Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי העלאת גדישה וכמה לחיצות הרכב "יורק" איזה 2 ליטר מים ירוקים החוצה מצינור העודפים במיכל עיבוי וכתוצאה מזה המנוע מתחיל מעט להתחמם.

מה זה הדבר הזה??

זה כתוצאה מחימום יתר של המים??

מה אתם אומרים??

תודה רבה לעוזרים :)

פורסם (נערך)

קודם כל צריך לבודד את המצבים: האם התופעה נוצרת רק בגדישה או כשהמנוע מתחמם ללא גדישה ?

אפשר לחמם את המנוע ללא גדישה ובעמידה, אם הוא מוציא קצת מיים בהתחממות למיכל עודפים זה טבעי, לשם כך יש מיכל עודפים.

אם הוא מוציא כמויות רק בגדישה יש מצב שהנוזל קירור נדחף דרך פריצה במעברי מים, בדוק סימנים של שמן במים,

ועדיף כבר לבצע בדיקת ליקג' שתספק אבחון מדויק יותר.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

תודה רבה על התגובה :wink:

אין באוטו בעיה של התחממות, מה שקורה זה:

כשאני מעלה גדישה ונוסע איזה כמה דקות על 2.0 BAR הרכב מוציא מצינור העודפים את המי קירור, פשוט פולט אותם החוצה.

וזה לא שיש עודף מים, הוא פשוט לוקח את המים הקיימים וזורק אותם החוצה לכביש,

כמה לחיצות נוספות ושוב הוא מוציא עוד קצת נוזל קירור,

ואז מה שקורה זה שמיכל המים מתרוקן וכתוצאה מזה המנוע טיפה מתחמם (המיכל ריק)

אני עוצר בצד וממלא כ-2 ליטר מים וזהו, ממשיך לנסוע רגיל עד ללחיצה הבאה,

זה נראה כאילו מהחום המים מתפשטים ומגיעים עד לצינור העודפים.

ממש מענייו, לא ברור לי איך זה יכול להיות :roll:

פורסם (נערך)

זה לא נראה בכלל תוצאה של התפשטות מים מהחום, כמויות כאלו לא יכולות להזרק החוצה בקצב כזה בגלל התפשטות.

להערכתי המים פשוט "נדחפים" ע"י לחץ הגדישה, וזה אומר שיש "קשר" או פתח בין מערכת היניקה/גדישה לבין מערכת הקירור, לחץ הגדישה נמסר למים דרך הפתח הזה ודוחף אותם החוצה.

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

נשמע כמו פריצה של קומפרסיה למע' המים, ז"א אטם ראש פרוץ או חמור מזה- ראש מנוע.

קח בחשבון שקצת קשה לאבחן בעיה כזו בהתכתבות.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם (נערך)

לגדישות גבוהות נהוג להשתמש באטמי ראש מחוזקים 1אצלך כנראה הסטנדרטי ,נפרץ לך אטם הראש !ולכן הלחץ מוצא דרכו אל מערכת המים . עכשיו שאתה עושה ראשים (שנים)תשים מחוזקים ,יש הרבה אינפורמציה לגבי אימפרזות בפורומים בחו"ל וגם בארץ יש כמה שמבינם חבל ללמוד בדרך הקשה , קרא ,תלמד ובנה את הרכב נכון ,רק לעלות גדישה על סטוק זה לא חכם!

עריכה אחרונה על ידי nirk
חוסר סימני פיסוק
פורסם

מה הקשר לאטמי ראש מחוזקים???

ניתן להשתמש באטמי ראש מקוריים, מומלץ להחליף ברגי ראש לARP על מנת שהראשים לא יתרוממו. (הסוג תלוי בעומק הכיס שלך).

לא ממליץ לך להמשיך ללחוץ, אתה תהרוס את המנוע, הבלוק עשוי מאלומניום ורגיש מאד לחום.

פורסם (נערך)

מה שנהוג זה לא בהכרח נכון, אלא אם כן המנוע משופר מהתחת וכבר לא קשור לסטנדרט היצרן במקור.

אם אתה מחזק אטם ראש (לא ברגי ראש) כי הוא נפרץ, כנראה יש לך בעיה במקום אחר שתהרוס לך חלק שונה (ויקר יותר) אחרי החיזוק. זה כמו להחליף פיוז שרוף בפיוז עם אמפרז, יותר גבוה.

עריכה אחרונה על ידי fizban

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

יש משהו שאני לא מבין,

איך יכול להיות שזה קורה רק בגדישות גבוהות? ב1.5 BAR הכל תקין.

אם הלך הראש מנוע אז איך יכול להיות שהמים לא מתערבבים עם השמן?

תודה רבה לכל העוזרים

פורסם
יש משהו שאני לא מבין,

איך יכול להיות שזה קורה רק בגדישות גבוהות? ב1.5 BAR הכל תקין.

אם הלך הראש מנוע אז איך יכול להיות שהמים לא מתערבבים עם השמן?

תודה רבה לכל העוזרים

מצב כזה יתכן אם נוצר פתח/מעבר דרכו האויר הדחוס דוחף את נוזל הקירור עד מיכל העודפים,

אין לי מושג איך בדיוק ומה קורה עד 1.5 בר, ההיכרות שלי עם מערכות מוגדשות לא מעמיקה מספיק.

אתה לא יכול להתחקות אחר מקור התקלה בפורום, תעשה לו כבר בדיקת ליקג'.

• תוכן חדש...