Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4435 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תקנה 35, אומרת שנהג רכב ינהג תמיד בצידו הימני הקיצוני של הכביש.

זה אומר שגם אם החלטת לנהוג ביום כיפור ואתה לבד על הכביש, אתה נוהג בצד ימין, במידה ולא:

250 שח ו6נק חובה.

א,ב של תרבות נהיגה,לצערנו לא נאכף מספיק.

קרא את החתימה.סע בזהירות.

אני עדיין לא מבין מדוע תרבותי יותר לנהוג בנתיב הימני?

מה כל כך מסוכן בלנהוג בנתיב השמאלי בכביש ריק ללא מכוניות עד כדי כך שיש חוק לזה?

אם הבנתי נכון, מספיק שיש עוד רכב אחד על הכביש והחוק הזה מבוטל?

מה לגבי כביש עירוני עם יותר משניים או שלושה נתיבים?

פורסם

הבנת לא נכון.גם אם אתה לבד אתה בצד ימין.

בכבישים בהם ממוקמים מחלפים אתה מוזמן לבדוק מהיכן עולים למחלף בדכ(מנתיב ימין ולא שמאל),למה אתה צריך לנהוג בצד שמאל ובדקה התשעים לחתוך ימינה למחלף?ולמה צריך לבקש רשות מנהג שתקוע בשמאלי שיפנה את הכביש ויתן לתנועה לזרום?

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

מיטל - לפי כללי הנהיגה האירופיים חובה לנהוג בנתיב הימני ביותר הפנוי (במדינות עם נהיגה בשמאל - בנתיב השמאלי ביותר הפנוי). המטרה היא בטיחותית: שדה הראיה שלך שמאלה (באמצעות המראה) יותר טוב מהשדה הראיה מימין, כך שבסטיה מהנתיב תראי יותר טוב אם יש רכב נוסף המפריע לך. כמוכן עקיפה משמאל צפויה - מימין לא, ואת עלולה להיות מופתעת על ידי נהג העוקף מימין. כאשר מדובר ברכב כבד המצב יותר חמור שכן שדה הראיה מימין של נהג משאית מוגבל מאד ועקיפתתו מימין מהווה נטילת סיכון גדול ומיותר. מטה נוספת של החוק היא הקטנת מהירות יחסית בין רכבים על אותו נתיב - ככל שהנתיב יותר שמאלי הוא יותר מהיר. מטרה שלישית היא צמצום זיגזוג בין נתיבים - עקיפה תתבצע תמיד משמאל, ולא יהייה מצב שבו נהג יזגזג בין נתיבים כדי לעקוף פעם מימין ופעם משמאל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני עדיין לא מבין מדוע תרבותי יותר לנהוג בנתיב הימני? כי זה החוק, כי כך אתה לא מעכב את הנוסעים האחרים.

מה כל כך מסוכן בלנהוג בנתיב השמאלי בכביש ריק ללא מכוניות עד כדי כך שיש חוק לזה? ראה הודעתו של ספריאל ושל יניב. שדה ראייה, הימצאותם של מחלפים וכדומה.

אם הבנתי נכון, מספיק שיש עוד רכב אחד על הכביש והחוק הזה מבוטל? לא הבנת נכון. החוק תקף תמיד. בנוסף, השמירה על הימין חשובה הכי הרבה כאשר יש עוד מכוניות על הכביש.

מה לגבי כביש עירוני עם יותר משניים או שלושה נתיבים? הימני ביותר. לא האמצעי ובטח שלא השמאלי. אנשים שנוסעים בנתיב האמצעי של למטרת עקיפה מעכבים את שאר משתמשי הדרך, וגרוע מכך, מסכנים אחרים בכך שגורמים להם לעקוף מימין [שזו עבירה בפני עצמה].

תשובות באדום.

לצערי בארץ אנשים לא מכירים את חוקי התנועה ורוב האנשים לומדים תאוריה כדי לעבור אותה, ולא כדי להיות נהג טוב. זה נשמע אבסורד אני יודע, אבל זה המצב בארץ. אפשר למשול את זה למישהו שלא יודע איך להשתמש בנשק, ומתפקד כחייל, או מישהו שלא למד רפואה יום אחד, ועובד כמנתח. אבסורד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם לא הבנת מה תרבותי לעצור באדום? מה כל כך מסוכן בלעבור באדום?

