Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפצים את הדירה, החלונות הקיימים בויטרינה מחייבים החלפה. בגלל שאנחנו מאחדים מרפסות נצטרך להוסיף גם חלונות לויטרינה

אנחנו מתלבטים בין תריסי שלבים רגילים לבין תריסי גלילה חשמליים

ההתלבטות שלנו לטובת תריסי השלבים היא מחיר, אפשרות לפתוח את שלבים ואז גם לקבל אור וגם לשמור על פרטיות מסויימת

ההתלבטות לטובת תריסי הגלילה החשמליים היא עיצוב טוב יותר וחסכון בהרחבת סף השיש בשביל הוספת החלונות

אשמח לשמוע מה דעתכם על האפשרויות האלו, ומה אמור להיות סדר גודל המחיר של האופציות עבור ויטרינה ברוחב 3.3 מ'

בנוסף, האם החלפת תריסים פשוטים בתריס חשמלי נחשבת לשינוי חזית בניין (שפונה לרחוב) שיכולה לגרום לבעיות (כשבשאר הבניין התריסים פשוטים וישנים או שלא) ?

וגם, אשמח לקבל המלצות על מקומות מומלצים לחלונות וויטרינות באזור אשדוד - ראשל"צ

תודה מראש!

פורסם

למה כוונתך "ויטרינה". אם מדובר בחידוש החלונות הקיימים, ויש להם תריסי גלילה רגילים - הרי שמבחוץ אין הבדל בין תריס גלילה ידני לחשמלי.

לגבי "תריסי שלבים" - אנ מניח שאתה מתכוון למה שאני קורא "תריסי רפפה". לאלה יש חסרון גדול - כיון שהם נפתחים בהסטה לצדדים אין אפשרות לפתוח אותם לכל רוחב החלון, תמיד ישאר קטע שיוסתר על ידי התריס. חסרון אם רוצים נוף או שמש בכל שטח החלון (אלא אם מדובר בתריס המוסט לתוך "כיס" בקיר שבצד).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תריס גלילה טוב רק להחשכה טוטואלית או לבטיחות (פריצה) אם יש להם מנגנון נעילה

אם אתה לא צריך את אחד מהפיצרים האלו אז תוותר עליהם, לדעתי עדיף בלי.

תריס רפרפה אינו מחשיך טוטאלית, פחות אמין בהרבה מתריס גלילה, סיוט מבחינת ניקיון ואבק, אם הוא מותקן חיצונית הוא מאוד פגיע ברוחות ואם הוא מותקן פנימית הוא פוגע בנגישות אל החלון

לשם הצללה או אטימת ראות (שהשכנים לא יציצו) לדעתי הפתרון הטוב ביותר הוא וילון (חשמלי) ואם ממש צריך החשכה אז עושים וילון כפול עם 2 מסילות חשמליות שאחד מהם אטום והשני רק הצללה

אם אינך צריך הצללה כלשהיא על החלון אז פשוט תוותר על כל אלה ותישאר עם חלון (יפה) בלבד

זו דעתי ומניסיוני עם בתים שאני רואה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אפילו שאתה מתלבט בין השניים ולא מתלבט האם בכלל לעשות את אחד מהם אני ממליץ בחום כן לעשות את אחד מהם.

בעל הבית בדירה שלי החליט לחסוך על תריסים ועשה רק וילונות\תריס פנימי של איקאה. בקיץ הכל מושלם, בחורף המסילות של החלון מתמלאות מים והמים נוזלים פנימה לתוך הבית.

בהתחלה חשבתי שזה אחלה רעיון כדי לחסוך כמה אלפים על תריסים לדירה שקניתי, אבל אח"כ קלטתי שהקירות של הדירה שאני שוכר מתמלאים מים.

בקצרה: תעשה תריס חיצוני בכל מקרה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לגבי "תריסי שלבים" - אנ מניח שאתה מתכוון למה שאני קורא "תריסי רפפה".

אולי הוא מתכוון לתריס גלילה, שבנוי כך שאותו התריס יכול להיראות ב 2 הצורות שבצילום.

יהודה

44תריס-ונציאני-חיצוני-ארגז_מעוגל_תמונה.jpg

פורסם
אפילו שאתה מתלבט בין השניים ולא מתלבט האם בכלל לעשות את אחד מהם אני ממליץ בחום כן לעשות את אחד מהם.

בעל הבית בדירה שלי החליט לחסוך על תריסים ועשה רק וילונות\תריס פנימי של איקאה. בקיץ הכל מושלם, בחורף המסילות של החלון מתמלאות מים והמים נוזלים פנימה לתוך הבית.

בהתחלה חשבתי שזה אחלה רעיון כדי לחסוך כמה אלפים על תריסים לדירה שקניתי, אבל אח"כ קלטתי שהקירות של הדירה שאני שוכר מתמלאים מים.

בקצרה: תעשה תריס חיצוני בכל מקרה.

אצלך יש פשוט בעיה עם המסילות או הניקוז שלהם

מעולם לא סגרתי את התריסי גלילה באף חלון ומעולם לא נכנסה טיפת מים, לא במרפסת סלון ולא בעוד 2 כיווני אויר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין ספק שצריך לדאוג לאיטום וניקוז טובים של האדנים והמסילות.

בכל זאת יש לתריס יתרון - הוא מגן על השמשות גם מפני הלכלוך שמותיר הגשם.

כמוכן חוסך את הצורך בסורגים (דרישה של הביטוח בתנאים מסויימים). כמובן שאם יש צורך בסורגים משיקולי בטיחות (ילדים) יתרון זה מתמסמס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אולי הוא מתכוון לתריס גלילה, שבנוי כך שאותו התריס יכול להיראות ב 2 הצורות שבצילום.

יהודה

[ATTACH=CONFIG]375246[/ATTACH]

אני לא מכיר את הפתרון שהצעת

אתה יודע מה העמידות שלו לאורך שנים ? ובכמה הוא יקר יותר מתריס גלילה רגיל ? ובכלל, מה היתרונות והחסרונות שלו

עפ"י מה שאני מבין הוא משלב את היתרונות של שני הפתרונות שחשבתי עליהם (פרט למחיר)

אשמח לשמוע חוות דעת על התריס הזה מבעלי ניסיון איתו

• תוכן חדש...