Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנסיעה הראשונה שלי לארה"ב נהגתי על אקספלורר כזו שהיתה שייכת לקרובי משפחה.

אני זוכר שנהנתי מאוד לנהוג בבהמה, בעיקר בשיוט נינוח. זכור לי גם גרגור מנוע חביב שמרמז לך על נוכחות סמ"קים מכובדים.

אגב בהמה, הבהמה האמיתית בארה"ב בתחילת שנות ה-2K היה ה-excursion. אאל"ט יש גם כמה יחידות שהגיעו ארצה ביבוא אישי.

פורסם
אני מתעסק קצת מהצד בדיטיילינג (בעיקר פנימי).

מתי אני בא? כשיהיה לי זמן :)

מאיפה אתה בארץ?

בכיף :)

הרכב חונה במגדלי נאמן בת"א.

מראש מתנצל שאני נכנס לכיס, אבל אני באמת לא מבין את ההגיון בלקנות רכב ב-280 אלף, בשביל לנסוע 70 אלף קילומטר ב-8 שנים.

ההתנצלות התקבלה.

אני לא מתייחס לנושא הק"מ - זה לא רלוונטי ולא ענייני.

רכב יפה, כמו שאמרו, תשמר אותו, יש אחלה תנאים (קמ נמוך וחניון).

מה גם שזה אמריקאית, לאט לאט הם נעלמות.

סתם מעניין אותים אם כשרכשתם אותה, אם מכרו בארץ גם את הדגם עם ה5L V8 ?

לגבי הדלק, אני לא חושב שזה כזה קריטי, זה לא אלטו, אלה ג׳יפ מפנק עם מנוע מטורף.

היום ג׳יפון V6 ממוצע אוכל 1/7 ואין בו פינוקים אמריקאים.

לפעמים צריך רכב שיהיה יצוגי.

השכן שלי כל 5 שנים מחליף אודי, והוא לא עושה חצי ממה שאני עושה עם השברולט שהיא רכב שני בבית.

באשר לשאלתך השנייה,

לדעתי לא מכרו את ה-V8. יתרה מזאת,

באותו שנתון האקספלורר שלנו היה אחד הדגמים היחידים שהביאו לארץ.

ב-98' הגיעו כבר קצת יותר.

באשר לכל הפוסטים על הדלק...

You're preaching to the choir.

זה מטורף לחלוטין.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

גיא, אחל'ה אוטו יש לך. אהבתי את הסקירה.

אגב, סתם לידע כללי יש לך 160 סוסים ולא 250. אבל זה מתקבל על סל"ד נמוך של 4200 ויש לך מומנט של 30קג"מ על 3000סל"ד.

באותם זמנים מנועים היו בעלי הספקים צנועים לאמריקאים. לי היה יוקון 5.7 בנזין עם 255 סוסים ו48קג"מ מומנט. סתם להשוואה מרצדס 5 ליטר של אותם שנים גם הפיק 48קג"מ, אבל טיפה יותר סוסים - 336.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תודה רבה.

מבדיקה ב-SPEC באינטרנט - דגם ה- V8 הגיע עם 250.

אבל הדגם שלי, V6 4 ליטר הגיע במספר הספקים,

בין 160 ל-210. (או 205 תלוי באיזה אתר בודקים).

איך בודקים איזה הספק בדגם הזה ספציפי?

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Explorer

http://www.cars.com/ford/explorer/1997/

האמת? אני מופתע מאד. היא מרגישה הרבה יותר חזקה, טוב מומנט מכובד מאד.

אגב ברשיון הרכב תחת הספק לא כתוב דבר...

עריכה אחרונה על ידי GuyHar

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

קשה לדעת מה ההספק האמיתי, כי תלוי איזו שנת מודל, תלוי מה הזמין יבואן וכד'.

בכל אופן, כוחות סוס ממש לא משנים הרבה, מה שחשוב זה המומנט, זה הכוח שאתה מרגיש.

מנועים האלה בנויים ככה שרוב מומנט מתקבל על טורים נמוכים, לכן יש המון כוח זמין על סל"ד נמוך.

אגב, לפי אתר הזה 160: http://autos.msn.com/research/vip/Spec_Glance.aspx?year=1997&make=Ford&model=Explorer

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
הייתי שמח לעשות פרוייקט פנימי על רכב כזה בהזדמנות, התמורה תיהיה סיבוב קטן :)

אחרי שאתה מסיים איתו תעבור גם אצלי.

יש פה מישהו שהיה שמח לעשות גם פרוייקט חיצוני בתמורה לסיבוב?

:lol::lol:

אנקטודה מעניינת, היציאה מהמקום, מרגישה חזקה הרבה יותר מה-X5 :twisted:

זה בעיקר כי ברכבי מרצדס וב.מ.וו אין נשיכה ראשונית חזקה בדוושות כדי לתת תחושה יותר "נינוחה".

עד 15 קמ"ש הסיוויק של אבא שלי מרגישה זריזה יותר מהרכב שלי והיא גם נותנת נשיכה ראשונית ממש חזקה בבלמים לעומת הרכב שלי.

אחלה סקירה של רכב די מיוחד ולא נפוץ, תהנו ממנו.

אגב, tzvipper,

336 כ"ס לעומת 255 כ"ס זה לא קצת יותר, זה הרבה יותר, אתה מדבר על תוספת של טיפל'ה מעל 30%.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הזכרת נשכחות, לבוס של אבא שלי היתה אחת כזאת מודל 98 חדשה , שהחליפה ספארי חדשה גם כן מודל 95 (הוא היה חולה על האמריקאיות האלה).

הייתי בא לפעמים לאבא שלי לעבודה בערב, והבוס שלו "היה מרשה לי" ללכת להביא לו את הרכב מאחד החניונים שהוא היה חונה בהם (רחוב העליה בת"א).

איזו התרגשות זאת היתה, אלו היו המכוניות של "העשירים", הייתי יושב בכורסאות, מדליק מזגן, ונותן כמה דקות רק גז במקום כדי לשמוע את הנהמות, ולהרגיש איך הרכב מטלטל מצד לצד במכת גז בפאקינג או בניוטרל... אח"כ הייתי צריך לחזור כמובן לאפלאוז דגם L שלנו.... נו , תארו את הבאסה....:-D

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אגב, tzvipper,

336 כ"ס לעומת 255 כ"ס זה לא קצת יותר, זה הרבה יותר, אתה מדבר על תוספת של טיפל'ה מעל 30%.

אני סומך על מומנט. כמה סוסים לפה, כמה סוסים לשם זה ניאנסים. מנוע בנוי היטב נותן זמינות של מרבית הכוח בטורים נמוכים. מהירות סופית לא מענינת אותי, לכן כמה כוח סוס יש לא באמת משנה משהו. היה לי גם יוקון טורבו דיזל 6.5 עם 180 סוסים, אהבתי את המנוע הרבה יותר מ5.7 בנזין למרות שהיו לו יותר סוסים וכימעט אותו מומנט.

פורסם

נהגתי בארה"ב על פורד EDGE 2013 למשך שבוע.

V6 4X4

זה היה כיף ללחוץ על הגז רק בשביל לשמוע את המנוע ולקבל את הדחיפה בגב. מכוניות חמודות ואכן מלאות באמריקאיות.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• תוכן חדש...