זה לשון החוק. השמאלי לעקיפה בלבד.

זה לא נראה לך תרבותי? אל תנסה להבין. תקיים את החוק ושמור על השמאלי פנוי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם (נערך)

razmel - כניראה שקראת את ההודעה שלי ברפרוף, קרא אותה שוב:

לא רשמתי שזה לא ניראה לי תרבותי, שאלתי שאלת תם, מדוע זה לא תרבותי. ועכשיו שחבריי הפורום האחרים הסבירו זאת (בניגוד אליך) אני מבין את משמעות החוק הנ"ל.

ניקו - ככל הניראה רוב הנהגים בארץ לא מכירים את החוק הזה טוב כי לא מחדירים אותו מספיק לתלמידי נהיגה/נהגים חדשים/ותיקים או בנהיגה מונעת. עברתי קורס נהיגה מונעת (שגרתי, לא בגלל נקודות חלילה) לא מזמן והמרצה (שהוא שוטר מתנדב) לא הזכיר מילה אחת בנושא הזה.

עריכה אחרונה על ידי MeTaLhAmMeR
פורסם
razmel - כניראה שקראת את ההודעה שלי ברפרוף, קרא אותה שוב:

לא רשמתי שזה לא ניראה לי תרבותי, שאלתי שאלת תם, מדוע זה לא תרבותי. ועכשיו שחבריי הפורום האחרים הסבירו זאת (בניגוד אליך) אני מבין את משמעות החוק הנ"ל.

ניקו - ככל הניראה רוב הנהגים בארץ לא מכירים את החוק הזה טוב כי לא מחדירים אותו מספיק לתלמידי נהיגה/נהגים חדשים/ותיקים או בנהיגה מונעת. עברתי קורס נהיגה מונעת (שגרתי, לא בגלל נקודות חלילה) לא מזמן והמרצה (שהוא שוטר מתנדב) לא הזכיר מילה אחת בנושא הזה.

אכן יש חוסר מודעות לנושא בארץ, ובתכלס כל אחד עושה מה שהוא רוצה על הכביש.

לשם השוואה אני מציע לך לנסות ולנהוג קצת בפעם הבאה שתהיי במדינה עם תרבות נהיגה נכונה באירופה, זה פשוט עולם אחר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לפי מי שידוע לי ,דו"ח אזהרה ניתן רק למי שיש 10 שנים רישיון ,ומתוכן 5 שנים אחורה עבר נקי .

"1. על מגיש הבקשה לקבל אחריות לביצוע העבירה. לא קיבלת אחריות לעבירה, לא תוכל ליהנות מהמרת הדו"ח לאזהרה.

2. על הנהג המבקש המרת דו"ח תנועה לאזהרה להיות בעל וותק נהיגה של למעלה מ- 10 שנים.

3. בנוסף, על אותו נהג להיות בעל 5 שנות נהיגה רצופות "נקיות" מעבירות תעבורה.

4. בנוסף, לא ניתן להמיר את הדו"ח באזהרה אלא בעבירות תעבורה קלות, אשר אינן כוללות את הרשימה שלהלן:

• כל דו"ח הזמנה לדין.

• מעבר צומת ברמזור אדום.

• עקיפה על קו הפרדה רציף.

• נשיאת מטען חורג.

• חנייה בחניית נכים.

• שימוש בטלפון נייד תוך נהיגה.

• אי עצירה בתמרור עצור."

[h=4][/h]

פורסם

אולי על הנייר זה 10 שנים רישיון.

אבל כולנו בני אדם ושוטרים לא צריכים להיות רובוטים. השוטר היה איש נחמד והפעיל שיקול דעת ובסופו של דבר נתן אזהרה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אין בעיה ,יכול להיות שהשוטר היה נחמד והפעיל שיקול דעת ו-וויתר לך על הדו"ח ,אבל אופציה במסוף או ידני לרשום לך דו"ח אזהרה אין לו.

מה שאני בא להסביר פה - שהוא פשוט שיחרר אותך וניסה להפחיד אותך עם האזהרה . אין לך שום אזהרה.

סע בזהירות.

פורסם

^

הבנתי,תודה על ההסבר.

אתמול במקרה חבר פורום אחר הסביר לי את המצב שקרה לי ואין לי באמת אזהרה.

בכל מקרה אני נוסע יותר כחוק עכשיו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...