חזרה ל ON ידנית.

מה יכולה להיות הבעיה? מי מטפל בזה? מה הנזק הכספי הצפוי? יש אפשרות לטפל בזה לבד?

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

הקפיץ במתג ההצתה.

הבעיה היא שלא פשוט להשיג את החלק.

נסה בחזי דלאל או בפירוקיות.

אפשר להחליף לבד. אפשר גם להעביר את הצילינדר כך שלא תצטרך להחליף מפתח.

נסה גם אצל פאר המנעולים בפ"ת.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

natco,

תודה רבה. אקפוץ בהזדמנות חזי דלאל ו פאר המנעולים.

אם אני מחליף לבד, זה לא כולל התעסקות עם כרית האוויר בהגה עצמו? לא רוצה להגעת בכרית האוויר, אבל כן רוצה לנסות להחליף לבד.

ועוד שאלה, אם אני ממשיך זמן מה לנסוע ככה (כלומר ידנית להחזיר את המפתח למצב ON), האם יגרם נזק רב לסטרטר? פשוט בדיוק החלפתי סטרטר ולא רוצה להרוס את הקיים.

פורסם

אם אתה מחזיר מיד כשהרכב מניע, לא יקרה כלום.

זה לא כולל פירוק של ההגה וכרית האוויר.

יש חובק שנפתח עם ברגים.

אני אנסה למצוא לך שרטוט מהמחשב בבית.

(כרגע מהטאפאטוק).

פורסם

natco,

תודה רבה על התגובה!

כמובן שאני אשתדל להחזיר מידיית. פשוט יקח זמן עד שאני אקפוץ לחזי דלאל (קרוב לוודאי רק בשישי), ואם לא אצליח להשיג את החלק\לא אצליח לתקן לבד, אני רוצה למשוך עד אמצע יוני ששם יש לרכב טיפול וטסט ושהמוסך כבר יתקן את זה.

לפי מה שהבנתי צריך לפרק את הכיסוי התחתון (מצאתי שם 2 ברגים) או לחילופין אני צריך לבדוק אם יש חור שדרכו ניתן ללחוץ ולהוציא את כל המנגנון (צריך להכניס את הפתח למצב ON או ACC לזכרוני). וכמובן לנתק מצבר. זה מקריאה באינטרנט על פירוק כללי של מנגון ההצתה (לא מצאתי מיוחד למאזדה).

אבל אם יש לך מידע נוסף, אודע לך מאוד אם תוכל לשתף!

פורסם

אנחנו מחליפים את החלק שמסומן במספר 1.

על ידי פתיחת שני הברגים שעל אחד מהם כתוב "REPLACE" (אגב, לא יקרה כלום אם סתם תבריג אותו חזרה,אבל אתה בכל מקרה מקבל שניים חדשים+לוחית עליונה חדשה) והסרת הלוחית העליונה ושני השימסים שמסומנים ב-2.

אחרי שתפרק אתה יכול להעביר את המתג החשמלי שנמצא מאחור, ואת הצילינדר. יחסוך לך לקנות חדשים.

כדאי מאד לנתק את הקוטב השלילי של המצבר לפני תחילת העבודה!

אני מציע להרים טל' לחזי לפני שנוסעים אליו, יש מצב שאין לו במלאי

(אני זוכר שרשור מלפני כמה חודשים, שהשואל מאד התאמץ למצוא סוויץ')

aaa.gif

פורסם (נערך)

natco

המון תודות!

קצת קשה לי להבין מהציור למה כל המנגון הזה כל כך ארוך, אבל אני מאמין שאחרי שאפרק אותו אבין מה זה מה.

עריכה: אוקי נראה לי שהבנתי מה זה מה. זה כל המנגון של ההגה, כאשר מה שמסומן ב 1 זה מנגון ההצתה עצמו.

עריכה 2:

אם מסתכלים פה

http://www.jimellismazdaparts.com/showAssembly.aspx?ukey_product=1828447&ukey_assembly=296708&ukey_make=995&ukey_model=14366&ukey_driveline=0&ukey_trimlevel=0&modelYear=1996

זה החלק שמסומן ב 66-155? והברגים זה 60-436?

פורסם (נערך)

בערך.

66-155 זה החלק החשמלי בסוויץ'. הוא נפרד מהחלק המכאני וגם נמכר בנפרד. כמו שאמרתי, אם הוא בסדר, תעביר אותו מהסוויץ' המקורי ותחסוך.

ההמשך המתכתי משמאל למספר זה החלק שמכיל את הקפיץ הסורר.

וכן, הוא מתפרק עם הברגים המסומנים ב-60-436 שמנתקים את החבק ממוט ההגה הארוך שרואים בציור שלי.

עריכה: עכשיו אני רואה שהמק"ט הוא אכן של הסוויץ' קומפלט, כולל החלק החשמלי.

זו כנראה גם הסיבה שהוא עולה בחו"ל 122$... חתיכת תיק.

לפחות יש לך מק"ט לתת לחזי.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם (נערך)

natco

המון תודות לך! עזרת לי מאוד!

עכשיו אני רק צריך למצוא את החלק המכאני ולהחליף אותו. משימה לסופ"ש הקרוב! :-D

עריכה: לגבי העריכה שלך, האם זה אומר שלא ניתן לרכוש את החלק המכאני בנפרד? באמת שקיוויתי לא להגיעה לסכומים כאלה, סך הכל קפיץ...

עריכה: בדקתי מול חזי, זה מגיעה ביחד החלק המכאני והחלק החשמלי. עולה 800ש"ח. באסה.

פורסם

נראה לי גם אחרי משלוח ומיסים מחו"ל, המחיר לא יהיה רחוק מלהיות כפול.

אבדוק כנראה מחר אצל שוקי מפאר המנעולים.

שוב, המון תודות לך על העזרה! לא יודע מה הייתי עושה בלעדיך (טוב כן יודע, נותן למוסך כנראה לטפל בזה בעלות זועמת).

• תוכן חדש...